18 Απριλίου 2017

ΚΡΥΦΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ SIEMENS

Το ΣτΕ θα επαναδιαπραγματευθεί τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Ο Πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο οποίος προεδρεύει της πολύκροτης υπόθεσης της Siemens, ανήγγειλε πως την Τετάρτη μετά το Πάσχα θα αρχίζουν να εξετάζονται οι μάρτυρες της δίκης. Δηλαδή της δίκης που αφορά την αναβάθμιση της τεχνολογικής υποδομής του δικτύου του ΟΤΕ με την προμήθεια 1,1 εκ. ψηφιακών παροχών. Μια τεραστίων οικονομικών συμφερόντων σύμβαση που υπέγραψε ο τότε Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Μαντέλης! Επίσης, στην παρούσα δίκη εξετάζονται οι μίζες που δόθηκαν από τα “μαύρα ταμεία” της εταιρείας σε πολιτικά πρόσωπα (ξεπερνούν τα 70 εκατ. ευρώ) και οι οποίες απορροφήθηκαν από το έργο!

Αυτή η εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα από τη στιγμή που είμαστε οι πρώτοι που αναδείξαμε άγνωστες πτυχές του σκανδάλου με την παρουσίαση, απίστευτης χρησιμότητας άγνωστων εγγράφων! Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, όταν μας λένε πολύ σοβαροί κύκλοι ότι, εάν δεν ήταν η Ελεύθερη Ώρα και ο υπογράφων για να συντηρούν στην επικαιρότητα το σκάνδαλο Siemens, αυτό το σκάνδαλο θα είχε οδηγηθεί στις καλένδες!

Ωστόσο, δεν μας χαροποιεί το γεγονός ότι, πρώτοι μάρτυρες είναι οι Συστημικοί δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Παπαγιάννης! Είναι εξόχως περίεργο πως, πρώτος μάρτυρας είναι ο Τάσος Τέλλογλου ο οποίος όπως επανειλημμένα έχουμε γράψει έχει “κάρτα ελευθέρας εισόδου” στη Siemens!

Ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης… 

Παρά ταύτα, εάν μέσα στον Μάιο πραγματοποιηθούν οι 6 ακροάσεις του Δικαστηρίου όπως προανήγγειλε ο Πρόεδρος, τότε ίσως πριν από το καλοκαίρι “ακούσουμε” και τον 13ο μάρτυρα, τον κ. Ευάγγελο Σέκερη! Τον μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Που είχε στείλει e-mail στις 31 Ιουλίου 2006 στον Αντώνη Σαμαρά  προκειμένου να μιλήσει στον Μιχάλη Χριστοφοράκο για προσωπική του υπόθεση και του έλεγε μεταξύ των άλλων: “…Γενικά δε χρειάζεται να είσαι ιδιαίτερα ευγενής μαζί του, τους έχω προσφέρει πάρα πολλά και το γνωρίζει πολύ καλά. Ξέρει ότι γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και ότι έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό. Θα ήθελα να του δώσεις να καταλάβει ότι μιλάμε συχνά και ότι γνωρίζεις και εσύ πολλά. Το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσει να σε τουμπάρει”!

Σε αυτό το e-mail Σέκερη προς Σαμαρά, αποκαλύπτεται αφ΄ ενός η μεγάλη σχέση που συνέδεε  τον πρώην Πρωθυπουργό με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Siemens και αφ΄ εταίρου το γεγονός ότι, ως μάρτυρας ο Ευάγγελος Σέκερης μπορεί να τινάξει το πολιτικό Σύστημα στον αέρα! Αφού, το “γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και έχω κρατήσει το στόμα μου κλειστό”, σημαίνει πως ήλθε η ώρα να μιλήσει και να αποκαλύψει τις βρωμιές της Siemens που είναι άρρηκτα δεμένες με το πολιτικά πρόσωπα συγκεκριμένων κομμάτων!

