Τελευταίες αναρτήσεις

13 Απριλίου 2017

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτήθηκε όποιας απαίτησης

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.gr 

Να θυμόμαστε ότι η Πατρίδα μας είναι μια πτωχευμένη χώρα που δεν της ανήκει τίποτε. Η Δημόσια και η Ιδιωτική της περιουσία έχει περιέλθει σε τρίτους και πιο συγκεκριμένα στη Γερμανία. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να γνωρίζουμε πως τις πολιτικές εξελίξεις της Πατρίδος μας τις καθορίζει η Γερμανία!

Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι πλέον μη διαχειρίσημο και όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις επιζητούν το “κούρεμά” του, το οποίο όμως πρωτίστως δεν δέχεται η κυβέρνηση της Γερμανίας, της Μέρκελ και του Σόιμπλε!!

Η Handelsblatt “αναγνωρίζει” “κούρεμα” του ελληνικού χρέους! 

Παρά ταύτα, πριν από λίγες ημέρες η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έγραψε με τίτλο: “Η Ελλάδα χρειάζεται κούρεμα χρέους, όπως η Γερμανία το 1953”!

Η εφημερίδα επικαλούμενη τους οικονομολόγους Τζέφρι Σακς και Τομά Πικετύ, θεωρεί ότι το “κούρεμα” του χρέους πρέπει να γίνει, όπως με τη Γερμανία του 1953, που ήταν μια διαλυμένη οικονομικά χώρα και κατάφερε με το σχέδιο Μάρσαλ των ΗΠΑ να ξεπεράσει στην πορεία άλλες ευρωπαϊκές χώρες!

Βέβαια συνέβαλε και η Γερμανία στην επίτευξη αυτού του στόχου, παρότι και την εποχή εκείνη υπήρχαν πολλοί επικριτές της απόδοσης δανείων στη Γερμανία. Σήμερα η Γερμανία στο ζήτημα της Ελλάδος, προβάλλει ως επιχείρημα του μη “κουρέματος” του ελληνικού χρέους το γεγονός πως δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στις ελληνικές κυβερνήσεις πως θα χρησιμοποιήσουν τα δάνεια επωφελώς, δηλαδή για τον σκοπό της οικονομικής ανάκαμψης.

Ωστόσο, η επισήμανση της εφημερίδας πως η Γερμανία ήταν σημαντικός εταίρος των ΗΠΑ στην περίοδο του ψυχρού πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση και γι΄ αυτό εξυπηρετήθηκε, ενώ η Ελλάς δεν είναι τόσο σημαντική χώρα στη σημερινή παγκόσμια συγκυρία, είναι μια πολύ λαθεμένη προσέγγιση, που θεωρούμε πως είναι στοχευμένη για ευνόητους λόγους που εξυπηρετούν τη Γερμανία!

Γιατί, υπό τις παρούσες, ιδιαίτερα, παγκόσμιες συγκυρίες η Ελλάς έχει τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική αξία, τόσο για τις ΗΠΑ, όσο και για τη Ρωσία!!

Η Ελλάδα των δοσίλογων πολιτικών… 

Λαμβάνοντας αφορμή λοιπόν, από αυτό το άρθρο και στην αναφορά της διαγραφής των χρεών της Γερμανίας το 1953, στις οποίες χώρες που συμμετείχαν στην παροχή δανείου ήταν και η Ελλάδα, θα ήθελα να επισημάνω ότι όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης είχαν αντιληφθεί την επερχόμενη καταστροφή (ειδικά οι κυβερνήσεις από το 2008 και μετέπειτα) αλλά αντί να λάβουν μέτρα πραγματικής μεταρρύθμισης, βάλτωσαν σκοπίμως τη χώρα στα Μνημόνια, τα οποία  έφεραν την εξαθλίωση της ελληνικής οικονομίας με προεκτάσεις στο κοινωνικό, πολιτισμικό και ηθικό της υπόβαθρο!

