13 Αυγούστου 2025

Δελτία Τύπου της ΝΙΚΗΣ για τις ΑΠΕ στον Εβρο, τον δολοφονημένο Αριστοτέλη Γκούμα και την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ

Αθήνα, 12/8/2025
 
Δήλωση Προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημητρίου Νατσιού για την τοποθέτηση ΑΠΕ στα καμένες περιοχές στον ΕΒΡΟ
 
Έχω πολλές φορές πει ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει την Ελλάδα «μπαταρία» της Ευρώπης και αυτό όχι προς όφελος των καταναλωτών, αλλά κάποιων πολύ ισχυρών συμφερόντων, που μετά την διάλυση της ΔΕΗ, λυμαίνονται τον χώρο της ενέργειας.
 
Όταν πρόκειται για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, εξαφανίζεται κάθε ευαισθησία της Κυβέρνησης σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας ενός τόπου. 
 
Η επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Έβρο από την εταιρεία European Wind Farms, θέτει άλλη μια φορά το ερώτημα τι είναι δημόσιο συμφέρον. 
 
Όταν ολόκληρες περιοχές απαξιώνονται από την εγκατάσταση των ΑΠΕ, όταν προγράμματα αναδάσωσης κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά, όταν το κέρδος παραγωγής ενέργειας θα το καρπώνονται ιδιωτικές εταιρείες (και όχι μία δημόσια εταιρεία ενέργειας) τότε δεν υπάρχει δημόσιο συμφέρον, αλλά «εξυπηρετήσεις» ημετέρων. Τότε έχουμε δημόσια ζημία και κλοπή.
 
Καλώ την Κυβέρνηση να σταματήσει κάθε έργο κατασκευής ΑΠΕ στον Έβρο και να δώσει έμφαση σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης της εθνικά κρίσιμης αυτής περιοχής. 
 
Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης του ΕΒΡΟΥ πρέπει να περιλαμβάνει έργα υποδομής και ανάπτυξης και όχι περιστασιακά επιδόματα και ΑΠΕ.
 
Κ. Μητσοτάκη σταματήστε να περιφρονείτε τους πολίτες που αγωνιούν για τον τόπο τους. 
 
Δημήτριος Νατσιός
Πρόεδρος ΝΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
 
Σαν σήμερα: Ημέρες του Αυγούστου Δόξας και Ηρωισμού
 
Άλλη μια μέρα του Αυγούστου που η θύμησή της σπάει την καλοκαιρινή ραστώνη και μας ξυπνάει από τον λήθαργο της αβελτηρίας των νεο-Ελλήνων. Δύο γεγονότα, με διαφορά 10 χρόνων, μας θυμίζουν οτι το αδούλωτο φρόνημα των Ελλήνων είναι αυτό που δίνει πνοή και συνέχεια στον Ελληνισμό και όχι οι κυβερνήσεις.
 
Σαν σήμερα, το 2010, τρεις Αλβανοί εισήλθαν σε καφενείο που καθόταν ο Αριστοτέλης Γκούμας στη Χειμάρρα και απαίτησαν να σταματήσει να μιλάει ελληνικά, δηλαδή στη μητρική του γλώσσα. Ο Αριστοτέλης αρνήθηκε να υπακούσει τους Αλβανούς και όταν έφυγε από το κατάστημά του, οι τρεις Αλβανοί τον ακολούθησαν με το αυτοκίνητό τους. Μετά από λίγο, ο 37χρονος Βορειοηπειρώτης βρέθηκε δολοφονημένος, στην άκρη του οδοστρώματος, μέσα σε ένα ποτάμι αίματος. Σε κοντινή απόσταση βρέθηκε η μοτοσικλέτα του, η οποία είχε γίνει μια άμορφη μάζα, συνέπεια των επανειλημμένων προσκρούσεων από τους Αλβανούς δολοφόνους.
 
Δυστυχώς, στη γειτονική χώρα, όπως και με την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η αλβανική αστυνομία επέδειξε απροθυμία να βρεθούν οι δολοφόνοι και μόνο μετά από τη γενική κατακραυγή και τις αντιδράσεις των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, απεδέχθη το περιστατικό ως ανθρωποκτονία και διεξήγαγε σχετική έρευνα, η οποία οδήγησε, μετά από πολλές ώρες, στη σύλληψη από την αλβανική αστυνομία επτά ατόμων ηλικίας από 19 μέχρι 22 ετών, από τους οποίους οι τρεις κατηγορήθηκαν για το θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα και τέσσερις για απόκρυψη στοιχείων στις αστυνομικές αρχές. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ποινές ήταν τυπικές και σήμερα οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι.
 
Από τη μία, η δικαιοσύνη στη γειτονική χώρα λειτουργεί με στημένα κατηγορητήρια και με στημένους δικαστικούς και κλείνει τα μάτια στις δολοφονίες Ελλήνων της αναγνωρισμένης εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου. Από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση καλοδέχεται τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και του επιτρέπει να κηρύσσει την αλυτρωτική του προπαγάνδα μέσα σε Ελληνικό έδαφος, ενώ παράλληλα κλείνει τα μάτια στις συνεχιζόμενες διώξεις των βορειοηπειρωτών και στην διαρκή καταπάτηση των περιουσιών τους, με απώτερο σκοπό την εκδίωξή τους από την πατρογονική τους γη.
 
Σαν σήμερα, το 2020, μια ακόμα ιστορική στιγμή στις ελληνικές θάλασσες μας έκανε υπερήφανους. μετά από συνεχιζόμενα χαστούκια. Την ημέρα εκείνη, ο αντιπλοιάρχος Ιωάννης Σαλιάρης με την φρεγάτα «Λήμνος», πιστός στις παραδόσεις της φυλής, «μεθ’ ορμής ακαθέκτου», διεμβόλησε την τουρκική φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις» που προσπάθησε να προκαλέσει τους Έλληνες ναυτικούς.
 
Η ελληνική φρεγάτα, ως νέα αθηναϊκή τριήρης κάρφωσε με την πλώρη της, ως έμβολο άλλων αρχαίων εποχών, την τουρκική φρεγάτα, δηλώνοντας ποιος είναι το αφεντικό το Αιγαίο. Η φρεγάτα «Λήμνος» πρόσθεσε μια ακόμα ένδοξη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
-Τούτη η πλώρη ξέπλυνε την ντροπή των τελευταίων ετών.
-Τούτη η πλώρη έδειξε το δρόμο στις ελληνικές κυβερνήσεις, γράφοντας πάνω στην τουρκική φρεγάτα ποια πρέπει να είναι η αιώνια απάντηση των Ελλήνων: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ.
-Τούτη η πλώρη είναι «τ’ Άγια και τα Ιερά του Γένους», όπως έλεγε ο Κανάρης για τους γάντζους του πυρπολικού του.
 
Η ΝΙΚΗ δεν ξεχνά τις ημέρες δόξας. Τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς, που κρατούν διάπυρη την Ελληνική ψυχή τους. Και τον Αντιπλοίαρχο Ιωάννη Σαλιάρη που κάρφωσε την Τουρκική έπαρση και πέταξε την «Γαλάζια Πατρίδα» στα σκουπίδια.
 
ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΓΚΟΥΜΑ
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΠΛΟΙΑΡΧΟ ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΛΙΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ
 
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ
press@nikh.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.