28 Ιανουαρίου 2021

Η εθνική και ηθική αποδόμηση του Ελληνισμού της Κύπρου

Γράφει ο Ανδρέας Μορφίτης 
 
Κατά το Ενωτικό Δημοψήφισμα της 15/1/1950 ο Κυπριακός λαός στο σύνολό του –ακόμα και τα μέλη του ΑΚΕΛ και Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας– με ποσοστό 95,7% ψήφισαν την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.
 
Η πράξη αυτή υπήρξε η φυσιολογική επιταγή της Ιστορίας που ήθελε την Κύπρο Ελληνική από αρχαιοτάτων χρόνων και ήταν το αποτέλεσμα του δικαιολογημένου αιτήματος για την ενσωμάτωση της Μεγαλονήσου στη Μητροπολιτική Ελλάδα.  
 
Τότε δεν υπήρξαν διχογνωμίες μεταξύ αριστερών και δεξιών, δεν παρατηρήθηκαν ενστάσεις από οποιαδήποτε κοινωνική τάξη ή ιδεολογικοπολιτική παράταξη, δεν προβλήθηκαν επιχειρήματα από οργανώσεις και παρατάξεις, αλλά ούτε και γεννήθηκαν παραφυάδες Νεο-κυπριακής συνείδησης.  
 
Σύσσωμος ο λαός, με ομογνωμούσα την τότε ηγεσία του, κατέθεσε την ετυμηγορία του που ανάβλυζε από τα σπλάχνα της ιστορικής του συνείδησης, και ανεξάρτητα εάν οι τότε κυβερνώντες την Ελλάδα βολεύτηκαν με την περιφρόνηση της ιστορικής επιταγής του Κυπριακού λαού την οποία και άφησαν ανεξαργύρωτη.  
 
Σε όλα τα μετέπειτα χρόνια της αποικιοκρατίας και στη συνέχεια της κυπριακής ανεξαρτησίας, ο Κυπριακός Ελληνισμός με παρελάσεις, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις, τελετές και ομιλίες μνημόνευε την επέτειο της 15ης Ιανουαρίου 1950 ως ένα ιστορικό σταθμό της νεώτερης κυπριακής ιστορίας.  
 
Αυτή η ιστορική αλυσίδα έσπασε τον Ιανουάριο του 2017 όταν δημιουργήθηκε κρίση στις συνομιλίες για το Κυπριακό καθώς η τουρκική πλευρά, διά του τότε κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ισχυριζόταν πως «ήταν απαράδεκτη η επαναφορά της… ενωτικής πολιτικής από τους Ελληνοκυπρίους» και απαίτησε όπως τα Ελληνικά Σχολεία της Κύπρου σταματήσουν να εορτάζουν την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος!  
 
Κάτω από το βάρος αυτών των πιέσεων και της επακολουθήσασας αποχώρησης του κατοχικού ηγέτη από τις διακοινοτικές συνομιλίες, στις 10/2/2017 εγκρίθηκε από την Κυπριακή Βουλή τροπολογία που προέβλεπε την απλή μνημόνευση της Επετείου του Ενωτικού Δημοψηφίσματος με ανάγνωση μηνυμάτων στις σχολικές τάξεις.  
 
Υπέρ αυτής της τροπολογίας τάχθηκαν όλα τα Πολιτικά Κόμματα πλην του ΑΚΕΛ που ψήφισε εναντίον και του ΔΗΣΥ που τήρησε αποχή.  
 
Ακολούθησε νέα συζήτηση στη Βουλή στις 8/4/2017 κατά την οποία το Σώμα ακύρωσε εμμέσως την προηγούμενη τροπολογία της 10/2/2017 με τις ψήφους του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ εκτός δύο βουλευτών του.  
 
Την ίδια στιγμή, ουδεμία απαίτηση εκ μέρους μας τέθηκε ενώπιον των κατοχικών αρχών του ψευδοκράτους για παρόμοιες χειρονομίες (π.χ. να καταργήσουν τις πομπώδεις στρατιωτικές παρελάσεις της επετείου της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του Αττίλα και να απαλείψουν τη φωταγωγημένη τεράστια σημαία του ψευδοκράτους που μολύνει τον Πενταδάκτυλο μας με την επιγραφή «Είμαι περήφανος που είμαι Τούρκος»).  
 
Η ικανοποίηση αυτού του φασιστικού και σοβινιστικού αιτήματος των κατοχικών αρχών που καταπατούν το 38% της Πατρίδας μας, καταγράφηκε στη σύγχρονη κυπριακή ιστορία με τα μελανότερα χρώματα και συνεχίζει να αποτελεί ένα θλιβερό μνημείο του πιο ακραίου εθνικού, ηθικού, ψυχολογικού, πνευματικού και κοινωνικού ξεπεσμού του Κυπριακού Ελληνισμού.  
 
Το ξεγύμνωμά μας αυτό δεν συντέλεσε στο να κατευνάσει το μένος του τουρκικού θηρίου, αλλά αντίθετα εξέθρεψε το θράσος, τη βουλιμία, την αναίδεια και την αυθάδειά του, στοιχεία τα οποία επικρατούν μονίμως στην τουρκική πολιτική.  
 
Έκτοτε μέχρι και σήμερα, εξακολουθούμε να είμαστε γονατισμένοι απέναντι στην ιστορία μας. Ξεφτιλισμένοι απέναντι στην κληρονομιά μας. Ταπεινωμένοι απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αποδυναμωμένοι απέναντι στον κατακτητή μας. Περιφρονημένοι από τους νεκρούς και τους αγνοούμενους των αγώνων και των θυσιών του λαού μας.  
 
Φέτος, με την ευκαιρία του Ενωτικού Δημοψηφίσματος, μιας επετείου που πέρασε εντελώς απαρατήρητη και αμνημόνευτη, προκαλώ και ερωτώ όλους τους 30 βουλευτές που ψήφισαν την «κατάργηση» της επετείου, να δηλώσουν ευθαρσώς τί πέτυχαν με τη βεβήλωση της ιστορίας μας και πώς νιώθουν που συντέλεσαν στην Εθνική και ηθική μας αποδόμηση.  
 
Να μας επιχειρηματολογήσουν πώς συντέλεσαν στη διατήρηση του «καλού κλίματος» των συνομιλιών και πώς η πράξη τους βοήθησε στην… επανένωση της Πατρίδας μας.  
 
Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισσαίοι υποκριτές!
Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΑΧ ... ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΜΟΥ ΛΑΕ, ΚΑΛΕ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ, ΠΑΝΤΑ ΕΥΚΟΛΠΙΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΕ. Σολωμός

Τζιαι όποιος ενι ποδκιάντροπος, μια ολοπρόσωπη μάσκα να φορά, να μεν θωρούν τα μούτρα του οι άνθρωποι τζιαι μια ομπρέλλα να κρατά, Σιειμώνα Καλοτζιαίρι, Κακό τζαιρό, Καλό τζιαιρό να μεν τον θωρεί ούτε τζιαι ο Θεός ... τζιαι τον κακό του τον τζιαιρό του ποδκιάντροπου.....


«Ω,παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ', ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων` νυν υπέρ πάντων αγών».

«Ω δαιμόνιοι, μέχρι τίνος πρύμνην ανακρούεσθε;»

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.