3 Οκτωβρίου 2022

Τελειώνει το αίσχος των τουρκοσειρών

Σκηνή από την αλατούρκα μεταφορά της Βρετανικής σειράς «Dr. Foster» 
 
Την ώρα που ο κατά τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Βουλής Βόλφγκανγκ Κουμπίκι «αρουραίος των υπονόμων» και ιδιοκτήτης του γειτονικού Ταγιπιστάν, κραυγάζει καθημερινά με υπεροψία αλλά και εμφανέστατο κόμπλεξ κατωτερότητας πώς «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς», «Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν», «κρύβονται κάτω από τα φουστάνια άλλων» και πολλά, πάρα πολλά άλλα, μέσα στην Ελλάδα κάποιοι Ζάμπλουτοι Λιγούρηδες, συνέχισαν να μεταδίδουν καθημερινά, πρωί-απόγευμα, τουρκική γλώσσα και τουρκική προπαγάνδα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, έναντι πολλών εκατοντάδων διαφημίσεων γεμίζοντας τα ταμεία τους. Τι κι΄αν οι τουρκοσειρές «καταδικάστηκαν» και τον μήνα Σεπτέμβριο 2022 από το τηλεοπτικό κοινό σε μονοψήφια τηλεθέαση, τι κι΄αν η μία από αυτές (στο ΣΤΑΡ) κατάφερε να πέσει ακόμα και κάτω από το 1%; 
 
Τα media shops, με την «ειδικότητα» και τον «επαγγελματισμό» που τα διακρίνει, φρόντισαν (με το αζημίωτο φυσικά) να τροφοδοτήσουν τις τουρκοσειρές με περισσότερα από 1.600 διαφημιστικά μηνύματα, «τουφεκίζοντας» στον αέρα όποιο διαφημιστικό μήνυμα κυκλοφορούσε και βάζοντας τους πελάτες που τους εμπιστεύτηκαν τα χρήματα τους, να πληρώσουν τον λογαριασμό.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΣΚΑΙ, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2022, με εξευτελιστική τηλεθέαση 4,6% στο δυναμικό κοινό, μετέδωσε στην (πανάκριβη) βραδινή ζώνη για κάθε ένα λεπτό τουρκοσειράς και ένα διαφημιστικό μήνυμα (60 διαφημίσεις για 58 λεπτά μετάδοσης!)  
 
Ο λογαριασμός που πλήρωσαν οι διαφημιζόμενοι δεν αφορά μόνο το οικονομικό κόστος. Αφορά και την «χρέωση» τους, με την διαφημιστική χρηματοδότηση της μετάδοσης τουρκικής γλώσσας, επίδειξης τουρκικής σημαίας και προπαγανδιστικής «ωραιοποίησης» μιας κοινωνίας που βρίσκεται κάτω από τον ζυγό ενός αδίστακτου, «κανονικού ισλαμοφασίστα» – σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζενγκίζ Ακτάρ.  
 
Και οι δύο τουρκοσειρές που μεταδόθηκαν τον Σεπτέμβριο 2022 από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΙ (συμφερόντων οικογένειας Αλαφούζου) και ΣΤΑΡ (συμφερόντων οικογένειας Βαρδινογιάννη) υπάρχουν ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο μέχρι και το τελευταίο επεισόδιο.  
 
Η πανελλήνια μετάδοση τους μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο 15θήμερο του Οκτωβρίου 2022.  
 
Η απαξίωση επιδοτούμενων από τους ισλαμοφασίστες της Άγκυρας τουρκικών σειρών τζάμπα-πράμα από το τηλεοπτικό κοινό της χώρας μας, αποτέλεσε ισχυρό ράπισμα στην πλεονεξία μερικών ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας.  
 
Όσον αφορά τους διαφημιζόμενους – χρηματοδότες της τουρκικής προπαγάνδας μέσα στην Ελλάδα, τον μήνα Σεπτέμβριο 2022, ξεχώρισαν:  
 
Δύο από την «Ομάδα των 4», δηλαδή των γιγαντιαίων πολυεθνικών που έχουν καταδικαστεί από τη Ευρωπαϊκή και την Γαλλική επιτροπή ανταγωνισμού για «πρακτικές χειραγώγησης των τιμών» με την δημιουργία καρτέλ, η Procter & Gamble και η Colgate, οι οποίες διέθεσαν συνολικά και στις 2 τουρκοσειρές περισσότερα από 120 διαφημιστικά μηνύματα.  
 
