2 Ιουλίου 2022

Τελικά ο Putin είναι μεγάλος ηγέτης – Αποσύρθηκαν οι ρώσοι από το Snake Island και άνοιξαν δρόμο για εξαγωγές της Ουκρανίας

Ταυτόχρονα για να διασφαλιστεί ότι ο θαλάσσιος διάδρομος θα είναι ασφαλής οι ρώσοι ως κίνηση καλής θέλησης αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Snake Island ή φιδονήσι ώστε να μπορούν οι Ουκρανοί να εξάγουν τα προϊόντα τους 
 
Ο ρώσος Πρόεδρος Vl. Putin είναι μεγάλος ηγέτης.
 
Όχι μια αδύναμη μαριονέτα αλλά ένας μεγάλος ηγέτης που ξέρει να διασφαλίζει τα συμφέροντα της πατρίδας του και ταυτόχρονα να κατανοεί τις ανάγκες των ανθρώπων της διεθνούς κοινωνίας καθώς η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση είναι μείζονος σημασίας προβλήματα. 
 
Ο Putin είναι μεγάλος ηγέτης επειδή προστατεύει τους ρωσώφωνους του Donbass, διασφάλισε να μετριάσει αισθητά τις παρενέργειες των κυρώσεων της Δύσης που στρέφονται κατά του ρωσικού λαού… αλλά ο ίδιος συμφωνεί να ανοίξει θαλάσσιος διάδρομος στην Μαύρη Θάλασσα ώστε να εξάγουν οι Ουκρανοί σιτηρά.  
 
Ταυτόχρονα για να διασφαλιστεί ότι ο θαλάσσιος διάδρομος θα είναι ασφαλής οι ρώσοι ως κίνηση καλής θέλησης αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Snake Island ή φιδονήσι ώστε να μπορούν οι Ουκρανοί να εξάγουν τα προϊόντα τους.  
 
Βέβαια το πρόβλημα είναι συγκεκριμένο, οι Ουκρανοί έχουν ναρκοθετήσει όλα τα λιμάνια στον νότο πέριξ της Οδησσού και το ζήτημα είναι να αποναρκοθετήσουν τον βυθό καθώς ο κίνδυνος να εκραγούν νάρκες καταστρέφοντας τα εμπορικά πλοία είναι μεγάλος.  
 
Ο Ρώσος Πρόεδρος Putin γνωρίζει ότι το σχέδιο της Δύσης με τις κυρώσεις έχει αποτύχει, όπως απέτυχε και η στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.  
 
Η Ρωσία προελαύνει με επιτυχία και το ζητούμενο είναι το εξής… όχι πότε θα τελειώσει ο πόλεμος αλλά πόσο θα αντέξει η Δύση ηττάται στην Ουκρανία.  
 
Οι ΗΠΑ και ο αμερικανός Πρόεδρος Biden είχε αναφέρει ότι το ρούβλι θα καταλήξει στα σκουπίδια. 
 
Τελικά μετά το αρχικό σοκ που το ρούβλι κατέρρευσε στα 152 ρούβλια ανά δολάριο και με την απόφαση να πληρώνουν σε ρούβλια το φυσικό αέριο όλες οι μη φιλικές χώρες… το ρούβλι σημείωσε την μεγαλύτερη ανατίμηση στην ιστορία στα 55 ρούβλια ανά δολάριο…  
 
Τελικά αντί να καταλήξει στα σκουπίδια, τελικά το ρούβλι σημείωσε το μεγαλύτερο ράλι στην πρόσφατη ιστορία των αγορών συναλλάγματος.  
 
Τι συμφώνησε ο Putin; 
 
Ο Ρώσος ηγέτης Putin συμφώνησε να ανοίξει έναν θαλάσσιο δρόμο για τις εξαγωγές τροφίμων της Ουκρανίας επισήμανε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας Joko Widodo, με στόχο να μειώσει τις παρενέργειες της επισιτιστικής κρίσης.
 
Ο Πρόεδρος της Ινδονησίας συναντήθηκε με τον Putin στη Μόσχα μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στο Κίεβο και προσφέρθηκε να γίνει «γέφυρα επικοινωνίας» μεταξύ των δύο ηγετών. «Εκτιμώ πραγματικά τον Πρόεδρο Putin, ο οποίος είπε ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια των προμηθειών τροφίμων και λιπασμάτων τόσο από την Ουκρανία όσο και από τη Ρωσία. Αυτά είναι καλά νέα».
 
Ο Widodo είπε ότι υποστήριξε τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επανένταξη τροφίμων και προϊόντων λιπασμάτων από τη Ρωσία και την Ουκρανία στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου να ανοίξει ξανά μια θαλάσσια οδός για εξαγωγές ουκρανικών τροφίμων.  
 