Δυστυχώς, δεν επέδειξαν καμία συμπεριφορά πατριωτικής αντιμετώπισης των προβλημάτων της χώρας, που ηγέτης όπως ο Καποδίστριας θα τα αντιμετώπιζε τελείως διαφορετικά!

Η ευθύνη της καταστροφής είναι δική μας, αλλά μας έσπρωξε η Γερμανία! 

Η οικονομική κρίση η οποία ξέσπασε το 2008, βρήκε πολιτικά και ιδεολογικά ανέτοιμη την ευρωπαϊκή ελίτ και τους “θεσμούς” της ΕΕ που ήταν εγκλωβισμένη στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της. Στην Ελλάδα, αντί να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση με την επιστροφή στη συνταγή του κεϋνσιανικού μοντέλου οικονομικής ανάπτυξης, όπως αύξηση της ενεργού ζήτησης μέσω των κρατικών δαπανών για επενδύσεις στις υποδομές,  τις νέες τεχνολογίες, την πράσινη ανάπτυξη, την εκπαίδευση και την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, καταφύγαμε στον υπερδανεισμό. Συγχρόνως ατόνησε η αγοραστική ενίσχυση της δύναμης των μισθωτών προκειμένου μέσω της αύξησης της κατανάλωσης να αναθερμανθεί η οικονομία.

Από την άλλη μεριά η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μερκελ, από τις αρχές του Οκτωβρίου του 2008, άρχισε να υιοθετεί μια γερμανοκεντρικη πολιτική σύμφωνα με την οποία κάθε κράτος - μέλος στην ΕΕ, θα έπρεπε από μόνο του να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση! Οι Γερμανοί απέκλεισαν κάθε μορφή αλληλεγγύης προς τις χώρες της ζώνης του ευρώ που εμφάνιζαν προβλήματα πιστοληπτικής ικανότητας και εκφραστήκαν ενάντια στην θέσπιση ευρωομόλογων. Κύριο μέλημα της Μερκελ ήταν, η διάσωση των τραπεζών από τη συσσώρευση τοξικών ομολόγων. Όπως επίσης και η εφαρμογή αυστηρών μέτρων λιτότητας με κύριο αποδέκτη τις χώρες του Νότου και μάλιστα η Ελλάδα! Η οποία Ελλάς, από το 2008 με κυβέρνηση Καραμανλή, ψήφισε το νόμο 3723/2008 για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με 28 δις ευρω!

Το εργαλείο της πτώχευσής μας ακούει στο όνομα Goldman Sachs! 

Από τον Φεβρουάριο του 2010 άρχισε το κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας που επί της ουσίας ήταν πόλεμος ενάντια στο ευρώ με συντονίστρια την Goldman Sachs, η οποία όμως, διασώθηκε από το πρόγραμμα στήριξης των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που ενίσχυσαν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι! Ποια;; Η Goldman Sachs η οποία ήταν σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης που γνώριζε όλα τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και συμβούλευε τους πελάτες της να παίξουν κατά της Ελλάδας, ενώ γερμανικά στελέχη τραπεζών όπως, ο Οτμαρ Ίσινγκ, συμβούλευε τους εταίρους να μη βοηθήσουν την Ελλάδα!!

Αυτο είχε ως αποτέλεσμα τα ελληνικά ομόλογα να δεχτούν μπαράζ κερδοσκοπικών επιθέσεων με συνέπεια να αυξηθεί υπέρμετρα το κόστος του ελληνικού δανεισμού!

Η κρίση του 2008 αύξησε τα ελλείμματα των χωρών του Νότου, αφού εντολή της ΕΕ - Γερμανίας ήταν να διασωθούν οι τράπεζες του Βορρά λόγω των τοξικών ομολόγων του Νότου, και πίεζαν στη λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας! Αυτή η υστερία έναντι των ελλειμμάτων ήταν το σχέδιο της Γερμανίας, ώστε να εξοντώσει οικονομικά και  κοινωνικά κάθε μορφής ευρωπαϊκού κοινωνικού κράτους δικαίου!

