1 Ιουλίου 2022

Πλησιάζει η ώρα της ΚΡΙΣΗΣ

Χαίρεται.
 
Είναι ΦΟΒΕΡΌ ΑΣΎΛΛΗΠΤΟ για το ανθρώπινο μυαλό.
Να περιγράφει πριν χιλιάδες χρόνια το Άγιο Πνεύμα, μέσω του προφήτη Ιωήλ.
τι πρέπει να κάνω τώρα, αλλά και τι θα ακολουθήσει μετά την κρίση, όταν απλά θα ακολουθήσω αυτήν την οδηγία, δηλαδή απλά να επικαλεστώ τον Κύριο.
 
Ιωηλ. 3,5 καὶ ἔσται, πᾶς, ὃς ἂν ἐπικαλέσηται τὸ ὄνομα Κυρίου, σωθήσεται· ὅτι ἐν τῷ ὄρει Σιὼν καὶ ἐν Ἱερουσαλὴμ ἔσται ἀνασῳζόμενος, καθότι εἶπε Κύριος, καὶ εὐαγγελιζόμενοι, οὓς Κύριος προσκέκληται.
Ιωηλ. 3,5 Τοτε καθένας, ο οποίος θα επικαλεσθή το όναμα του Κυρίου, θα σωθή. Εις το όρος Σιών, εις την Ιερουσαλήμ, θα υπάρχουν οι σωσμένοι, όπως ακριβώς είπεν ο Κυριος.  
Θα υπάρχουν επίσης ευαγγελισταί και κήρυκες, τους οποίους θα έχη καλέσει ο Κυριος, δια να κηρύξουν την σώζουσαν αλήθειαν στους λαούς.  
 
“ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε.”….  
 
Η πίστη σε αυτόν, η απόλυτη εμπιστοσύνη σε ότι μου λέει
Η πιστή τήρηση των εντολών του και κάθε οδηγίας του.
Αυτός είναι η κλείδα της σωτηρίας, μου.
 
Μόνο αυτός μπορεί να με οδηγήσει στην ΣΩΤΗΡΙΑ, αν κάνω ότι μου λέει.  
Θα με οδηγήσει σταδιακά στην έξοδ  ,από κάθε φυλακή, στην απελευθέρωση από όλα τα δεσμά, αρκεί…  
 
Ιω. 2,5 ὅ,τι ἂν λέγῃ ὑμῖν, ποιήσατε.
 
Αλλά τι σημαίνει ΣΩΤΗΡΙΑ;  
Σημαίνει να γίνω σαν και αυτόν ,να γεμίσω με αυτόν μέσα μου, να μην φοβάμαι τίποτα, όχι από αλαζονεία …αλλά από ΑΓΑΠΗ να αποκρούω κάθε επίθεση.  
ΑΓΑΠΗ ανίκητη ενέργεια, που δεν μπορεί κανένας να μου πάρει, είναι γραμμένη στην ΚΑΡΔΙΑ μου και τροφοδοτείται συνεχώς από την άπειρη Θεία πηγή .  
 
“ποταμοί εκ της κοιλίας αυτού ρεύσουσιν ύδατος ζώντος”  
 
Α Ιω. 4,18 φόβος οὐκ ἔστιν ἐν τῇ ἀγάπῃ, ἀλλ᾿ ἡ τελεία ἀγάπη ἔξω βάλλει τὸν φόβον, ὅτι ὁ φόβος κόλασιν ἔχει, ὁ δὲ φοβούμενος οὐ τετελείωται ἐν τῇ ἀγάπῃ.
 
Η κρίση των γεγονότων είναι η κρίση της ψυχής, είναι ώρα επιλογής.  
Πλησιάζει η ώρα της κρίσης, η ώρα που ο ΘΕΟΣ θα απελευθερώσει τις “πονηρές ” δυνάμεις.
Αυτές θα τρέξουν να μπούν στους χοίρους και θα τους οδηγήσουν στον πνιγμό …
Η κρίση είναι μία κρίσιμη και δύσκολη κατάσταση, αλλά και η στιγμή που κρίνομαι.
Εκείνη είναι η στιγμή που θα καταλάβω ή όχι την ανάγκη της παρουσία του Θεού για την ύπαρξη μου.  
 
“Μή ἀπορρίψης μέ ἀπό τοῦ προσώπου σου καί τό πνεῦμά σου τό ἅγιον μή ἀντανέλης ἄπ ἐμοῦ “
 
Εκείνη την ώρα που θα αποστρέψει το πρόσωπο του, την ώρα που θα πάρει την “χάρη” του από αυτόν εδώ τον κόσμο, την ώρα που θα αποσύρει το ΕΛΕΟΣ του λόγω της αχαριστίας μας.
Τα δαιμόνια θα αναζητούν “χοίρους” να εισέλθουν …
 
Λουκ. 8,33 ἐξελθόντα δὲ τὰ δαιμόνια ἀπὸ τοῦ ἀνθρώπου εἰσῆλθον εἰς τοὺς χοίρους, καὶ ὥρμησεν ἡ ἀγέλη κατὰ τοῦ κρημνοῦ εἰς τὴν λίμνην καὶ ἀπεπνίγη.
 
Το ΕΛΕΟΣ του και η μακροθυμία του Κυρίου, είναι που συντηρεί αυτόν εδώ τον τρισάθλιο “κόσμο ” και δεν το καταλαβαίνουμε, δεν το κατανοούμαι. 
Εκείνη την ώρα της ΚΡΙΣΗΣ, που όλα θα φαίνονται τελειωμένα, θα υπάρχει μία μόνο επιλογή για την σωτηρία.  
 
Εκεί θα κάνουμε την επιλογή μας, εκεί θα κριθούμε ή τον επικαλούμαστε και σωνόμαστε ή τον αποστρεφόμαστε και χανόμαστε σαν τους χοίρους …
 
“Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με “
 
Καλή φώτιση και αρχή μετανοίας.  
 
Γ.Μ 
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.