Τελευταίες αναρτήσεις

23 Απριλίου 2019

Τρέχτε, εδώ οι καλές ιθαγένειες! (ξαναγεμίζουν με δηλωμένους Τούρκους της Θράκη μας)

Θα αποδοθεί η ιθαγένεια σε αυτούς που υπήρξαν θύματα του διαβόητου άρθρου 19.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιείται για την απόδοση δικαιωμάτων ιθαγένειας σε αυτούς από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί στο παρελθόν. Το βήμα αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κινητοποιείται για την απόδοση ιθαγένειας σε αυτούς που στο παρελθόν τους αφαιρέθηκε και έτσι βρέθηκαν επί δεκάδες χρόνια αντιμέτωποι με μια άδικη προσέγγιση.

Σύμφωνα με την είδηση από την Εφημερίδα των Συντακτών, το βήμα αυτό ήρθε στην επικαιρότητα στην σκιά της άδικης στάσης που υπέστη ένας Δυτικοθρακιώτης πολίτης.

Το άτομο αυτό που μετανάστευσε στην Αυστραλία, στερήθηκε της ιθαγένειας του λόγω του διαβόητου άρθρου 19 που καταργήθηκε με το 1998, αλλά μέχρι τότε είχε ανοίξει την οδό για την απώλεια της ιθαγένειας σε πολλά άτομα. Παρά το ότι επέστρεψε το 2004 στην πατρίδα του, δεν μπόρεσε με τίποτε να ανακτήσει την ιθαγένεια του και δύο φορές απορρίφθηκε το αίτημα του από το Συμβούλιο Ιθαγένειας.

Το θέμα έθεσε στην επικαιρότητα ο βουλευτής Μουσταφά Μουσταφά 

Με την στάση αυτή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά και το ότι τέθηκε στην επικαιρότητα το δράμα χιλιάδων ανθρώπων ¨δίχως πατρίδα¨, κινητοποιήθηκε και η Αθήνα.

Ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας Λάμπρος Μπαλτσιώτης έδωσε το μήνυμα πως θα ενεργοποιηθεί για τους ανθρώπους οι οποίοι μέσα στην πατρίδα τους στερήθηκαν της ιθαγένειας τους. Ο Μπαλτσιώτης πρόσθεσε πως στην δυτική Θράκη υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που ζούνε στην Θράκη σε παρόμοια κατάσταση. Είπε πως στην πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που στερήθηκαν την ιθαγένεια βάσει του αντιδημοκρατικού άρθρου 19. Η Ελλάδα από 2007 άρχισε να αποδίδει ιθαγένειες σε αυτά τα άτομα. Αλλά οι διαδικασίες απόδοσης λειτουργούν πολύ αργά. Για αυτό και υπάρχουν ακόμη άτομα στην Θράκη που ακόμη στερούνται ιθαγένειας.

Ένα άλλο θέμα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι δεν προσέφυγαν στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας την απόδοσης της ιθαγένειας τους. Για να ξεπεραστεί αυτό το θέμα, η Αθήνα ετοιμάζεται να στείλει νέες οδηγίες στις σχετιζόμενες υπηρεσίες. Σύμφωνα με αυτές, οι υπηρεσίες θα ενεργοποιηθούν με σκοπό την ¨ανεύρεση¨ αυτών των ατόμων και την κατάθεση της σχετικής αίτησης τους. 

Βήμα θα γίνει και για τα θύματα του εμφυλίου 

Η ίδια διαδικασία θα ισχύσει και για αυτούς οι οποίοι κατά την διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Ελλάδας κατέφυγαν σε εδάφη της ΕΣΣΔ. Διότι αυτά τα άτομα όπως και οι Δυτικοθρακιώτες στερήθηκαν της ιθαγένειας τους. 

Θα δοθεί ιθαγένεια και στα παιδιά τους

Σύμφωνα με τον Μπαλτσιώτη αυτοί οι οποίοι είναι στην δεύτερη κατηγορία είναι αυτοί που αιτούνται τη διαπίστωση της ελληνικής τους ιθαγένειας, για παράδειγμα ένα τέκνο που γεννήθηκε πριν χάσουν οι γονείς του την ιθαγένεια. Η Αθήνα κινητοποιείται για την απόδοση ιθαγένειας και σε αυτούς τους ανθρώπους.

Meşhur 19’uncu Madde Kurbanlarına Vatandaşlıkları İade Edilecek 

Σχ: Αναρωτιόμαστε, υπάρχει κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ που να αντιλαμβάνεται τον όρο ¨εθνική ασφάλεια¨ ; Διότι το να δοθεί ιθαγένεια σε κάποιους που ζούνε στην Θράκη και έχουν στερηθεί ιθαγένειας, ας πούμε ότι είναι κατανοητό. Αν όμως ισχύσει για ΟΛΟΥΣ που επί δεκάδες χρόνια λείπουν στην Τουρκία και για τα παιδιά και εγγόνια τους, τότε ας αναρτήσουν και τουρκική σημαία στην Θράκη… 

Την φωτογραφία του κειμένου δεν την επιλέξαμε εμείς, η Μπιρλίκ την έβαλε.

Πηγή: TourkikaNea
ΑΒΕΡΩΦ 

ΣΧΟΛΙΟ

Οχι μόνο απλά αφήνουν τους Τούρκους πράκτορες να ξαναέρθουν στην Θράκη αλλά τους προσκαλούν ουσιαστικά καθώς όπως διαβάσατε δεν ενδιαφέρονται καν αν έκαναν αίτηση να τους δοθεί η ελληνική ιθαγένεια....
Θα τους φωνάζουν στα προξενεία και θα τους λένε να κάνουν αίτηση να πάρουν και πάλι την ελληνική ιθαγένεια που έχασαν λόγω προδοσίας....
Απίστευτα πράγματα...Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.