7 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΡΩ… Τα ένοχα μυστικά του. (μέρος 3ο)

συνέχεια από το 2ο μέρος

Του Παναγιώτη Τραϊανού

Αυτά γνώριζαν οι κερδοσκόποι και αυτά εκμεταλλεύτηκαν εις βάρος του κόσμου. Γνωρίζοντας τις συνήθειες των Ελλήνων, τους ρήμαξαν στην κυριολεξία. Το αποτέλεσμα; Τραγικό. Ο Έλληνας εργάζεται για είκοσι ευρώ την ημέρα και ένα φακελάκι με μαστίχες στοιχίζει ένα ευρώ. Το ένα εικοστό του ημερήσιου κόπου του Έλληνα έγινε ένα φακελάκι μαστίχες ή ένα κουλούρι ή ένα μπουκάλι νερό ή ένα μικρό σακουλάκι με πατατάκια κλπ.. Ο Έλληνας δηλαδή εργάζεται για είκοσι κουλούρια την ημέρα. Έφτασε στο σημείο να δίνει ένα τέταρτο του ημερομισθίου του, για να πάρει το παιδί του ένα γάλα και μια τυρόπιτα στο σχολείο. Είναι φτωχός. Είναι θεόφτωχος. Δεν τολμάει να πλησιάσει με το παιδί του ούτε το περίπτερο της γειτονιάς. Δεν του φτάνει το μεροκάματό του να το ευχαριστήσει ούτε στο περίπτερο. Όταν αυτό συμβαίνει στους εργαζόμενους, ευνόητο είναι ότι τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν στους συνταξιούχους. Ντρέπεται ο συνταξιούχος τα εγγόνια του, γιατί δεν έχει να τους δώσει χρήματα να πάρουν ένα παγωτό.

Όλα αυτά όμως σε οικονομικό επίπεδο σημαίνουν κάτι. Τι σημαίνουν; Ότι κάτι συνέβη και έφτασε ο Έλληνας στο επίπεδο αυτό. Κάτι συνέβη και έγινε μέσα σε λίγες ημέρες φτωχός. Όταν, για παράδειγμα, εξαιτίας του Ευρώ ο μισθός προκύπτει από μια απλή αντικατάσταση του νομίσματος και ταυτόχρονα όλα τα προϊόντα πενταπλασιάζουν την αξία τους, ευνόητο είναι ότι ο μισθός υποπενταπλασιάζεται. Όταν σε μια δεδομένη οικονομία ο μισθός υποπενταπλασιάζεται μέσα σε λίγες μέρες, ευνόητο είναι ότι ο εργαζόμενος θα ψάξει να βρει λύση για να λύσει το πρόβλημά του. Πρόβλημα, το οποίο γίνεται πλέον πρόβλημα επιβίωσης.

Από αυτήν την αγωνία των εργαζομένων να επιβιώσουν προκύπτουν όλα τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα. Το δικομματικό κράτος, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των “ αφεντικών”, έπαιξε με τα ένστικτα του λαού. Δίχασε τον λαό, για να παίξει με “ ψίχουλα” εύνοιας. Άρχισε να μοιράζει “ψίχουλα” εύνοιας, για ν’ αποκτήσει υποστηρικτές. Στο σημείο αυτό μπαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως παράγοντες της οικονομίας. Στην εποχή της δραχμής οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν ήταν ευνοημένοι. Ήταν ταυτισμένα τα συμφέροντά τους με αυτά των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Όταν άρχισε η μεγάλη λεηλασία, αυτοί όλοι ψευτοευνοήθηκαν με “ ψίχουλα”. Ενώ δηλαδή το Ευρώ τους κατέστρεφε ως εργαζόμενους, με λίγα “ ψίχουλα” εύνοιας έγιναν σύμμαχοι του δικομματισμού. Νόμιζαν ότι, ταυτιζόμενοι με αυτούς που ελέγχουν την εξουσία και το κράτος, θα επιβίωναν, όταν οι άλλοι δεν θα τα κατάφερναν.

