28 Ιανουαρίου 2021

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεσπίζει επίσημα τη χαλιναγώγηση των κοινωνικών μέσων για να «προασπίσει» τη «δημοκρατία» από το «μίσος»

Σχόλιο Αντιπαγκοσμιοποίηση: Μετά την πολύ ύποπτη εκλογική ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, όπως φανερώνουν οι αυξανόμενες ενδείξεις, και την εκλογή του εκλεκτού της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) Τζο Μπάιντεν, συνεχίζουμε να ζούμε σπουδαία και πρωτόγνωρα γεγονότα στην εποχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Η Υ/Ε, ουσιαστικά, ποτέ δεν αποδέχθηκε την πανηγυρική επιλογή του Τραμπ από τα εργατικά και λαϊκά στρώματα, σε αντίθεση με τα αστικά στρώματα στην Ανατολική και Δυτική Ακτή (βλ. βιβλίο Η Νέα Διεθνής Τάξη Εν Δράσει — σύντομα και στα Ελληνικά), και αφού τον πολέμησε αδιάλειπτα για 4 χρόνια, με αποκορύφωμα την υποδαύλιση της εξέγερσης προ μηνών με την ενεργό συμμετοχή της παγκοσμιοποιητικής «αριστεράς» και «αναρχίας» (αντίφα κ.λπ. των Σόρος), έφτασε στο πρωτοφανές σημείο, μετά τις εκλογές και το δήθεν πραξικόπημα των οπαδών του Τραμπ (που ουσιαστικά επρόκειτο για παγίδα που έστησε η Υ/Ε στο αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα), να απαγορεύσει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ να απευθύνεται δημόσια στο Έθνος, ακόμη και από τα κοινωνικά δίκτυα!
 
Έτσι, ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με πάνω από 70 εκατομμύρια ψήφους (αν δεν έχει συμβεί και εκτεταμένη νοθεία), απαγορεύεται αυθαίρετα από τις Google, Facebook και λοιπά κοινωνικά μέσα των Πολυεθνικών, γιατί έτσι κρίνουν αυτοί (κατ’ εντολή της Υ/Ε) για την προστασία της «Δημοκρατίας» τους! Το φοβερό αυτό γεγονός έχει συνέχεια, αφού σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση (ο θεσμός της Υ/Ε στην Ευρώπη) χαιρετίζει φυσικά την εκλογή του «δικού» της Μπάιντεν και ευθέως επιτίθεται στο «αντιδημοκρατικό κίνημα του Τραμπ», σκοπεύοντας άμεσα να εφαρμόσει τη λογοκρισία στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, για χάρη της «προάσπισης της (παγκοσμιοποιητικής) «δημοκρατίας». Ιδού λοιπόν σήμερα, ζούμε τον σύγχρονο νέου τύπου φασισμό μέσω της ΕΕ και των άλλων θεσμών της παγκοσμιοποίησης και της Υπερεθνικής Ελίτ, με την απόπειρα ολοκληρωτικής φίμωσης κάθε εναλλακτικής άποψης στην παγκοσμιοποιητική ιδεολογία, η οποία σήμερα γίνεται όχι μόνο η επίσημη ιδεολογία μετά την ολοκληρωτική φίμωση των επίσημων ΜΜΕ, αλλά και η μοναδική νόμιμη ιδεολογία.
 
Παρακάτω παραθέτουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ των Times όπου η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με σαφήνεια αποκαλύπτει τους σκοπούς της Υ/Ε για τη λογοκρισία των κοινωνικών μέσων. Να προσθέσουμε μόνο τη θλιβερή στάση της κάθε τάσης «αριστεράς» απέναντι στα φοβερά τεκταινόμενα, τα οποία είτε δεν παίρνει χαμπάρι και δεν καταλαβαίνει ποια είναι η πραγματική ταξική σύγκρουση σήμερα είτε συντάσσεται (άμεσα ή έμμεσα) με την Υπερεθνική Ελίτ και τη Νέα Διεθνή Τάξη υποστηρίζοντας τους «Δημοκράτες» (καθάρματα) τύπου Μπάιντεν και αποκαλώντας «φασιστοσυρφετό» τα λαϊκά στρώματα στις ΗΠΑ που αντιδρούν όπως μπορούν και ανάλογα με το πολιτικό επίπεδο συνείδησης τους στον εξανδραποδισμό που φέρει η παγκοσμιοποίηση, αφού η «αριστερά» αυτή, αντί να σταθεί δίπλα τους, αποτελεί την πρώτη γραμμή ή την εφεδρεία των θανάσιμων εχθρών των λαϊκών στρωμάτων…  
 
«Χαλιναγωγήστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προασπίσετε τη δημοκρατία από το μίσος», προτρέπεται η ΕΕ  
Bruno Waterfield, The Times, 20.01.2021 
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι θωρακισμένη απέναντι στον “αντιδημοκρατικό κίνδυνο” που εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ και πρέπει να «ελέγξει» το Διαδίκτυο για να αποτρέψει την εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας και παραπληροφόρησης, ανέφερε χθες η Ούρσουλα φον ντερ Λέιν (Ursula von der Leyen).  
 
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαιρέτισε την ορκωμοσία του Προέδρου Μπάιντεν ως μια «νέα αρχή» για τις διατλαντικές σχέσεις και προειδοποίησε τις αμερικανικές εταιρείες Διαδικτύου ότι οδεύουμε ήδη προς μια νέα εποχή ρυθμίσεων. Η κ. Φον ντερ Λέιν, πρώην Γερμανίδα υπουργός Άμυνας, είπε στους ευρωβουλευτές ότι «οποιαδήποτε αίσθηση ανακούφισης δεν πρέπει να μας οδηγήσει σε ψευδαισθήσεις».  
 
«Μπορεί η προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ να είναι παρελθόν, όμως το κίνημά του δεν είναι», είπε. «Περισσότεροι από 70 εκατομμύρια Αμερικανοί τον ψήφισαν στις εκλογές. Πριν από λίγες μέρες, αρκετές εκατοντάδες από αυτούς εισέβαλαν στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, την καρδιά της αμερικανικής δημοκρατίας.  
 
«Οι τηλεοπτικές εικόνες αυτού του γεγονότος μάς συγκλόνισαν όλους. Αυτό συμβαίνει όταν οι λέξεις υποκινούν σε δράση. Αυτό συμβαίνει όταν η ρητορική μίσους και οι ψευδείς ειδήσεις διαδίδονται σαν πυρκαγιά μέσω των ψηφιακών μέσων. Γίνονται ένας κίνδυνος για τη δημοκρατία. Οι εικόνες αυτές θα πρέπει να μας είναι μια λυπηρή προειδοποίηση.»  
 
Είπε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι «δεν είμαστε προστατευμένοι» από τη δυσαρέσκεια που έφερε την εκλογή του κ. Τραμπ και τη βία στο Καπιτώλιο, στην οποία πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένου ενός αστυνομικού, τραυματίστηκαν θανάσιμα.  
 
Η κα. Φον ντερ Λέιν επεσήμανε ένα περιστατικό του περασμένου Αυγούστου, όταν ακροδεξιοί διαδηλωτές που διαδήλωναν κατά των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας για την πανδημία του κορωνοιού, προσπάθησαν να επιτεθούν στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, αλλά και τη δολοφονία της Εργατικής βουλευτή Τζο Κοξ (Jo Cox) κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για το δημοψήφισμα της ΕΕ το 2016.  
 
«Στην Ευρώπη, επίσης, υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται μη προνομιούχοι και είναι πολύ θυμωμένοι», είπε. «Υπάρχουν άνθρωποι που προσυπογράφουν τις καλπάζουσες θεωρίες συνωμοσίας, οι οποίες συχνά αποτελούν ένα συγκεχυμένο μείγμα εντελώς παράλογων φαντασιώσεων. Και, βεβαίως, βλέπουμε και αυτό το μίσος και την περιφρόνηση για τη δημοκρατία μας να διαδίδεται αφιλτράριστα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε εκατομμύρια ανθρώπους.»  
 
