Τελευταίες αναρτήσεις

20 Δεκεμβρίου 2010

Ο θάνατος του εμποράκου...!

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Την εβδομάδα που πέρασε, μια τραγική είδηση έπαιξε, έστω περιορισμένα, στην επικαιρότητα. Αφορούσε την αυτοκτονία ενός εμπόρου αυτοκινήτων

Αιτία της αυτοκτονίας όπως όλα δείχνουν, ήταν τα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετώπιζε ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Δεν ήταν όμως μόνο η κάθετη πτώση στις πωλήσεις των αυτοκινήτων που τον έσπρωξε στην αυτοκτονία. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε υποφέρει και άλλα... δεινά. Είχε βλέπετε την ατυχία, να διατηρεί την έκθεση αυτοκινήτων του, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Εκτός λοιπόν από την... οικονομική κρίση, είχε να αντιμετωπίσει και τις επανειλημμένες οικονομικές ζημιές από τις επιθέσεις των αναρχικών.

Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για τον άνθρωπο, του οποίου η επιχείρηση κάηκε ολοκληρωτικά τον Δεκέμβριο του 2008 και άλλη μια φορά, μετά από κάποιους μήνες.
Από ό,τι φαίνεται, δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει οικονομικά και τα αποτελέσματα της "ελληνικής κρίσης" δεν του άφησαν καμία ελπίδα. Και αν αυτός έκανε το απέλπιδο βήμα της αυτοκτονίας, υπάρχουν πολλοί ακόμη επιχειρηματίες και όχι έμποροι αυτοκινήτων αλλά μικροκαταστηματάρχες, που αντιμετωπίζουν το απειλητικό αυτό δίπολο, της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής καταστροφής από τα εκτεταμένα επεισόδια που κάθε τόσο λαμβάνουν χώρα στο κέντρο της Αθήνας. Και αν δεν τους... σπάνε τα μαγαζιά, δεν επιτρέπουν στους πελάτες (που οι μαγαζάτορες τους κυνηγάνε με το δίκανο) να τα προσεγγίσουν.

Ο Δεκέμβρης του 2008 όμως, ήταν καταστροφικός για πολλούς έμπορους του κέντρου των Αθηνών. Έχουμε υπ' όψιν μας και άλλους επαγγελματίες, οι οποίοι μετά από εκτεταμένες καταστροφές, αποφάσισαν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στις εργασίες τους. Άλλωστε, τα είδη που για μήνες μετά πωλούνταν στην Αλβανία, δεν αποζημιώθηκαν ποτέ πλήρως. Ακόμη όμως και όσοι γλύτωσαν την καταστροφή εκείνο τον Δεκέμβρη, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων τους από εκεί και πέρα. Ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, οι συνεχείς πορείες, τα συνεχή επεισόδια, οι τραυματισμοί, η αστυνομοκρατία και η ως εκ τούτων μετατροπή του ιστορικού κέντρου της πόλης εάν όχι σε πεδίο μάχης, τουλάχιστον σε "στίβο επαναστατικής γυμναστικής", αποτελεί μια σοβαρότατη πληγή για τους επαγγελματίες του κέντρου. Γιατί ας μην κοροϊδευόμαστε: δεν είναι μόνο οι έμποροι, αν και αυτοί αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη μεγαλύτερη έντασή του (αν εξαιρέσεις συγκεκριμένα μεγάλα πολυκαταστήματα, που έχουν ασυλία κατά κάποιο τρόπο από τις επιθέσεις των κουκουλοφόρων). Ολόκληρος ο ιδιωτικός τομέας, στενάζει υπό το συγκεκριμένο καθεστώς. Η αστυνομία, από ό,τι φαίνεται έχει πάψει εδώ και καιρό να ενδιαφέρεται για ο,τιδήποτε άλλο εκτός της Βουλής και του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάννια, που από ό,τι φαίνεται αποτελούν κάποιου είδους "σύμβολα" του αστικού κράτους που πρέπει να μείνουν αλώβητα. Πρόκειται για μια ακόμη μέγγενή που σφίγγει γύρω από το λαιμό της μεσαίας τάξης. Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα, τα μόνιμα "γαϊδούρια" που κουβαλάνε στους ώμους τους, όχι μόνο το στρατό του υπερδιογκωμένου δημοσίου, αλλά και τα πλήθη των λαθρομεταναστών, πρέπει να υφίστανται και το κόστος των πολιτικών φλερτ των δεξιο-σοσιαλιστο-συριζαίων, με τον "αντιεξουσιαστικό" χώρο.

Ποιός κερδίζει από αυτό; Μα ποιός άλλος παρά τα μεγάλα, πολυεθνικά ή ανήκοντα στο εντόπιο μεγάλο κεφάλαιο mall, τα οποία παραμένουν αλώβητα, μακριά από τα καθημερινά επεισόδια που κλείνουν κάθε μέρα τους μικρομεσαίους ανταγωνιστές τους. Στο όνομα της "ελευθερίας" λοιπόν των διαδηλώσεων, επιδοτούνται οι έχοντες και κατέχοντες που μπορούν να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους, σε αντίθεση με τους "όνους" της ελληνικής οικονομίας. Σοσιαλιστικός καπιταλισμός με τα όλα του. Σοσιαλιστικός στα λόγια περί "ελευθερίας" και καπιταλισμός στην ουσία του, που φροντίζει να αυγαταίνει το κεφάλαιο όσων ήδη το κατέχουν. Δυστυχώς, κάποιοι θεωρούν ότι ο μόνος τρόπος για να πάρουν οι Γαλλογερμανοί τραπεζίτες τα χρήματά τους, είναι να μετατρέψουν την Ελλάδα σε Ταϊβάν. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να τσακιστεί η τάξη των αυτοαπασχολούμενων, έτσι ώστε να γίνουν όλοι ωρομίσθιοι. Και έρμαια στις διαθέσεις των "επενδυτών" που θα έλθουν τότε για να μας προσφέρουν "μεροκάματα" ύψους Ταϊβάν...


Από "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΣΜΟ"
από το Ελλήνων ΑφύπνισηShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.