Εμείς, να σημειώσουμε ότι, η κατάθεση του μάρτυρος Σέκερη ενώπιον του Δικαστηρίου, θα δώσει μια άλλη διάσταση στο σκάνδαλο, τόσο όσον αφορά τη συμπεριφορά των στελεχών της εταιρείας που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, όσο και για το αν πράγματι όλα αυτά τα ποσά που φέρονται πως διακινήθηκαν, έφθασαν ή όχι στους παραλήπτες! Και έχει αυτό ιδιαίτερη σημασία, γιατί ίσως υπήρχε και άλλο κανάλι γι΄  αυτή τη δουλειά με τις ευλογίες της Siemens AG, το οποίο ενδεχομένως να πέρναγε από την Παιανία και το “χωριό”, όπως αποκαλούσαν ο Ηλίας Γεωργίου και ο Χρήστος Καραβέλας την Intracom!

Γιατί, τι δουλειά είχε ο “ανταγωνιστής” της Siemens, Σωκράτης Κόκκαλης από το 1980 έως το 2007 να επισκέπτεται συχνά-πυκνά τη διεύθυνση του COM (τμήμα τηλεπικοινωνιών) στο Μόναχο;;

Οι μάρτυρες Κυριάκος Μικές και Κατερίνα Τσακάλου… 

Ο Κυριάκος Μικές υπήρξε στην παντοκρατορία Χριστοφοράκου, Γενικός Διευθυντής Λογιστηρίου της Siemens! Ήταν εξουσιοδοτημένος να υπογράφει αντί του Χριστοφοράκου όλα τα έγγραφα της εταιρείας! Ήταν ο εξ απορρήτων σύμβουλός του στο λογιστήριο και ενδεχομένως και στο παραλογιστήριο!

Να σημειωθεί ότι, στη μεγάλη συνεργασία της Siemens με την Intracom και τον Ολυμπιακό (η Siemens ήταν επί 3 χρόνια ο μεγάλος χορηγός του Ολυμπιακού) πολλές φορές, οι κόκκινων προτιμήσεων Χριστοφοράκος και Μικές, ταξίδεψαν στα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Champions League μαζί με την αποστολή της Ομάδος και τον Σωκράτη Κόκκαλη!

Η Κατερίνα Τσακάλου ήταν η προϊσταμένη του γραφείου Χριστοφοράκου στη Siemens διαχειριζόμενη όλα μα όλα τα θέματά του σε Ελλάδα, Γερμανία και όχι μόνο!
Είναι δεδομένο πως, γνωρίζουν πολλά και πρέπει να μιλήσουν!

Υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν πολλά και λάμπουν δια της απουσίας τους… 

Το δικαστικό καθεστώς της Ελλάδος έχει φροντίσει και μάρτυρες αξιόλογοι και αξιόπιστοι, που φέρεται να γνωρίζουν πολλά λόγω της θέσεως που κατείχαν στη  Siemens και τον ΟΤΕ, να λάμπουν διά της απουσίας τους! Βασικοί πρωταγωνιστές της δεκαετίας του ΄90 που οδήγησαν τον ΟΤΕ στις αποφάσεις μονόδρομο, που ήταν οι προγραμματικές συμφωνίες ΟΤΕ – Siemens – Intracom!

Αυτοί που δεν είναι ούτε μάρτυρες στην πολύκροτη δίκη, είναι: 
Bernhard Dombek: Γενικός Διευθυντής της Siemens Ελλάδος που υπέγραψε την επίμαχη σύμβαση! 
Δημήτρης Αβράμπος: Οικονομικός Διευθυντής COM (τηλεπικοινωνιών)! 
Αθανάσιος Ρουσόπουλος: Τεχνικός Διευθυντής COM! 
Αθανάσιος Κοντονάτσιος: Τεχνικός Διευθυντής Siemens για έργα με τον ΟΤΕ! 
Νικόλαος Τάτσικας: Γενικός Διευθυντής της Siemens Τήλε-βιομηχανικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μετόχους τη Siemens AG κατά 75% και την ΕΤΕ κατά 25%! 
Πέτρος Λάμπρου: Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και Ταμίας του ΠΑΣΟΚ. Μετέπειτα Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας! 
Χρήστος Καζαντζής: Γενικός Διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων του ΟΤΕ (1994-1998), Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE (1996-1997), Υποδιοικητής και Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (φίλος του Χρήστου Καραβέλα όσο και του Σωκράτη Κόκκαλη)!

