16 Μαρτίου 2024

Κόκκινη σκουριά στο Φεγγάρι, κόκκινες δαμαλίδες στο Ισραήλ και ένα κόκκινο άλογο που ετοιμάζεται να οδηγήσει

Σήμερα, σκεφτόμουν πολλές πρόσφατες ειδήσεις που σχετίζονται με τις Βιβλικές προφητείες και συνειδητοποίησα ότι όλες είχαν κάποια σχέση με το κόκκινο χρώμα. Ρώτησα λοιπόν την Google τι συμβολίζει το κόκκινο χρώμα και με έστειλαν σε ένα άρθρο της Wikipedia που εξηγεί ότι το κόκκινο «είναι το χρώμα του αίματος» και ότι «ιστορικά έχει συνδεθεί με τη θυσία, τον κίνδυνο και το θάρρος». Επιπλέον, το κόκκινο χρώμα χρησιμοποιείται συχνά για να μεταφέρει κάποιο είδος προειδοποίησης. Απλά φανταστείτε πώς θα ήταν αν όλα τα σήματα στοπ είχαν κίτρινο χρώμα. Αυτό δεν θα λειτουργούσε σχεδόν εξίσου καλά. Ο λόγος που τα στοπ είναι κόκκινα είναι επειδή το κόκκινο χρώμα τραβά την προσοχή σας. 
 
Πρόσφατα, ένας από τους φίλους μου μοιράστηκε μαζί μου μια ιστορία που μου τράβηξε την προσοχή.
 
Σύμφωνα με τη NASA, μεγάλες ποσότητες κόκκινης σκουριάς έχουν ανακαλυφθεί στην επιφάνεια του φεγγαριού… 
 
Ενώ η Σελήνη μας είναι χωρίς αέρα, η έρευνα δείχνει την παρουσία αιματίτη, μια μορφή σκουριάς που συνήθως απαιτεί οξυγόνο και νερό. Αυτό έχει προβληματίσει τους επιστήμονες. 
 
Ο Άρης ήταν από καιρό γνωστός για τη σκουριά του. Ο σίδηρος στην επιφάνειά του, σε συνδυασμό με νερό και οξυγόνο από το αρχαίο παρελθόν, δίνουν στον Κόκκινο Πλανήτη την απόχρωση του. Αλλά οι επιστήμονες έμειναν πρόσφατα έκπληκτοι όταν βρήκαν στοιχεία ότι η άνευ αέρα Σελήνη μας έχει επίσης σκουριάσει πάνω της. 
 
Αυτό σόκαρε εντελώς τους επιστήμονες που το ανακάλυψαν. Τα παρακάτω προέρχονται από το CNN
 
«Στην αρχή, δεν το πίστευα καθόλου. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στη Σελήνη», δήλωσε η Abigail Fraeman, επιστήμονας στο Εργαστήριο Jet Propulsion της NASA, σε δελτίο τύπου. 
 
Όχι μόνο δεν υπάρχει αέρας στο φεγγάρι, αλλά είναι πλημμυρισμένο με υδρογόνο που ρέει από τον ήλιο, μεταφερόμενο από τον ηλιακό άνεμο. Η σκουριά παράγεται όταν το οξυγόνο αφαιρεί τα ηλεκτρόνια από τον σίδηρο. Το υδρογόνο κάνει το αντίθετο προσθέτοντας ηλεκτρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη πιο δύσκολο να σχηματιστεί σκουριά στο πλούσιο σε υδρογόνο φεγγάρι. 
 
«Είναι πολύ μπερδεμένο», είπε ο Σουάι Λι από το Πανεπιστήμιο της Χαβάης, ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, η οποία δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο περιοδικό Science Advances. «Η Σελήνη είναι ένα τρομερό περιβάλλον για τη δημιουργία αιματίτη». 
 
Θα εμφανιστεί τελικά η Σελήνη κόκκινη στον ουρανό ακριβώς όπως κάνει ο πλανήτης Άρης; 
Δεν γνωρίζω. 
Τις τελευταίες μέρες, όμως, πολλοί άνθρωποι έχουν βουή για αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
 
Εν τω μεταξύ, υπάρχει μια τεράστια εικασία ότι μια τελετή κόκκινης δαμαλίδας θα μπορούσε σύντομα να διεξαχθεί στο Ισραήλ. 
 
Τον Σεπτέμβριο του 2022, έγραψα για πέντε κόκκινες δαμαλίδες που είχαν μεταφερθεί στη γη του Ισραήλ από την πολιτεία του Τέξας. 
 
Αυτές οι κόκκινες δαμαλίδες είναι ακόμα ζωντανές και νωρίτερα αυτό το μήνα το CBS News δημοσίευσε μια ιστορία για αυτές…
 
Όταν ο εκπρόσωπος της Χαμάς Abu Ubaida ξεκίνησε μια ομιλία με αφορμή την 100ή ημέρα του πολέμου στη Γάζα, μια μπερδεμένη αλλά και εντυπωσιακή διακήρυξη ξέφυγε από τα πρωτοσέλιδα. Απαριθμώντας τα κίνητρα για τη σφαγή της παλαιστινιακής μαχητικής ομάδας στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ, κατηγόρησε τους Εβραίους ότι «έφεραν κόκκινες αγελάδες» στους Αγίους Τόπους. 
 
