4 Οκτωβρίου 2022

Οι πρώην αυτοκρατορικές χώρες της Ευρώπης είναι τώρα απελπισμένες αποικίες των ΗΠΑ.

Φωτογραφία από moldy vintages
 
Γράφει ο Eric Zuesse 
 
Η Ινδία δεν είναι πια αποικία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν γίνει – τώρα πια προφανώς – αποικίες των Ηνωμένων Πολιτειών, και οι οικονομίες τους θα αιμορραγούν οικονομικά από το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό κέντρο των ΗΠΑ, όπως ακριβώς το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα ευρωπαϊκά έθνη είχαν προηγουμένως (και επαίσχυντα) εκμεταλλευτεί την Ινδία και τις άλλες αποικίες τους.
 
Το γεγονός ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανατίναξε τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream από τη Ρωσία προς την Ευρώπη – μετά από χρόνια προσπαθειών να τους σαμποτάρει πιο διακριτικά με άλλα, πιο «διπλωματικά» (αλλά λιγότερο μόνιμα), μέσα – θα αφήσει την Ευρώπη μόνιμα αναγκασμένη να πληρώνει πολύ υψηλότερες τιμές στην Αμερική και σε άλλους προμηθευτές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), και να μην έχει πλέον ούτε καν την ελπίδα να λαμβάνει το πολύ λιγότερο ακριβό ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο, μέχρι πρόσφατα, τροφοδοτούσε τόσες πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε διεθνή ανταγωνιστικότητα. Τώρα, δεν υπάρχει πια ούτε καν ελπίδα για την Ευρώπη να αποφύγει να διολισθήσει στο συνηθισμένο μοντέλο των αποικιών, ως μπανανίες, του ενός ή του άλλου είδους.  
 
Ήταν τόσο φυσικό για τη Ρωσία να είναι ο κύριος προμηθευτής ενέργειας της Ευρώπης, επειδή η Ρωσία είναι μέρος της Ευρώπης, στην ίδια ήπειρο με τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη, και ως εκ τούτου μπορούσε να διοχετεύει την ενέργειά της σε αυτά, και η Ρωσία είχε περίσσευμα ενέργειας, ενώ τα άλλα ευρωπαϊκά έθνη είχαν περίσσευμα ανάγκης για αυτήν. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο υποτίθεται ότι λειτουργεί ο διεθνής καπιταλισμός, αλλά ο ιμπεριαλιστικός καπιταλισμός είναι αντίθετα διεθνής φασισμός, και επιβιώνει και αναπτύσσεται μόνο με την εκμετάλλευση άλλων εθνών.  
 
Από τώρα και στο εξής, τα ευρωπαϊκά έθνη, εκτός από τη Ρωσία, θα πληρώνουν, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα (επειδή αυτοί οι γιγάντιοι αγωγοί φυσικού αερίου έχουν καταστραφεί), τις υψηλότερες τιμές στον κόσμο για την ενέργεια (σε εμπορευματοκιβώτια και με πλοία, αντί απλά με αγωγούς), και θα αγοράζουν μεγάλο μέρος της από το αυτοκρατορικό κέντρο της Ευρώπης, το οποίο αναγνωρίζεται πλέον όλο και περισσότερο ως ο πραγματικός εχθρός της Ευρώπης: η Αμερική.  
 
Θα πληρώνουν φόρο τιμής στον αυτοκράτορα – τους δισεκατομμυριούχους που ελέγχουν τις ΗΠΑ. Αυτοί είναι οι μαριονετοπατέρες πίσω από τον «ελεύθερο κόσμο» (όπως τον αποκαλούν τα «ειδησεογραφικά» τους μέσα), που στην πραγματικότητα είναι η νέα διεθνής-φασιστική αυτοκρατορία.  
 
Όπως το αποκάλεσε ο Μπαράκ Ομπάμα, η Αμερική είναι «το ένα αναντικατάστατο έθνος», πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα άλλα έθνη (στην προκειμένη περίπτωση, αυτά της Ευρώπης) είναι «αναλώσιμα». Τώρα, αυτά τα πρώην αυτοκρατορικά έθνη θα πάρουν επιτέλους μια γεύση του πώς είναι να είσαι «αναλώσιμο έθνος».
 
Εδώ είναι μερικοί από τους βασικούς πράκτορες των ΗΠΑ στην Ευρώπη, οι οποίοι διαχειρίστηκαν αυτή την κατάσταση, για τους ιδιοκτήτες των ΗΠΑ – έφεραν αυτή την κατάσταση (πριν οι πράκτορες του Joe Biden τελικά απλά τραβήξουν την πρίζα στην όλη επιχείρηση):  
 
Boris Johnson, Olaf Schulz, Annalena Baerbock, Robert Habeck, Ursula von der Leyen, Josep Borrell, Anders Fogh Rasmussen, Jens Stoltenberg, Emmanuel Macron, Mario Draghi , (σημ. μεταφραστή: και Μητσοτάκης εννοείται)- και, φυσικά, στο παρασκήνιο, οι δισεκατομμυριούχοι που χρηματοδότησαν τις πολιτικές καριέρες αυτών των ηγετών (μέσω πολιτικών δωρεών, συν τα ΜΜΕ αυτών των δισεκατομμυριούχων και τους άλλους οργανισμούς διαμόρφωσης της κοινής γνώμης των μαζών). Αυτοί οι βασικοί παράγοντες θα πληρωθούν αναμφίβολα καλά, κατά τη συνταξιοδότησή τους, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σκέφτεται το κοινό γι’ αυτούς μετά το τέλος της «υπηρεσίας τους στο κοινό».  
 
Μετάφραση: Con
Πηγή: the Duran Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.