Τελευταίες αναρτήσεις

29 Απριλίου 2017

Οι μωροί ιθαγενείς σε κατάσταση σοκ

Όταν οι Πολίτες μίας χώρας, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου φυσικά, ανέχονται αδιαμαρτύρητα να κυβερνώνται από μία ομάδα που θα ήταν έπαινος ο χαρακτηρισμός της ως «ανεπαρκής», έχοντας πλήρη άγνοια βασικών αρχών της οικονομίας, έχουν αλήθεια το δικαίωμα να προσβάλλονται από τη χρήση της λέξης «ιθαγενείς»; Αιτιολογείται άραγε η συμπεριφορά τους από το φόβο πως εάν επαναστατήσουν, θα βιώσει η Ελλάδα συνθήκες Βενεζουέλας; 

Ότι θα επικρατήσει αναρχία σε ένα κράτος που βασιλεύει μία κατ’ επίφαση τάξη, έχοντας χάσει εντελώς την εθνική του κυριαρχία, ενώ δεν έχει καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον; Πως είναι λοιπόν προτιμότερη μία οδύνη δίχως τέλος, συνοδευόμενη από τη σταδιακή λεηλασία του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, απλά και μόνο για να αποφευχθεί ένα οδυνηρό τέλος; 

Πείθονται σαν να είναι μωρά παιδιά από την ελπίδα που εξέφρασε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με την οποία οι δανειστές θα ελαφρύνουν το χρέος, εάν συνεχίσει την πολιτική της υποταγής και των υποκλίσεων; Από τις «απειλές» του ότι θα επαναστατήσει, εάν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους; Αναρωτήθηκαν τι ακριβώς προβλέπει αυτή η «ελάφρυνση», για την οποία είναι δήθεν πρόθυμος να θυσιάσει την καρέκλα του; 

Γνωρίζουν πως πρόκειται για τη μείωση του δημοσίου χρέους περί τα 20 δις € μέσα στα επόμενα 40 χρόνια (=επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με χαμηλότερα επιτόκια), έναντι της εκποίησης των πάντων; Με τελευταίο επίτευγμα το ξεπούλημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) για 10 εκ. €, τα οποία θα οδηγηθούν στην πυρά του χρέους; 

Μίας επιχείρησης που μόνο τα οικόπεδα της είναι πάνω από 270.000 τμ. (πηγή), με κτιριακές εγκαταστάσεις, με βιομηχανικό εξοπλισμό, με εγκατεστημένη ισχύ 8.660 KW, με θερμική ισχύ 17,5 MW, με πατέντες, με άδειες ΙΤ κοκ.; Είναι υπερβολή λοιπόν όταν γράφει κανείς πως οι ξένοι πίνουν στην υγεία των θλιβερά ηλιθίων;
Κατανοούν αλήθεια οι ιθαγενείς πως κάθε μέτρο οδηγεί τη χώρα όλο και πιο κοντά στο χάος, αφού μειώνεται το ΑΕΠ της νομοτελειακά, τα έσοδα του δημοσίου κοκ.; Ότι αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι «θεσμοί» για να απαξιωθούν τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, καθώς επίσης για να μετατραπούν σε πάμφθηνους σκλάβους χρέους; 

Δεν αντιλαμβάνονται πως το υπέρογκο πλεόνασμα είναι αυτό που τελικά θα οδηγήσει τις υπόλοιπες επιχειρήσεις στη χρεοκοπία και ακόμη περισσότερους νέους στο εξωτερικό, αφελληνίζοντας πλήρως τη χώρα; Ή μήπως έχουν πεισθεί πως θα υιοθετηθούν αντίμετρα, όπως ακριβώς το παράλληλο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το 2015, χωρίς να δει ποτέ το φως του ήλιου; 

Τέλος, θεωρούν οι Έλληνες πως ήταν μεγάλη επιτυχία η απομόνωση του ΔΝΤ, όπως ισχυρίσθηκε ο πρωθυπουργός της ντροπής; Ότι είναι λογικό να πιστεύει, όπως ο κ. Σόιμπλε μόνο, πως το πλεόνασμα των 3,5% ετησίως είναι εφικτό, όπως δήλωσε στην τηλεοπτική του συνέντευξη που φυσικά κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν παρακολούθησε, φοβούμενος την υγεία και την αντίδραση του; 

Ότι και να πιστεύουν όμως οι Πολίτες, αφού δεν αντιδρούν καθόλου, δεν είναι αυτονόητο πως συμπεριφέρονται όπως τα πρόβατα; Ή μήπως πρέπει να δεχτώ πως το σοκ είναι τόσο μεγάλο, ώστε δεν είναι σε θέση να σκεφθούν λογικά, πόσο μάλλον να ενεργήσουν; 

Εάν είναι έτσι, δεν θα είναι δώρο άδωρο να ξυπνήσουν από το σοκ, γιατί ασφαλώς θα ξυπνήσουν, όταν θα έχουν ήδη χάσει τα πάντα; Ρητορικό το ερώτημα προφανώς, όπως όλα τα υπόλοιπα του κειμένου, για τα οποία οι πάντες γνωρίζουν τις λογικές απαντήσεις, με κάποιους να προσποιούνται απλώς ότι συμβαίνει το αντίθετο. 
Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.