14 Ιουλίου 2022

Πέθανε με υποβοηθούμενη αυτοκτονία, ο πρώην ιδιοκτήτης του Studio 54

Πέθανε σε ηλικία 82 ετών με τη διαδικασία της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας, ο Mark Fleischman, πρώην ιδιοκτήτης του διάσημου Studio 54 στη Νέα Υόρκη.
Ο Fleischman πέθανε στην Ελβετία με τη βοήθεια γιατρών.
 
Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, η υποβοηθούμενη αυτοκτονία έγινε την Τετάρτη στη Ζυρίχη στην κλινική Dignitas. Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη στην Ελβετία και η κλινική Dignitas λειτουργεί από το 2002. 
 
Πριν από λίγες εβδομάδες ο Fleischman αποκάλυψε στη New York Post ότι σχεδίαζε να ζητήσει τη βοήθεια της μη κερδοσκοπικής ομάδας υποβοηθούμενης αυτοκτονίας για να βάλει τέλος στη ζωή του. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία προήλθε από την αδυναμία του Fleischman να κάνει ακόμη και τα πιο απλά πράγματα στη ζωή. 
 
«Δεν μπορώ να περπατήσω, η ομιλία με κουράζει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τον εαυτό μου», είπε στην The Post. 
 
«Η γυναίκα μου με βοηθάει να πάω στο κρεβάτι και δεν μπορώ να ντυθώ ή να φορέσω τα παπούτσια μου. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για μένα (η υποβοηθούμενη αυτοκτονία)» είπε. 
 
Σύμφωνα με αναφορές, το Dignitas παρέχει μια θανατηφόρα δόση βαρβιτουρικών, αλλά μόνο αφού κάποιος υποβληθεί σε μια μακρά διαδικασία που θα αιτιολογεί την απόφαση αυτή. 
 
Η Post ανέφερε ότι οι νευρολόγοι δεν μπόρεσαν να διαγνώσουν την κατάστασή του Fleischman. Η επί 30 χρόνια σχεδόν σύζυγός του είπε ότι «είναι χειρότερο από το να μην μπορείς να περπατήσεις». 
 
Πρόσθεσε, ότι ο σύζυγός της «δεν έχει ισορροπία» μεταξύ άλλων και πως οι γιατροί αρχικά νόμιζαν ότι είχε μια μορφή Πάρκινσον, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δεν ήταν σε θέση να το πει με βεβαιότητα. 
 
Το Studio 54 άνοιξε για πρώτη φορά το 1977 και γρήγορα έγινε το σημείο συνάντησης για πλούσιους και διάσημους. Ο Άντι Γουόρχολ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και η Λάιζα Μινέλι ήταν κλασικές φιγούρες στο διάσημο κλαμπ. 
 
Οι δύο αρχικοί ιδιοκτήτες του μπήκαν φυλακή μετά από κατηγορίες για φοροδιαφυγή. Ο Fleischman φέρεται να αγόρασε το κλαμπ τον Νοέμβριο του 1980 για 4,75 εκατομμύρια δολάρια και το διηύθυνε μέχρι που το πούλησε το 1984. Το κλαμπ έκλεισε οριστικά δύο χρόνια αργότερα. 
 
«Από την πρώτη κιόλας νύχτα που ανοίξαμε, το 1981, παρασύρθηκα σε έναν κόσμο διασημοτήτων, ναρκωτικών, εξουσίας και σεξ», έγραψε ο Fleischman. 
 
«Κάθε βράδυ, διασημότητες και εκπληκτικές γυναίκες έκαναν τη βόλτα τους μέσα στο πλήθος, ανέβαιναν τις σκάλες στο γραφείο μου για να πιούν σαμπάνια και να μοιραστούν γραμμές κοκαΐνης χρησιμοποιώντας το χρυσό μου καλαμάκι ή τυλιγμένα χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων» είχε πει. 
 
