7 Οκτωβρίου 2022

ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΕ ΤΑΙΖΟΥΝ ΨΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων 
 
Από τον μπάρμπα σου τον ψεύτη
κομμένα και ραμμένα ψέματα
τούρκικες δουλειές πράσινες ελιές και
αυτοκρατορικά, μεγαλοιδεατικά μασκαρέματα
με παντουρκισμό και πανισλαμισμό γαρνιρισμένα
μυθεύματα.
 
Μεμέτη με την οικονομία κακά θάχεις ξεμπερδέματα!
πνεύματα και πάθη σου ανάβουν ξεχασμένα
γείτονα πολεμοχαρή σε ταΐζουν ψέματα μολυσμένα
ο Ρωμιός φιλειρηνικός δεν έχει έχθρα για σένα
 
Έλληνας και Τούρκος τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν
κι’ αν μαζί βρεθούν μπορούν και να γλεντήσουν
ο Ερντογάν έχει κατά της χώρας μας ξιφουλκήσει
για ιδιοτελείς σκοπούς τις εκλογές για να κερδίσει
σώνει και καλά θέλει να μας κατακτήσει
 
Εσένα γείτονα για το σφαγείο σε προετοιμάζουν
και ναζιστικό παλμό και έχθρα σου ανάβουν
φταίνε και οι αισχροί δημοσιογράφοι
το αχρείο προπαγανδιστικό σινάφι
 
Όλο ψέματα σου αραδιάζουν
ότι τάχα πόλεμο εναντίον σου οι Έλληνες προετοιμάζουν
και τον δικτάτορα εκθειάζουν και σε παραμυθιάζουν
 
Για μας άλλη είναι η «Μεγάλη Ιδέα»
πνευματικά να εξυψωθούμε και να περνάμε ωραία
με όλους τους δημοκρατικούς λαούς παρέα
φιλειρηνικά τα αισθήματα μας και ακμαία
αν όμως επίθεση δεχθούμε θα πολεμήσουμε γενναία
«υπέρ βωμών και εστιών»
αυτός ο πανάρχαιο κώδικας μας
δεν γίνεται αλλιώς
 
6/10/ 22
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε. α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com
http://amphiktyon.blogspot.com/
http://amphiktyon.org



Share

2 σχόλια:

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ είπε...

Τούρκο φίλευε και κ@@ο φύλαγε.
Η Τουρκιά και η ουχιά δεν έχουν μπιστιά.

«Οι σφαγές… που στιγματίζουν τους Τούρκους, δεν θα είχαν συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε το Κοράνι, το παράδειγμα του Μωάμεθ, ο πόθος για αρπαγή και το πάθος για λεηλασία. Οι παλαιότερες αγριότητές τους, όμως, βουλιάζουν στην ασημαντότητα, όταν τις συγκρίνει κανείς με τις γενικές σφαγές που διέταξε ο Αβδούλ Χαμίτ, ο Ταλαάτ Πασάς και ο Μουσταφά Κεμάλ»
Οι σφαγές κατά Ελλήνων και Αρμενίων και άλλων μειονοτήτων, από τους Τούρκους έκαναν τον Αμερικανό Πρόξενο στην Σμύρνη Τζωρτζ Χόρτον (George Horton) να γράψει στο τέλος:
«Ένα από τα δυνατότερα συναισθήματα που πήρα μαζί μου απ’ τη Σμύρνη ήταν το συναίσθημα της ντροπής, διότι άνηκα στο ανθρώπινο γένος».
Στρατηγέ μου εξαιρετικό το συμβολικό ποίημα ... Μακάρι να ήταν έτσι, όμως άλλο το ευκταίο και άλλο το εφικτό και η πραγματικότητα για τους γείτονες μας βαρβάρους και σημειώστε ότι σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση του RCA, η πλειοψηφία των Τούρκων γειτόνων μας άσβεστο μίσος τρέφουν για τους Έλληνες ....και δεν είναι μόνο επειδή τους πουλάνε ψέματα οι Γκαιμπελίσκοι βάρβαροι ηγέτες τους, αλλά επειδή το φιλοπολεμικό Κοράνι του αιμοχαρούς Μωάμεθ, που κατέσφαξε εκατοντάδες χιλιάδες "απίστους", είναι το εγχειρίδιο του απλού Τούρκου και στις καθημερινές προσευχές απαγγέλλει πολεμοχαρείς στίχους του... Το μίσος είναι όπως το καρφί, όσον πιο βαθειά το κτυπάς ριζώνει και δύσκολο να αφαιρεθεί ...
Ο πόλεμος, οι γενοκτονίες, οι λεηλασίες, η καταπάτηση και παραβίαση ξένων εδαφών, αιθέρων και θαλασσών, τα βασανιστήρια για την επικράτηση του Ισλάμ επιζητούνται μέσα από τις σελίδες του Κορανίου: «Μην επιδιώκεται την ειρήνη, για να είστε οι κερδισμένοι» (47: 35). Και αλλού: «Οι Τούρκοι ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολεμοχαρούς Προφήτη Μωάμεθ…

«Φονεύετε τους απίστους όπου και αν τους βρίσκετε» (2: 190-193).

