9 Ιουλίου 2022

Μητέρα τριών παιδιών, σύζυγος ιερέα, η μαθήτρια που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία και μπαίνει στην Ιατρική!!! (θα την καλέσει ο Μητσοτάκης ή η Σακελλαροπούλου;)

Της Ειρήνης Κατσούλα
 
Η Μαρία Παυλίδη, μητέρα τριών παιδιών και σύζυγος ιερέα, η οποία φοιτούσε στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Άρτας συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις απ’ όλα τα σχολεία του νομού μας, ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ. Η ίδια συγκέντρωσε 19.720 μόρια, βαθμολογία κορυφής για τα ΕΠΑ.Λ σε πανελλαδικό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και στόχος της είναι η Ιατρική Ιωαννίνων. Οι βαθμολογίες της: Μαθηματικά 20, Ανατομία 20, Υγιεινή 20 και Έκθεση 18,6. 
 
Επικοινώνησα με τη Μαρία Παυλίδη σήμερα το πρωί για να τη συγχαρώ, αλλά και για να ακούσω τη δική της ιστορία ζωής. Από τα πρώτα λεπτά της επικοινωνίας μας, κατάλαβα ότι πρόκειται για μια ιστορία ζωής που αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος για την επιτυχία! Η ίδια, 45 ετών, είναι μητέρα τριών παιδιών, δύο κοριτσιών 11 και 9 ετών και ενός αγοριού 5 ετών. Ο σύζυγός της είναι ιερέας εδώ στην Άρτα, είναι ο πατήρ Αντώνιος, ιερέας στον Άγιο Φανούριο στο Γλυκόριζο, τον οποίο η ίδια χαρακτηρίζει “βράχο” της, μιας που ο ίδιος την προέτρεψε και την ενθάρρυνε να ακολουθήσει το εφηβικό της όνειρο: να περάσει στην ιατρική.
 
Η κα Μαρία, η πρεσβυτέρα Μαρία, είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οποία σχολή είχε μπει και τότε με επιτυχία ως πρώτη εισακτέα! Επιπρόσθετα, έχει κάνει Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, έχει εργαστεί ως γεωπόνος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στον ΟΠΕΚΕΠΕ, όμως μόλις έγινε μητέρα σταμάτησε για να αφοσιωθεί στα παιδιά της. Εκείνο το διάστημα ασχολήθηκε ταυτόχρονα με την αγιογραφία επαγγελματικά, στέλνοντας κυρίως εικόνες στο εξωτερικό. Η αγάπη της ωστόσο ήταν πάντα η ιατρική, που ενώ θα είχε την ευκαιρία να περάσει και όταν ήταν 18 χρονών, τελικά τελευταία στιγμή άλλαξε πορεία σκεπτόμενη να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα στη Γεωπονική. Τα χρόνια περνούσαν, η ίδια παντρεύτηκε, έγινε μητέρα τριών παιδιών, ασχολήθηκε με τόσα πράγματα όμως μέσα της εξακολουθούσε να “καίει” η αγάπη για την ιατρική. Οι γονείς πάντα κάνουν θυσίες για τα παιδιά τους και ο ρόλος της μητέρας είναι καθοριστικός στο μεγάλωμά τους, κάτι που η ίδια γνωρίζει καλά. Με τρία μικρά παιδιά, δύο στο δημοτικό κι ένα μικρότερο, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις απέναντι στην οικογένεια και στο σπίτι είναι τεράστιες.  
 
Όμως η ίδια βρήκε τρόπο να τα καταφέρει, βρήκε τρόπο να εξισορροπήσει τις ανάγκες της οικογένειάς της με την αγάπη της και την επιθυμία της να εκπληρώσει το όνειρο που είχε από μικρή, να περάσει ιατρική και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλάδο της ιατρικής. Μετά λοιπόν από παρότρυνση και ενθάρρυνση του συζύγου της, η ίδια αποφάσισε να κάνει την εγγραφή της στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Άρτας και να φοιτήσει στη Β και Γ Λυκείου. Δύο χρονιές γεμάτες αγώνα, διάβασμα και πολύ ξενύχτι, όπως μου δήλωσε η ίδια. Οι καθηγητές της στο ΕΠΑ.Λ την “αγκάλιασαν” και τη βοήθησαν πάρα πολύ, ενώ ταυτόχρονα έκανε και ιδιαίτερα μαθήματα για να πετύχει να “πιάσει” την επιθυμητή βαθμολογία και θέλει να ευχαριστήσει και αυτούς τους καθηγητές που τη στήριξαν τόσο πολύ στον αγώνα της.  
 