Είπε ότι «ενδέχεται να μην καταφέρουμε να πείσουμε τον καθένα» να εγκαταλείψει τις θεωρίες συνωμοσίας, όπως αυτές του QΑnon [Σ.τ.Ε.: Θεωρία συνωμοσίας στις ΗΠΑ για την ύπαρξη ενός δικτύου σατανιστών και παιδεραστών το οποίο πολεμάει τον Τραμπ], μέσω ορθολογικής συζήτησης, και επισήμανε ότι χρειάζεται ρύθμιση και λογοκρισία του Διαδικτύου. «Υπάρχει ένα πράγμα που εμείς οι πολιτικοί μπορούμε και πρέπει να κάνουμε: Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα μηνύματα μίσους και οι ψευδείς ειδήσεις δεν μπορούν πλέον να διαδίδονται ανεξέλεγκτα, αφού σε έναν κόσμο στον οποίο είναι πολύ πιθανό να ακούγονται πολωτικές απόψεις, η απόσταση από τη διάδοση διεστραμμένων θεωριών συνωμοσίας έως τον θάνατο αστυνομικών είναι μικρή», είπε. «Δυστυχώς, η καταιγίδα του Καπιτωλίου έδειξε πόσο αλήθεια είναι αυτό».  
 
Η ομιλία της έδειξε την αυξανόμενη προθυμία εντός της ΕΕ να ρυθμίσει άμεσα ή να λογοκρίνει περιεχόμενο που κυκλοφορεί σε διαδικτυακές πλατφόρμες, αντί να αφήνει τις αποφάσεις αυτές, όπως ήταν ο αποκλεισμός του Τραμπ, σε ιδιωτικές εταιρείες. Η ΕΕ συζητά νέες ψηφιακές πολιτικές που θα έχουν σημαντικές συνέπειες για την Apple, την Google, την Amazon, το Facebook και το Twitter, συμπεριλαμβανομένων της περισσότερης προστασίας της ιδιωτικής ζωής, της ρύθμισης του αντιμονοπωλιακού ανταγωνισμού, καθώς και του ελέγχου του περιεχομένου.  
 
«Πρέπει να επιβάλουμε δημοκρατικά όρια στην ανεξέλεγκτη πολιτική δύναμη των γιγάντων του Διαδικτύου», είπε η Φον ντερ Λέιν. «Θέλουμε να ορίζεται ξεκάθαρα ότι οι εταιρείες Διαδικτύου αναλαμβάνουν την ευθύνη για το περιεχόμενο που διαδίδουν».  
 
Πρόσθεσε ότι ενώ ήταν σωστό για το Twitter να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό του Τραμπ, με περισσότερους από 80 εκατομμύρια οπαδούς, «τέτοια σοβαρή παρέμβαση στην ελευθερία της έκφρασης θα πρέπει να βασίζεται σε νόμους και όχι σε εταιρικούς κανόνες».  
 
Η κυβέρνηση Τραμπ έβλεπε τα σχέδια της ΕΕ για μια νομοθεσία που θα ρυθμίζει το περιεχόμενο των κοινωνικών μέσων μαζικής δικτύωσης, διασφαλίζοντας την προστασία των δεδομένων και επιβάλλοντας τους κανόνες ανταγωνισμού, ως εχθρικά προς τα συμφέροντα της Αμερικής. Η κ. Φον ντερ Λέιν ελπίζει ότι ο κ. Μπάιντεν θα συνεργαστεί με την ΕΕ, εν μέρει λόγω στενών δεσμών μεταξύ της «τεχνολογίας αιχμής» και της εκστρατείας του. «Μπορώ να φανταστώ, για παράδειγμα, ένα κοινό συμβούλιο εμπορίου και τεχνολογίας, ως πρώτο βήμα», είπε. «Μαζί θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα εγχειρίδιο κανόνων ψηφιακής οικονομίας που να ισχύει παγκοσμίως.»  
 
Η νέα νομοθεσία της ΕΕ, ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές και ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες έχουν σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση πρακτικών που αντιβαίνουν στον ανταγωνισμό και για να καθιστούν πλατφόρμες όπως το Facebook υπεύθυνες για το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στα κοινωνικά μέσα. Αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν ότι η νομοθεσία θα συμφωνηθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους και έχουν διαμηνύσει στις ΗΠΑ ότι αν δεν συνεργαστούν με τις Βρυξέλλες, τότε οι αμερικανικές εταιρείες μπορεί να αντιμετωπίσουν ένα συνονθύλευμα –μερικές φορές πιο αυστηρών– εθνικών νόμων.  
 
Ο Σαρλ Μισέλ (Charles Michel), ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε ένα νέο «ιδρυτικό σύμφωνο» που θα τηρήσουν διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου και τα Ηνωμένα Έθνη. «Μαζί, πρέπει να σταθούμε ως το θεμέλιο της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες», είπε.
 Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.