15 Δεκεμβρίου 2010

Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές Σας ράβδους!….

Η παρουσία του κκ Ιερώνυμου δίπλα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ Παπούλια στην ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ για εκκλησιαστικά δεδομένα «συναυλία…συμφιλίωσης» στον Ναό του Αγίου Παντελεήμονα την περιοχή που χρειάζεται άμεσα κοινωνικό-ψυχολογικές, ανθρωπολογικές, και οικονομικές διατριβές μου θύμισε μια παλιότερη εικόνα του κκ Ιερώνυμου καθήμενο δίπλα στον κ Πρωθυπουργό σε συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με θέμα την απονομή της ελληνικής υπηκοότητας σε μετανάστες.

Η συναυλία στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα με ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ τον κ Νταλάρα (Υπουργικό Σύζυγο, εάν ΔΕΝ απατώμαι…) σε συνδυασμό με την γνωστή ρήση "μια εικόνα όσο χίλιες λέξεις" μετέφεραν το μήνυμα στην ελληνική κοινή γνώμη ότι η ΕΚΚΛΗΣΙΑ χαίρεται και ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ αυτήν την πράξη...

Προσωπικά θέλω να κάνω μια άλλη ΠΡΟΤΑΣΗ στον κκ Ιερώνυμο και την Ιερά Σύνοδο:

Σεβαστοί μας Ιεράρχες, Βοηθήστε το Έθνος που κάποτε πίστευε ότι αξίζει ακόμη και η θυσία της προσωπικής μας ύπαρξης όταν πρόκειται…«για του Χριστού την πίστη την αγία και της Πατρίδος την ελευθερία…»

Επειδή σε 10 ημέρες θα ξαναζήσουμε, συμβολικά, την γέννηση του Ιησού του Ναζωραίου και μαζί την γέννηση της Ελπίδας Σωτηρίας για το ανθρώπινο γένος η θερμή μου παράκληση προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και την Ιερά Σύνοδο είναι να «θυμηθούν τον προχριστιανικό διάλογο ανάμεσα σε Θεμιστοκλή και Ευρυβιάδη για την Σωτηρία της Αθήνας, εκείνο το ιστορικό, «πάταξον μεν άκουσον δε…» και μια ταπεινή υπενθύμιση του «ιερού θυμού» και της χρήσης του φραγγελίου από τον Ιησού που κυνήγησε τους αργυραμοιβούς στον προαύλιο χώρο του Ναού του Σολομώντος…

Με άλλα λόγια θα ήθελα, με τον προσήκοντα σεβασμό και προς τα πρόσωπα των Ιεραρχών μας, προς τα πρόσωπα των πολιτικών μας, και προς τον Ελληνικό λαό – με δεδομένη την ΤΡΑΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ - να ΖΗΤΗΣΩ από την Ιερά Σύνοδο και τον επικεφαλής της Αρχιεπίσκοπο Αθηνών:

Πρώτον, να δεσμεύσουν ΟΛΗ την Εκκλησιαστική Περιουσία θέτοντάς την ως ΕΓΓΥΗΣΗ στους διεθνείς οικονομικούς κύκλους για την ΕΠΙΒΙΩΣΗ της Ελληνικής Οικονομίας,

Δεύτερον. Κραδαίνοντας τις ποιμαντικές τους ράβδους να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ από την παρούσα ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ να αναιρέσει το «Βουλευτικό και Υπουργικό ΑΣΥΛΟ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ» και να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ που καταχράστηκαν, κακοδιαχειρίστηκαν, κατασπατάλησαν την περιουσία του Ελληνικού λαού και αφού καταδικαστούν να ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ να επιστρέψουν στο Έθνος τα ΑΠΟΛΕΣΘΕΝΤΑ (δήθεν) χρήματα, και να μειώσουν κατά 30% τις αμοιβές που τώρα εισπράττουν.