Φυσικά, ο σκοπός της δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν την στήριζαν τόσο πολύ ο σύζυγός της, ο πατήρ Αντώνιος, αλλά και τα μικρά παιδιά της! Όσες γυναίκες είναι μητέρες καταλαβαίνουν τις αυξημένες ανάγκες και του νοικοκυριού, αλλά και της φροντίδας τριών παιδιών, και μάλιστα μικρών σε ηλικία. Η κα Μαρία μου είπε χαρακτηριστικά ότι την ύλη από τα βιβλία της την έκανε εγγραφή στο κινητό της σε ηχογράφηση για να μπορεί να την ακούει καθώς μαγείρευε ή καθώς έκανε άλλες δουλειές μέσα στο σπίτι. Για το σύζυγό της “δεν έχει λόγια”, όπως μου είπε. Και μετά από πολύ ξενύχτι και πολύ διάβασμα, τα κατάφερε!  
 
Βάσει των βάσεων του 2021 για τα ΕΠΑ.Λ, η ίδια περνάει ιατρική και μάλιστα από τους πρώτους. Φέτος αναμένεται να πέσουν και οι βάσεις. Οπότε, η επιτυχία της είναι δεδομένη! Στο μηχανογραφικό της η ίδια θα δηλώσει την Ιατρική Ιωαννίνων ως πρώτη επιλογή, για να είναι κοντά στην οικογένειά της! Κλείνοντας, η Μαρία Παυλίδη θέλει να ευχαριστήσει εκ καρδίας την οικογένειά της, τους φίλους της που τη στήριξαν, τους καθηγητές της και στο σχολείο αλλά και στα ιδιαίτερα που έκανε και πάνω από όλους και απ’ όλα το Θεό για το μεγάλο δώρο Του, όπως μου είπε χαρακτηριστικά. 

 
ΣΧΟΛΙΟ (από την ομάδα των πλήρως ανεμβολίαστων)  
 
Αναρωτιέμαι αυτήν τήν εκπληκτική Ελληνίδα γυναίκα – μάνα, σύζυγο ενός πανάξιου ιερέα θά την καλέσει ο πρωθυπουργός στο μέγαρο Μαξίμου ; Αναρωτιέμαι τά ελεγχόμενα -πληρωμένα “κανάλια” θα τήν παρουσιάσουν σαν πρότυπο στόν Ελληνικό λαό;
Αν ήταν “λοατκι” , άν ήταν “παντρεμένη” μέ την ... Κατερίνα, άν ήταν λαθρομετανάστης , άν είχε κάνει 3 εκτρώσεις αντί για τρία παιδιά, άν ήταν ..... “μαύρη Ελληνίδα” τότε είμαι σίγουρος ότι καί θα ήταν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ για πολλές μέρες καί ο πρωθυπουργός θα τήν καλούσε και η πρόεδρος της δημοκρατίας θα την τιμούσε τώρα το πιθανότερο να τήν “θάψουν”.



Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mα τι λέτε αφελείς; Πρώτα οι ενσωματωμένοι, λαθροεισβολείς οι οποίοι,
θα μας σώσουν και από την υπογεννητικότητα με την πολυσπερμία τους ...
Θα συνιστούσα στην κ. Πρόεδρο και τον κ. Μητσοτάκη αφού τιμούν τους παρείσακτους μουσουλμάνους και απαξιούν να τιμήσουν τα νέα Ελληνόπουλα και Ελληνοπούλες, αλλά και Έλληνες που διαπρέπουν στα γράμματα, στις τέχνες, στον αθλητισμό ... να φιλοξενήσουν για μερικές βδομάδες μερικούς μουσουλμάνους στα μεγάλα σπίτια τους... αφού πρώτα αφαιρέσουν ότι θρησκευτικό σύμβολο ...και τα αντικαταστήσουν με κοράνια... Να δούμε αν αντέξουν να τους ... ενσωματώσουν ....
ΑΝΤΕ ΑΧΡΕΙΟΙ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΜΑΣ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ... ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΕ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ, ΟΛΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ... ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ... ΤΙΜΗΣΕΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ....
Π.Β.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

....... Αναρωτιέμαι αυτήν τήν εκπληκτική Ελληνίδα γυναίκα – μάνα, σύζυγο ενός πανάξιου ιερέα θά την καλέσει............
ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΙΜΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΙΜΕΣ !
ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ;;;
ΑΣΤΟ, ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.