2 Ιουλίου 2022

Η υπογεννητικότητα και… οι εμβρυοκτονίες!

Η πρόσφατη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την απαγόρευση των αμβλώσεων ξεσήκωσε τους λεγόμενους «δικαιωματιστές» σε όλο τον κόσμο και, φυσικά, και στην πατρίδα μας.
 
Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη*
 
Δικαιώματα, βεβαίως, αναγνωρίζουν μόνο σε όσους και όσες μπορούν να τα διεκδικήσουν, αντιθέτως, όμως, δεν αναγνωρίζουν σε ανθρώπους που δεν μπορούν να το πράξουν, όπως είναι ένα αγέννητο μωρό. Όμως, από την άλλη θα σπεύσουν να αναγνωρίσουν σε έναν χιμπατζή ή σε ένα… χταπόδι! 
 
Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν, έως 50 χρόνια πριν, η άμβλωση (εκ του ρήματος αμβλίσκω = αποβάλλω διά βίαιων μέσων) θεωρείτο «προοδευτισμός» και «δικαίωμα» για κάθε γυναίκα. Με την εξέλιξη, όμως, της τεχνολογίας ανακαλύψαμε και μαθαίνουμε ακόμη όλα τα θαυμαστά στάδια της γέννησης και της εξέλιξης μιας ζωής μέσα στο σώμα μιας κυοφορούσας γυναίκας. 
 
Οι αποκαλύψεις αυτές έκαναν σαφές ότι το έμβρυο δεν ανήκει στο σώμα της γυναίκας, αλλά ότι είναι άλλο σώμα. Ενας άλλος άνθρωπος! Σώμα της γυναίκας είναι, λ.χ., τα μάτια της, τα οποία φυσικά έχει το δικαίωμα να τα βγάλει όποτε και με όποιον τρόπο θέλει. Τη ζωή, όμως, που φέρει μέσα της έχει ιερή υποχρέωση να την προστατεύει. 
 
Δυστυχώς, η επιδοτούμενη από το κράτος εμβρυοκτονία έχει λάβει διαστάσεις αυτοκτονικής γενοκτονίας, τη στιγμή μάλιστα που η υπογεννητικότητα μαστίζει τη χώρα μας. Γι᾽ αυτό θα πρέπει να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός πώς ακριβώς σκοπεύει πραγματικά να την αντιμετωπίσει, όταν τα βασικά αφηγήματά του έχουν να κάνουν με την προώθηση προτύπων και πρωτοβουλιών που με τη σημειολογία και τον χαρακτήρα τους αντιστρατεύονται ουσιαστικά τη διαιώνιση του ανθρώπινου γένους. Είπε, βεβαίως, ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια των «καλοδεχούμενων» λαθρομεταναστών! 
 
Αυτό, πράγματι, θα μπορούσε να αποτελέσει μία μορφή λύσης, αλλά μόνο αν το δει κανείς υπό τη στενή οπτική, της διαχείρισης ενός πληθυσμού μιας κρατικής οντότητας. Για όποιον, όμως, προτεραιότητα αποτελεί το έθνος, και όχι απλά μία νομική οντότητα με σύνορα, γη και κάποιον πληθυσμό, τότε αυτή η οπτική είναι -επιεικώς- απαράδεκτη. 
 
Αντί, λοιπόν, να ενθαρρύνονται οι Ελληνίδες σε συνεργασία με τους συντρόφους τους να δολοφονούν τα παιδιά τους, θα πρέπει να διαπαιδαγωγούνται από μικρά παιδιά προκειμένου να συνειδητοποιούν την ευλογία της φύσης για την ευκαιρία που τους δίνεται. Το να πληρώνουν οι γονείς, συνήθως για λόγους αμοιβαίου συμφέροντος, κάποιον επαγγελματία χασάπη (που στιγματίζει το ιατρικό λειτούργημα καταπατώντας τον όρκο που έδωσε) για να κατακρεουργήσει το παιδί τους είναι κάτι που πρέπει, επιτέλους, άμεσα να σταματήσει, αφού σαφέστατα πρόκειται για μία δολοφονία. Η άμβλωση θα πρέπει να αποτελεί απλώς μία έσχατη λύση, όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή της κυοφορούσας γυναίκας. 
 
Προτεραιότητα δεν πρέπει να αποτελούν φυσικά οι απαγορεύσεις, αλλά πρωτίστως τα κίνητρα για να μη φτάσει μια νέα γυναίκα να προβεί σε άμβλωση. Το ζήτημα είναι παιδαγωγικό, οικονομικό και σαφέστατα υψηλής κοινωνικής πρόνοιας για τις άγαμες αλλά και τις εργαζόμενες μητέρες. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να δούμε τι έκανε, λ.χ., ο Ορμπαν στην Ουγγαρία, αλλά να θυμηθούμε και την έκρηξη των γεννήσεων πριν από περίπου 15 χρόνια στην πατρίδα μας, όταν εφαρμόστηκαν κάποια αντίστοιχα μέτρα στην ελληνική κοινωνία, που δυστυχώς δεν συνεχίστηκαν. Πολιτική βούληση απαιτείται, λοιπόν, και όχι λεκτικές κορόνες και πράξεις για το αντίθετο… 
 
*Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική», info@thess-el-poli.gr
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.