Σε έναν κόσμο φτωχό αυτοί νόμιζαν ότι ήταν ευνοημένοι. Δεν έβλεπαν τα πραγματικά δεδομένα και στηριζόμενοι στα ένστικτά τους, στήριξαν τους κλέφτες και τους δωσίλογους των ιμπεριαλιστών. Αφέθηκαν να διεκδικούν και νόμιζαν ότι κέρδιζαν από τις διεκδικήσεις τους, ενώ στην πραγματικότητα δεν ξέφευγαν από τη φτώχεια. Απλά είναι τα πράγματα. Όταν ο μισθός υποπενταπλασιάζεται εξαιτίας της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, απαιτείται πενταπλασιασμός του, για να βρίσκεται κάποιος στο αρχικό σημείο.

Αν δηλαδή σημείο αναφοράς της ελληνικής οικονομίας είναι τα εξακόσια ευρώ του ιδιωτικού τομέα, αυτό σημαίνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι, για να βρίσκονται στο αγοραστικό επίπεδο της εποχής της δραχμής, θα πρέπει σήμερα να παίρνουν περίπου τρεις χιλιάδες Ευρώ. Από εκεί και πέρα, για να είναι πραγματικά ευνοημένοι, θα πρέπει να παίρνουν ακόμα περισσότερα από αυτά. Παίρνουν τόσα; Όχι βέβαια. Άρα, τζάμπα νερό κουβαλάνε. Παίρνουν στην καλύτερη περίπτωση χίλια και κάτι ψιλά, με κλάματα και παρακάλια, ευρισκόμενοι σε μόνιμη ομηρία των κομμάτων. Αντί με τον κόπο τους να παίρνουν είκοσι κουλούρια την ημέρα, παίρνουν τριάντα. “ Μέγα” επίτευγμα του συνδικαλισμού τους. Για δέκα κουλούρια την ημέρα έγιναν διχαστικός παράγοντας της κοινωνίας και σύμμαχοι των κλεφτών.

Αν ο διχασμός των εργαζομένων ήταν το ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο προέκυψε από το Ευρώ, το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν το πρόβλημα των δανείων. Από τη στιγμή που ο Έλληνας με την εργασία του δεν μπορεί να διαχειριστεί την καθημερινότητά του, ήταν θέμα χρόνου να πέσει στα χέρια των τοκογλύφων των τραπεζών. Όταν εργάζεται κάποιος για είκοσι κουλούρια την ημέρα, πώς θα επιβιώσει; Πώς θα εκτελέσει τα “ ειδικά” καθήκοντά του, που είναι πολυδάπανα; Πώς θα σπουδάσει ένα παιδί; Πώς θα παντρέψει ένα παιδί; Πώς θα το βοηθήσει να ξεκινήσει τη ζωή του; Μιλάμε για σημαντικά πράγματα. Δεν μιλάμε για διακοπές ή δώρα. Μιλάμε για καθήκοντα. Για καθήκοντα, τα οποία ένας εργαζόμενος πρέπει να εκτελέσει με το μόνο μέσο που διαθέτει και είναι η εργασία του.

Όταν αυτό το μέσο δεν φτάνει, τι κάνεις; Αναζητάς λύση. Ξεπουλάς την περιουσία σου για να επιβιώσεις. Αυτό έγινε στην Ελλάδα. Οι πάντες βρήκαν τη “ λύση” στις τράπεζες. Οι τράπεζες όμως δεν χαρίζουν χρήμα. Οι τράπεζες δίνουν χρήμα με υποθήκες. Στην εποχή της δραχμής οι Έλληνες δεν γνώριζαν τις τράπεζες. Οι τράπεζες αφορούσαν τους επιχειρηματίες και μόνον. Τα υποκαταστήματά τους ήταν ελάχιστα. Οι Έλληνες στις τράπεζες απλά αποταμίευαν. Αποταμίευση τι σημαίνει; Ότι αυτός ο οποίος την κάνει όχι μόνον επιβιώνει, αλλά και του περισσεύουν.

