14 Μαρτίου 2022

Αγαπητοί Τούρκοι τι φοβάστε;

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
 
Απευθύνομαι στους γείτονες υψηλόβαθμους φανατισμένους Τούρκους, τους αξιωματούχους εκείνους που έχουν βάλλει στόχο την Πατρίδα μου και αναλίσκονται σε καθημερινή πολεμική ρητορική, καθώς και σε μια συνεχή απειλή χρήσης βίας, πιέζοντας αφόρητα για πολεμική σύγκρουση.
 
Αγαπητοί Τούρκοι αξιωματούχοι!
 
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνησή σας, μέσα στα πλαίσια των τρελών ονείρων της για αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επιθετική προπαγάνδα! Η προπαγάνδα αυτή έχει τρεις στόχους: 1) τον Ελληνικό λαό, το Αιγαίο και τα νησιά μας, 2) τον Τουρκικό λαό, που τον «λούζει» καθημερινά με χίλια δυο ψέματα, και 3) την διεθνοποίηση των πρωτοφανών της διεκδικήσεων εναντίον της ειρηνικής χώρας μας. 
 
Καθημερινά βλέπουμε κάποιους από εσάς, τους υψηλά ιστάμενους, να παριστάνουν τον «Σουλεϊμάν τον μεγαλοπρεπή» εξαπολύοντας συνεχώς απειλές, φοβερίζοντας την άγια πατρίδα μας και το λαό μας. Η καθημερινότητα των δηλώσεων εμπεριέχει τις «τεράστιες» δυνατότητες της Τουρκίας και του τουρκικού στρατού και την προσπάθεια υποβολής ηττοπάθειας στους Έλληνες. Δεν λείπουν δε και δηλώσεις του τύπου «θα σας πνίξουμε στα νερά του Αιγαίου», επανάληψης δηλαδή της καταστροφής της Σμύρνης και της Ιωνίας πριν από 100 χρόνια, όταν οι πρόγονοί σας διέπραξαν άλλη μια γενοκτονία, για την οποία δείχνετε να είστε υπερήφανοι, αντί να ντρέπεστε!  
 
Τον τελευταίο δε καιρό κόπτεστε ιδιαίτερα, με απειλητικό και λυσσώδη τρόπο, για την «αποστρατικοποίηση» των νησιών του Αιγαίου, επικαλούμενοι δήθεν τις διεθνείς συνθήκες, από τις οποίες διαβάζετε ότι θέλετε και επικαλείστε ότι σας συμφέρει. Όταν οι διεθνείς συνθήκες προβλέπουν πχ το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, εσείς μονομερώς απορρίπτετε αυτό το δικαίωμα και το θεωρείτε αφορμή πολέμου (casus belli). 
 
Μοιραίως λοιπόν, προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα: 
 
- Αφού είστε τόσο δυνατοί, όπως σας αρέσει να λέτε, τότε γιατί κόπτεστε τόσο πολύ για την «αποστρατικοποίηση» των νησιών μας; Τι φοβάστε; 
- Αφού δεν σκοπεύετε να επιτεθείτε κατά της Ελλάδας, όπως δηλώνετε, τότε γιατί έχετε την 4η Στρατιά Αιγαίου που την εκπαιδεύετε για αποβατικές επιχειρήσεις; Που σκοπεύετε να κάνετε απόβαση, στη Συρία ή στο Ιράν ή στα βουνά του Κουρδιστάν; 
- Αφού νοιάζεστε για την τήρηση των Διεθνών Συνθηκών γιατί έχετε γεμίσει με στρατό και οπλικά συστήματα την Ίμβρο και την Τένεδο; Γιατί γεμίσατε τα δύο αυτά Ελληνικότατα νησιά με χιλιάδες εποίκους, ενώ η Συνθήκη της Λοζάνης προβλέπει ειδική αυτονομία και ειδικά δικαιώματα στους εκεί ντόπιους κατοίκους; 
 
Αγαπητοί Τούρκοι αξιωματούχοι! 
 
- Μην ξεχνάτε ότι για τα νησιά του Αιγαίου, εκτός από την παραπάνω Συνθήκη του 1923, υπάρχει και η Συνθήκη του Μοντρέ το 1936, που ανατρέπει αυτήν της Λοζάνης στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς και η Συνθήκη των Παρισίων το 1947, μεταξύ Ελλάδος-Ιταλίας, για την οποία εσείς ως μη συμβαλλόμενο μέρος δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε! 
 