«Θυμηθείτε ότι ο Κύριός σας ενέπνευσε τους αγγέλους (με το μήνυμα): “Είμαι μαζί σας δώστε αντοχή στους Πιστούς. Θα σπείρω τον τρόμο στις καρδιές των απίστων. Τσακίστε τους λαιμούς τους, και σακατέψτε τα ακροδάχτυλά τους”» (8: 12).

– «Όταν συναντάτε τους απίστους (στη μάχη), τσακίστε τούς λαιμούς τους· αργότερα, όταν θα τους έχετε πλήρως καθυποτάξει, δέστε τους γερά» (47: 4).

– «Πολεμήστε εκείνους που δεν πιστεύουν στον Αλλάχ, ούτε στην Ημέρα της Κρίσεως, ούτε θεωρούν απαγορευμένο εκείνο που έχει απαγορεύσει ο Αλλάχ και ο Αγγελιοφόρος του, ούτε παραδέχονται τη θρησκεία της Αλήθειας, (ακόμη κι αν είναι) απ’ τους ανθρώπους του Βιβλίου (χριστιανοί και Εβραίοι) μέχρις ότου πληρώσουν το φόρο υποταγής, κι αισθάνονται καθυποταγμένοι» (9: 29).
ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΤΕΡΩΝ ΤΟΥΣ.
ΙΔΕΤΕ.
Το εγχειρίδιο οδηγιών και εντολών, του Σουννίτη Σαλαφιστή Ερντογάν

Αυτή είναι η καταγωγή των Τούρκων - ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamilyhttps://koukfamily.blogspot.com › bl...

ΓΝΩΜΙΚΟΛΟΓΙΚΟ «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ» ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ...http://koukfamily.blogspot.com › blo...

Ένα γνωμικό μου λέγε η μακαριστή μάνα μου...
Η ουρά του σκύλου και ο Τούρκος δεν ισιώνουν.
Στην Ελληνική Κύπρο ο τουρκικός στρατός με όχλο ΤΚ κατέσφαξαν 6000 αμάχους ...

«Τούτων δε των βαρβάρων τινές μεν γυμνοί το παραπάν βιούντες, κοινάς έχουσι τας γυναίκας και τα τέκνα παραπλησίως ταις των θρεμμάτων αγέλαις, ηδονής δε και πόνου την φυσική μόνο αντίληψη ποιούμενοι των αισχρών και καλώς ουδεμίαν λαμβάνουσιν έννοιαν»

Υ.Γ. Όταν ανευρέθηκαν τα ιερά οστά του ήρωα αδελφού μου και των συμπολεμιστών του, ήταν ακρωτηριασμένα, με σπασμένα δόντια, καμένα και με μια σφαίρα στο κεφάλι. Ποιοί διέπραξαν το απεχθές αυτό έγκλημα ... "απλοί φιλήσυχοι ΤΚ, που συζούσαν με τους ΕΚ ειρηνικά..."
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΜΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΎΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΗ. LATEST UNQUI S IN HERBA ... ENA ΦΙΔΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ .... ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ...

Απολογούμαι για το μακροσκελές σχόλιο, αλλά τα εγκλήματα του Τουρκικού λαού, μόνο στην άπατη πίθο των Δαναϊδών χωράνε και αν ...
Με ιδιαίτερη εκτίμηση
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

Τον προηγούμενο μήνα 6 Σεπτεμβρίου, άλλη μια μαύρη επέτειος για τον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας.
Ο πατέρας μου καταστράφηκε ολοσχερώς, από τον όχλο των ... φιλειρηνικών Τούρκων γειτόνων μας... ΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΑΝΑ...

Το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μεντερές, εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955. Αποτέλεσμα, οι 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Πόλη να συρρικνωθούν σταδιακά και σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000.
Βάρβαρα πληθη είχαν αναπτυχθεί σε επίκαιρα σημεία της Πόλης, φορτωμένα με τσεκούρια, φτυάρια, ρόπαλα, αξίνες, σφυριά, σιδερένιους λοστούς και μπιτόνια βενζίνης, απαραίτητα σύνεργα για τον όχλο των επιδρομέων, που επέπεσε επί των ελληνικών καταστημάτων με τα συνθήματα «Θάνατος στους γκιαούρηδες», «Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης», «Σφάξτε του έλληνες προδότες», «Κάτω η Ευρώπη» και «Εμπρός να βαδίσουμε κατά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης». Την οργή του όχλου δεν γλύτωσαν και κάποια καταστήματα αρμενικής και εβραϊκής ιδιοκτησίας.
Άνδρες και γυναίκες βιάστηκαν και σύμφωνα με τη μαρτυρία του γνωστού τούρκου συγγραφέα Αζίζ Νεσίν, πολλοί ιερείς εξαναγκάστηκαν να υποστούν περιτομή, με θύμα ένα αρμένιο παπά. 16 Έλληνες έχασαν τη ζωή τους και 32 τραυματίστηκαν.
Σκότωσαν ιερείς, βίασαν γυναίκες και βεβήλωσαν τάφους. Οι θηριωδίες του τουρκικού όχλου στα Σεπτεμβριανά του 1955 στην Κωνσταντινούπολη. Κατέστρεψαν ελληνικά σπίτια και ισοπέδωσαν περίπου 100 ναούς..... και άλλα πολλά.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.