23 Δεκεμβρίου 2010

Μια αναλυτική ματιά στο πως διενεργείται η φίμωση των blogs και μια πλήρης ενημέρωση για το πως εξελίχθηκε η πρόσφατη δίωξη....

Το παρακάτω μας εστέλλει από το φιλικό ιστολόγιο ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ και σας το παραθέτω για ενημέρωση:

Η πρόσφατη άνθιση των Ιστολογίων έφερε σε αρκετά δύσκολη θέση την "εξουσία".
ΔΝΤ, εντολοδόχοι πολιτικοί, καθοδηγούμενα ΜΜΕ, ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων, αναρχικοί, τρομοκράτες και λοιποί Υπηρέτες της Νέας Τάξης πραγμάτων αρχίζουν να ανησυχούν.
Το ελεύθερο διαδίκτυο άρχισε να γίνεται επικίνδυνο.
Και πρέπει ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ..
Αυτό υλοποιείται με 2 τρόπους:

1ον:
αφήνουμε να διαρρέουν και να κυκλοφορούν σε Ιστολόγια κατασκευασμένες ειδήσεις που σύντομα αποδεικνύονται ψεύτικες γκρεμίζοντας ότι υπεύθυνα έχει χτιστεί τόσα χρόνια από την συντριπτική πλειοψηφία των Ιστολογίων.

2ον:
Συλλαμβάνουμε μερικούς blogger για εκφοβισμό σταδιακά, με διάφορα προσχήματα, τους κατασυκοφαντούμε στα ΜΜΕ, οπότε παίρνουν σιγά σιγά "το μήνυμα" και οι υπόλοιποι ...

Διαβάστε το χρονικό και διαπιστώστε πόσο ταχύτατα "επεμβαίνει" ο κρατικός αλλά (δυστυχώς) και ο "μη κρατικός" μηχανισμός όταν υπάρχουν "εντολές άνωθεν".
Το χρονικό της σύλληψης:

Αρχικά συλλαμβάνεται και κατηγορείται για "εκβιασμό" και "συκοφαντική δυσφήμιση" blogger του ArmyAlert (Η επίσημη ανακοίνωση Γεν.Αστ.Δ/νσης Αττικής στις 19-12-2010).
Οι επίμαχες αναρτήσεις του ArmyAlert:

Αντίστοιχες αναρτήσεις εμφανίστηκαν και στο Ιστολόγιο εθνικού προβληματισμού Hellenic Revenge με αποτέλεσμα την έκδοση εντάλματος σύλληψης πιθανότατα για γυναίκα blogger που γράφει σε αυτό.
Το Hellenic Revenge συνηθίζει να αναδημοσιεύει αναρτήσεις μιας πληθώρας ιστολογίων εθνικού προβληματισμού οπότε αναπόφευκτα αναδημοσίευσε και την ανάρτηση του Armyalert.
Οι επίμαχες αναρτήσεις του HellenicRevenge:
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2010/12/blog-post_3058.html (η αναδημοσίευση από το ArmyAlert)

Σχολιάζοντας τις αναρτήσεις
Φυσικά ούτε τους προαναφερθέντες blogger γνωρίσουμε, ούτε κάτι περισσότερο για την υπόθεση -πέρα από εκτεταμένες αναζητήσεις που κάναμε στο διαδίκτυο για το θέμα.
Πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπήρξε ή όχι εκβιασμός για τις επίμαχες αναρτήσεις. Γι αυτό θα αποφανθεί η δικαιοσύνη.