- Μην μας πείτε πάντως ότι ενδιαφέρεστε για την τήρηση της Συνθήκης της Λοζάνης, γιατί θα βάλουμε τα γέλια! Εσείς που γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια πλήθος διεθνών συνθηκών και αποφάσεων του ΟΗΕ δεν έχετε το δικαίωμα να μιλάτε για αυτές.  
 
- Διαλύστε την 4η Στρατιά, αποσύρετε τα στρατεύματα από την Ίμβρο και Τένεδο, αποδώστε τα αυτονομιστικά δικαιώματα στους Έλληνες κατοίκους, αποσύρετε τους εποίκους από τα νησιά αυτά, ξεγράψτε από τα όνειρά σας την «γαλάζια πατρίδα» και αποσύρετε το casus belli! 
 
Αφού τα κάνετε αυτά, προσεγγίστε την Ελλάδα με σεβασμό στην ιστορία και με ειρηνική διάθεση. Αυτό είναι το μέγιστο όφελος των δυο λαών μας. 
 
Και μια τελευταία επισήμανση: 
Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελλάδα στους αιώνες! 
 
Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης 
Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευγενής είστε Στρατηγέ μου.
Στους απρεπείς βαρβάρους δι..ΑΠΡΕΠΕΙΣ πρέπει και εμείς να είμαστε. Η πρέπουσα προσφώνηση είναι ... ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΟΛΙΟΙ, ΕΠΙΔΟΞΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ (Και όλα τα συνώνυμα).
Με σεβασμό σας λέω ότι το .. "Αγαπητοί" καμία θέση δεν έχει για κακούς γείτονες, που επιβουλεύονται πάτρια εδάφη, αιθέρες, θάλασσες και σήμερα δια της βίας κατέχουν εδάφη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...... Οι κατακτητές μια γλώσσα καταλαβαίνουν μόνο. Αυτή που μιλούσαν τα γιαταγάνια και καριοφίλια των αγωνιστών του 21. Μια φούχτα ήτανε και κατατρόπωναν τους μυρίους βαρβάρους ...
Μακρυγιάννης προς Δερυγνύ, πριν την μάχη των Μύλων όπου 480 Έλληνες με επικεφαλής τον Γιάννη Μακρυγιάννη συνέτριψαν 6.200 εχθρούς.
"Ἐκεῖ ὀποὔφκιανα τίς θέσες εἰς τούς Μύλους, ἦρθε ὁ Ντερνύς νά μέ ἰδῆ. Μοῦ λέγει: "Τί κάνεις αὐτοῦ; Αὐτές οἱ θέσες εἶναι ἀδύνατες· τί πόλεμο θά κάνετε μέ τόν Μπραΐμη αὐτοῦ;". Τοῦ λέγω: "Εἶναι ἀδύνατες οἱ θέσες καί ἐμεῖς, ὅμως εἶναι δυνατός ὁ Θεός ὁποῦ μᾶς προστατεύει· καί θά δείξωμεν τήν τύχη μας σ’ αὐτές τίς θέσες τίς ἀδύνατες· κι’ ἄν εἴμαστε ὀλίγοι εἰς τό πλῆθος τοῦ Μπραΐμη, παρηγοριόμαστε μ’ ἕναν τρόπον, ὅτι ἡ τύχη μᾶς ἔχει τούς Ἕλληνες πάντοτε ὀλίγους. Ὅτι ἀρχή καί τέλος, παλαιόθεν καί ὥς τώρα, ὅλα τά θερία πολεμοῦν νά μᾶς φᾶνε καί δέν μποροῦνε· τρῶνε ἀπό μᾶς καί μένει καί μαγιά. Καί οἱ ὀλίγοι ἀποφασίζουν νά πεθάνουν· καί ὅταν κάνουν αὐτείνη τήν ἀπόφασιν, λίγες φορές χάνουν καί πολλές κερδαίνουν. Ἡ θέση ὁποῦ εἴμαστε σήμερα ἐδῶ εἶναι τοιούτη· καί θά ἰδοῦμεν τήν τύχη μας οἱ ἀδύνατοι μέ τούς δυνατούς". –"Τρέ μπιέν", λέγει κι’ ἀναχώρησε ὁ ναύαρχος".
Με εκτίμηση
ΑΑ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.