9 Ιουλίου 2022

Η ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕ.

Γράφει ο Δαναός
 
 
Από παιδί και μετά ενήλικας ήμουν Αθήνα μισό αιώνα και βάλε, και αφού οι σημερινοί τυραννόσαυροι για να μπεί χρήμα στα άδεια ταμεία τους από τον τουρισμό, μας προαυλίζουν μέχρι το φθινόπωρο, ΠΗΓΑ για δέκα μέρες!!!
 
Η Αθήνα πλέον ίσως ακόμα υπάρχει στα προάστια. 
Γιατί το κέντρο και τα υπόλοιπα διαμερίσματα του δήμου, έχουν μία καταπληκτική ανατολίτικη ομορφιά με γαρνίρισμα μπρουτάλ βαλκάνια και πυρήνες από όλες τις μοναδικές φυλές όλου του πλανήτη, μόνο εσκιμώους καβάλα σε καμήλες, δεν είδα.  
 
Οι ελάχιστες παιδικές χαρές και τα υποτυπώδη αθλητικά κέντρα, είχαν την τιμητική τους, διότι υπήρχε ένα συνεχές τοπικό μουντιάλ και αθλητικά γεγονότα με όλες τις χώρες της Ασίας της Αφρικής και του ηλιακού μας συστήματος εκτός της Ελλάδας, η οποία είναι μάλλον μόνιμη διοργανώτρια!!! 
 
Είμαστε ένας πολύ τυχερός λαός όσοι μείναμε, διότι αν και δυσκόλεψε η ζωή, οι υπέροχοι πρώην και τωρινοί σωτήρες, μας έφεραν την πολυχρωμία τον πολυπολιτισμό (στην λέξη μόνο) καί την άνεση μας, σε μόνιμες εξωτικές διακοπές με τις ιδιαίτερες γκουρμέ γεύσεις και μυρωδιές των απανταχού ανά τετράγωνο, φαγάδικων. 
 
Τα μπαχάρια δίνουν και παίρνουν ...σπάνε μύτες καίνε μάτια, εξαφανίστηκαν περιστέρια, κουρούνες, δεκαοχτούρες, γάτες και σκυλάκια. 
ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΦΙΛΟΖΩΙΚΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ!!! 
 
Αν κάνεις το λάθος και αφήσεις με το λουράκι το σκύλακι έξω από μαγαζί, ίσως σώσεις από την πείνα μερικούς κακόμοιρους που ψάχνουν να φορτίσουν τα άϊφον!
 
Έξω από σούπερ και φούρνους, η δυστυχία οκλαδόν με πινακίδες πιναω ...πηναω ....και στα Ελληνικά πεινάω, περιμένει να πάρει δυνάμεις και να πάει στους κάδους σκουπιδιών για το επιδόρπιο.
 
Ευτυχως η γειτονιά μου ήταν και δυστυχώς είναι τα Κάτω Πατήσια ...
Μια περιοχή φούλ στα πάντα.
Ζείς την ζωή σου στο έπακρο με πολύ σασπένς και αμέτρητα συναισθήματα και δράσεις, όπως τρέχω να προλάβω μην με προλάβουν εκπλήξεις. 
Όσοι είναι εργαζόμενοι δεν έχουν χρόνο για ανάσα. 
Όσοι είναι μέσα σε αυτές τις "διακοπές" άνεργοι που τους πληρώνει η οικογένεια και οι συνταξιούχοι της, περιμένουν με αγωνία στα καφέ να κουδουνίσει κάποιο βιογραφικό που έχουν στείλει. 
 
Μέσα στα καφέ συμπάσχουν μαζί τους και περνάει η ώρα σε πολλούς μοναχικούς--κες, που με ένα φλιτζάνι άδειο από τις ώρες και κρατώντας το, κοιτάζουν με βλέμμα απλανές και αφηρημένο την ζωή που περνάει μπροστά τους και ξεχνάνε την ζωή τους, που φεύγει πίσω τους. 
Αυτή είναι η καλή πλευρά!!
 