Όμως η ουσία των επίμαχων αναρτήσεων δείχνει να είναι η κόρη του ΑΓΕΣ και οι εκπομπές της στην κρατική τηλεόραση.
Η "προσβολή" του ΑΓΕΣ δείχνει να τον αφορά κυρίως ως πατέρα σε σχέση με την εκπομπή και τις απόψεις της κόρης του και όχι στον ίδιο (δηλαδή δεν διαβάσαμε αναφορές σε ανικανότητα, επαγγελματικά λάθη του ΑΓΕΣ κλπ).
Επίσης επισημαίνεται στις αναρτήσεις ότι ίσως για τη θέση στην κρατική ΕΡΤ έπαιξαν ρόλο οι γνωριμίες του πατέρα της.
(το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Η κόρη του αρχηγού ΓΕΣ, κ. Ευτυχία Φράγκου υπέγραψε συμβόλαιο 13 επεισοδίων με αμοιβή 20.000 ¤ για κάθε επεισόδιο και το συνολικό κόστος αγγίζει τις 286.000 ευρώ τα οποία φυσικά θα πληρώσουμε ΟΛΟΙ μας, μέσω της ΕΡΤ που χρεωνόμαστε υποχρεωτικά στο λογαριασμό της ΔΕΗ)
Ο "κρατικός" μηχανισμό δουλεύει "ρολόι"

Καμαρώστε τώρα πόσο αποτελεσματικό μπορεί να γίνει το "κράτος" αλλά και "μη κρατικές" υπηρεσίες:
  • από την πρώτη κιόλας, ημέρα,δημοσιοποιούνται τα στοιχειά των blogger πριν ακόμη τους αποδοθεί η κατηγορία για εκβιασμό και καταδικαστούν
  • ποιος έδωσε τα πλήρη στοιχεία των φερόμενων ως εκβιαστών;
  • μήπως η κακουργηματική κατηγορία (του υποτιθέμενου εκβιασμού) είναι ο δούρειος ίππος για την άρση του απορρήτου ενός blogger??
  • πως βρήκε η δίωξη Ηλεκτρ.Εγκλήματος τις I.P. του HellenicRevenge και του ArmyAlert;Υποτίθεται ότι η google ΔΕΝ δίνει τέτοιες πληροφορίες.
  • είναι δυνατόν να επικαλείται ο καθένας "εκβιασμό" μέσω τηλεφώνου για να "συλλαμβάνεται" ο υποτιθέμενος συκοφάντης-εκβιαστής και να γίνεται έρευνα στο σπίτι του; Αρκεί μια διαβεβαίωση του θιγόμενου ότι του ζήτησαν χρήματα για να κινητοποιηθεί η Δίωξη Ηλεκτρ.εγκλήματος;;
  • εάν σε περίπτωση η επίκληση "εκβιασμός", για την στοιχειοθέτηση του ποινικού αδικήματος, ικανού και απαραίτητου για την άρση του απορρήτου, καταπέσει στην δίκη, τι γίνεται και σε ποιον θα αποδοθούν οι ευθύνες της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων;
Ας δούμε όμως πως έδρασε και ο "μη κρατικός" μηχανισμός:
Υπάρχει ένα Ιστολόγιο, το fimotro. Όνομα και πράμα...
Δείτε πως από την πρώτη στιγμή έχει άμεση πληροφόρηση για όλη τη διαδικασία των συλλήψεων, ακόμη και πριν αυτές ξεκινήσουν:

Στην 1η ανάρτησή του απειλεί:
"ο διαχειριστής του, για τον οποίο ήδη υπάρχουν καταγγελίες για εκβιασμό και θα τον συλλάβει σύντομα η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είναι μικρομεσαίο στέλεχος της Ν.Δ."
Πως γνωρίζει το fimotro ποιους πρόκειται να συλλάβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;;;

Στη 2η ανάρτησή του το fimotro γράφει:
"Το ρεπορτάζ αφορά ένα πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ (απόστρατος αξιωματικός του Στρατού) και ένα μικρομεσαίο στέλεχος της Ν.Δ. που έχουν στήσει ιστολόγια και εξυβρίζουν νυχθημερόν τον αρχηγό του ΓΕΣ (..)
έχει παρέμβει και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος καθώς και η εισαγγελέας Ράικου στην οποία κατατέθηκε μήνυση για εξύβριση και εκβιασμό. "
Σαν πολλά δεν "γνωρίζει" το fimotro;
Τις κομματικές ιδιότητες των συλληφθέντων,
το ότι έχει παρέμβει η Δίωξη Ηλκτρ.Εγκλ/τος,
το όνομα της εισαγγελέως ...
Ποιος θα μπορούσε να ξέρει τόσες πολλές και τόσο ακριβείς λεπτομέρειες;