Οι αγελάδες για τις οποίες μιλούσε είναι κόκκινες δαμαλίδες, οι οποίες βόσκουν τώρα σε μια ασφαλή, άγνωστη τοποθεσία στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη. Μερικοί Εβραίοι και Χριστιανοί πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για την ανοικοδόμηση του εβραϊκού ναού που κάποτε βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ και για να γνέφουν τον Μεσσία.
 
Ένας άντρας ονόματι Yitshak Mamo έχει εμπλακεί σε μεγάλο βαθμό στο έργο της κόκκινης δαμαλίδας και είπε στο CBS News ότι αυτές οι κόκκινες δαμαλίδες παρακολουθούνται στενά για να διαπιστωθεί εάν αναπτύσσουν λευκές ή μαύρες τρίχες… 
 
Καθοριστικός παράγοντας για τη μεταφορά των δαμαλίδων στους Αγίους Τόπους ήταν ο Yitshak Mamo, από την Uvne Jerusalem, μια ομάδα που δεσμεύτηκε να δει έναν νέο ναό που χτίστηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. 
 
«Μπορείτε να ελέγξετε αν έχουν άσπρες ή μαύρες τρίχες», είπε στο CBS News, εξηγώντας ότι οποιαδήποτε τρίχα δεν είναι κόκκινη θα απέκλειε τις αγελάδες από το να εκπληρώσουν τον προφητευμένο ρόλο τους. 
 
Υπήρξαν αναφορές ότι μία από τις αρχικές πέντε κόκκινες δαμαλίδες έχει αποκλειστεί, αλλά ότι οι άλλες τέσσερις εξακολουθούν να είναι τέλειες. 
 
Θα θυσιαστεί λοιπόν σύντομα μια από αυτές τις τέσσερις δαμαλίδες που έχουν απομείνει; 
Πρέπει να χρησιμοποιηθούν πριν γίνουν πολύ παλιά, και έτσι το ρολόι χτυπά. 
 
Και έχει αναφερθεί ότι «εξάσκηση της τελετής εξαγνισμού» διεξήχθη πέρυσι… 
 
Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, κοντά στην τοποθεσία της βιβλικής Shiloh, όπου φυλασσόταν η Σκηνή του Μαρτυρίου κατά την εποχή των δικαστών, μια ομάδα Εβραίων που κατάγονταν από τη φυλή του Λευί και τις ιερατικές οικογένειες, πραγματοποίησαν μια πρακτική εκτέλεση της τελετής εξαγνισμού. 
 
Το γεγονός έλαβε χώρα σε μια τοποθεσία που ονομάζεται «Αρχαία Σιλώ» που συνδέεται με το Ινστιτούτο Ναών και περιείχε εξηγήσεις για τις ιερατικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της θυσίας. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης ένα «συμπόσιο του ναού» που περιείχε φαγητά από τον Δεύτερο Ναό και βιβλικές περιόδους. 
 
Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση μιας από τις πέντε κόκκινες δαμαλίδες. 
Υπήρξαν φωνές ότι μια επίσημη τελετή εξαγνισμού θα μπορούσε να διεξαχθεί κάποια στιγμή φέτος. 
 
Όταν ρωτήθηκε σχετικά από το CBS News , ο Mamo είπε ότι μπορεί να συμβεί σύντομα… 
 
Πίσω στον οικισμό του στη Δυτική Όχθη, ο Μάμο είπε στο CBS News ότι οι δαμαλίδες χρειάζεται μόνο να περάσουν ένα τελευταίο τεστ καθαρότητας. Η τελετή που ελπίζει ότι θα αναστήσει τον ναό και θα εισαγάγει τον Μεσσία θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μέρα. Είπε ότι κατανοεί γιατί η Χαμάς θα μπορούσε να είναι αγανακτισμένη. 
Θα δούμε. 
 
Εάν συμβεί, θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή. 
 
Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου. 
 
Σύμφωνα με το Zero Hedge, το Ισραήλ προετοιμάζεται πυρετωδώς για μια εισβολή στον νότιο Λίβανο…
 
Το Ισραήλ συνέχισε να σηματοδοτεί ότι ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια νέα μεγάλη επιχείρηση κατά της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο, μετά από μήνες κλιμάκωσης της κλιμάκωσης. Περίπου 80.000 Ισραηλινοί κάτοικοι των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά στα σύνορα παρέμειναν εκκενωμένοι από τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο και είναι ουσιαστικά εσωτερικά εκτοπισμένοι. Εξαιτίας αυτού, έχει αυξηθεί η πίεση στους Ισραηλινούς ηγέτες να κάνουν κάτι που θα επέτρεπε την επιστροφή τους και θα διασφάλιζε την ασφάλεια του βορρά του Ισραήλ. 
 
Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα το YNet News ανέφεραν την Κυριακή ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζουν «σχέδια έκτακτης ανάγκης» για μια ευρείας κλίμακας επίθεση στον Λίβανο. Ο αρχηγός της Βόρειας Διοίκησης του Ισραηλινού Στρατού, Υποστράτηγος Όρι Γκόρντιν, σε συνάντηση με ηγέτες εποίκων από το βόρειο Ισραήλ δήλωσε: «Ετοιμάζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης για να εξαπολύσουμε επίθεση στον Λίβανο. Η δέσμευσή μας, η δική μου, είναι να αλλάξουμε την κατάσταση ασφαλείας έτσι ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ». 
 
Το YNet αποκάλυψε περαιτέρω σχέδια για την έναρξη της «Επιχείρησης Σταθερής Άγκυρας» του στρατού , η οποία στοχεύει στην προστασία των αμάχων κατά την αναμενόμενη κλιμάκωση των μαχών. Η Χεζμπολάχ εκτιμάται ευρέως ότι διαθέτει πάνω από 150.000 πυραύλους – μερικοί από τους οποίους πιθανότατα μπορούν να φτάσουν στη Χάιφα και το Τελ Αβίβ. 
 
Οι Ισραηλινοί είναι απολύτως αποφασισμένοι να σπρώξουν τη Χεζμπολάχ βόρεια του ποταμού Λιτάνι και η Χεζμπολάχ δεν θα πάει ποτέ πρόθυμα. 
Άρα θα γίνει πόλεμος. 
 
Την Τρίτη, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 100 ρουκέτες στο Ισραήλ αφού οι Ισραηλινοί Στρατοί έριξαν στόχους βαθιά μέσα στο Λίβανο… 
 
Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πάνω από 100 ρουκέτες κατά του Ισραήλ την Τρίτη, ενώ ο Ισραηλινός Στρατός χτύπησε πολλούς στρατηγικούς στόχους της τρομοκρατικής ομάδας περίπου 100 χιλιόμετρα βαθιά στον Λίβανο σε μια από τις πιο τεταμένες ημέρες της σύγκρουσης στο Βορρά. 
 
Συναγερμοί ακούστηκαν στη Γαλιλαία και στα Υψίπεδα του Γκολάν. Ο πρώτος γύρος ρουκετών περιείχε περίπου 30 ρουκέτες και ο δεύτερος γύρος περιείχε περίπου 70. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, συντριβές ρουκετών παρατηρήθηκαν σε ανοιχτές περιοχές κοντά στο Ein Kuniya, το Snir, το Sha’ar Yashuv και το Kfar Szold. 
 
Η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε αυτούς τους πύραυλους Κατιούσα ως απάντηση στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς βαθιά στον Λίβανο στην περιοχή Μπεκάα τη Δευτέρα το βράδυ. 
 
Θα υπάρξουν τόσοι θάνατοι και καταστροφές στη Μέση Ανατολή κατά τους επόμενους μήνες, και αυτός ο πόλεμος θα γίνει τελικά μια από τις συγκρούσεις που καθορίζουν τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
 
Οι ΗΠΑ και η Ρωσία πλησιάζουν επίσης γρήγορα σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή, και αυτή την εβδομάδα ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι το έθνος του είναι έτοιμο για πυρηνικό πόλεμο
 
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος για πυρηνικό πόλεμο σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία, καθώς ο αγώνας της Μόσχας εναντίον του Κιέβου μαίνεται. 
 
«Από στρατιωτική-τεχνική άποψη, είμαστε, φυσικά, έτοιμοι», δήλωσε ο 71χρονος δικτάτορας σε συνέντευξή του στην κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση Rossiya-1. 
 
Σε ανησυχητικά σχόλια, υπενθύμισε στο κρατικά ελεγχόμενο κανάλι ότι το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας επέτρεπε τη χρήση πυρηνικών όπλων σε περίπτωση αντιληπτής απειλής για την εθνική ασφάλεια. 
«Τα όπλα υπάρχουν για να τα χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε. «Έχουμε τις δικές μας αρχές». 
 
Όπως αναφέρω λεπτομερώς στο τελευταίο μου βιβλίο, οι Ρώσοι έχουν αναπτύξει εξαιρετικά εντυπωσιακά οπλικά συστήματα που οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ταιριάξουν. 
 
Είμαστε τόσο κοντά στο αδιανόητο, αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί είναι εντελώς και εντελώς ανίδεοι για το τι πραγματικά συμβαίνει. 
 
Οι περισσότεροι από αυτούς υποθέτουν ότι οι ηγέτες μας έχουν τα πάντα υπό έλεγχο και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου. 
 
Αλλά στη Ρωσία, γίνεται συνεχής συζήτηση για την πιθανότητα πυρηνικού πολέμου στα ειδησεογραφικά τους προγράμματα. 
 
Δεν υπάρχουν νικητές σε έναν πυρηνικό πόλεμο, αλλά οι Ρώσοι καταλαβαίνουν ότι όποιος πυροβολήσει πρώτος θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει. 
 
Εάν οι ηγέτες μας πιέσουν τους Ρώσους πολύ μακριά, θα πατήσουν το κουμπί και σε εκείνο το σημείο δεν θα υπάρχει γυρισμός για κανέναν από εμάς. 
 
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.