Απόλυτα συμμέτοχη στο έγκλημα η σημερινή κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες! 

Έτσι, η μικρή Ελλάδα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με τις αστείες Μνημονιακές κυβερνήσεις που ακολούθησαν πιστά τις εντολές της Γερμανίας, με μέτρα τα οποία έχουν καταδικαστεί απ΄ όλους τους έγκριτους οικονομολόγους ανα την υφήλιο. Οι μόνοι που φυσικά δεν αντελήφθησαν την καταστροφή, ήταν οι Ελληνικές κυβερνήσεις, “θύματα” των δικών τους συναλλαγών για ίδιον όφελος από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας!

Σήμερα, μετά από τόσα δεινά πως είναι δυνατόν η Ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται νέες μορφές οικονομικών μέτρων που γονατίζουν περαιτέρω το λαό μας;;

Όταν, πχ. ο προϋπολογισμός του 2017 περιλαμβάνει 20 δις άμεσους φόρους και 26 δις ευρώ έμμεσους φόρους, σύνολο 46 δις ευρώ! Και το ερώτημα είναι, αν μπορεί η κυβέρνηση να εισπράξει το ανωτέρω ποσό, όταν η ελληνική Κοινωνία είναι απόλυτα στραγγισμένη με 500 χιλιάδες νέους ανθρώπους – επιστήμονες που εγκατέλειψαν τη χώρα για το εξωτερικό! Όταν έχουμε 1 εκατ. 700 χιλιάδες ανέργους και όταν οι συντάξεις και οι μισθοί θα υποστούν νέες περικοπές, που με βάση τον προϋπολογισμό του 2017 θα μειωθούν από 18.086 δις σε 12.337 δις, δηλαδή 32% περίπου!

Γιατί κύριοι της κυβέρνησης, δεν διεκδικείτε το Γερμανικό Κατοχικό Δάνειο που κοστολογείται άνω των 300 δις;; Πως θα προκύψει πλεόνασμα στον προϋπολογισμό όταν πχ. για να πληρώσετε συντάξεις και μισθούς του δημοσίου θα αναγκαστείτε να προχωρήσετε σε έκδοση 41 δις ευρώ εντόκων γραμμάτιων δημοσίου τα οποία θα πρέπει κάποια στιγμή να πληρωθούν;; Γιατί δεν ζητάτε διαγραφή του παράτυπου χρέους, με αντίστοιχο σχέδιο Μάρσαλ;; Αντίστοιχο με αυτό που δόθηκε στη Γερμανία των Ναζί;;

Το γιατί θα αναρωτιόμαστε όλοι οι Έλληνες μέχρι το θάνατό μας!!

Συμμέτοχος στο έγκλημα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! 

Προ ολίγων ημερών ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καλοδέχτηκε στην Αθήνα και το Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ και μεταξύ των άλλων του είπε:

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία μονομερώς. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Τα διεκδικεί όμως, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, έχοντας όπως κάθε χώρα το απόλυτο δικαίωμα για κάτι τέτοιο”!

Έτσι, ο ΠτΔ παραιτήθηκε επισήμως της όποιας διεκδίκησης, αφού χαρακτήρισε “αυτήν την διεκδίκηση ως αδιανόητη”!

Βεβαίως, θα μου πείτε, δευτερευόντος μας υπενθύμισε πως θα διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο διά μέσω του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού!  
Θα σας απαντήσω: “πιάσε το αυγό και κούρευτο”!!Share

1 σχόλιο:

Dimitris D είπε...

