7 Δεκεμβρίου 2010

Οι «Τσάμηδες» προκαλούν και πάλι! Θέλουν να γιορτάσουν στην Ηγουμενίτσα «Ημέρα Γενοκτονίας»!

Οι Τσάμηδες προκαλούν και πάλι. Εκπρόσωποί τους δήλωσαν την απόφασή τους να εορτάσουν το 2011 την «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» στην Ηγουμενίτσα (!), αφού θα μπορούν να μετακινούνται χωρίς «βίζα».

Ανεξάρτητα από το αν το πραγματοποιήσουν ή όχι, σημασία έχει το γεγονός ότι «ξύνουν» πληγές. Και φανερώνουν την πρόθεσή τους να μην σταματήσουν τις εντελώς αβάσιμες διεκδικήσεις τους. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα η «Ημέρα Γενοκτονίας των Τσάμηδων» εορτάζονταν στην Κονίσπολη των Αγίων Σαράντα, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα με πορεία διαμαρτυρίας, όπου ακούγονταν τα γνωστά συνθήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Ωστόσο ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, προσπαθεί να απεγκλωβιστεί, θεωρητικά τουλάχιστον, από την… πίεση των «Τσάμηδων», όπως και από την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», προκειμένου να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ελβετική εφημερίδα «Tages-Anzeiger», δήλωσε ότι «μια νέα αλλαγή συνόρων στη περιοχή θα ήταν η αιτία να χαθεί η Ευρωπαϊκή μας προοπτική τα επόμενα 20 χρόνια».

Και πρόσθεσε: «Η θέση της Αλβανίας είναι σαφής, η πλειοψηφία των πολιτών επιθυμεί την είσοδο στην Ε.Ε, και η όποια επιπλέον αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια θα αποθαρρύνει τους στόχους μας. Οφείλουμε να σεβαστούμε τις αρχές της Ε.Ε και να συνεργαστούμε με τις γειτονικές μας χώρες, προκειμένου να ανοίξουν τα σύνορα και η μετακίνηση πολιτών διαφορετικών χωρών να γίνεται ελεύθερα».
Η στάση του αυτή, όμως, δεν αναιρεί την πραγματικότητα. Ο Σαλί Μπερίσα συνεργάζεται με το κόμμα των «Τσάμηδων» και δεν αποδοκιμάζει δημόσια τις σοβινιστικές απόψεις τους.


Πρωϊνός Λόγος
Το είδαμε στο Ηπειρος Ελλάς



Share

5 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

H τεχνολογική δυνατότητα από εδώ από το μπλογκ μάς προσφέρει τη θαυμάσια ευκαιρία της απομυθοποίησης της ιστορίας για το σκιππεταρρικό ''έθνος''(το λεγόμενο έτσι,σήμερα,από τους Κοσσοβάρους παρα'ι'στορικούς απατεώνες ή και,κυρίως,από τους Αλβανοσκιππετάρρηδες του τωρινού κράτους που καταδιώκει και δολοφονεί τους Έλληνες της ενιαίας Ηπείρου ακόμη και 'στον αιώνα μας!!).Ό Σ Ο ΚΑΙ ΑΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ (ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α),Δ Ε ΘΑ 'ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ Π Ο Τ Ε ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν Ι Κ Α ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΤΗ Δ Ι Ε Θ Ν Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΚΑΙ Α Π Ο Μ Ο Ν Ω Σ Η ΤΩΝ.Ο αρπακτικός και κατσαπλιάδικος χαρακτήρας των αναγεννάται υπό τη νέα (μεταχοτζική και ''εκδημοκρατισμένη'') μ υ θ ι σ τ ο ρ ί α μιας εντελώς αφύσικης και αδιανόητης,άκρως τ υ ρ α ν ν ι κ ή ς ''φυσικής Αλβανίας''(!!).Τα Τίρανα μιμούνται πλήρως και τελείως τα Σκόπια και την Άγκυρα α λ λ ά οι Έ λ λ η ν ε ς δε βλέπουν την ώρα και τη στιγμή για να εκμηδενίσουν απολύτως ολάκερη την άθλια προπαγάνδα των!

Τα λ α τ ι ν ι κ ά τούς έδωσαν ζωή και οι Παπικοί,μαζί με τους Μωαμεθανούς (Χοτζάδες,Μπαμπάδες-Ιμάμηδες και Δερβίσηδές των σε απόλυτη σύμπραξη και αγαστή συνεργασία και σύμπνοια με τους Παπολατίνους Ιταλούς καθώς και τους Αυστροούγγρους και Ολλανδούς)και τα ε λ λ η ν ι κ ά τις θεμελιώδεις έννοιες της ζωής και ύπαρξής των και αυτοί πτύουν 'στον κόρφο των και από καιρού εις καιρόν τα λακτίζουν,επιζητώντας γ ε ν ο κ τ ο ν ι κ ά να εξαλβανίσουν τα π ά ν τ α!Για ποιο έ θ ν ο ς να 'μιλήσουμε,αδέλφια;Oρδές β α ρ β ά ρ ω ν μισαλλοδόξων είναι!Δ ε ν το βλέπετε;Δεν το αντιλαμβάνεσθε;Aναλογισθήτε και αναστοχασθήτε το και μόνοι σας.Τι είναι η Shqiperia πέρα από ένα φ α σ ι σ τ ι κ ό (ανθελληνικό) κ α τ α σ κ ε ύ σ μ α των δυτικών ''Μεγάλων'' Δυνάμεων,ανάχωμα κατέναντι της ελληνικότατης Ηπείρου μ α ς ή,αλλιώς,ένα παράρτημα των εξ Αγκύρας ορμωμένων λύκων;

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φιλε μου Αρχαίε Χριστιανε
Σε ευχαριστω για το σχολιο σου.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω δυο πραγματα εκτός θέματος μιας και γνωριζω ότι παρακολουθείς το θεμα...

