Τελευταίες αναρτήσεις

27 Απριλίου 2019

Τι σημαίνει Πάσχα Ελλήνων

Ο Χριστός δεν σταυρώθηκε κι αναστήθηκε για να πηγαίνουν οι υποψήφιοι στη Βαρβάκειο να ρωτούν τις τιμές της συκωταριάς 

Γράφει ο Παναγιώτης Λιάκος
 
Ανάσταση είναι ο Χριστός ο ίδιος. Είναι το θαύμα της κατάλυσης του βασιλείου του Αδη και η εμπιστοσύνη των ανθρώπων στη διαβεβαίωσή Του για τη νίκη επί του θανάτου. Είναι η σωτηρία σωμάτων και ψυχών. Είναι η αγάπη και η καθημερινή εκγύμναση του χαρακτήρα στην αρετή. Είναι η άρνηση να συμβιβαστούμε με το κακό, το φαύλο, το πτωτικό, την αμαρτία, τον εγωισμό. Ανάσταση είναι η θεία κοινωνία. Ανάσταση είναι η συμμετοχή μας στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και τη μυστηριακή ζωή της. Ανάσταση είναι ο αναβιβασμός της σκέψης μας στις ουράνιες σφαίρες του αγαθού και η ένωσή μας με την πατρίδα μας, και η νομή και κατοχή των αμύθητων πνευματικών θησαυρών της.

Το ελληνικό Πάσχα αυτό είναι. Δεν το βρίσκεις σφαγμένο στους πάγκους, που στάζουν αίμα και βρίθουν μυγών, ούτε συχνάζει στα ψυγεία με τα κατεψυγμένα. Δεν παραπατάει ζαλισμένο σε πίστες. Δεν το συναντάς στα προαναφερθέντα μέρη επειδή δεν σχετίζεται με την υπερκατανάλωση σφαχτών και την εμβάπτιση του πλέγματος των ενστίκτων σε λίτρα αλκοόλ.

Η Ανάσταση Κυρίου δεν μπορεί να συνδεθεί με την υποκρισία των ψηφοθήρων, που εν όψει του εκλογικού παιγνίου «κατεβαίνουν στον λαό» - ένα κλισέ που, χωρίς να το επιδιώκουν, φανερώνει τις αληθινές σκέψεις τους για τους πολίτες. Οι εκλογείς, κατά την άποψη των καταναλωτών των φόρων μας, βρισκόμαστε «χαμηλά» κι εκείνοι μας κάνουν τη χάρη, έστω μια φορά στο τόσο, να «κατέβουν» στο επίπεδό μας.

Η αλήθεια είναι πικρή και ο δρόμος γνωστός και στενός. Μόνο ο Χριστός κατέβηκε στο... επίπεδό μας. Οι πολιτικάντηδες θέλουν να πατήσουν στις πλάτες μας (οι πιο καλοσυνάτοι) ή ακόμα και στα πτώματά μας (οι πιο αποφασισμένοι). Μην πιστεύετε σε ανθρώπους που βλέπετε στην τηλεόραση και σε γυαλιστερά φυλλάδια. Καλύτερα κοιτάξτε εικόνα αγίου και κάντε τον σταυρό σας.

Ο χριστιανός είναι ένας χαρωπός θλιμμένος κι ένας μελλοντικά γεννημένος με ανάμνηση θανάτου, τον οποίο περιμένει να καταργήσει και για λογαριασμό του ο Χριστός. Καλή Ανάσταση! 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.