«Ήμουν ο τύπος που είχε τον έλεγχο, ο ιδιοκτήτης, ο οικοδεσπότης του πάρτι. Ήταν καθήκον μου, δουλειά μου, να βεβαιωθώ ότι όλοι θα περνούσαν καλά. Ήταν μια ευθύνη, ένα μεθυστικό συναίσθημα, στο οποίο παραδίδω τον εαυτό μου ολόψυχα. Ήταν ένας αποκλειστικός κόσμος όπου όλα μπορούσαν να συμβούν».
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Οταν ο άνθρωπος ζει μακρυά από τον Θεό είναι φυσικό επόμενο να απελπίζεται με τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που του συμβαίνουν...
Αντίθετα ο άνθρωπος που ζει την εν Χριστώ ζωή παρόμοια προβλήματα και δοκιμασίες τα στρέφει υπέρ του και η πνευματική του κατάσταση δυναμώνει...
Εξάλλου ο Θεός έχει τους λόγους του που μας δοκιμάζει ενώ ξέρουμε και την άπειρη αγάπη του για εμάς...  
 
Και η αυτοκτονία στην οποία σε σπρώχνει ο διάβολος με διάφορες προφάσεις όπως π.χ. "τι ζωή είναι αυτή; Δεν αξίζει να την ζεις", ή "η ασθένεια που έχεις είναι ανίατη αφού το είπαν οι γιατροί οπότε τι νόημα έχει να ζεις;" κλπ... για να σε οδηγήσει μια ώρα αρχίτερα στην απώλεια της ψυχής σου που είναι ο μοναδικός στόχος του, σε κάνει να νομίζεις ότι η αυτοκτονία είναι η μόνη λύση.... και μάλιστα σου λέει και η μόνη αξιοπρεπής.... Λες και οι άρρωστοι που πεθαίνουν όταν ο Θεός το επιτρέψει, φεύγουν χωρίς αξιοπρέπεια...
 
Οι ψευδαισθήσεις που σε ρίχνει ο διάβολος δεν έχουν τέλος για να νομίζεις ότι εσύ ο ίδιος θα ορίσεις το τέλος σου, παριστάνοντας μέχρι και την τελευταία στιγμή της ζωής σου ότι είσαι ο άρχων της ζωής και του θανάτου δηλαδή ο θεός...!!!!!
Ομως η τελική έκβαση των πραγμάτων σε οδηγούν τελικά στο χάος....

Οσο για τους δήμιους της Ελβετίας με τις ευθανασίες τους, τα έχουμε πει δεκάδες φορές....
Τους βάζω στην ίδια ακριβώς θέση με αυτούς που πάνε κάτω από έναν ουρανοξύστη από όπου κάποιος θέλει να πηδήξει στο κενό και να αυτοκτονήσει και φωνάζουν εν χορώ "Πήδα, πήδα..."..
Η ακόμα χειρότερα με αυτούς που βλέποντας έναν απελπισμένο άνθρωπο του αφήνουν εμπρός του ένα γεμάτο περίστροφο για να βάλει τέλος στην ζωή του...

Το ότι όλο αυτό είναι με ιατρικό περίβλημα με αφήνει παντελώς αδιάφορο....
Για να μην πω ότι αυτοί οι γιατροί που έδωσαν τον όρκο του Ιπποκράτη "να συντηρούν με κάθε τρόπο την ζωή" είναι ακόμα χειρότεροι...
Είναι δολοφόνοι και εγκληματίες....



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ο Φάουστ επιστήμονας ήταν!!! Μάλιστα, δε, πολυεπιστήμονας και καθηγητής πανεπιστημίου!!! Όμως, πούλησε την ψυχή του στον Εξαποδώ!!!
Οπότε, έχουμε επιστήμονες που σέβονται την επιστήμη τους αλλά και την Φύση που μας έδωσε ο Θεός, έχουμε και "επιστήμονες" τύπου "Φάουστ" που ανήκουν ... αλλού!!!
Στην Ελλάδα, δε, πολλοί οι "Φάουστ" και αναγνωρίσιμοι πλέον!!!
Πρόσφατο παράδειγμα η διαστρέβλωση του Συντάγματος ...
Δημοσθένης ο Μακεδών

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.