3 Οκτωβρίου 2022

ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η SIEMENS

Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία είναι αδέλφια δίδυμα…
 
Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 
 
Άφωνο έμεινε το Πανελλήνιο από την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αθώωσης των 20 από τους 22 καταδικασθέντες που είχαν εμπλακεί στο μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο του αιώνα! Του σκανδάλου των “μαύρων ταμείων της Siemens”, όπου συμμετείχαν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες του Τόπου! 
 
Αθώοι λοιπόν όλοι! Καθαρός και αμόλυντος ο γερμανικός πολυεθνικός κολοσσός! Αφού σε αυτό το κράτος επιπλέουν οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις προκειμένου να βγαίνουν πάντα καθαρά τα μεγάλα συμφέροντα που εξουσιάζουν τους πάντες! Άλαλο και το Σύστημα των ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών – μεγαλοεργολάβων ιδιοκτητών! 
 
Όπου για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε, πόσο μεγάλη είναι στην Ελλάδα η επιρροή του Βερολίνου!  
 
Μια 20ετής διαδικασία, που συντάραξε το Πανελλήνιο, τελικά “αποδείχτηκε” πως ήταν “άνθρακας ο θησαυρός”! Τι κι αν έγινε Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή που κατέθεσαν εκατοντάδες μάρτυρες, τι κι αν τον Νοέμβριο του 2019, μετά από διάρκεια τριών ετών στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικαζόταν η πολύκροτη δίκη της Siemens και στην οποία είχε απαγγελθεί η ενοχή 22 κατηγορουμένων για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα, επιβάλλοντας βαριές ποινές κάθειρξης! 
 
Έτσι για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι τα Πολιτικοοικονομικά Κέντρα Εξουσίας διαφεντεύουν την Ελλάδα!  
 
Siemens = Οικογένεια Μητσοτάκη…  
 
Εμείς όλα αυτά τα χρόνια αναδείξαμε πολλές άγνωστες πτυχές του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου Siemens, αλλά και τις πολλές στενές σχέσεις που διατηρούσε η πολυεθνική Siemens με την οικογένεια Μητσοτάκη!  
 
Με την σημερινή ευκαιρία, αυτής της εξωφρενικής δικαστικής απόφασης, θα ήθελα να σας θυμίσω κορυφαία σημεία που είχα αποκαλύψει σε άρθρα μου, όπως στο άρθρο “Σαμαράς εναντίον Μητσοτάκη και στη μέση Siemens και Novartis” στις 10 Φεβρουαρίου 2020! 
 
Παρακάτω ένα απόσπασμα αυτού του άρθρου μου:
 
Εμείς σήμερα θα προσθέσουμε και άλλη μια ισχυρή παράμετρο που ήδη παίζει υπόγεια και θα έχει ενδεχομένως απρόβλεπτες παραμέτρους στην κυβέρνηση…
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με δικαστικό ρεπορτάζ, αναμένεται να καθαρογραφτεί (περί τις αρχές Μαρτίου) η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα “μαύρα ταμεία” της πολυεθνικής γερμανικής εταιρείας Siemens! Μια απόφαση που ήταν καταδικαστική για τον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και για τον Χάινριχ φον Πίρερ, τον πρώην πρόεδρο της Siemens AG παγκοσμίως. Ο οποίος υπήρξε επί πολλά έτη σύμβουλος της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, αλλά και του πρώην Καγκελάριου Χέλμουτ Κολ. 
 
Ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, να πούμε ότι ζει μόνιμα από το 2009 στο Μόναχο (όταν πέταξε στην ελευθερία, αφού είχε ξεσπάσει το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο της Siemens, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και με ΥΠΕΞ την Ντόρα Μπακογιάννη) απολαμβάνοντας της “ασυλίας” που του παρέχει η Άγκελα Μέρκελ! Να τονίσω επίσης, πως σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες μου, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επισκέπτεται τακτικά μια περιοχή που παλαιότερα δεν επισκεπτόταν. Η περιοχή αυτή είναι η Turkenstrasse (τούρκικη συνοικία)! Και στο σημείο αυτό ας θυμίσω, ότι η πρώην σύζυγος του Μιχάλη Χριστοφοράκου, με την οποία απέκτησαν τα δυο παιδιά, ήταν Τουρκάλα! Ο δε πατέρας της, υπήρξε Πρόεδρος του Τουρκοελληνικού Επιμελητηρίου στην Άγκυρα και ο οποίος λεγόταν Ντεμιρέλ και επισκεπτόταν συχνά τη χώρα μας, διατηρώντας άριστες σχέσεις με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! Στο Μόναχο ζει και ο Χάινριχ φον Πίρερ! 
 
