28 Μαρτίου 2024

Το «πείραμα» με τους αλλοδαπούς οδηγεί στο «χάραγμα»!

Αναβρασμός με αρχή την Γερμανία
 
 
Η κάρτα πληρωμής για τους αιτούντες άσυλο έχει πολλούς υποστηρικτές σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι κριτικοί ειδικοί προειδοποιούν: Η κάρτα είναι ένα πείραμα στους πιο αδύναμους προκειμένου να περιοριστεί σταδιακά η ελευθερία όλων των πολιτών, κάτι που ενδεχομένως οδηγήσει στο «χάραγμα».
 
Όπως γράφει το Γερμανόφωνο Russia Today σε σχέση με την Γερμανία: 
 
Κάμερες σε κάθε βήμα, δακτυλικά αποτυπώματα στο διαβατήριο, δεδομένα σε τσιπ ως εξουσιοδότηση πρόσβασης: το κράτος ψηφιακής επιτήρησης παγιδεύει κρυφά τους πολίτες στο δίκτυό του. Οι υποστηρικτές του ονειρεύονται την κατάργηση των μετρητών: αγοραστική δύναμη με αντάλλαγμα την υπακοή, παρακολούθηση κάθε ανταλλαγής αγαθών, κάρτες που μπορούν να περιοριστούν και να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν κατά βούληση. Το πείραμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Ευρώπη και τώρα δοκιμάζεται και σε αιτούντες άσυλο. Είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί.
 
Ο οικονομολόγος, ειδικός στα χρήματα και συγγραφέας Norbert Häring προειδοποιεί εδώ και καιρό να μην παρασυρθούμε στις δικαιολογίες των πολιτικών. Θεωρεί ότι η απόφαση της Bundestag (σ.σ. γερμανική Βουλή) να καθιερώσει κάρτες πληρωμής για τους αιτούντες άσυλο αποτελεί ορόσημο στην πορεία προς την πλήρη επιτήρηση όλων των πολιτών. Και άλλοι το βλέπουν έτσι. 
 
Αυτός ο πολιτικός χάρτης «δεν είναι μόνο συμβολική πολιτική και παρενόχληση της δεξιάς, αλλά και μια δοκιμαστική πορεία για μια νέα μορφή παρακολούθησης», έγραψε πρόσφατα ο Τίτους Μπλόμ στην εβδομαδιαία εφημερίδα Der Freitag . Σύμφωνα με τον συγγραφέα, είναι ένα «διεστραμμένο τεχνοπολιτικό πείραμα που γίνεται τακτικά πρωτοσέλιδο». 
 
Με τις κάρτες πληρωμών, οι πολιτικοί υποτίθεται ότι θέλουν να εμποδίσουν τους αιτούντες άσυλο να μεταφέρουν τα επιδόματά τους στις οικογένειές τους στην χώρα τους, προκειμένου να περιορίσουν την μετανάστευση. 
 
Δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο, ειδικά από την στιγμή που τα επιδόματα είναι μικρά. Ως μέρος μιας μελέτης στην Σενεγάλη της Δυτικής Αφρικής , ερευνητές από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Leibniz διαπίστωσαν ότι μια κάρτα πληρωμής θα είχε μικρή επίδραση στην μετανάστευση. Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες δεν ήταν καθόλου ενημερωμένοι για τις ευρωπαϊκές διαδικασίες ασύλου, ειπώθηκε. 
 
Ο Blome δήλωσε επίσης στο Der Freitag: 
“Η κάρτα πληρωμής είναι μια δοκιμή προϊόντος για μηχανισμούς ελέγχου κατασκευασμένο στην Γερμανία και δοκιμασμένο σε άτομα που δεν μπορούν να αμυνθούν«. 
 
Προφανώς δοκιμάζεται και η ανοχή στην αυθαιρεσία. Επειδή για αυτό έχει σχεδιαστεί η κάρτα πληρωμής. Αυτό σημαίνει ότι οι ομοσπονδιακές πολιτείες έχουν σε μεγάλο βαθμό ελεύθερο πεδίο δράσης! 
 
Στο Greiz της Θουριγγίας, για παράδειγμα, οι θιγόμενοι επιτρέπεται να χρησιμοποιούν την κάρτα μόνο εντός της μικρής πόλης με πληθυσμό περίπου 20.000 κατοίκων. Έτσι κλειδώνεις τους ανθρώπους. Στο Αμβούργο μπορείτε να πάρετε μόνο 50 ευρώ σε μετρητά το μήνα. 
(…) 
 
Όποιος δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ούτε ένα σάντουιτς χωρίς κάρτα πληρωμής είναι φυσικά ευάλωτος στον εκβιασμό, προκειμένου να υποχωρήσει στις όποιες εντολές της εξουσίας! 
 
Το σύστημα ελέγχου εξαπλώνεται ήδη σιγά σιγά. Πολύ πριν γίνουν υποχρεωτικά τα δακτυλικά αποτυπώματα στα διαβατήρια, οι πρόσφυγες έπρεπε να υποβληθούν σε έλεγχο ταυτότητας και να καταγραφούν. Κάποια στιγμή αυτό θα μπορούσε να συμβεί σε οποιονδήποτε κατά την γέννηση. 
(…) 
 
Όλο και περισσότερα κατοικίδια πρέπει να τσιπάρονται και όλο και περισσότερες προσφορές εισιτηρίων όταν ταξιδεύετε με τρένο είναι δυνατές μόνο ψηφιακά με την παροχή προσωπικών δεδομένων. Οι πολίτες γίνονται πλέον όλο και πιο ελεγχόμενοι και εν τέλει πιο ευάλωτοι στον εκβιασμό. 
 
Ήδη έχουν γίνει εκκλήσεις για επέκταση της κάρτας πληρωμής στους ανέργους. Οι πολιτικοί του FDP (σ.σ. Γερμανοί Φιλελεύθεροι) έχουν επίσης υποστηρίξει την επιβολή αυτού του μέσου σε όλους τους ανθρώπους που λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα (σ.σ. Επεκτείνεται δηλαδή και πέρα των «μεταναστών»). 
 
Το AfD (σ.σ. Εθνική Δεξιά), εν τω μεταξύ, ζήτησε αυστηρότερους περιορισμούς στα αγαθά που μπορούν να αγοράσουν οι αιτούντες άσυλο με την κάρτα και να σταματήσουν όλες οι πληρωμές σε μετρητά. 
(…) 
 
Ένα τέτοιο σύστημα ελέγχου οδηγεί αναγκαστικά στους πολίτες να συμπεριφέρονται συμμορφωτικά υπό τον φόβο της αυθαιρεσίας της εξουσίας. Αν εφαρμοστεί όλο αυτό, οτιδήποτε μπορεί να οδηγήσει στον περιορισμό της ελευθερίας όλων των πολιτών. 
 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.