Τελευταίες αναρτήσεις

30 Απριλίου 2017

Εθνικής Πολιτικής το ανάγνωσμα…

Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης

Εθνική πολιτική, Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Δημοκρατίας, δεν είναι να κάνεις Πάσχα στο χωριό σου, αλλά στο Φυλάκιο της Ρω, δίπλα Καστελλόριζο και φάτσα-κάρτα στις τουρκικές ακτές!

Εθνική Πολιτική, κ. Πρωθυπουργέ, δεν σημαίνει πασχαλινές βόλτες στην Κέρκυρα, αλλά Ανάσταση στο φυλάκιο Παναγιάς και Πάσχα με το Λόχο Οινουσών!

Εθνική Πολιτική, κ. Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και κ.κ. Αρχηγοί των λοιπών κομμάτων δεν σημαίνει διακοπές, αλλά περιοδεία στα ακριτικά φυλάκια! Δόξα τω Θεώ και χάριν της φίλης και συμμάχου Τουρκίας διαθέτουμε αρκετά και αν δεν σας φτάνουν αυτά υπάρχουν και τα πλοία περιπολίας, Π.Ν. και Λ.Σ., αλλά και οι Μοίρες Ετοιμότητας της Π.Α.

Ναι, ξέρω, όλα αυτά είναι μόνον απλές συμβολικές κινήσεις ενώ η Εθνική Πολιτική είναι πολλά περισσότερα. Ασφαλώς και είναι, αλλά ας ξεκινήσουνε από τα συμβολικά έστω και μετά πάμε και στα ουσιώδη. Γιατί αν το θλιβερό πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί να συμφωνήσει σε απλές συμβολικές κινήσεις πως θα αναλάβει τις δύσκολες και σύνθετες ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις, αυτές που αυξάνουν την ήπια ισχύ της χώρας και γίνονται πολλαπλασιαστής της σκληρής της ισχύος;

- Πως θα συμφωνήσει σε αλλαγή του τρόπου διακυβερνήσεως, ώστε να υπάρξει πλήρης διαχωρισμός των εξουσιών, εξυγίανση της πολιτικής ζωής, αποκατάσταση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, απάλειψη της αρνησιδικίας και των παραδικαστικών κυκλωμάτων;

- Πως θα συμφωνήσει σε μια πλήρη και αποτελεσματική φορολογική μεταρρύθμιση και μια γενναία φορολογική σεισάχθεια, αλλά και σε ριζοσπαστικά μέτρα που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας;

Θέλετε να πούμε για την σκληρή μας ισχύ;
Ποια κυβέρνηση και ποιο πολιτικό σύστημα τολμάει να εκμεταλλευθεί την ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία και να καταστήσει τη χώρα ισχυρό παίκτη και αναντικατάστατο σύμμαχο των Η.Π.Α., του Ισραήλ και της Αιγύπτου;

Κάτι τέτοιο προϋποθέτει, βεβαίως, πλήρη εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με συστήματα που ευχαρίστως θα μας παρείχαν οι Η.Π.Α., αρκεί να τα ζητούσαμε και να αναλαμβάναμε τα κόστη εκσυγχρονισμού, μεταφοράς και εντάξεως στο εθνικό οπλοστάσιο.
Η σχετική δαπάνη μπορεί κάλλιστα να χρηματοδοτηθεί από το ένα δισεκατομμύριο -1.000.000.000- ευρώ (!!!) που ετοιμάζεται να μοιράσει ο κ. Τσακαλώτος σε δαπάνες που στην πλειοψηφία τους συντηρούν την εκλογική πελατεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο σοβαρή είναι η επιρροή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση που ούτε τα αυτονόητα δεν μπορεί να εξασφαλίσει… ίσως γιατί η υπουργική καρέκλα είναι πολύ γλυκειά για να την ρισκάρει!

Όμως, και εδώ είναι το αστείο, μια τέτοια κίνηση θα ήταν το καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί προς εχθρούς και συμμάχους: και την χώρα θα θωράκιζε έναντι των όποιων παράλογων κινήσεων Ερντογάν και θα την καθιστούσε πολύ ισχυρότερη έναντι των Ευρωπαίων φίλων μας, καταδεικνύοντας ποιος είναι ο αναντικατάστατος πυλώνας του ΝΑΤΟ και ολόκληρης της Δύσεως!

Και ας οραματίζεται όποια Ευρώπη θέλει ο κ. Σόϋμπλε και οι συνεργάτες του, αλλά και όλοι όσοι σχεδιάζουν την πολιτική της Γερμανίας αγνοώντας για τις προτεραιότητες της Συμμαχίας…

Βεβαίως, η Εθνική Πολιτική θέλει κότσια και -εν προκειμένω- λίγο μυαλό παραπάνω…

Πηγή RizopoulosPost
το είδαμε ΕΔΩShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.