Επαναδιαπραγμάτευση του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού… 

Ως γνωστόν, εδώ και αρκετούς μήνες εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η ακυρότητα ή μη του επαίσχυντου και επιβλαβή για το συμφέρον της χώρας, Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens και του Ελληνικού Δημοσίου! Τον οποίο κατασκεύασε και υπέγραψε η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, διά μέσω του Υπουργού Οικονομικών της κυβερνήσεώς τους, Γιάννη Στουρνάρα στις 22 Αυγούστου 2012 και ζητούσε από τη Siemens την απόδοση ζημίας της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ μέσω παροχής υπηρεσίας 6 σημείων! Όμως, έτσι ακύρωσαν τη μοναδική ομόφωνη απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία αποφάσιζε να πληρώσει η Siemens για ζημία που υπέστη το Δημόσιο, τουλάχιστον 2 δις ευρώ σε μετρητά! Που η απόδοση αυτών των χρημάτων θα απάλλασσε την τότε κυβέρνηση από την υποχρέωση να συνάψει με τους δανειστές – “εταίρους” μας το Δεύτερο Μνημόνιο ή τουλάχιστον θα επιτύγχανε πολύ καλύτερους όρους!

Η πληροφορία μας λοιπόν είναι ότι, στα τέλη Μαίου το ΣτΕ, που αδικαιολόγητα και ύποπτα καθυστερεί την απόφαση επί μήνες, θα αποφασίσει περί νέας επαναδιαπραγμάτευσης! Εάν θα είναι αυτή τελικά η απόφαση, θα είναι μια ελεγχόμενη απόφαση από τη στιγμή που αυτός ο Συμβιβασμός πρέπει να ακυρωθεί!

Ο Εξωδικαστικός Συμβιβασμός είναι άκυρος… 

Γιατί, υπάρχει όρος στο Συμβιβασμό που ορίζει πως, πρέπει αυτός να υπογραφεί από τα δυο συμβαλλόμενα μέρη (Δημόσιο και Siemens) εντός 45 ημερών, διαφορετικά είναι άκυρος! Δεν είναι λοιπόν άκυρος από τη στιγμή που η Siemens τον υπέγραψε στις 2 Μαρτίου 2012 και το Ελληνικό Δημόσιο τον υπέγραψε με καθυστέρηση πολλών μηνών (22/8/2012);;

Επίσης είναι άκυρος γιατί, σε αυτόν αναφέρεται πως: “η παρούσα Συμφωνία εάν ανακληθεί είναι άκυρη και ανίσχυρη… ως χωρίς αναγνώριση. Στην περίπτωση αυτή, τυχόν εκπληρωθείσες παροχές θα επιστραφούν…”!

Άρα, γιατί δεν ανακαλείται από τη στιγμή που η Siemens δεν έχει υλοποιήσει – ολοκληρώσει κανέναν από τους 6 όρους του Εξωδικαστικού Συμβιβασμού, όταν αυτός λήγει στα τέλη Αυγούστου του 2017;;

Ο Βασίλης Οικονόμου παραδέχτηκε τη ζημία του Δημοσίου… 

Την Μεγάλη Τρίτη βρέθηκα στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” του καναλιού Attica TV – Βεργίνα TV που επιμελείται ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος! Στο πάνελ της εκπομπής ήταν και ο Βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Στην ερώτησή μου εάν το Δημόσιο υπέστη ζημία με την μη υλοποίηση της ομόφωνης απόφασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε σε Εξωδικαστικό Συμβιβασμό, μου απάντησε πως άλλο είναι τα 2 δις ευρώ και άλλο τα 200 εκατ. ευρώ! Επί της ουσίας δηλαδή, πιστοποίησε πως η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο και αυτό λέγεται “απιστία κατά του Δημοσίου”!!

Ας προσέξει λοιπόν, η Δικαιοσύνη την απόφαση που θα βγάλει! Γιατί, σύντομα έρχεται η Κρίση και δεν θα ξεχωρίσει πόσο ψηλά βρίσκεται ο καθείς στην ιεραρχία αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου κράτους!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.