20 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Περί της Πολιτικής Θεολογίας τής Αποκαλύψεως

Εν μέσω εκκωφαντικών προχειροτήτων

σκέψης, συλλογιστικής και δράσης

Εν μέσω κραυγαλέων περιπτώσεων

άνοιας, άπνοιας και αποπνιξίας

Εν μέσω τετριμμένων ημιμαθειών

και επίπλαστων στην επιστημοσύνη τους

χρηματοδοτουμένων ηλιθιοτήτων

Ευαγγελίζομαι την Μείζονα Ανατροπή

την Νεκροφάνεια των Ιδεών

την άγουσα στην ολική κατάρρευση

της απαξίας και της μασκαράτας

«Εν τω μέσω της Νυκτός»

Χρίστος Γούδης (2000)

Η μεταμόρφωση του κλεινού άστεος της Αθήνας σε εφιαλτική «δυστοπία» και οι σκηνές βίας που εκτυλίχθηκαν στο κέντρο της με στόχο τον πρώτο πολιτικό, που ως μεταμοντέρνος νεοφιλελεύθερος και σουρρεαλιστής αποδιοπομπαίος τράγος εμφανίσθηκε αυτοβούλως μπροστά στο «αγριεμένο πλήθος» των απεργών «ίνα άρη τας αμαρτίας» των ομοτέχνων του, θυμίζουν ταινίες φρίκης επιστημονικής φαντασίας, όπου τα μεταλλαγμένα πανομοιότυπα δημιουργήματα (replicants) της «κοινωνικής μηχανικής» (social engineering) που μορφοποιούνται και εκτρέφονται για χρόνια με δανεικά λεφτά από την μήτρα (matrix) του μεταπολιτευτικού διαπλεκόμενου συστήματος (nexus) της εξουσίας, εξεγέρθηκαν για να κατασπαράξουν τους δημιουργούς τους, καθώς οι τελευταίοι, ανήμποροι πια να τα ταΐζουν, επιμένουν – πιστοί στους νόμους της αδράνειας και της νοητικής τους καχεξίας – να παριστάνουν τους κυρίαρχους του παιχνιδιού, χωρίς να συναισθάνονται το βάρος του αμαρτωλού παρελθόντος τους.

Οι μέχρι πρότινος πειθήνιοι μηχανικοί δούλοι των κομματικών συστημάτων, τα ρομπότ των μηχανισμών εξουσίας τα προγραμματισμένα να «φυτοζωούν» κραδαίνοντας σε απόλυτο συντονισμό τον ανατέλλοντα πράσινο ήλιο των πολιτικών και συνδικαλιστικών ηγεμόνων τους, οδηγούμενοι από το φάσμα της πείνας και την δυναμική της «πράσινης ανάπτυξης» των μικροοργανισμών, των φυτών και των ζώων, απέκτησαν συναισθήματα οργής, αγανάκτησης και μίσους κατά των πάλαι ποτέ κυρίων τους, με τους οποίους, πάλαι ποτέ και εν αμαρτίαις, «τα τρώγανε μαζί». Των κυρίων και δημιουργών τους για τους οποίους (και μόνον γι’ αυτούς) «λεφτά υπάρχουν» ακόμη, και οι οποίοι επιμένουν, αυτοαποκομμένοι από την περιρρέουσα πραγματικότητα, να καταφεύγουν, λεκτικά και φυσικά, στο άσυλο που προσφέρει ο Ναός της Δημοκρατίας, «αυτοϊκανοποιούμενοι» με τις επιδόσεις τους στην κούρσα ταχύτητας με την οποία «ρευστοποιούν» την χώρα. Φαίνεται να μην τους απασχολεί το εκφυλιστικό γεγονός που καλώς γνωρίζουν «οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ», ότι δηλαδή η έλευση των Διεθνώς Νεμομένων τον «πλούτο των εθνών» Τραπεζιτών (ΔΝΤ) μετέτρεψε τον Ναό της Εξουσίας (των ταγών μας) σε Οίκο (παγκοσμίου) Εμπορίου.

Η Ελλάς «πωλείται» σε δημοπρασία, και τα σαρκοβόρα όρνεα με τα γαμψά ράμφη τους διαμοιράζονται τα ιμάτια αυτής, ποντάροντας στις ζαριές των αρπακτικών φρουρών των εσταυρωμένων της Αυτοκρατορίας του Χρήματος. Την ίδια στιγμή, οι τοπικοί ηγεμονίσκοι, αποστερημένοι της θρησκευτικής τους «ταυτότητας» λόγω των εκσυγχρονιστικών τους έξεων και των επιταγών του Άννα και Καϊάφα, αγνοούν το επερχόμενο τέλος της ιστορίας, την νομοτελειακή δηλαδή έλευση «Εκείνου με το φραγγέλιο» που, κεχρισμένος από τον πανόπτη Οφθαλμό της Δικαιοσύνης, πέπρωται να γκρεμίσει τον Ναό και σε τρεις μέρες να τον ξαναχτίσει, κάτω από συνθήκες «Αποκάλυψης (του εδώ και) τώρα». Κατά τα άλλα «το Πασόκ μπορεί να θέλει, αλλά μόνον ο ΛΑΟΣ μπορεί».

Χρίστος Γούδης

ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ

Μια εκπομπή πολλαπλής παρέμβασης

Κάθε Κυριακή στις 8-9 μμ στο ΤΗΛΕΑΣΤΥ ο Χρίστος Γούδης στην εκπομπή ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ, μιλά για όλους και για όλα, αριστερούς και δεξιούς, προοδευτικούς και οπισθοδρομικούς, χθόνιους, υποχθόνιους και επουράνιους, γήϊνους και εξωγήϊνους, και περί άλλων τινών.

Όλες οι πρόσφατες τηλεοπτικές εκπομπές του υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του: www.cgoudis.gr

Όπως πάντα, είναι «αλλού» και νιώθει «κάπως», όπως άλλωστε και πολλοί στην Ελλάδα σήμερα.

Να δράσουμε ή να αποδράσουμε;

Ιδού το ερώτημα

Τα παραπάνω μας εστάλησαν από την:

Dr. Olga Malandraki
Institute of Astronomy and Astrophysics
National Observatory of Athens
Lofos Nymfon, Thiseio
P.O. Box 20048
GR-11810 Athens, GREECE
Tel:+30-210-3490150
Fax:+30-210-3490106
http://www.astro.noa.gr/~omaland/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.