3 Ιανουαρίου 2021

Mετά τον κυβερνητικό εμπαιγμό η Ιεραρχία της Εκκλησίας επιβάλλεται να λάβει σοβαρές αποφάσεις

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής
Χριστιανός Ορθόδοξος
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος 
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
 
Nτροπή είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει τον εκκλησιασμό των πιστών ανήμερα των Θεοφανείων! Έτσι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με την στάση που επιδεικνύει φαίνεται να εμπαίζει τους πιστούς! Ενώ η Ιεραρχία, εκ του αποτελέσματος, φαίνεται ότι με την υποχωρητική στάση, που ακολουθεί όλο αυτόν τον καιρό- το Πάσχα και την περίοδο από 7 Νοεμβρίου μέχρι και σήμερα- που αποδέχτηκε την απαγόρευση παρουσίας πιστών στις Θείες λειτουργίες έπραξε λάθος! Αφού ως γνωστόν σύμφωνα με ένα σύγχρονο Άγιο της εκκλησίας μας τον Παΐσιο “Στα θέματα της πίστεως και στα θέματα της πατρίδος δεν χωράνε υποχωρήσεις. Πρέπει να είναι κανείς αμετακίνητος και σταθερός’’!! 
 
Γι’ αυτό η Ιερά Σύνοδος θα πρέπει να αφουγκραστεί τις ανάγκες, την κραυγή αγωνίας του Χριστεπώνυμου πλήθους που νιώθει ότι βάλλεται η πίστη του ξεκάθαρα, επιτρέποντας την παρουσία πιστών στην τέλεση των Θείων λειτουργιών τα Θεοφάνεια και τον καθαγιασμό των Υδάτων σε ανοικτό δημόσιο χώρο! Εν κατακλείδι, η κυβέρνηση επιδεικνύει άνευ προηγουμένου ασέβεια και φαίνεται να αγνοεί ότι όσοι τα έβαλαν με τον Θεό αργά ή γρήγορα κατακρημνίστηκαν!  
 
Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στη μνήμη των Αγίων του Θεού Νικηφόρου του Λεπρού (τη μνήμη του οποίου τελούμε την 4η Ιανουαρίου), Φανουρίου, Ναούμ, Ροντιώνοφ, Παϊσίου, Προκοπίου, Ιάκωβου Τσαλίκη, Στυλιανού, Ραφαήλ, Ρηγίνου, Νεκταρίου, Αμφιλοχίου Μακρή, Ιωάννη του Ρώσου, Αλεξάνδρου εν Πύδνης, Διονυσίου εν Ολύμπω, Αικατερίνης, στη μητέρα μου Μαρία, στο γέροντα Γαβριήλ, στον πατήρ Γεώργιο και Χρήστο, στη μνήμη του πατέρα μου Θωμά, των κάτωθι αποθανουσών και αποθανόντων γιαγιάδων μου Φανής Μακρυγιάννη και Στυλιανής Γκατζή, των παππούδων μου Βασιλείου Γκατζή και Βασιλείου Μακρυγιάννη, των προπαππούδων μου Ιωάννη Γκατζή, Δημητρίου Γκατζή, Σπυρίδωνος Μακρυγιάννη, Αθανασίου Σάββα και Θωμά, του πνευματικού μου πατέρα Αρχιμανδρίτη Στεφάνου Παπαθανασίου, των γερόντων Ευμενίου και Εφραίμ, του ιερέα Φωτίου, καθώς και της γερόντισσας Ευγενίας και Ταξιαρχίας!Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.