4 Μαρτίου 2024

Οι ήρωες για την Θρησκεία, την Πατρίδα και την Οικογένεια

Πλησιάζει η επέτειος της 25ης Μαρτίου του 1821 και τέτοιες ημέρες θα δούνε στο φως της δημοσιότητος διάφορα φαιδρά δημοσιεύματα, τα οποία σκοπό θα έχουν να αποδομήσουν και να απαξιώσουν τους ήρωες του 1821.
 
Tου Χρήστου Μπολώση
 
Ουδείς ισχυρίζεται ότι οι ήρωες αυτοί ήταν ‘Άγιοι. Ήταν και αυτοί άνθρωποι με τις αδυναμίες τους και τα ελαττώματά τους. Μα πάνω απ’ όλα, ήταν Έλληνες (αυτό είναι που ενοχλεί την προοδευτικάντζα) και η ιδιότητά τους αυτή υπερέχει των όποιων ελαττωμάτων τους, διότι αυτοί βλέπετε πολεμούσαν για του Χριστού την πίστη τη Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία και αυτό δεν καταπίνεται εύκολα από τους νεοταξίτες, που πάνω απ’ όλα, θέτουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+, ενώ οι ήρωες του ΄21 έθεταν την Πατρίδα, την Θρησκεία και την Οικογένεια, θεσμούς τους οποίους πολεμούν με λύσσα οι αριστερόστροφοι και δυστυχώς, όχι μόνον.
 
Διότι στην τελευταία ψηφοφορία για τον περίφημο νόμο για τους ομοφυλοφίλους, για την ψήφιση του οποίου ο κ. πρωθυπουργός ανέκραξεν: «Σκοπός επευτεύχθει» ή κάτι τέτοιο, είδαμε πολλούς γιαλαντζί δεξιούς να προδίδουν το παρελθόν τους για να διατηρήσουν τη καρεκλίτσα τους, όπως είδαμε και την κα Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διασκεδάζει με γνωστούς ΛΟΑΤΚΙ αστέρες, για την ψήφιση του νόμου, λες και ότι μ΄ αυτόν, λύθηκαν όλα τα Εθνικά μας θέματα, η Τουρκία σταμάτησε να διεκδικεί την πλατειά Συντάγματος με τις παρόδους της, τα Σκόπια σταμάτησαν να αυτοονομάζονται σκέτο «Μακεδονία» και οι Αλβανοί, απελευθέρωσαν του Φρέντι Μπελέρη. Α, με την ευκαιρία ξαναείδαμε και τον σύντροφό της (αλλιώς τον λέγαμε παλιά. Να δεις πώς τον λέγαμε;… Τέλος πάντων θα τον θυμηθώ) της κας ΠτΔ που τον είχαμε χάσει. Κάτι είναι κι΄ αυτό και προσμετράται στα συν του περίφημου νόμου…
 
Εμείς σήμερα θα σας θυμίσουμε λόγια τριών απ΄ αυτούς του «ξυπόλητους», όπως τους είχε χαρακτηρίσει γνωστός και πρόσβαρος πολιτικός.
 
Και αρχίζουμε με το μπάρμπα Γιάννη Μακρυγιάννη, τον οποίο όταν τους συμφέρει οι κομμουνιστές και οι άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, τον παρουσιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ ως μέλος του κόμματος, ενώ διαφορετικά ως συνεργάτη του Παπαδόπουλου και καρφί του Ιωαννίδη.
 
Ιωάννης Μακρυγιάννης: «Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη ν’ α ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα για τους παπάδες. Εμείς με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτό ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκην και έχασε (=οδήγησε στην ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρόν και σωτήρα μας! Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άνανδρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λιοντάρια. Ντροπή Έλληνες!»
 
Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «Είναι θέλημα Θεού. Είναι κοντά μας και βοηθάει, γιατί πολεμάμε για την πίστη μας, για την πατρίδα μας, για τους γέρους γονιούς, για τα αδύνατα παιδιά μας, για τη ζωή μας, τη λευτεριά μας… Και όταν ο δίκαιος Θεός μας βοηθάει ποιός εχθρός μπορεί να μας κάνει καλά;».
 
«Όταν αποφασίσαμεν να κάμωμε την Επανάσταση δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχουμε άρματα, ούτε ότι ο Τούρκος βαστούσε τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε ‘’πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα’’, αλλά ώς μια βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμιά της ελευθερίας μας και όλοι και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι εκπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτόν τον σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση».
 
Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα «Έχασα τον σύζυγό μου. Ευλογητός ο Θεός! Ο πρεσβύτερος υιός μου έπεσε με τα όπλα ανά χείρας. Ευλογητός ο Θεός! Ο δεύτερος και ο μόνος υιός μου, δεκατετραετής την ηλικία μάχεται μετά των Ελλήνων και πιθανώς να εύρη ένδοξον θάνατον. Ευλογητός ο Θεός! Υπό την σημαία του Σταυρού θα ρεύση επίσης το αίμα μου. Ευλογητός ο Θεός! Αλλά θα νικήσωμεν ή θα παύσωμεν μεν ζώντες, αλλά θα έχωμε την παρήγορον ιδέαν, ότι εν τω κόσμω δεν αφήσαμε όπισθεν ημών δούλους Έλληνες».
 
Κουίζ ή μάλλον πρόβλημα
 
Ενώ λοιπόν οι αγωνιστές πολέμησαν και πολλοί έχασαν κάθε περιουσιακό στοιχείο τους διαθέτοντας τα πάντα για τον αγώνα, η Ελλάδα απελευθερώθηκε και μεγάλωσε φθάνοντας στα σημερινά όρια, τα οποία όλο και καταβάλουμε φιλότιμες προσπάθειες για να τα μικρύνουμε.
 
Πάντως υπάρχου πολιτικοί και δημόσια πρόσωπα που πραγματικά φροντίζουν τον Έλληνα σε τούτη την δύσκολη εποχή που σύμφωνα με την κυβέρνηση η Ουκρανία και η κλιματική αλλαγή φταίνε για τα πάντα όλα.
 
Θυμόμαστε την αλήστου πολιτικής μνήμης συντρόφισσα κα Θεανώ Φωτίου η οποία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πείνα, συνέστησε να τρώμε ντομάτες γεμιστές, επειδή προφανώς θα θεωρούσε ότι το ρύζι είναι στουμποτικό και πίνοντας και δυό κανάτες των δύο κιλών εκάστη, νερό θα φουσκώναμε και θα την κάναμε ταράτσα.
 
Ακολούθησε προσφάτως ο άνκορμαν ο οποίος δήλωσε ότι μια τετραμελής οικογένεια χορταίνει με τέσσερα τόστ, χωρίς όμως να διευκρινίσει αν τα τόστ θα είναι μόνο με τυρί ή και με ζαμπόν.
 
Στον κ. Παυλόπουλο λοιπόν, θέτουμε το παρακάτω καίριο ερώτημα, που άπτεται βεβαίως της Εθνικής μας Άμυνας:
 
Νάμαστε πάντα καλά και ο καλός Θεός να μα φυλάει από μυαλοπώλες…
 Share

1 σχόλιο:

Σταυρος Παγιδας είπε...

Μπράβο, εξαιρετικό άρθρο!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.