1 Ιουλίου 2022

Περιφρόνηση και εγρήγορση

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Η Τουρκία –παραδοσιακά και αταβιστικά –παραμένει χώρα εχθρική, επεκτατική, αρπακτική. Είναι ατυχής /αν αντίστοιχος ο ευρύτερα χρησιμοποιούμενος όρος: «Αναθεωρητισμός» δεδομένου ότι δεν προσπαθεί διπλωματικά να επιτύχει αναθεώρηση παλαιότερων συνθηκών, αλλά επιδιώκει την δια της βίας αρπαγή και κατοχή (βλ. Κυπριακό). 
 
Ο ανεδαφικός μεγαλοϊδεατισμός, οι ιδέες –οθωμανικού –μεγαλείου, οι αναφορές στον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή και τον Μωάμεθ τον Πορθητή και η εμμονή στην αναβίωση /νεκρανάσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με Σουλτάνο τον σημερινό Τούρκο Πρόεδρο, μόνον θυμηδία και οίκτο προξενεί. Είναι πράγματι θλιβερό να περιφέρεται νυχθημερόν με ένα μικρόφωνο βρίζοντας και απειλώντας. 
 
Ο κος προεδρεύων Σουλτανίσκος, πρώτα έχτισε το παλάτι και μετά επιχειρεί να δημιουργήσει το Νεοθωμανικό Σουλτανάτο του (!). (Συνειρμικά: θυμήθηκα ένα γνωστό μου –σαλεμένο βέβαια – ο οποίος πάντοτε αγόραζε τη γραβάτα που του γυάλιζε και μετά έπασχε να βρει κοστούμι να της ταιριάζει!). 
 
Εμείς, μέχρι τώρα, τηρήσαμε ψύχραιμη στάση, ανεκτική. Θα έλεγα μάλιστα ενίοτε και πέραν των ορίων του εθνικού μας φιλότιμου που τρώθηκε στα Ίμια και στην Κύπρο κατά την τουρκική εισβολή . Θεωρήσαμε πως η Κύπρος «κείται μακράν». Πράγματι, μόνο που στο μεταξύ (μετά το φιάσκο των Ιμίων, τις χιλιάδες παραβάσεις, παραβιάσεις) έχω την αίσθηση πως –πατριωτικά- η Κύπρος κείται –πρέπει να κείται – πολύ κοντά, να ακουμπά την Ελλάδα και την Ελληνική ψυχή, η οποία δικαιολογημένα επαναστατεί. 
 
Ακολουθητέα βήματα, τα οποία η στήλη θεωρεί επωφελή: 
 
1. Συνέχιση της ενημέρωσης, στα διεθνή φόρα και οργανισμούς χωρίς διακοπή. 
Παράλληλα με τους γεωπολιτικούς χάρτες να γίνει πλήρης ιστορική ενημέρωση των ξένων ώστε να πληροφορηθούν ότι Έλληνες –εδώ και χιλιάδες χρόνια – κατοικούσαν στα εδάφη που η Τουρκία διεκδικεί.  
Ακόμα αναφορά στο από πού ξεκίνησαν, πως και μέχρι που έφθασαν οι πρόγονοι των σημερινών Τούρκων (προέλευση Ασιατική). Κατακτήσεις με το γιαταγάνι /σπαθί. Επιπρόσθετα να θυμήσουμε στους λωτοφάγους δυτικούς πως κάποτε ο Σουλεϊμάν έφθασε προ των πυλών της Βιέννης. Θέλουν (μαζοχιστικά) η Ιστορία να επαναληφθεί; .  
 
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Η παρουσίαση ιστορικών καταγραφών δεν θα πρέπει να είναι μόνον από την πλευρά την ελληνική. Θα πρέπει να συνοδεύεται από ντοκουμέντα ξ έ ν ω ν Ιστορικών, ώστε να γίνει απόλυτα πιστευτή!. 
 
2. Υπενθύμιση στους Εταίρους μας πως τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ε. Ενώσεως συνεπώς οφείλει και εκείνη να τα υπερασπιστεί.  
 
3. Εξοπλισμοί υψηλού τεχνολογικού επιπέδου καθώς και συμπαραγωγή με συμμαχική συμμετοχή.  
 
4. Υλοποίηση – άμεσα – της προειδοποίησης ότι του λοιπού η απάντηση στις προκλήσεις θα είναι συντριπτική. Δεν πρέπει η ανοχή να συνεχιστεί διότι διευκολύνει την γειτόνισσα να αποθρασύνεται χωρίς ντροπή.  
 
5. Ενημέρωση –και του τούρκικου λαού – ότι τυχόν σύγκρουση πολεμική θα έχει ολέθριες –και οικονομικές – επιπτώσεις ιδίως για τους ίδιους που βιώνουν εξαθλίωση πρωτοφανή.  
 
6. Αγνόηση, περιφρόνηση των δηλώσεων Τούρκων Ηγετών: Δεν χρειάζεται να αναπαράγουμε ή και να απαντούμε στις δηλώσεις των γειτόνων σε βάση καθημερινή. Εναλλακτικά θα συνιστούσα στο τέλος – ή και στην αρχή – των δελτίων Ειδήσεων, να υπάρχει σκωπτική /ειρωνική αναφορά με την εξής «συνταγή»: «Και τώρα η ώρα η ιλαροτραγική. Οι Τούρκοι ταγοί έκαναν και πάλι εμπρηστικές δηλώσεις. Να ναι καλά να μας ψυχαγωγούν. Τους ευχαριστούμε και τους συνιστούμε να δουν κάποιον ειδικό για να πάρουν τη δέουσα θεραπευτική αγωγή». 
Δεν θα πρέπει να γινόμαστε και εμείς γραφικοί απαντώντας σε κάθε Τούρκο ταγό τυφλωμένο και εμπαθή.  
 
7. Ουδείς Έλληνας ανησυχεί από τα συνεχή αλυχτήματα, επειδή γνωρίζει πως: «σκυλί που μόνον γαυγίζει δεν δαγκώνει». 
 
8. Όταν κάποιος αυτοαποκαλείται: Ιδιοκτήτης εδαφών, τα οποία κάποτε κατέκτησε με τη βία και άρα ακόμη και τώρα που τα έχασε του ανήκουν, (πως άραγε; Κληρονομικώ; Αυτοκρατορικώ, Κρετινικώ, Παρανοϊκό δικαίω;) είναι δυνατόν να τον πάρουμε στα σοβαρά και να απαντούμε σε ό,τι πει; Περιφρόνηση λοιπόν ολοκληρωτική!. 
 
ΥΓ Σε διάλεκτο απλή /απλοελληνική, μια είναι η φράση /θέση μας και αρκεί:
«Μολών λαβέ» μεμέτη μου (ψευτο) ντελικανή φτηνέ /της πλάκας ατάλαντε διασκεδαστή!.....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.