3 Δεκεμβρίου 2010

Πολεμικές αποζημιώσεις. Διεκδίκηση με προσοχή.

Τη νομική βάση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων εξετάζει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα είπε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης. Στις 14 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία προσφυγής για τη σφαγή στο Δίστομο.

Βέλη κατά Γερμανών αξιωματούχων εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει η Ελλάδα τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Απαντώντας, από το βήμα της Βουλής σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Καστανίδης τόνισε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σε συνεργασία και με το Υπουργείο Εξωτερικών, εξετάζει πολύ σοβαρά και με μεγάλη προσοχή, τη νομική βάση και τη δυνατότητα παρέμβασης που έχει η χώρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή, ώστε να πετύχει, τη νομική βάση για την άσκηση του δικαιώματος που έχει η Ελλάδα να προσφύγει μέχρι τις 14 Ιανουαρίου οπότε και λήγει η προθεσμία, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για την υπόθεση του Διστόμου.

Γεωργιάδης: "Η Γερμανία μας χρωστάει πολλά".

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στους Γερμανούς αξιωματούχους, που επικρίνουν τη χώρα μας για τα δημοσιονομικά της, ενώ τόνισε ότι τώρα είναι η κατάλληλη χρονική συγκυρία να θυμίσουμε στη Γερμανία ότι δεν είμαστε ο φτωχός συγγενής, αλλά αυτή μας χρωστάει και μάλιστα πάρα πολλά».

"Πολιτικά δεν θα βρίσκατε πιο κατάλληλη στιγμή να διεκδικήσετε τις γερμανικές αποζημιώσεις. Σε κάθε περίπτωση -και πέρα από το τι θα κάνετε στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την υπόθεση του Διστόμου- πρέπει να βρεθεί τρόπος να θυμηθούν οι Γερμανοί ότι μας χρωστάνε, δεν τους χρωστάμε", συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.

Έντονα επικριτικός κατά όσων Γερμανών επιτίθενται στη χώρα μας, με αφορμή την οικονομική της κατάσταση, εμφανίστηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης.

"Και εγώ ακούω διάφορες κατηγορίες από Γερμανούς και γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Όσοι, όμως, επικαλούνται τη δημοσιονομική πειθαρχία, είτε την ηθική ή τις αρετές που πρέπει να επικρατούν στην Ευρώπη, θα πρέπει να είναι πρώτοι αυτοί που θα δείξουν ότι τις σέβονται. Ιδιαίτερα, πρέπει να το κάνουν αυτοί που για την εξαγωγική τους επέκταση έδειξαν ότι δεν σέβονται ούτε αρετές ούτε καθαρτήρια", τόνισε ο Χ. Καστανίδης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι "'όσον αφορά τις γερμανικές αποζημιώσεις, καλό θα ήταν η σημερινή γερμανική ηγεσία να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βίλι Μπράντ, που ζήτησε από την παγκόσμια κοινότητα συγνώμη, γονατιστός. Και η ανάληψη της υποχρέωσης θα ήταν μια καθαρτήρια διαδικασία".

από το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ
Μπράβο κ. Καστανίδη μας εκπλήξατε θετικά.....
Μετά από τόσες ανθελληνικές ενέργειες προτίθεστε να κάνετε και κάτι υπέρ της πατρίδας μας.....
Για να δούμε και στην πράξη;



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.