Στη συνέχεια (3η ανάρτηση) το fimotro αναφέρει ακόμη και τα ονόματεπώνυμα όσων διώκονται (γι ευνόητους λόγους τα σβήσαμε):
"Σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, πριν από λίγο ανέβηκε στο Πεντάγωνο ο ίδιος ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης (φωτό) όπου είδε τον τον αρχηγό του ΓΕΣ και τον υπουργό Ε. Βενιζέλο. Τα ονόματα των συλληφθέντων είναι Ρ** Π** κόρη απόστρατου Αξιωματικού και Σ*** Σ**** απόστρατος συνταγματάρχης πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ. Και οι δυο βρίσκονται τώρα στο αυτόφωρο. Η ΕΛ.ΑΣ. ψάχνει τα κινητά τους για να εξακριβώσει με ποιους άλλους συνομιλούσαν."
Που τη βρήκε την "αποκλειστικότητα" αυτή το fimotro;;;
Πως γνωρίζει ότι ο Προϊστάμενος της Δίωξης κ.Σφακιανάκης βρίσκεται στο Πεντάγωνο αν δεν έχει πληροφόρηση είτε από το Πεντάγωνο είτε από τη Δίωξη;;;
Πως γνωρίζει τα ονόματα των κατηγορουμένων;
Πως τολμάει να τα δημοσιεύει πριν οι κατηγορούμενοι απολογηθούν;;;

Στην 4η ανάρτησή του για το θέμα:
"(...) έχει να κάνει με τις επικοινωνίες που βρήκε η ΕΛΑΣ που είχε και με άλλους απόστρατους αξιωματικούς για τους οποίους όμως δεν αποδεικνύεται το παραμικρό. (...) Προκύπτουν όμως τηλεφωνικές επικοινωνίες. Και μια πολύ περίεργη συνεχή επαφή του μαζί τους."
Πως γνωρίζει το fimotro το αποτέλεσμα της έρευνας της Δίωξης Ηλεκτρ.Εγκλήματος σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του συλληφθέντα;

5η ανάρτηση: Το fimotro πανηγυρίζει για την 4ήμερη κράτηση και για τη στέρηση εξόδου από τη χώρα!
και αποκαλύπτει ότι έχει όλη τη δικογραφία:
"Η πρώτη απαγόρευση εξόδου από την χώρα για Έλληνα blogger αποτελεί γεγονός και εξευτελίζει συνολικά το διαδίκτυο.Ο πρώην συνταγματάρχης που εκβίαζε τον αρχηγό ΓΕΣ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αφέθηκε ελεύθερος μετά από 4 ημέρες κράτησης με βαρύτατα αδικήματα να τον βαραίνουν, όπως κακουργηματικός... εκβιασμός, κλπ και με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο Α.Τ. κάθε μήνα! Ολόκληρη η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του Fimotro μέσα από δικαστικές πηγές. Πρόκειται για ογκωδέστατο φάκελο αλλά και για την ημερομηνία που ορίστηκε η δικάσιμος για το κακούργημα μέσα στο 2011."
Προσέξτε τι γράφει: "Ολόκληρη η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του Fimotro μέσα από δικαστικές πηγές".
Με ποια διαδικασία κατέληξε η δικογραφία στο fimotro;;;
Μήπως θα έπρεπε ο εισαγγελέας να διατάξει μία έρευνα για το θέμα;;;

Ακολουθεί 6η ανάρτηση (βρε ενδιαφέρον το fimotro για το θέμα)!:

και 7η ανάρτηση:
"(...) Τώρα απολογείται στον ανακριτή ο συλληφθείς (...)"
Πώς άραγε γνωρίζει το fimotro που βρίσκεται κάθε στιγμή ο συλληφθείς;;

και 8η ανάρτηση:
"ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 24 ΩΡΩΝ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ. Στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ επέστρεψε πριν απο λίγο ο πρώην Συνταγματάρχης "blogger"(...)"
Πως γνωρίζει το fimotro τι προθεσμία του έδωσε ο ανακριτής και ότι επέστρεψε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ;;;