Η PMM (Public, Media Markt) διέθεσε περισσότερα από 50 διαφημιστικά μηνύματα, η Ferrero, τώρα που ξεχάστηκε η υπόθεση σαλμονέλας, διέθεσε για τα εισαγόμενα προϊόντα Kinder 36 διαφημιστικά μηνύματα, οι αλυσίδες λιανικής Lidl Hellas (Γερμανικών συμφερόντων), η ΑΒ Βασιλόπουλος (Βελγικών συμφερόντων) και η ΜΑΣΟΥΤΗΣ (Ελληνικών συμφερόντων) διέθεσαν συνολικά την αξία 96 διαφημιστικών μηνυμάτων – και οι 6 παραπάνω επιχειρήσεις στην τουρκοσειρά του ΣΚΑΙ.  
 
Οι τριακόσιες περίπου εταιρείες που πλήρωσαν διαφημιστικό χρήμα τον μήνα Σεπτέμβριο 2022 σε τουρκοσειρές της Ελληνικής Τηλεόρασης, με την «επιστημονική» καθοδήγηση των «επαγγελματιών» των media shops, βρίσκονται σε σχετικό πίνακα, εδώ.  
 
Ας ελπίσουμε ότι με την ολοκλήρωση της μετάδοσης των δύο τελευταίων τουρκοσειρών, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί που τα τελευταία δύο χρόνια υβριδικού πολέμου της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας «σαγηνεύτηκαν» από το εύκολο κέρδος των τουρκοσειρών τζάμπα-πράμα (ΣΤΑΡ, ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1), θα σταματήσουν επιτέλους να μεταδίδουν την τουρκική γλώσσα, να επιδεικνύουν συνεχώς την τουρκική σημαία και να κάνουν ύπουλη τουρκική προπαγάνδα για τον «γενναίο Τούρκο στρατιώτη» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι.
 
Εμείς πάντως στην Επιτροπή Τουρκοσειρών του International Hellenic Association παραμένουμε σταθεροί και προσηλωμένοι στο σύνθημα Παίζουνε Τούρκικο; Αλλάζουμε Κανάλι! Εσείς;  
 
Σημειώσεις: (1) Η επόμενη ανακοίνωση μηνός Οκτωβρίου 2022, θα εκδοθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022. (2) Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα των τουρκικών σειρών της ελληνικής τηλεόρασης είναι διαθέσιμες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020/22 του International Hellenic Association.  
 