Σήμερα όλα αυτά δεν συμβαίνουν. Οι Έλληνες όχι μόνον δεν αποταμιεύουν, αλλά δανείζονται για να επιβιώσουν. Δεν τους φτάνουν αυτά τα οποία παίρνουν. Τα υποκαταστήματα των τραπεζών έχουν γίνει πιο πολλά από τα περίπτερα. Αυτό είναι το πρόβλημα πλέον. Οι Έλληνες δεν μπορούν να επιβιώσουν. Οι Έλληνες στράφηκαν στις τράπεζες και υποθήκευσαν τις περιουσίες τους για να επιβιώσουν. Δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν. Ξεπουλάνε την περιουσία τους, για να το καταφέρουν. Καθημερινά και για αστεία δάνεια βγαίνουν στο “σφυρί” περιουσίες, που φτιάχτηκαν με άπειρο κόπο και πολύ ιδρώτα.

Στο σημείο αυτό φαίνεται η συνενοχή των δύο μεγάλων κομμάτων στη λεηλασία αυτήν. Τα δύο μεγάλα κόμματα βοήθησαν τις τράπεζες να κατακλέψουν τον κόσμο. Παρέδωσαν τον κόσμο στις αθλιότητές τους. Επέτρεψαν στις τράπεζες να κάνουν παράνομη κι εγκληματική “ πλύση” εγκεφάλου μέσω των ΜΜΕ. “ Πλύση” εγκεφάλου είναι να επιτρέπεις στις τράπεζες να ισχυρίζονται στις τηλεοπτικές διαφημίσεις τους ότι μέσω των δανείων μπορείς να κάνεις μόνος σου αύξηση στον μισθό σου. Το ακόμα χειρότερο ήταν ότι επέτρεψαν στις τράπεζες να εκμεταλλευτούν τα ένστικτα επιβίωσης του λαού και να τον “ σπρώξουν” στην κυριολεξία στο κρεματόριο του χρηματιστηρίου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκείνης της εποχής τις βοήθησε στην προπαγάνδα τους. Γιατί; Για να “ φάνε” οι τράπεζες την περιουσία των Ελλήνων. Για να τους αρπάξουν τα σπίτια τους. Με ποιο σκοπό; Να τα πουλήσουν σε ξένους. Σε πλούσιους ξένους.

Αυτό, δηλαδή, που ήταν το αρχικό ζητούμενο για τους ιμπεριαλιστές. Να “ αποζημιωθούν” οι ισχυροί Ευρωπαίοι με τις περιουσίες των φτωχών Ευρωπαίων. Για να μην σταματήσει η παντοκρατορία των αμερικανικών πολυεθνικών τύπου Coca-Cola, Texaco, Nike, Mc Donald’s κλπ., στην ευρωπαϊκή αγορά, να αποζημιωθούν οι ισχυροί Ευρωπαίοι με ΔΕΗ, ΟΤΕ, αεροδρόμια, λιμάνια, ελληνικά νησιά κλπ.. Κοντά σ’ αυτούς τους πανίσχυρους παράγοντες “ αποζημιώνονται” και οι πολίτες των ισχυρών κρατών, που έρχονται στη “ Μπανανία” και αγοράζουν τζάμπα περιουσία. Με χρήματα, που ο Βρετανός ή ο Γερμανός δεν αγοράζει στην πατρίδα του ούτε ένα κοτέτσι, έρχεται στην Ελλάδα και παριστάνει τον “ επενδυτή”. Αγοράζει εξοχικό σε “ εξωτικό” περιβάλλον.

Αυτήν τη στιγμή οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Ελλάδα είναι οι τράπεζες. Με πλειστηριασμούς και εκβιασμούς έχουν αρπάξει τα πάντα. Ενάμιση εκατομμύριο ξένοι είναι ιδιοκτήτες ακινήτων στη μικρή Ελλάδα των δέκα εκατομμυρίων. Άλλοι τόσοι περιμένουν “ ευκαιρίες”. Τι σημαίνει “ ευκαιρίες”; Περιουσίες κατεστραμμένων Ελλήνων. Περιουσίες, που βγήκαν στο “ σφυρί”, για να σπουδάσει ή να παντρευτεί ένα παιδί. Οι τράπεζες εξυπηρέτησαν τους ιμπεριαλιστές και γι’ αυτό αφέθηκαν να διαπράξουν εγκλήματα εις βάρος των Ελλήνων. Αφέθηκαν να τους κάνουν “ πλύση” εγκεφάλου και να τους αρπάξουν τις περιουσίες.