Διότι η φτώχεια η ανέχεια και το εν δυνάμει έγκλημα είναι διάσπαρτα.
Περπατάς και είσαι μονόφθαλμος, διότι το άλλο μάτι έχει μετακομίσει στον σβέρκο.
Και είναι μία πάρα πολύ σωτήρια εξέλιξη στους ανθρώπους της πόλης.
Επίσης όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια που φοράγαμε παλιά όπως κάτι παλιοχρυσαφικά, δερμάτινα τσαντάκια και πορτοφόλια, ξεκουράζονται στα συρτάρια. 
Και θυμώνουν όλοι αυτοί που μένουν χωρίς μεροκάματο!. 
Και μετά μπορεί να έρθουν να σου κάνουν παράπονα στο σπίτι και άντε βρες άκρη.! 
 
ΘΑ ΠΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.... ΣΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΗ ΣΕ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΛΑΓΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ.
ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.
ΝΑ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑΜΙΣΜΕΝΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ "ΑΤΥΠΟΙ ΣΚΛΗΡΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ" ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.
 
Με λίγα λόγια ζήστε στην φύση και όποιος σας αγαπά ας έρθει να σας δεί.
Η επαρχία ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ έχει τόκους ζωής παραπάνω.!!!! 
 
Αυτά και ευχαριστώ για την υπομονή σας ...



Share

11 σχόλια:

