5 Οκτωβρίου 2022

Ζητείται Οδυσσέας!…

Γράφει ο ΠαπαΗλίας Υφαντής
 
Η ύβρις είναι βαρύτατο παράπτωμα όχι μόνο με χριστιανικά, αλλά και αρχαιοελληνικά κριτήρια.
 
Και δεν μας προειδοποιεί γι’ αυτό μόνο το Ευαγγέλιο με το «ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται», αλλά και ο Ηράκλειτος, λέγοντας: «Ύβριν χρή σβεννύναι ή πυρκαϊήν». Που σημαίνει ότι κινδυνεύουμε περισσότερο απ’ την ύβρη, παρά απ’ την πυρκαγιά.  
 
Και απ’ την κοινωνική και πολιτική οπτική, δυστυχώς και την εκκλησιαστική, βρισκόμαστε, στην παρούσα συγκυρία, στο απόγειο της «ύβρης». Και δεδομένου ότι η «ύβρις» είναι το αμάρτημα, που γκρέμισε τον Εωσφόρο απ’ τον ουρανό στα Τάρταρα, αυτό, με λίγα λόγια, σημαίνει ότι ζούμε σε καθεστώς διαβολοκρατίας.  
 
Βέβαια οι δύο πρώτοι, μετά τη μεταπολίτευση πρωθυπουργοί μας, Κων/νος Καραμανλής και Ανδρέας Παπανδρέου, είχαν ή υποκρίνονταν έναν στοιχειώδη σεβασμό απέναντι σε πατρίδα, θρησκεία, τα ήθη και τις παραδόσεις μας.  
 
Μετά απ’ αυτούς όμως αρχίζει η κατακόρυφη κατηφόρα της προδοσίας. Χαρακτηριστικό του προδοτικού οίστρου του Μητσοτάκη (πατέρα) είναι τα όσα είπε στον Παπαχελά, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το Αιγαίο: «Είναι απλό, είπε: Το Αιγαίο θα το μοιράσουμε με τους Τούρκους. Θα πάρουμε εμείς το μεγαλύτερο τμήμα και οι Τούρκοι το μικρότερο»! Ούτε καρβέλι του κονακιού του να ήταν…  
 
Για ν’ ακολουθήσει ο Σημίτης με την απάτη του Χρηματιστηρίου και την ταχυδακτυλουργική είσοδό μας στη ζούγκλα του ευρώ. Και να συνεχίσει τον προδοτικό κατήφορο ο διαπρεπέστερος των εφιαλτών ΓΑΠ. Που, με απέραντη περιφρόνηση προς το λαό, προχώρησε, χάρη των γαλλικών και γερμανικών τραπεζών, στην προδοσία των μνημονίων. Επιβάλλοντάς μας καθεστώς χρεοκρατίας και εκχωρώντας στους ναζιστές του 4ου ράιχ την εθνική μας κυριαρχία.  
 
Μετά ήλθε ο «αριστερός» Αλέξης. Ο οποίος, όταν ανήλθε στον πρωθυπουργικό θώκο έβγαλε την αριστερή μασκαράτα, για να ντυθεί τη στολή του γερμανοτσολιά. Φτύνοντας κατάμουτρα το λαό με το αναποδογύρισμα του δημοψηφίσματος (2015) και την ύβρη της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια. Για χάρη των ναζιστικών και σιωνιστικών σχεδίων και συμφερόντων. Παρουσιάζοντας τη βδελυρή του προδοσία, ως μέγα κατόρθωμα. Παραλίγο αντάξιο εκείνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.  
 
Για να συμπληρώσει την προδοτική πεντάλφα ο χρυσός μας Κούλης. Με ένα σχέδιο άνωθεν και έξωθεν χαλκευμένο απ’ το νεοταξικό διευθυντήριο. Επιβάλλοντάς μας στυγνή δικτατορία. Με πρόσχημα πάντοτε την εφιαλτική πατέντα του κορονοϊού και την εφιαλτικότερη των εμβολίων.  
 
Για να ’ρθει, αυτές τις μέρες και να τους ξετσιτσιδώσει ο διάσημος ιολόγος Μαγκντί. Ο οποίος κάλεσε τους ντόπιους Μέγκελε να συζητήσουν επί ίσοις όροις. Οι οποίοι συνηθισμένοι στους τρομοκρατικούς μονολόγους και τελείως ανίκανοι στο διάλογο- ιδιαίτερα μάλιστα όταν η αλήθεια βοά και κραυγάζει εναντίον τους- έσπευσαν πανικόβλητοι να κρυφτούν.  
 
Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά και-«παλιά τους τέχνη κόσκινο»- έσπευσαν να καταργήσουν στο you tube το βίντεο της ομιλίας του, που έγινε στο «Πάρκο της Ελευθερίας», ενώπιον πλήθους λαού. Και ακούστε την αιτιολογία της κατάργησης του Βίντεο: Δεν συμφωνεί-είπαν- «με τους όρους της κοινότητας»! Ποιας κοινότητας; Μα της διαβολικής! Στο βωμό της οποίας θυσιάζουν Ελλάδα και ελληνικό λαό. Στην προσπάθειά τους να διώξουν εμάς απ’ την πατρίδα και να μας αντικαταστήσουν με αλλοεθνείς και αλλόθρησκους, που οι ΗΠΑνθρωποι ξερίζωσαν απ’ τις δικές τους πατρίδες.  
 
Και ποιοι είναι οι όροι της διαβολικής τους κοινότητας; Η απαξίωση των αξιών και η καταξίωση των εγκλημάτων: Να τιμωρείται η αλήθεια και ν’ ανταμείβεται το ψέμα. Να στραγγαλίζεται η δικαιοσύνη και να επιβραβεύεται η αδικία.  
 
Κι ύστερα οι διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί πιστεύουν ότι θα συγκινήσουν τη διαβολική αυτή σπείρα με το να γράφουν στα πανώ τους «ΝΤΡΟΠΗ»! Σάμπως να ήταν ποτέ δυνατόν να έχουν ντροπή οι διαβολάνθρωποι. Που, δίνοντας ρεσιτάλ αναισθησίας, προδίδουν την Ελλάδα και εξοντώνουν τους Έλληνες!…  
 
Ή μήπως υπάρχουν ακόμη κάποιοι, που πιστεύουν ότι οι κακοποιοί αυτοί μπορεί ν’ ανήκουν στο δημοκρατικό και συνταγματικό τόξο; Όταν το μόνο τόξο, που διαθέτουν είναι το προδοτικό τους τόξο. Με το οποίο χτυπούν κατάστηθα κάθε έννοια δημοκρατίας, συντάγματος, ελευθερίας και δικαιοσύνης.  
 
Δεν είναι καθόλου αξιοπερίεργο, που ο Κούλης στην ΔΕΘ μας έθεσε το δίλημμα, ή εγώ ή το χάος. Ωσάν να ήταν αυτοκόλλητος με τον Αρχιεπίσκοπο! Που μας είχε θέσει το δικό του δίλημμα: «Από δω το εμβόλιο και από κει ο τάφος»! Για να αποδειχθεί έτσι πως «τα νεοταξικα πνεύματα συναντώνται»! Και μας θέτουν το γκαγκστερικό δίλημμα: Τι προτιμάτε; ξαφνικό ή αργόσυρτο και βασανιστικό θάνατο!  
 
Όταν ο Καποδίστριας ρωτήθηκε απ’ τον Κολοκοτρώνη για την σωματική του αδυναμία, εκείνος αποκρίθηκε: «Πώς είναι δυνατόν εγώ να καλοτρώω, όταν τα παιδιά του λαού πεινάνε»! Σε διαμετρική αντίθεση με τον Κούλη, που έχει καταδικάσει, χιλιάδες γονείς και παιδιά των υγειονομικών σε βάρβαρη, κατά Καπραβέλο, λιμοκτονία. Όταν ο ίδιος, ο κατά το μάλλον άνεργος, πλην πολυκτήμονας (40 ακίνητα), «ευφραίνεται καθ’ ημέραν λαμπρώς»!…  
 
Βέβαια η κ. Ντόρα μας, σαν την κουκουβάγια με το κουκουβαγιόπουλό της, βλέπει στον Κούλη ηγετικές ικανότητες. Όταν εμείς νιώθουμε στο πετσί μας πως οι μόνες ικανότητες, που διαθέτει είναι οι ανθρωποφαγικές.  
 
Και μη σας φανεί παράδοξο, που και οι τρείς εφιάλτες μας (ΓΑΠ, Αλέξης, Κούλης), είναι εξαιρετικά ρομαντικοί: Ο πρώτος πήγε να μας αναγγείλει την προδοσία του απ’ το προδομένο απ’ τον ίδιο Καστελόριζο. Ο δεύτερος, ο συλητής της ελληνικής ιστορίας, επέλεξε την Ιθάκη. Και ο τρίτος, ο μισάνθρωπος, επέλεξε το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης….  
 
Λοιπόν; Ζητείτε Οδυσσέας να καρφώσει τον πυρακτωμένο δαυλό της δικαιοσύνης στο κυκλώπειο μάτι τους!...
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.