Τρίτον, Ζητήστε ΑΜΕΣΑ από τους Κυρίους και Κυρίες επικεφαλής ΟΛΩΝ των ΔΕΚΟ όπως και τους ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥΣ παρουσιαστές/στριες των ΚΡΑΤΙΚΩΝ καναλιών ΕΡΤ-1,2,3 (γιατί όχι και των, εν πολλοίς, κρατικοδίαιτων και καταχρεωμένων στο Δημόσιο Ιδιωτικών καναλιών) να μειώσουν στο επίπεδο των 4,000 ευρώ τις μηνιαίες αποδοχές τους και,

Τέταρτον, εάν δεν το πράξουν αυτό οι Βουλευτές μας, προτείνω στους Ιεράρχες μας να «κατεβάσουν με θυμό τις «ιερές μαγκούρες» τους στα πισινά των Υπουργών και Βουλευτών, να αποσύρουν την περιουσία που θα έχουν θέσει ως εγγύηση για την Σωτηρία της ελληνικής οικονομίας και να ΠΟΥΝ με ειλικρίνεια στον χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας την ΑΛΗΘΕΙΑ…

Αναγνωρίζω ότι τα παραπάνω είναι ρομαντικά και ανεδαφικά, σκέψεις που θα περίμενε κανείς από ένα παιδί και όχι έναν – έστω συνταξιούχο- πανεπιστημιακό δάσκαλο…

Τα καταθέτω, μετά την χθεσινοβραδινή ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ του Πολυνομοσχεδίου (με 156 ΝΑΙ και ΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ Βουλευτή) αναφερόμενος στην απάντηση που δημοσιεύθηκε to 1897 στην Νεοϋερκέζικη εφημερίδα The SUN στο ερώτημα της 8χρονης Virginia O’Hannlon που απευθύνθηκε στην εφημερίδα ρωτώντας με την αφέλεια ενός παιδιού που άρχισε να αμφιβάλλει:

«Κύριε Διευθυντά,

ΥΠΑΡΧΕΙ, αλήθεια, ο Άγιος-Βασίλης;»

Και η εφημερίδα, με ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ (που αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε γράψει ο δημοσιογράφος Francis P Church) έγραψε, και έμεινε στην Ιστορία ένα εκπληκτικό κείμενο που δημοσιεύθηκε σε πάρα πολλές γλώσσες με τίτλο….

(YES Virginia, There is Santa Claus…)

(Παραθέτω μερικές μόνο αράδες…)

«ΝΑΙ, Βιρτζίνια, ΥΠΑΡΧΕΙ ο Άγιος-Βασίλης!....

Υπάρχει όπως υπάρχει και η αγάπη, η γενναιοδωρία, η αφοσίωση που υπάρχουν και δίνουν στη ζωή σου απεριόριστη ομορφιά και χαρά…ΑΛΗΘΕΙΑ, πόσο φοβερός θα ήταν ο κόσμος και η ζωή μας εάν ΔΕΝ υπήρχε ο Άγιος-Βασίλης..»

Καθώς περιμένουμε ΟΛΟΙ (και τώρα πια ανάμεσά μας μερικά εκατομμύρια ανέργων, απολυμένων, απειλούμενων με απόλυση και νεόπτωχων πλέον Ελλήνων) ξανά, την Γέννηση του Χριστού μας και την αναγέννηση της ΕΛΠΙΔΑΣ, καθώς ζούμε τις μαύρες μέρες της σύγχρονης Οικονομικής μας Ιστορίας μετά την Ναζιστική κατοχή, και το 2011 προβλέπεται να είναι πολύ πιο «μαύρο και δραματικό» από το 2010 περιμένουμε, πέρα από τη συμμετοχή σε ΦΙΕΣΤΕΣ, από τον Προκαθήμενο Αρχιεπίσκοπό μας και την Ιερά Σύνοδο ΔΡΑΣΗ!…




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.