Όλα αυτά είναι εγκλήματα. Εγκλήματα, στα οποία συμμετείχαν προδότες πολιτικοί. Πολιτικοί λακέδες των ιμπεριαλιστών. Εγκλήματα, τα οποία διαπράχθηκαν όχι μόνον εις βάρος των Ελλήνων, αλλά εις βάρος του συνόλου των φτωχών ευρωπαϊκών λαών.

Πρέπει όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί να διαμαρτυρηθούν για τον σχεδιασμό του νομίσματος. Πρέπει να μιμηθούμε την αμερικανική λογική και να κάνουμε απόρθητη άμυνά μας το χαρτονόμισμα του ενός Ευρώ, το οποίο σήμερα δεν υπάρχει. Πρέπει η λογική του σχεδιασμού και το μέγεθος των ευρωπαϊκών χαρτονομισμάτων να είναι κοινή για όλα τα χαρτονομίσματα.

Εμείς, ως Έλληνες, πρέπει να νοικοκυρέψουμε την οικονομία μας. Πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο “ πίσω”, ώστε να αποτυπωθούν πάνω σ’ αυτό οι πραγματικές αξίες της εθνικής μας οικονομίας. Γιατί; Γιατί σ’ εκείνον τον χρόνο έχουν αποτυπωθεί τα σημερινά ημερομίσθια. Τα σημερινά εξακόσια ευρώ του μισθού του Έλληνα έχουν σχέση με τις τιμές εκείνης της εποχής. Έχουν σχέση με τις “ άμυνες” εκείνης της εποχής. Άρα, αν θέλουμε να βρούμε μια ισορροπία, θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν οι τιμές στο σύνολό τους.

Μιλάμε για εγκληματικές πολιτικές. Μιλάμε για προδοσία των Ευρωπαίων πολιτών από συγκεκριμένους άθλιους γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Αν θέλουμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας Ευρωπαίους, θα πρέπει να γίνουν έρευνες και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες σ’ αυτούς τους προδότες. Να ερευνηθούν οι σχέσεις τους με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Να ερευνηθούν τα “πόθεν έσχες” τους. Πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να τελειώσουν τις ζωές τους στις φυλακές. Κανένας και ποτέ δεν έκανε τόσο πολύ κακό σε τόσους πολλούς ανθρώπους.

από το Αιέν ΑριστεύεινShare

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ. ΤΕΤΟΙΑ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ,ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΣΕ Ο ΤΟΚΟΦΛΥΦΟΝΤΑΒΑΝΤΖΗΣ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ ΓΛΥΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΕΡΑΣΤΗ, Ε! ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ...ΚΑΝΑΠΕ ΣΑΣ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΟΛΟΝΩΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Β.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλη Παναγιώτα δεν χρειάζεται να βγαζουμε κραυγες επειδή ήρθε ο τοκογλύφος...
Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε εκει και να του ριξουμε γιαουρτια, αυγα κλπ ...κι ενα χερακι ξύλο.
Νομίζειςπως αν είχαμε χαλασει τον κόσμο με δημοσιεύσεις κι άρθρα θα γινόταν κατι;

Εμεις σαν ιστολόγιο εχουμε μπει στην ομάδα των Ακομματιστων Ελληνων Ιστολόγων και ξεκιναμε πλέον κι αγωνα "δια ζώσης"... Μπορεις να δεις στην πλαινη στηλη το μπαννερ των Ακομματιστων...

Αν εσυ νομίζεις πως θέλεις πάντως να μπεί κι ενα άρθρο στο ιστολόγιό μας μπορεις (και θα ηταν χαρα μας) να μας στειλεις στο εμαιλ του ιστολογίου που θα στην δεξιά στηλη την άποψή σου με όση ένταση θελεις αλλα χωρις βωμολοχίες και σου υπόσχομαι να την αναρτησω.