και 9η ανάρτηση (το fimotro αναφέρει και πάλι ολόκληρο το ονοματεπώνυμο της blogger- και πανηγυρίζει για το επικείμενο ένταλμα σύλληψης!!)
"ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Ένταλμα σύλληψης για κακούργημα βάση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την Π**** Ρ**** που εκβίαζε τον αρχηγό ΓΕΣ σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εκδόθηκε πριν από λίγο και θα ενεργοποιηθεί εάν μέχρι αύριο το πρωί δεν παρουσιαστεί στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση όπως ορίζει ρητά ο κώδικας Ποινικής Δικονομίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το δικαστικό ρεπορτάζ ο συλληφθείς πρώην συνταγματάρχης βρίσκεται ακόμα στο κρατητήριο επειδή ο ανακριτής αρνήθηκε να τον αφήσει ελεύθερο. Το ζήτημα της προφυλάκισής του θα αποφασιστεί αύριο μόλις απολογηθεί ο πρώην συνταγματάρχης στον ανακριτή και με την σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα. "

Συνοψίζοντας:
Πως είναι δυνατόν ένα Ιστολόγιο να ενημερώνεται κάθε στιγμή
  • για το ποιος θα συλληφθεί (πριν συλληφθεί),
  • για τις κομματικές δράσεις των κατηγορουμένων,
  • για τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες,
  • για το πότε πήγε στον ανακριτή,
  • για το τι γράφει η δικογραφία
  • και πως εμφανίζει από την πρώτη στιγμή τα ονοματεπώνυμα των υποτιθέμενων δραστών χωρίς αυτά να έχουν ανακοινωθεί από την Ελληνική Αστυνομία;
  • Τέτοιες μέθοδοι με καθοδηγούμενα δημοσιεύματα και διαρροές πληροφοριών σε εφημερίδες σχετικά με τη σύλληψη των blogger και επισκέψεις του κ.Σφακιανάκη την επόμενη κιόλας μέρα στο ΓΕΣ (άραγε αν το κατήγγειλε ένας απλός πολίτης θα πήγαινε την άλλη ημέρα ο κ.Σφακιανάκης στο σπίτι του πολίτη να τον ενημερώσει για τις επιτυχείς συλλήψεις;;) όλα αυτά μας θυμίζουν κάτι από απολυταρχικό καθεστώς και φίμωση της ελευθερίας του λόγου.

    Μήπως τελικά ΟΛΑ τα πατριωτικά ιστολόγια ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ "προληπτικά" και δεν χρειάστηκε η συνδρομή της google στον εντοπισμό των κατηγορουμένων;;;

    Όσο για το περιεχόμενο των αναρτήσεων:
    Είναι η δεν είναι δημόσιο πρόσωπο ο αρχηγός του ΓΕΣ;
    Αφού είναι δημόσιο πρόσωπο δικαιούμαστε να διερωτόμαστε για το πως προσλήφθηκε η κόρη του στην ΕΡΤ και πόσα χρήματα θα πάρει για τις εκπομπές της (όπως αποκάλυψε και η εφημερίδα Πρώτο Θέμα);
    Γιατί σε τελική ανάλυση την ΕΡΤ την πληρώνουμε υποχρεωτικά όλοι μας.
    Και αν δεν μας αρέσει η εκπομπή της κόρης του και θεωρούμε ότι κάνει προπαγανδίζει τις απόψεις της, τότε δικαιούμαστε ή όχι να κάνουμε κριτική στην εκπομπή της;

    Σχετικά με το θέμα διαβάστε επίσης:
    Νίκος Χιδίρογλου (Ε.Μ.ΠΡΟ.Σ.):Το ΠΑΣΟΚ φοβάται πάρα πολύ το διαδίκτυο
    Bloggers ενωμένοι:Παρανομούν και μας το λένε κιόλας; Ας μας πουν πως γίνεται η δικογραφία να είναι στα χέρια τους από δικαστικές πηγές;

    Δημοσιεύθηκε στο http://antiparakmi.blogspot.com/2010/12/blog-post_23.html



    Share

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

    1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

    2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

    3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

    4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

    5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

    6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

    7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

    Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

    Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

    1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

    2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

    3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

    Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.