Έτσι μόλις καθαρογραφτεί η καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο και τον Χάινριχ φον Πίρερ, θα επιδοθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδος, που θα έχει την υποχρέωση να την αποστείλει στο αντίστοιχο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Γερμανίας και στο πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων των δυο χωρών, να ζητήσει τη σύλληψη των δυο ανδρών και την εκτέλεση των ποινών, που δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα! 
 
Ο Χάινριχ φον Πίρερ, πέραν των άλλων που αναφέρω παραπάνω, υπήρξε πολύ στενός φίλος της Οικογένειας Μητσοτάκη! Σε αυτήν την στενή σχέση εντάσσεται και η παρασημοφόρηση στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών του Χάινριχ φον Πίρερ στις 21 Αυγούστου 2004! Μια παρασημοφόρηση που επιμελήθηκε ο τότε πανίσχυρος Μιχάλης Χριστοφοράκος! 
 
Αυτή η παρασημοφόρηση, προετοιμάσθηκε από τον Απρίλιο του 2004 και όπως αναφέρεται στο ημερολόγιο Χριστοφοράκου, κανονίζεται συνάντηση για τις 27 Απριλίου 2004 μεταξύ του Χριστοφοράκου και της Αρχιεπισκοπής (με τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, πρώην επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης της Εκκλησίας “Αλληλεγγύη”), με θέμα: “…εβδομάδα, συνάντηση, παρασημοφόρηση”. 
 
Έτσι, στις 21 Αυγούστου 2004 πραγματοποιήθηκε η παρασημοφόρηση του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας, αλλά και παγκοσμίως! Ο οποίος μέσω των “μαύρων” ταμείων της Siemens Ελλάδος, έπαιρνε δουλειές από το ελληνικό Δημόσιο, αυξάνοντας τα κέρδη της γερμανικής εταιρείας… 
 
Σε αυτή την κλειστή εκδήλωση όμως, ήταν – τυχαία φυσικά – προσκεκλημένος και ο τότε Βουλευτής της ΝΔ και σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά της συζύγου του Μαρέβα Γκραμπόφσκι! 
 
Τι έπραξε η Δικαιοσύνη με τις παρακάτω καταθέσεις; 
 
Αλλά θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε με μεγάλη προσοχή το παρακάτω και για το οποίο δεν είχαμε καμιά περαιτέρω δικαστική εξέλιξη: 
 
«Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020 έπρεπε να καταθέσουμε ενόρκως στην 27η Πταισματοδίκη Αθηνών, ως μάρτυρες, που είχαμε υποδειχτεί από τον πρώην Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, οι Γιάννης Ντάσκας, Γιώργος Μιχαλόπουλος και Παναγιώτης Αποστόλου, για ερώτηση του τότε Βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προς τον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με θέμα: “Ευάγγελος Σέκερης: Ίδρυση της Tele passport την περίοδο που είχαν συναφθεί οι προγραμματικές συμφωνίες με τον ΟΤΕ…”! Βασισμένη και σε αποκαλυπτικό άρθρο μου της 17ης Οκτωβρίου 2018 στην Ελεύθερη Ώρα! 
 
Παρακάτω θα παραθέσω απόσπασμα της αποκαλυπτικής κατάθεσης του μάρτυρα δημοσιογράφου και νομικού Γιάννη Ντάσκα: 
 
«Η ερώτηση του κ. Νικολόπουλου είναι συγκεκριμένη και αναφέρει πολύ συγκεκριμένα ονόματα και εταιρείες. Η ερώτηση αυτή δημοσιεύθηκε και από εμένα και πολλά ακόμα ΜΜΕ, λόγω της σπουδαιότητάς της. Αναφέρεται σε αποκαλύψεις-καταγγελίες που έγιναν από επώνυμα και αρμόδια πρόσωπα για το σκάνδαλο Siemens-OTE-Ελληνικού Δημοσίου, ίσως το μεγαλύτερο στην μεταπολεμική ιστορία μας και πάντως με κεφαλαιώδη συμβολή στη διαφθορά που μαστίζει το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και η οποία καταγγέλλεται και τώρα ακόμα και από τον πλανητάρχη Μπαράκ Ομπάμα στο λίαν πρόσφατο βιβλίο του. 
 
Ο Οικονομικός Διευθυντής της Siemens Νοϊμπέργκερ την εποχή της μίζας “αυτοκτόνησε κάπου στο Μόναχο” κατά την διάρκεια των ερευνών… Η διαφθορά και κορυφαίων πολιτικών στην διαχρονική επικράτηση της Siemens στο ελληνικό δημόσιο χρήμα σε πολλούς τομείς και κυρίως στον ΟΤΕ όχι απλά δεδομένη, αλλά και θεμελιωμένη με αποκαλύψεις της κόρης Βουλπιώτη, της κ. Παλάσκα. 
 