Σε ευχαριστω για το σχόλιο σου "κι ας μου την λες" και να ξερεις ότι στο ιστολόγιόμας όλοι οι αναγνωστες είναι εν δυναμη συντακτες ανα πάσα στιμή.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤE ΘΑΝΟ και ΕΥΗ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΙΞΩ, ΑΛΛΑ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ P/C . ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΑΣ ΕΧΩ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ,ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΩ ΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ. ΑΠΛΑ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΤΩΝ ..ΝΕΥΡΩΝ ΜΟΥ --ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-= Υ.Γ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟΣΗ ΠΕΙΡΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕ ..ΜΟΡΦΩΣΕΙ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Ανώνυμος είπε...

Πρεπει να ξερετε παντως πως υπαρχουν και ελληνες που απο φιλοτιμο και ευθιξια και μονο δεν θα αποκαλουσαν ποτε με υποτιμιτηκα επιθετα ανθρωπους σαν τον στρος καν ενθυμουμενοι την πολιτικη κατασταση τις τελευταιες τρεις δεκαετειες,(η οποια βεβαια εφερε εδω τα πραγματα). Αληθεια αγαπητη ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Β. εσυ η οι γονεις σου (ηλικια δεν ξερω) την δεκαετεια του '80 σε ποιο τσιτατο φωναζαν ζητω!!! στο τσοβολα δωστα ολα η στο ζητω η ελλαδα ζητω η θρυσκεια ζητω η νεα δημοκρατια? ετσι για να μη ξεχνιωμαστε.ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή ο τοκογλύφος φταίει που υποθηκεύσαμε την περιουσία μας για να κάνουμε μεγάλη ζωή με δανεικά ;
Ο τοκογλύφος ήρθε και μας ...πίεσε να δανειστούμε;
Τρώγαμε , πίναμε και γλεντάγαμε 30 ολόκληρα χρόνια με ΔΙΚΑ ΤΟΥ λεφτά , και τώρα που μας έφερε τον λογαριασμό μας κακοφαίνετε και τον βρίζουμε!
Πλήρωνε τωρα Παναγιώτα και μη μιλάς.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Φίλε μου Ανωνυμε νομίζω ότι πας να πεσεις στην λουμπα που μας ετοιμασαν οι πλούσοι, οι τραπεζιτες και οι πολιτικοί της χώρας παίρνοντας εντολές από ξένα κέντρα.....

ΔΕΝ ΦΑΓΑΜΕ τίποτα. ΜΑΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ φιλε μου. Και αν θες να μας πεις αγαθούς κι ανόητους θα εχεις δικιο θα έπρεπε να το αντιληφθούμε νωρίτερα....
Ας πουμε όταν κραυγαζε ο Παπαντωνίου το 1999 ότι το χρηματιστήριο θα πάει 7000 μονάδες τον Σεπτέμβριο του 1999 λίγες μερες πριν την καταρρευση!!!!!!!

Κι αν κάποιοι απο εμας έφαγαν κατι ψιχουλα σίγουρα δεν ανήκουν στο 2-3% που έφαγαν με χρυσα κουταλια....

Κι εσυ φιλε μου Αγνωστικιστη μην τους βαζεις όλους στο ιδιο τσουβάλι....
Η γιαγιούλα που πεινούσε με τις δραχμές το 2000 τωρα λιμοκτονεί....
Ποιος εχει το θάρρος να σταθει μπροστά της και να μιλήσει για τσιτατα και Ζήτω;......

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΗ, ΕΙΜΑΙ 66 ΧΡΟΝΩΝ, ΕΧΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΙ ΕΣΤΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΙΣΜΟΣ,ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΟ ΡΕΜΑΛΙ ,ΕΔΩ ΚΑΙ 35 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΔΕΧΘΩ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΩΣ ΕΝΑΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ,ΤΕΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΕ. ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΕΣΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΙΔΕΡΕΝΙΟΥ. ΕΓΩ ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΤΗΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΑΛΗΤΩΝ.......ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΑ!...

Ανώνυμος είπε...

Μά υπαρχουν Ελληνες που θεωρουν οτι πρεπει να δειξεις σεβασμο σε εναν κοινο τοκογλυφο ? Τόση αγνοια? ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ . Μουσιτσα--

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.