Τελευταίες αναρτήσεις

24 Απριλίου 2017

Τουρκικά «παιγνίδια» στη σκιά της τραγωδίας στα νερά της Λέσβου

Σε μια ακόμη πρωτοφανή κίνηση, που δείχνει και πλήρη περιφρόνηση προς τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν σήμερα στο Αιγαίο, η Τουρκία εξέδωσε NOTAM αμφισβητώντας την ελληνική αρμοδιότητα για Έρευνα και Διάσωση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, τη στιγμή που οι Έλληνες διασώστες έδιναν μάχη για να βρουν επιζώντες. 

Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο με θύματα τουλάχιστον 16 ανθρώπους, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία απλώς για να επαναφέρει μια από τις γνωστές διεκδικήσεις της εις βάρος της χώρας μας… 

Όλα ξεκίνησαν στις 9.10 πμ όταν οι Ελληνικές Αρχές ενημερώθηκαν για ναυάγιο βάρκας που μετέφερε μετανάστες βορειοδυτικά της Λέσβου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων. Αμέσως εκδόθηκε η NOTAM A0873/17, η οποία ανήγγειλε την έναρξη επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης και καλούσε όλα τα μέσα, που βρίσκονταν στην περιοχή, να αποκαταστήσουν επαφή με τον Σταθμό Συντονισμού στον Πειραιά (PIRAEUS JRCC). Οι ελληνικές Αρχές έχουν δεσμεύσει μέχρι και αύριο το πρωί όλη την περιοχή σε ακτίνα 3 ν.μ. επισημαίνοντας ότι ο συντονισμός ανήκει στον Πειραιά, καθώς όλη η περιοχή βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών. 

Μία ώρα αργότερα στις 10.09 πμ. οι τουρκικές Αρχές εκδίδουν την ΝΟΤΑΜ Α2015/17, με την οποία δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν αποδέχεται τον καθορισμό της περιοχής Έρευνας και Διάσωσης (SAR) σε συνάρτηση με το FIR Αθηνών. 

«Η περιοχή, στην οποία αναφέρεται η Ελληνική ΝΟΤΑΜ, εμπίπτει στην τουρκική περιοχή Έρευνας και Διάσωσης (Search and Rescue Region-SRR), όπως έχει δηλωθεί στον ΙΜΟ και περιλαμβάνεται στον Παγκόσμιο Χάρτη του ΙΜΟ», αναφέρει η τουρκική ΝΟΤΑΜ. 

Η Τουρκία μάλιστα ζητά όλες οι επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης εντός της τουρκικής SRR να συντονίζονται από τις «αρμόδιες» τουρκικές Αρχές. 

Η Τουρκία αμφισβητεί πλήρως τις ελληνικές κυριαρχικές αρμοδιότητες μέχρι το μέσο του Αιγαίου και στο πλαίσιο αυτό διεκδικεί και την διεύρυνση της ζώνης ευθύνης για SAR μέχρι το μέσο του Αιγαίου. 

Ν.Μ. 

Η Ελληνική ΝΟΤΑΜ 
A0873/17 - DUE TO PEOPLE IN WATER SEARCH AND RESCUE ACTIVITIES WILL TAKE PLACE WITHIN AREA RADIUS 3NM CENTERED ON 392300N0261000E LIMITED WITHIN ATHINAI FIR. DUE TO POTENTIAL HIGH RISKS FOR AIR TRAFFIC, INDIVIDUAL UNITS ARE REQUESTED TO ESTABLISH COORDINATION WITH THE PIRAEUS JRCC BEFORE ENTERING THE ABOVE DESCRIBED AREA SITUATED WITHIN THE ATHINAI FIR WHICH FALLS IN ITS COMPETENCE. 00000FT AMSL - 03000FT AMSL, 24 APR 09:00 2017 UNTIL 25 APR 09:00 2017. CREATED: 24 APR 09:10 2017 

Η Τουρκική ΝΟΤΑΜ
ΝΟΤΑΜ A2015/17 - NAVIGATIONAL WARNING TO ALL CONCERNED:
THIS NOTAM IS ISSUED TO CLARIFY THE A0873/17 LGGGYNYX NOTAM ISSUED BY GREEK CAA.
AS REGARDS THE GREEK NOTAM A0873/17 LGGG, TURKEY DOES NOT ACCEPT THE DEFINITION OF THE SEARCH AND RESCUE(SAR) AREA WITH REFERENCE TO ATHENS FIR. THE AREA REFERRED TO IN THE SAID GREEK NOTAM FALLS WITHIN TURKEY'S MARITIME SEARCH AND RESCUE REGION(SRR) AS DECLARED TO THE IMO AND INCLUDED IN THE IMO'S GLOBAL SAR PLAN. THEREFORE, ALL SAR EFFORTS/ACTIVITIES WITHIN THE TURKISH SRR MUST BE COORDINATED WITH THE RELEVANT TURKISH AUTHORITIES. 24 APR 10:05 2017 UNTIL 25 APR 09:00 2017. CREATED: 24 APR 10:09 2017

(Φωτογραφία αρχείου: Sooc)
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.