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.
ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ.
ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ Κ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.
ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΚΟΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ !!!!..... ΕΧΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΜΕ ΤΣΑΜΠΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ Κ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΕΞΟΔΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΤΣΑ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΌΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ.
ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΡΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ Κ ΔΟΥΛΕΙΕΣ Κ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ....ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ... Ή ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ Κ ΜΕΤΑ ΜΑΝΤΕΨΤΕ !!!!
ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΙ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ Ή ΜΕ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΠΕΙΝΑΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΝΗΛΙΘΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΟΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ''ΝΟΜΙΜΟΙ'' ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ;;;;
15-20/100 ;;; ΕΠΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ;;;....ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Ή ΤΟ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ;;;
ΒΓΑΛΤΕ ΝΟΜΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 10/100 ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑίΦΟΝ Κ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕ ΚΑΦΡΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ Κ Η ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΜΟΝΟΓΟΝΕΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ Κ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ..ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΡΟΛΟΊ΄΄
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΠΙΛΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Δαναέ, αν και έζησα μέρος των παλιών εποχών της Αθήνας, μου έδωσες το έναυσμα να ψάξω κάτι που να θυμίζει την παλιά Αθήνα ... Βρήκα πολλά και ξεχώρισα ένα παλαιότερο ...ΑΝΑΜΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΘΗΝΑ του κ. Νικόλα Γεωργιακώδη ... Είναι εξαιρετικό ... Καταγράφει αναμνήσεις κάποιας φίλης του ..
Αποσπάσματα - Αναμετάδοση ...
Στις γειτονιές όλοι τους γνώριζαν όλους, δεν υπήρχαν τεράστιες πολυκατοικίες. Στις απόκριες βγαίναμε στους δρόμους και γινόμασταν όλοι μια τεράστια μασκαρεμένη παρέα. Δεν ξέρω αν σας περιγράφω μια ιδανική εποχή, αλλά όταν την συγκρίνω με τα μετέπειτα χρόνια ήταν πράγματι ιδανική. Τότε αν ήσουν γυναίκα έπρεπε να ντυθείς καλά όπου και αν πήγαινες.
Θυμάμαι ακόμα τους νεανικούς περίπατους με τις φίλες στο λεγόμενο «νυφοπάζαρο» στην Χαροκόπου, η Θησέως τότε είχε ακόμα το τραμ στην μέση.
Οι γειτονιές τότε ήταν πολύ πιο «κλειστές», δεν υπήρχαν πολυκατοικίες. Έβγαιναν στην πόρτα οι κυρίες με τα σκαμνάκια τους, πλέκανε και καθόντουσαν εκεί με τις ώρες. Τα παιδιά παίζαμε στις αλάνες και στους δρόμους. .. Κοτόπουλο για να φας τότε θα έπρεπε να ήσουν πλούσιος και να είχες 2-3 κότες στην αυλή, ήταν πολυτέλεια. Δεν έβρισκες τότε να αγοράσεις κοτόπουλο και όταν είχες κοτόπουλο μαγειρεμένο στο σπίτι, πρέπει να ήταν ιδιαίτερη μέρα, να είχες καλεσμένους. Πολύ μεγάλη αλληλεγγύη τότε στις γειτονιές, ‘κυρά –Κατίνα μου τελείωσε η ζάχαρη, στείλε μου ένα κουπάκι’, ‘μου τελείωσε το ρύζι έχεις να μου δώσεις; θα στο φέρω όταν πάρω’.
Αγαπούσα τις βόλτες στην Χαροκόπου, έκανες τη βόλτα με την φίλη σου αγκαζέ, έβλεπες ποιο αγόρι σου άρεσε, το οποίο όμως δεν το πλησίαζες δεν σε πλησίαζε. Συναντιόσασταν μόνο με τα μάτια. Ήταν κάπως απόμακρο. Φυσικά είχαμε και τις καντάδες τότε. Υπήρχαν μερικά αγόρια που έπαιζαν ακορντεόν, κιθάρα και όταν τους άρεσε ένα κορίτσι το βράδυ αφού γύριζαν σπίτι πήγαιναν κάτω από το μπαλκόνι του κοριτσιού που αγαπούσαν και της τραγουδούσαν κομμάτια του Πολυμέρη και του Κορινθίου. Τηλέφωνα στο σπίτι δεν είχαμε τότε, είχε το περίπτερο ή ο μπακάλης και σε φώναζαν αυτοί αν είχες κάποιο τηλέφωνο.
Μεγάλη φτώχεια τότε, ελάχιστοι είχαν λεφτά, αλλά υπήρχε ένα άλλο ενδιαφέρον στην ζωή μας. Ο ένας έλεγε στον άλλον καλημέρα από καρδιάς, το αντιλαμβανόσουν αυτό, υπήρχε αλληλεγγύη. Όχι όπως σήμερα που όταν λες σε κάποιον καλημέρα χωρίς να τον ξέρεις σε κοιτάει λες και είσαι κανένας κύναιδος.
Σε μια υπόγεια ταβέρνα εδώ πιο δίπλα, Χούντας λεγόταν, είχε ένα κρασί σκέτο διαμάντι. Τότε τα κρασιά των Μεσογείων ήταν άλλο πράμα. Ρετσίνα, την έβαζες στο ποτήρι σου και ήταν σαν σόδα, την έπινες και χώνευες, τόσο ωραία ήταν. Ο Χούντας λοιπόν είχε στην υπόγα του μερικά βαρέλια χιλιάρικα ξύλινα και τηγάνιζε μπακαλιάρο σκορδαλιά, μάλιστα δεν τον έπλενε πολύ για να είναι αλμυρός και να πίνουν κρασί οι μπεκρήδες. Σε ένα από τα βαρέλια είχε γράψει κιόλας τα λεγόμενα ‘δέκα κατοσταράκια’. Έλεγε ότι το 1ο κατοσταράκι φέρνει όρεξη, το δεύτερο υγεία, το τρίτο φέρνει την χαρά, το τέταρτο την ευτυχία, το πέμπτο τη συζήτηση, το έκτο φασαρία, το έβδομο τη συμπλοκή το όγδοο αστυνομία, το ένατο τη φυλακή το δέκατο ζημία.
Όλα τα σπίτια είχανε κοτέτσι. Και εμείς είχαμε και βγάζαμε πουλάκια κάθε χρόνο. Έβαζε η μαμά μου τη κλώσσα μέσα στο πλυσταριό και έβγαζε πουλάκια και τα ταίζαμε. Δουλειά πολύ είχαν οι νοικοκυρές τότε, καθάριζε και την έκανε τη γαλοπούλα μισή σούπα και μισή ψητή, τότε δεν είχαμε φούρνους είχαμε μεγάλα τζάκια και από κάτω βάζαμε ξύλα και από πάνω έβραζαν τα φαγιά. Σαν φούρνοι ήταν......
ΚΑΛΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΛΙΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ... ΟΣΑ ΠΡΟΛΑΒΑΝ.
ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΓΝΗΤΙΣΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ..
ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥ....
ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ.

