Τελευταίες αναρτήσεις

19 Απριλίου 2019

Ο παράδεισος των γκάνγκστερ

Σε χθεσινό (16-04-2019) άρθρο του Spiegel ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος λέει ξεκάθαρα πως η χώρα του στηρίζει την παγκόσμια εγκληματικότητα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, καθώς επίσης κάθε είδους κακοποιά στοιχεία – ενώ δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να αιτιολογήσει από πού έχει τα χρήματα ή τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά, αντίθετα, το κράτος πρέπει να αποδείξει πως τα χρήματα είναι προϊόν απάτης ή διαφθοράς.
«Η Γερμανία συνεχίζει να είναι ο παράδεισος των γκάνγκστερ – ειδικά στον κλάδο των ακινήτων, στον οποίο διεξάγεται κυριολεκτικά πάρτι με μαύρα χρήματα. Χρειαζόμαστε επιτέλους ένα σχέδιο εναντίον του ξεπλύματος μαύρου χρήματος» (F. de MASI, οικονομικός εμπειρογνώμονας στη γερμανική Βουλή). 
Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Πρόσφατα είχαμε αναφερθεί ακόμη μία φορά στη χώρα που απαξιώνει μεθοδικά τα περιουσιακά μας στοιχεία με τα μνημόνια, μας ληστεύει κυριολεκτικά, ενώ δρομολογεί την υφαρπαγή της Ελλάδας και σχεδιάζει το διαμελισμό της μέσω της Μακεδονίας – στη Γερμανία και στη θηριώδη διαφθορά της (πηγή). Σε ένα κράτος δηλαδή που χαρακτηρίσαμε ως τον παράδεισο του μαύρου χρήματος, της φοροδιαφυγής και της απάτης – με κέντρο βάρους την αυτοκινητοβιομηχανία της, καθώς επίσης τις τράπεζες, όπου η αιχμή του δόρατος είναι η Deutsche Bank που η ίδια η γερμανική αστυνομία την αποκάλεσε εγκληματική συμμορία.

Μία τράπεζα που έχει ήδη πληρώσει 18 δις $ σε πρόστιμα, κατηγορήθηκε μεταξύ πολλών άλλων για συμμετοχή στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 200 δις € της DANSKE Bank (έδρα της το βασίλειο της διαφθοράς, η Δανία), ενώ εκκρεμούν εναντίον της πάνω από 6.000 αγωγές και μηνύσεις – με έδρα της την πιο βρώμικη χώρα του πλανήτη, η ιστορία της οποίας μοιάζει χωρίς καμία διάθεση υπερβολής με ποινικό μητρώο. 

Φυσικά δεν είχαμε καμία πρόθεση συμψηφισμού των δικών μας ελαττωμάτων, σφαλμάτων ή/και ευθυνών – αλλά θέλαμε απλά να τεκμηριώσουμε πως δεν είναι οι Έλληνες ο χειρότερος λαός του πλανήτη, όπως συχνά μας παρουσιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ ή δυστυχώς θεωρούμε οι ίδιοι για τον εαυτό μας. Επίσης πως είμαστε αντιμέτωποι με έναν αθέμιτο ανταγωνισμό κρατών που δεν διστάζουν για τίποτα και που δεν έχουν κανέναν ηθικό ενδοιασμό, όσον αφορά την απόκτηση χρημάτων – οπότε οφείλουμε να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί, ειδικά όταν τα περισσότερα πολιτικά κόμματα μας είναι ήδη ενδοτικά υποχείρια τους. 

Μόλις χθες τώρα το Spiegel δεν επιβεβαίωσε μόνο αυτά που γράφουμε, αλλά πολύ περισσότερα (πηγή) – αναφέροντας πως στην ειδική ομάδα με την ονομασία «Financial Intelligence Unit» (FIU) που έχει έδρα την Κολωνία, έχουν συσσωρευτεί σχεδόν 20.000 καταγγελίες ύποπτων συναλλαγών που δεν επεξεργάζονται καθόλου! Θεωρητικά η αιτία είναι πως υπάρχει έλλειψη προσωπικού, όπου ενώ έπρεπε να προσληφθούν 475 άτομα έχουν προσληφθεί μόλις 162 – αν και στην πραγματικότητα κάτι άλλο συμβαίνει.