Επειδη αναζήτησα αλλα δεν μπορεσα να βρω κάποιο εμαιλ επικοινωνίας θελω να σου πω ότι μετα την μακρα σχεση που έχουμε μεσω του ιστολογίου μας αποφάσισα να γραφτω αναγνωστης στο εξαιρετικο ιστολόγιό σου (ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΑ)...και ηταν παραλειψη από μερους μου....

Σε περασα στα αγαπημενα μου στο sync.gr και θα το περασω και στα φιλικά μας ιστολόγια.

Θα ηθελα να σου επισημανω ότι σερφαρωντας στο εξαιρετικό σου μπλογκ το οποιο μπορει να αποτελεσει εργαλειο στα χερια των πατριωτικών ιστολογίων διαπίστωσα μονο μια παραλειψη από μερους σου....
Δεν θελω να το παρεις σαν υποδειξη ουτε σαν μομφή...εξάλλου πολλοι καλοι μου φιλοι μπλογκερ έπεσαν στην παγιδα....

Εχεις βάλει το gadget με τις σημαίες των επισκεπτων που αναφέρει τα Σκοπια σαν Μακεδονία με τα αρχικα ΜΚ....
Δες εδω σχετικη αναρτηση μας:

http://koukfamily.blogspot.com/2009/03/bloggers-gadgets.html

Σε παρακαλώ να μου στειλεις ενα εμαιλ στο koukthanos@gmail.com για να μπορουμε να τα λεμε κατ' ιδιαν.

Σε ευχαριστω για την αμεριστη υποστήριξή σου κι ευχομαι να είμαστε πάντα μαζι στις επάλξεις για την Ελλάδα μας.

cummulus είπε...

Μάθανε ότι .... πλακώσανε κι οι γύφτοι! Έλεος, γίναμε ρεντίκολο του κάθε κατσαπλιά!

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Επίτρεψέ μου,αδελφέ Αθανάσιε,να σε ενημερώσω και να σου 'πώ πως 'στο συγκεκριμένο μπλογκ που αναφέρεις δεν είμαι ε γ ώ ο διαχειριστής (ή ε γ ώ ανάμεσα 'στους διαχειριστές του) αλλά ένας άλλος κύριος επιστήμονας αληθινός και μαχητής για ετούτη την Πατρίδα από την επαρχία.Γι'αυτό και η αδυναμία σου να 'βρης email.
Πολύ καλά έπραξες προκειμένου για τα Εθνολογικά διότι καταβάλλεται σπουδαία και σοβαρή προσπάθεια εκεί για μια ισορροπημένη κατανόηση της ελληνικότητας με αξιολογότατες αναφορές 'στο παρελθόν και αποφεύγοντας κραυγές,φωνασκίες και προπαγάνδα.
Εφήδομαι και χαίρομαι αληθινά για την ανακάλυψή σου αυτή και,κυρίως,επειδή 'μπήκες 'στον κόπο να ερευνήσης και να εξερευνήσης μόνος σου και να διαπιστώσης πώς οι πατριώτες Έλληνες δύνανται 'στους πονηρούς καιρούς μας να συναθροισθούν και να συνασπισθούν γύρω από ένα κοινό σκοπό,γύρω από ένα ενοποιό ό ρ α μ α.
Όσο για το ''Μακεδονία'' εδώ αφενός,όπως σου προείπα,δεν είμαι εγώ ο διαχειριστής και αφετέρου τον διαχειριστή που 'ρώτησα μετά από επικοινωνία μαζί του,μού είπε πως το γνωρίζει αυτό και εκείνος αλλά ότι δεν 'μπορεί να κάνη τ ί π ο τ ε επειδή του εμφανίζεται έτσι από το σύστημα,τον παροχέα,τον server του μπλογκ του.Δεν είναι 'στη δυνατότητά του να το διορθώση.Κάπως έτσι.Δεν τα πηγαίνω και τόσο καλά,να 'ξέρης,με αυτά τα διαδικτυακά,οπότε ευελπιστώ πως καταλαβαίνεις τι 'θέλω να σου 'πώ εδώ.Τέλος,μαζί θα είμαστε για την Ελλάδα -μην ανησυχείς καθόλου για κάτι τέτοιο- και όποτε 'βρίσκω το χρόνο,θα σου στέλνω.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σε ευχαριστω για την ενημερωση φιλε μου Αρχαιε Χριστιανε.
Θα μου επιτρέψεις τοτε να περασω το ιστολόγιο από τα φιλικά στα ιστολογια που παρακολουθούμε.....

Κι αν κι οταν θελησεις να αποκτησεις δικο σου ιστολογιο θα με ενημερωσεις εννοείται αμεσως να το περασω απευθείας στα φιλικά μας.

Να εισαι καλα

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.