Επιτροπή «Τουρκοσειρών» του ΙΗΑ
International Hellenic Association
Delaware U.S.A www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com
 Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κινούμενη στα «κόκκινα ποτάμια» του επεκτατισμού που χάραξαν με το σπαθί τους Σελτζούκοι και Οθωμανοί, η τουρκική κινηματογραφική βιομηχανία συνεχίζει να βομβαρδίζει την υφήλιο με ισχυρές δόσεις νέο-οθωμανικής προπαγάνδας. Ο στόχος της, πολλαπλός: να εξωραΐσει το οθωμανικό παρελθόν υπό την αχλή μιας ιστορικής (αν)αξιοπιστίας, να προωθήσει τις τουρκικές θέσεις στη διεθνή σκηνή, να τονώσει το τουρκικό εθνικό φρόνημα και, μέσα σε όλα αυτά, να δημιουργήσει κι έναν δικό της δραματοποιημένα εξιδανικευμένο «μύθο» τουρκικής υπεροχής. Η σειρά-ντοκιμαντέρ «Οθωμανική Αυτοκρατορία» έκανε προ ημερών το ντεμπούτο της στην πλατφόρμα του Netflix και άλλοι πολλοί, εκεί πάντα όπου η τουρκική κινηματογραφία έχει άλλωστε «παραδοσιακά» την τιμητική της.
Είναι ντροπή! Οι τουρκικές πλασματικές ψευδεπίγραφης εικονικής πραγματικότητας, ψευδοταινίες είναι η πέμπτη φάλαγγα των βαρβάρων, για να ξεχασθούν τα διεθνή εγκλήματα τους ανά τους αιώνες. Οι περισσότεροι Τούρκοι παραγωγοί είναι στενοί συνεργάτες του Ερντογάν και αφειδώς τους επιδοτεί. Προτείνατε επικά ελληνικά ντοκυμαντέρ η ταινίες. Μην υποτιμάτε την Ελληνική έβδομη τέχνη. Ακόμη και εν μέσω πανδημίας οι Τούρκοι επιδιώκουν άλωση του Ελληνισμού. Βοηθήστε τους……και διαβάστε και τις αιματόβρεκτες εντολές του Μωάμεθ και του κορανίου και κοινοποιήστε τες. Υπάρχουν αρκετά ντοκυμαντέρ και ταινίες, περί κορανίου. Ιδε περί κορανίου και Μωάμεθ….
Η τέχνη δεν έχει σύνορα, ο Πολιτισμός δεν έχει σύνορα….Σύμφωνοι …., αλλά η γκαιμπελική τουρκική τέχνη (;), είναι ο Δούρειος ίππος του Ερντογάν για πλύση εγκεφάλου και των ξένων λαών, αλλά και των Τούρκων υπηκόων του….., για να ξεχασθούν τα απεχθή εγκλήματα, που διέπραξε και διαπράττει η εγκληματική *Τουρκία……Και για τον Ερντογάν, η Ελλάδα και η Κύπρος, δεν έχουν σύνορα, ούτε στον αέρα, ούτε στη θάλασσα, ούτε στη ξηρά….εμπάτε Τούρκοι ΑΛΩΣΤΕ…..
Έχω μια καλή φίλη, που παρ΄όλον ότι πολλοί στενοί της συγγενείς σφαγιάστηκαν το 74, από τους βαρβάρους εισβολείς και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία είναι κατεχόμενα στην Κερύνεια, αλλά παρασυρόμενη, παρακολουθεί ανελλιπώς τουρκικές ταινίες…Με ρώτησε λοιπόν….Μα γιατί εμείς οι Έλληνες «μισούμε» τους Τούρκους γείτονες….; Εγώ παρακολουθώντας τουρκικά σήριαλ…, εξάγω το συμπέρασμα…., ότι οι Τούρκοι είναι ένας καλός λαός…, που αγαπά τους Έλληνες…….Αυτή είναι η γκαιμπελική προπαγάνδα των Τούρκων «κύριοι» και με την συνδρομή «μας» έχουν πετύχει τον στόχο τους…. Αρχίσαμε να ξεχνούμε….. και λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκασμένος να υποστεί και πάλι εθνικές καταστροφές…..

Ας βάλει ο καθένας το δικό του λιθαράκι σε μια προσπάθεια αποστολής του δικού μας μηνύματος για τα όσα πράττει η Τουρκία.
Και μην ξεχνάμε τις βόλτες στην Τουρκία, αλλά και τα τουρκικά σήριαλ.

Αγοράζοντας τούρκικα προϊόντα, ενισχύεις τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όσα χρήματα εισπράττει η Τουρκία είτε από τις τουρκικές ταινίες, είτε από τουρκικά προϊοντα, από τους Έλληνες τα μετατρέπει σε όπλα εναντίον της Πατρίδος μας.

Ta πιο πάνω αφορούν και τους συμπατριώτες μας ... Έλληνες της Κύπρου, που είναι τακτικοί επισκέπτες των κατεχομένων μας εδαφών ... Όχι δεν πάνε για να κλάψουν επί ερειπίων, για ντόλτσε βίτα, ψωνια, πορνεία, λαθρεμπόριο πάνε ... ενισχύοντας το κατοχικό φασιστικό καθεστώς και τον τουρκικό στρατό ...τα "ψώνια" ανθέλληνες .... Κάθε ευρώ που δίνεται και ένα βόλι στην καρδιά του Ελληνισμού....

Μ.Ρ. από κατεχόμενη Ελληνική Κερύνεια.Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.