«Συγκεκριμένα για τη διαδρομή εξαγωγής ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, ειδικά μέσω της θαλάσσιας οδού, ο Πρόεδρος Putin έχει δεσμευτεί και εγγυηθεί», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ινδονησίας  
 
Υπεύθυνη η Δύση με τις κυρώσεις
 
Ο Putin επισήμανε ότι είναι ανεύθυνο να κατηγορείται η Ρωσία για την κρίση της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού στα τρόφιμα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, κατηγορώντας αντ' αυτού τις κυρώσεις της Δύσης στην Ρωσία…  
 
Η Ρωσία έχει υποστεί μπαράζ κυρώσεων από την Δύση, εξαιτίας της εισβολή της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού από το διεθνές σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων SWIFT.  
 
Η κρίση στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων είναι «άμεση συνέπεια της μακροχρόνιας ανεύθυνης μακροοικονομικής πολιτικής ορισμένων κρατών, της ανεξέλεγκτης έκδοσης και της συσσώρευσης μη εξασφαλισμένου χρέους» ανέφερε ο Putin.  
 
«Ωστόσο, αντί να παραδεχτούν ότι οι οικονομικές τους πολιτικές ήταν λανθασμένες, οι δυτικές χώρες αποσταθεροποιούν περαιτέρω την παγκόσμια αγροτική παραγωγή επιβάλλοντας περιορισμούς στις προμήθειες λιπασμάτων από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, εμποδίζοντας τις εξαγωγές ρωσικών σιτηρών στις παγκόσμιες αγορές».  
 
Η Ρωσία είναι ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς και εξαγωγείς τροφίμων στον κόσμο, εξάγοντας περισσότερους από 43 εκατομμύρια τόνους σιτηρών σε 161 χώρες το 2021, δήλωσε ο Ρώσος ηγέτης.  
 
Προειδοποίηση σοκ  
 
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) έχουν προειδοποιήσει για πολλαπλές επισιτιστικές κρίσεις που προκλήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τα κλιματικά σοκ και τις παρατεταμένες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.  
 
Σε μια έκθεση της 7ης Ιουνίου με τίτλο «Hunger Hotspots – FAO-WFP έγκαιρες προειδοποιήσεις για την οξεία επισιτιστική ανασφάλεια», οι οργανώσεις ανέφεραν ότι η οξεία επισιτιστική ανασφάλεια είναι πιθανό να «επιδεινωθεί περαιτέρω» σε 20 έθνη σε όλο τον κόσμο από τώρα έως τον Σεπτέμβριο του 2022 και ζήτησε επείγουσα ανθρωπιστική δράση.  
 
Επιπλέον, 49 εκατομμύρια άνθρωποι σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο μπορεί να αντιμετωπίζουν λιμό ή συνθήκες που μοιάζουν με λιμό, εκτός εάν λάβουν «άμεση βοήθεια για τη διάσωση της ζωής και του βιοπορισμού», ανέφεραν οι οργανώσεις.  
 
Μαζί με επαναλαμβανόμενα κλιματικά σοκ όπως ξηρασίες, πλημμύρες και τυφώνες που επηρεάζουν τη γεωργία και την κτηνοτροφία και τις άσχημες μακροοικονομικές συνθήκες σε ορισμένες χώρες στον απόηχο της πανδημίας COVID-19, οι παγκόσμιες συνέπειες της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας επιδεινώνουν περαιτέρω τις συνθήκες σε ορισμένα έθνη.  
 
Εν τω μεταξύ, το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος - μια άλλη παρενέργεια της συνεχιζόμενης στρατιωτικής σύγκρουσης στην Ουκρανία - και τα τεράστια βάρη του δημόσιου χρέους επιδεινώνουν περαιτέρω την κατάσταση. 
 
«Ανησυχούμε βαθιά για τις συνδυασμένες επιπτώσεις των αλληλεπικαλυπτόμενων κρίσεων που θέτουν σε κίνδυνο την ικανότητα των ανθρώπων να παράγουν και να έχουν πρόσβαση σε τρόφιμα, ωθώντας εκατομμύρια ακόμη σε ακραία επίπεδα οξείας επισιτιστικής ανασφάλειας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του FAO.  
 Share

2 σχόλια:

Σταυρος Παγιδας είπε...

Εγώ...πάλι θα έλεγα,ότι έλεγε ο σοφός προ ετων λαος...όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρά καλάθια...

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ.
ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΖΕΛΕΝΣΚΥ....
ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΤΟΥΡΓΟΙ....ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΧΑΛΕΩΝ.......ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ ΦΟΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ ....ΜΑΥΡΗ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ, ΚΑΡΦΟ ΕΝ ΟΦΘΑΛΜΩ ΕΧΟΥΜΕ...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.