Αναμνήσεις από την παλιά Αθήνα - in2lifehttps://www.in2life.gr › notes › article·
29 Jan 2014 — Αναμνήσεις από την παλιά Αθήνα. Οι γειτονιές, τα φλερτ, η φτώχεια, η διασκέδαση, οι εκδρομές, οι αναμνήσεις. Τέσσερεις κάτοικοι της Αθήνας ...
ΔΙΗΓΗΜΑ
ΑΑ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ κ. ΔΑΝΑΕ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΑΠΙΛΑ ... ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΙ ... ΑΛΛΑ ΦΕΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ....

O tempora! Ο mores! Ω καιροί, ω ήθη!

Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια.
Γιώργος Σεφέρης

Με εκτίμηση
Μαρία Ρ.

Διάβασα ένα καταπληκτικό άρθρο, που μου έδειξε ο φίλος σας για τις παλιές εποχές. Συνιστώ να διαβαστεί. Το έχουμε αποστείλει.

Νέρια είπε...

Αχ δυστυχώς, συμφωνώ με όσα γράφεις Δαναέ. Παρόλο που μένω στα Νότια προάστια και την Αθήνα πλέον τη βλέπω μόνο όταν διέρχομαι από αυτή για να πάω κάποιο ταξίδι ή για να μεταφέρω τα παιδιά μου προς και από το ΚΤΕΛ στο Πεδίο του Άρεως. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν και πολλά κοινά με την Αθήνα του παρελθόντος, την Αθήνα που γνώριζα κι εγώ πριν περίπου 40 και πλέον χρόνια.
Τότε με πήγαινε η μητέρα μου από το χέρι στα μαγαζιά με τις πανέμορφες βιτρίνες, μου έπαιρνε κουλούρι, άλλες φορές κάστανα ψητά και γυρίζαμε πολλές γωνιές χωρίς κίνδυνο, χωρίς να κοιτάμε γύρω μας μη μας κλέψουν κανένα δάχτυλο ή μη βγάλουν κανένα μαχαιράκι. Όλοι ήταν Έλληνες και όμοιοι σε καθημερινότητα και βιοπάλη με εμάς.
Τώρα όλα είναι διαφορετικά και η Αθήνα έχει αλλάξει πρόσωπο, δε θυμίζει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό την πόλη που ζήσαμε.
Δεν ξέρω πλέον τι ελπίδες έχει για να γίνει ανθρώπινη και προσιτή, γιατί για να γίνει αυτό που ήταν παλιά δεν έχει πλέον καμία. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, γιατί εδώ που τα λέμε αλλάξαμε κι εμείς, άλλαξαν κι όσοι τώρα κυκλοφορούν στο κέντρο.

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος ΑΑ

09 Ιουλίου, 2022 19:51
ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ.
ΤΟΤΕ Η ΖΩΗ ΖΟΥΣΕ
ΤΩΡΑ Η ΖΩΗ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

ΖΙΖΑΝΙΟΥΣ είπε...