Η ηθική κρίση είναι σημαντικότερη της οικονομικής αλλά κανείς δεν γράφει την εξέλιξη της στην Ελλάδα, πχ
1982 το ΠΑΣΟΚ καθιερώνει τον πολιτικό γάμο και νομιμοποιούνται οι εκτρώσεις, για να εμπεδώσουν την νέα νομοθεσία οι πολίτες χωρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την γερασμένη γυναίκα του και παντρεύεται μία νεότερη.
Την ίδια χρονιά έχουμε άνθηση των "ελληνικών" βιντεοταινιών με τίτλους όπως: γκομενάκια στα θρανία (με κάθε 20 ταινίες δώρο έκτρωση σε 16χρονη θα έδιναν αν μπορούσαν)
Ακόμα ξεκινάνε οι επιδοτήσεις, αντί να αμείβεσαι για την εργασία σου παίρνεις επιδόματα, καταργείται το " ἄξιος γὰρ ὁ ἐργάτης τοῦ μισθοῦ αὐτοῦ ἐστι·" Λουκά ι,7.
1989 ξεκινάνε τα ιδιωτικά τσοντοκαναλα στην Ελληνική τηλεόραση, ονομάζονται έτσι γιατί όλα μετά τις δώδεκα έβαζαν σοφτ πορνοταινίες.
1990 Καταρέει η ΕΣΣΔ-Σοβιετική Ένωση και γεμίζουν τα πεζοδρόμια, τα μπαρ και τα μπ@@@@@λα με ψηλές ξανθιές πρώην σοβιετικές, κυρίως από Ουκρανία γιατί έπασχαν οι ίδιες ή κάποιος συγγενής τους από καρκίνο (Τσερνόμπιλ).
Οι Έλληνες ακολουθούν το παράδειγμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, χωρίζουν την γριά, παντρεύονται σοβιετικιά.
Η τηλεόραση παρουσιάζει συνέχεια πολιτικά σκάνδαλα, διδάσκει πως να κλέβεις ως δημόσιος υπάλληλος και παρουσιάζει εκπομπές όπου ξεφτυλίζοντε οικογένειες.
1998 χάνεται το 1/3 των ελληνικών καταθέσεων στο χρηματιστήριο, όπου διαφημίστηκε ακραία από την τηλεόραση.
Στο χρηματιστήριο παίχτηκαν τα χρήματα που θα έδιναν οι γονείς προίκα στα παιδιά τους μετά τον γάμο.
2002 μπαίνουμε στο ευρώ και οι τράπεζες σε συνεργασία με την τηλεόραση και την τηλεφωνία πιέζουν αφόρητα όλους τους Έλληνες να πάρουν δάνεια.
Αρκετοί παίρνουν δάνεια γιατί οι γονείς τους έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα χρήματα που θα τους δίναν για 1η κατοικία ή δική τους επιχείρηση.
Άλλοι παίρνουν δάνεια γιατί "σκοπός στην ζωή είναι να παίρναμε καλά", έτσι λέει η τηλεόραση. Λες και οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας υπέφεραν που δεν πήγαιναν διακοπές στο Λονδίνο ή στην eurodisney στο Παρίσι.
2009- Οι Έλληνες αρχίζουν να υποφέρουν. Δυσκολεύονται να αγοράζουν gadget, βενζίνη για το αυτοκίνητο, πετρέλαιο για τον χειμώνα, η επιδοτούμενη από την ΕΕ επιχειρήσεις τους έσκασαν σαν φούσκα, η οικογένεια διαλύεται όπως στις τηλεοπτικές εκπομπές του Μικρούτσικου, το σχολείο διδάσκει lifestyle υπερκαταναλωτισμού με βιβλία made in eu, το euro lifestyle καταρρέει και ο κόσμος ψηφίζει όποιον του υπόσχεται ότι θα το επαναφέρει
Επιπλέον έχουμε ταχεία νομιμοποίηση σε οτιδήποτε θα μπορούσε να επιταχύνει την διάλυση της κοινωνίας, πχ λαθρομεταστευτικό, ισλαμικά πανεπιστήμια, φορολογικό τεκμήριο τα παιδιά, χωρισμός κράτους εκκλησίας, ευρω αλλαγές σε βιβλία ιστορίας και θρησκευτικών, αποδυνάμωση στρατού-αστυνομίας, δεν παρέχουν φοροελαφρυνσείς τα φιλοξενούμενα μέλη της οικογένειας αλλά δεν δικαιούται επίδομα γιατί είναι φιλοξενούμενα, κτλ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.