Τελευταίες αναρτήσεις

29 Απριλίου 2017

«Μόνιμο» ΚΥΣΕΑ απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα - Με NAVTEX η Άγκυρα κλείνει το κεντρικό Αιγαίο

Tου Θεόφραστου Ανδρεόπουλου 

Σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν χθες στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ με αφορμή τις απανωτές τουρκικές προκλήσεις και τις αναθεωρητικές για τα ελληνοτουρκικά σύνορα δηλώσεις με πιο πρόσφατες αυτές της αμφισβήτησης της ελληνικότητας του Αγαθονησίου (που κατοικείται από 200 μόνιμους κατοίκους) από Τούρκους υπουργούς και εκτούτου οι συνεδριάσεις του πλέον θα γίνονται κάθε μήνα και καθίσταται μόνιμο!  

Την ίδια στιγμή η Άγκυρα με NAVTEX κλείνει το κεντρικό Αιγαίο και δεσμεύει περιοχές  μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Λέσβου και μεταξύ Χίου και Λέσβου για την πραγματοποίηση  άσκησης Ερευνας και Διάσωσης (Search And Rescue-SAR) από σήμερα, 27 του μηνός έως και τις 3 Μαΐου. 

Μάλιστα σε απαντητική ΝΟΤΑΜ αναφέρει ότι «η πρωτοφανής και προκλητική πρακτική της Ελλάδας με ορισμό 6.ν.μ. χωρικών υδάτων στη θάλασσα και 10 ν.μ. στον αέρα είναι σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και παραβιάζει το δικαίωμα της ελεύθερης χρήσης του διεθνούς εναέριου χώρου» έτσι η Άγκυρα επιχειρεί να «διχοτομήσει» το Αιγάιο στον 25ο Μεσημβρινό.

Οι υπουργοί και οι αρχηγοί των ΕΔ που συμμετείχαν σε αυτό απέφυγαν να προβούν σε λεπττομέρειες για ευνόητους λόγους αλλά η ανησυχία είναι πλέον έκδηλη και η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη να αντιδράσει όποτε χρειαστεί άμεσα. 

Τα πρώτα δείγματα μετά το δημοψήφισμα είναι σαφέστατα: Η Άγκυρα και η διακυβέρνηση Ρ.Τ.Ερντογάν θα συνεχίσει την ίδια γραμμή με πριν και θα αμφισβητεί τις Συνθήκες με βάση τις οποίες έχουν οριστεί τα ελληνοτουρκικά σύνορα. 

Εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια παρένθεση. Από το 1923 και μετά που έγινε η Μικρασιατική Καταστροφή η Ελλάδα εγκατέλειψε την «Μεγάλη Ιδέα» επανένωσης όλων των αρχαίων ελληνικών εδαφών και ακολουθεί την στρατηγική κατεύθυνση της μη αλλαγής συνόρων ότι κι αν συμβεί. 

Δεδομένου της καταστροφής και της τεράστιας ενσωμάτωσης ισάριθμου πληθυσμού με το τότε γηγενή πληθυσμό που πήρε τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες να συμβεί αυτό ήταν μια λογική πρακτική. 

Όμως όταν δεν απαιτείς σου απαιτούν να δώσεις αυτά που έχεις. Ο νόμος της αγοράς ισχύει παντού. Η Ελλάδα δεν ζητάει τίποτα και έτσι της ζητάνε όλοι. Συν τοις άλλοις στάθηκε άπρακτη όταν οι γειτονικές χώρες εξολόθρευαν τις ελληνικές μειονότητες σε Τουρκία και Αλβανία με κάθε τρόπο είτε βιολογικό, είτε πολιτιστικό, είτε θρησκευτικό. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα φυσικά ήταν και η Κύπρος η οποία «κείται μακράν». Η χώρα δεν είχε διάθεση ούτε να υπερασπιστεί τα αδέλφια του εξωτερικού. 

Αυτή η στάση φυσικά έχει πλέον συνέπειες. Η Τουρκία αν γνώριζε ότι διεκδικεί η Ελλάδα εδάφη της που κάποτε ήταν ελληνικά και αυτή τα έκλεψε με κάθε τρόπο, σαφώς και θα ήταν πολύ πιο «ήμερη» απέναντι στον Ελληνισμό. 

Τώρα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί την επιθετικότητα μιας χώρας που το μέγεθός της έχει μεγαλώσει δυσανάλογα.

Να σημειώσουμε ότι η αναλογία Ελλήνων και Τούρκων το 1920 ήταν 1:2 και τώρα έχει γίνει 1:8 (εκτός εάν εξαιρέσουμε τους Κουρδόφωνους και όσους έχουν συνείδηση ότι δεν είναι Τούρκοι τότε η αναλογία πέφτει στο 1:5) 

Οι αλόγιστες περικοπές που επιβλήθηκαν και στο στράτευμα επιδείνωσαν τα προβλήματα ενώ δεν μπορεί να γίνει πλέον ούτε η κατάλληλη συντήρηση και υποστήριξη.

Όμως ότι και να συμβεί και μαντίλι να «κλάψουμε» να μην έχουμε, οι ΕΔ πρέπει πάντοτε να είναι ισχυρές και παραπάνω από αποτρεπτικές. Θα θυμίσουμε ότι ακόμα και όταν πτώχευσε η Τουρκία δεν έκοψε ούτε μια τουρκική λίρα από τις δικές της ΕΔ. Μάλιστα από τότε πήρε και την απόφαση να συμμετάσχει και στο πρόγραμμα του F-35.

Πάνω απ'ολα η επιβίωση ενός Έθνους. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Άλλωστε χωρίς Έθνος που είναι η βασική δομική μονάδα τίποτε άλλο δεν υπάρχει.

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.