Αγαπητέ αδελφέ γεννήθηκα στην Σίφνο και μέχρι τα 13 μου δεν έφυγα ούτε δευτερόλεπτο. Αλλά έκανα το λάθος και δεν άκουσα τον δάσκαλο μου στο δημοτικό που είπε στην μάνα μου πάρτου ένα κοπάδι πρόβατα για τίποτα άλλο δεν κάνει και έφυγα από το νησάκι μου και σπούδασα μετά μπαρκαρισα σε πλοία και τώρα που βγήκα στην συντάξη επέστρεψα στο νησί για να μεγαλώσει σε ένα καλύτερο περιβάλλον η 7χρονη κόρη μου. Αν γυρνούσα το χρόνο πίσω βοσκός θα ήμουν.
Νάσαι πάντα καλά αδερφέ

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Ανώνυμος 09 Ιουλίου, 2022 20:03
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΡΑΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΟΣΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ Κ ΑΛΗΘΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

Κι ο άνθρωπος κατάντησε πραμάτεια.
Γιώργος Σεφέρης

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ Νέρια 09 Ιουλίου, 2022 21:48

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ !
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΩΝ Κ ΕΠΟΧΩΝ .
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ Κ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ.
ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΝΟΥΝ .

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΖΙΖΑΝΙΟΥΣ 09 Ιουλίου, 2022 22:34
ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΝΗ ΟΜΟΡΦΙΑ Κ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ...
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΑ

TheEllinas1 είπε...

Αδερφέ μου Γιώργη να είσαι καλά ξύπνησες μνήμες και έδωσες το έρεισμα να συγκριθεί το χθες με το σήμερα , το καυστικό και σαρκαστικό σου ύφος είναι απαράμιλλο, δυστυχώς σε αυτόν τον τόπο πάμε από το κακό στο χειρότερο και δεν ξέρουμε πού να αποδώσουμε ευθύνες, κομμάτι όμως αυτών, στο χάλι που έχουμε φθάσει βαρύνει και εμάς, εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τον κόσμο που θα αφήσουμε στα παιδιά μας και δυστυχώς αυτό που αφήνουμε δεν μας τιμά ιδιαίτερα, θα μου πεις τι μπορούσαμε να κάνουμε εμείς ? Το ερώτημα είναι τι δεν κάναμε, δυστυχώς η επιλογές μας φτάσανε τον τόπο σε αυτό το χάλι, αλλά όπως λέει και ο ποιητής ποτέ δεν είναι αργά , είναι νόμος της φύσης η ανανέωση να φυσήξει ο Βαρδάρης και να καθαρίσει όλα τα βοθρολυματα που μετέφεραν στην πατρίδα μας τα σκουπίδια που αρέσκονται να ακούν στο όνομα πολιτικοί του δημοκρατικού τόξου , παντως εύχομαι τα παιδιά μας να είναι πιο έξυπνα από εμάς , όσο για εσένα αδερφέ μου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να απολαμβάνουμε τα ωραία σου άρθρα !!

ΔΑΝΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ TheEllinas1 09 Ιουλίου, 2022 23:39
ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΤΩΡΑ ;;; ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ.
ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Κ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ Κ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΚΡΑΣΑΚΙ ΜΑΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Κ ΟΧΙ ΣΑΝ ΡΟΜΠΟΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΚΟΥΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ.
ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΚΑΛΗ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΚΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ Κ ΚΑΘΕ ΜΠΟΥΚΕΤΟ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ Κ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥΣ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Κ ΜΕ ΜΕΙΔΙΑΜΑ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΣ Ή ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΔΕΝ ΔΙΝΩ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ.
ΚΑΙ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΒΑΠΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟΚΟΥΤΟ Κ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΟΙ ΜΑΓΚΕΣ Κ ΟΙ ΦΤΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΤΥΧΟΝ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ Κ ΓΟΝΕΙΣ ΤΙΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΑΧΝΟΥΝ Κ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ Κ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΝ ΑΜΑΣΗΤΑ Κ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ;;;
ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ Κ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΜΕΝΟΥΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ.
ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΘΕΛΩ ..ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΙΤΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ.
ΟΧΙ ΜΕ ΗΡΩΙΣΜΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ.
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΙΞΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ .
ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΥΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
ΑΥΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ
ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΑΤΙΑ Κ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.