Στα πολύ σημαντικά αυτά βιβλία της (π.χ. στο “ΑΓΓΕΛΟΣ Η ΔΑΙΜΟΝΑΣ” η κ. Παλάσκα περιγράφει πως η γερμανική εταιρεία επικράτησε με δωροδοκίες, όχι κλητήρων και “οφίσιαλς”, αλλά κορυφαίων πολιτικών διαχρονικά. Και τα περιγράφει μετά λόγου γνώσεως, αφού ο πατέρας της ήταν το “αφεντικό” που θεμελίωσε τη Siemens ήταν στενά συνδεδεμένος με προσωπική ερωτική σχέση με την ιδιοκτησία της Siemens. 
 
Ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε με την ερώτησή του λοιπόν σε πολύ συγκεκριμένη λίαν πρόσφατη δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία κατέληξε σε καθείρξεις μιζαδόρων και παραθέτει ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων, τα οποία απασχόλησαν τη δημοσιότητα, τις δικαστικές αρχές, αλλά και τους πολιτικούς που διαχειρίστηκαν αρμοδίως τις υποθέσεις αυτές. 
 
Ειδικότερα αναφέρει τον ΟΤΕ, την εταιρεία TelePassport, Siemens, δηλαδή τον πυρήνα ενός τεραστίου σκανδάλου διαφθοράς, το οποίο στο μέρος που δεν αφορά τους πολιτικούς επιβεβαιώθηκε και με δικαστική απόφαση, η οποία καταδίκασε σε πολυετείς καθείρξεις και πρόσωπα που αναφέρονται στην ερώτηση, όπως οι Καραβέλας, Γεωργίου, Σκαρπέλης κ.α. 
 
Εκ των βασικών μαρτύρων στη δίκη αυτή ήταν το ανώτατο εταιρικό στέλεχος της Siemens κ. Ευάγγελος Σέκερης, στη μαρτυρία του οποίου στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η ερώτηση και το θέμα που αφορά η έρευνά σας. 
 
Ο κ. Σέκερης, μέλος της γνωστής για την εντιμότητά της παλαιάς οικογένειας Σέκερη, ήταν επίσης στενός συγγενής του πρώην πρωθυπουργού της χώρας Αντώνη Σαμαρά, αφού είχαν νυμφευθεί δυο αδελφές και θεωρώ αδιανόητο να μην είχε συζητήσει το θέμα αυτό και με τον πολιτικό στενό συγγενή του, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός στην κρίσιμη για την χρεοκοπία της χώρας περίοδο. Η χρεοκοπία οφείλεται, όπως προαναφέρω και στο σκάνδαλο αυτό, ως μέρος μιας αλυσίδας σοβαρών σκανδάλων λεηλασίας του δημοσίου πλούτου. 
 
Από συνομιλία που είχα με τον κ. Σέκερη και άλλους, οι οποίοι τον γνωρίζουν καλά αποκόμισα την εντύπωση ότι ο γάμος του κλονίστηκε και εξαιτίας της ασυμβίβαστης στάσης του στο σκάνδαλο διαφθοράς και η ασυμβίβαστη στάση του αυτή επιβεβαιώθηκε και από την μαρτυρία του στο δικαστήριο που προαναφέρω. 
 
Αυτό είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, αλλά επειδή μπορεί η εντύπωσή μου αυτή για την αιτία κλονισμού να είναι λανθασμένη επιβεβλημένο θεωρώ να καλέσετε τον κ. Σέκερη να καταθέσει ενώπιόν σας για όλα τα θέματα που αναφύονται από την ερώτηση, τις μαρτυρίες και την έρευνά σας. 
 
Επειδή η ερώτηση αναφέρεται και σε όσα είπε απολογούμενος ο καταδικασθείς επικεφαλής για χρόνια της Siemens Hellas Ηλίας Γεωργίου ασφαλώς είναι επιβεβλημένο να ενσωματωθούν στην έρευνά σας τα πρακτικά της δίκης με τις καταθέσεις, τόσο του κ. Σέκερη, όσο και του κ. Γεωργίου. 
 
Προφανές επίσης είναι ότι πρέπει να προσδιορισθούν τα φυσικά πρόσωπα που μετείχαν στις αναφερόμενες στην ερώτηση εταιρείες, δηλαδή την TelePassport και τις σχέσεις που αυτή είχε ή δεν είχε με τον ΟΤΕ και τη Siemens. 
 
Ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα θέματα αυτά, ως εκ της θέσεώς του επί πολλά χρόνια είναι ο πανίσχυρος επικεφαλής του Ομίλου αυτού κ. Τσαμάζ, ο οποίος πρέπει κατά τη γνώμη μου να κληθεί και να σας βοηθήσει με τις γνώσεις του για τα θέματα αυτά και ως εκ της θέσεώς του ίσως είναι σε θέση να σας προσκομίσει και έγγραφα ίδρυσης των εταιρειών, πιθανών, εσωτερικών ερευνών που θα πρέπει να έγιναν για την εξυγίανση του βρόμικου αυτού οργανισμού δημοσίου χρήματος κλπ… 
 
…Τι πιο λογικό λοιπόν, από την υποχρέωση πραγματικής έρευνας σε βάθος; Τι πιο λογικό από το καλέσουν τους επικεφαλής πρωθυπουργούς, τον άρχοντα του ΟΤΕ Τσαμάζ, τους αρμόδιους υπουργούς να καταθέσουν; Τι πιο λογικό αυτοί να δηλώνουν αν είναι δεν είναι σκάνδαλο αυτή η υπόθεση; 
 
Αυτά βέβαια είναι λογικά σε αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπου και ο πρόεδρος (των ΗΠΑ…) καλείται και καταθέτει δημόσια ακόμα και για τις σεξουαλικές του εκτός γάμου δραστηριότητες. 
 
Η Ελλάδα στην ουσία ΔΕΝ είναι αντιπροσωπευτική δημοκρατία, αλλά μοιάζει με ισλαμική και μπορεί να μας πουν ότι είναι και προσβολή της προσωπικότητας και μόνο ότι ζητάμε να καταθέσουν όλοι αυτοί. 
 
Γι΄ αυτό διευκρινίζουμε ότι δεν θέλουμε να τους προσβάλλουμε προσωπικά, αλλά να ακούσουμε την φωνούλα τους να λέει γραπτώς και ενόρκως τι ήξεραν και τι δεν ήξεραν, τι έκαναν και τι δεν χρειάστηκε να κάνουν…»!! 
 
Εκτελεστική και Δικαστική Εξουσία είναι αδέλφια δίδυμα…
 
Αφού η πρώτη χειραγωγεί – εξουσιάζει τη δεύτερη! Καμιά τους δεν θέλει να κοπεί αυτός ο ομφάλιος λώρος που δημιουργεί τερατογεννήσεις. Κατά το παρελθόν, πολλοί εν δυνάμει Πρωθυπουργοί, πολιτικοί αρχηγοί κομμάτων, είχαν εξαγγείλει την κοπή αυτού του ομφάλιου λώρου, αλλά όταν έγιναν Πρωθυπουργοί, δεν το τόλμησαν! 
 
Επί παραδείγματι, ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ως αρχηγός της ΝΔ, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2011 και πιο συγκεκριμένα στην 76η ΔΕΘ είχε υποσχεθεί το διαχωρισμό “της Σκύλας από τη Χάρυβδη”, εν τούτοις μόλις έγινε Πρωθυπουργός, ξέχασε τις βαρύγδουπες δεσμεύσεις του, που ήταν επ΄ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, και έκανε τα ακριβώς αντίθετα! Δηλαδή, όχι μόνο δεν έκοψε τον ομφάλιο λώρο που ενώνει την Εκτελεστική με τη Δικαστική Εξουσία, αλλά την ενίσχυσε περαιτέρω με την τοποθέτηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Ιούνιος 2013-Ιανουάριος 2015), του πρώην Προέδρου των Δικαστών και των Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου!  
 
Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας ακολούθησε αυτόν τον απαράβατο κανόνα! Έκανε αρχικά υπηρεσιακή Πρωθυπουργό (Αύγουστο 2015) – την πρώην Πρόεδρο των Δικαστών και Εισαγγελέων (2012-2015) και ακολούθως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου (2015-2017) – Βασιλική Θάνου και στην συνέχεια της ανέθεσε την άμισθη θέση της προϊσταμένης του Νομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στο Μαξίμου (Ιούλιος 2017)! Ακολούθως την διόρισε στη θέση ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού! Μια θέση παχυλώς αμειβομένη! Η οποία Επιτροπή Ανταγωνισμού, θεωρείται ότι είναι μια Ανεξάρτητη (;;;) Αρχή που σκοπό έχει την διαφύλαξη των αρχών του ανταγωνισμού! Και η οποία έχει τριετή διάρκεια!
 
Αλήθεια, τι ακριβώς δεν καταλάβατε;
Σύντομα επανέρχομαι!!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.