Περαιτέρω, το Spiegel έχει αναρτήσει ένα βίντεο, με συνεντεύξεις που αποκαλύπτουν το χάος που επικρατεί στη Γερμανία, ειδικά όσον αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς – όπου στην εισαγωγή του αναφέρεται πως το έγκλημα στη χώρα είναι προσοδοφόρο. Ότι όλοι ξεπλένουν μαύρα χρήματα και ειδικά η ιταλική Μαφία, ακριβώς όπως το είχαμε γράψει πριν από αρκετό χρόνο – ενώ χαρακτηρίζει τη Γερμανία ως ένα είδος πρωταθλητή εισαγωγών, όσον αφορά τα εγκληματικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν αποκτηθεί από κακοποιούς στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια του βίντεο (στο τέλος του άρθρου) ένας Γερμανός δημόσιος υπάλληλος λέει ξεκάθαρα πως η χώρα στηρίζει την παγκόσμια εγκληματικότητα, τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, καθώς επίσης κάθε είδους κακοποιά στοιχεία – όχι επειδή οι υπηρεσίες δεν έχουν προσωπικό, αλλά λόγω του ότι δεν τους δίνεται η δυνατότητα από τη νομοθεσία.

Για παράδειγμα, δεν είναι υποχρεωμένος κανένας να αιτιολογήσει από πού έχει τα χρήματα ή τα περιουσιακά του στοιχεία αλλά, αντίθετα, η δημόσια υπηρεσία πρέπει να αποδείξει πως τα χρήματα είναι προϊόν απάτης ή διαφθοράς – κάτι που φυσικά είναι απίθανο, αφού θα πρέπει κάποιος αστυνομικός να είναι παρόν όταν γίνεται η κάθε παράνομη συναλλαγή. Έτσι, παρά το ότι βρέθηκαν πάνω από 370.000 € στον τραπεζικό λογαριασμό μίας μητέρας που ζει με κρατική επιχορήγηση ενός εμπόρου ναρκωτικών, το δικαστήριο την αθώωσε – επειδή η αστυνομία δεν μπόρεσε να αποδείξει πως ήταν παράνομα.

Αναφέρεται επίσης πως οι αστυνομικές έρευνες διαρκούν πάρα πολύ, ότι τα δικαστήρια καθυστερούν πολλά χρόνια (ενώ οι Γερμανοί κατηγορούν τα δικά μας), πως το ξέπλυμα είναι της τάξης των 100 δις € ετησίως όπως ακριβώς έχουμε γράψει στο παρελθόν κλπ. – ενώ ο νόμος που υποσχέθηκε η κυβέρνηση της, ο οποίος θα υποχρέωνε τους Πολίτες να αιτιολογούν την προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων, παρά το ότι συζητείται στη Βουλή από το 2013, τελικά δεν ψηφίσθηκε. 

Αυτή η χώρα λοιπόν που μας κατηγορεί για κακούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, που έχει καταργήσει το τραπεζικό απόρρητο στην Ελλάδα, που μας ελέγχει εξονυχιστικά, που θέλει να δρομολογήσει το περιουσιολόγιο όπως έκανε το 1937 με τους Εβραίους της Αυστρίας κοκ., εφαρμόζει τα ακριβώς αντίθετα στο εσωτερικό της – ενώ παρά το ότι είναι η ίδια πρωταθλήτρια της διαπλοκής, της διαφθοράς, του μαύρου χρήματος κοκ., έχει το θράσος να κατηγορεί εμάς τους Έλληνες! Το χειρότερο είναι όμως το ότι εμείς έχουμε σε τέτοιο βαθμό χειραγωγηθεί, ώστε να το αποδεχόμαστε – κάτι που θα πληρώσουμε δυστυχώς πάρα πολύ ακριβά.  

AnalystShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.