25 Ιανουαρίου 2021

Απειλές, όνειρα και διερευνητικές

Η Ελλάδα πάει «ξυπόλυτη στα αγκάθια» 
Η παγίδα έχει στηθεί, να δούμε πως θα την αποφύγει η Ελλάδα
 
Δύο 24ωρα έμειναν για την έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας–Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη (στις 25 Ιανουαρίου) και το κλίμα μόνο… διερευνητικό δεν είναι. Η Άγκυρα δεν έχει σταματήσει λεπτό τις προκλήσεις και μάλιστα, δια του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τις κορυφώνει κιόλας, θυμίζοντας εκ νέου ότι το casus belli στο Αιγαίο βρίσκεται σε ισχύ. 
 
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ από την καρδιά της ΕΕ, τις Βρυξέλλες, έκανε απαράδεκτες δηλώσεις κατά της Ελλάδας που δυναμιτίζουν το ήδη εκρηκτικό κλίμα, αλλά οι Ευρωπαίοι δεν ακούνε τίποτα και επιζητούν συνεργασία και συνεννόηση με την Τουρκία! 
 
«Στο θέμα του Αιγαίου, στο ζήτημα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην απόφαση της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης» (σ.σ. το 1995 για το casus belli). Κανένα κόμμα από όσα ήρθαν έκτοτε στην εξουσία δεν έκανε βήμα πίσω στο θέμα της στάσης της Τουρκίας και όλοι συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα. Διότι αυτό είναι ένα εθνικό θέμα», είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, ο οποίος μάλιστα μετέφερε στους συνομιλητές του στην Ε.Ε. ότι «η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις»! 
 
Όσο για τις διερευνητικές που ξεκινούν τη Δευτέρα; Η δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ είναι ενδεικτική της τουρκικής αντιμετώπισης: «Τώρα οι διερευνητικές επαφές θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα. Εμείς από την αρχή λέμε και το δείχνουμε ότι είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις. Η Ελλάδα στο παρελθόν για τον έναν ή άλλον λόγο δεν το δεχόταν. Τώρα, μετά την ανοιχτή πρόσκληση που απευθύναμε, καθορίσαμε μαζί την ημερομηνία και τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν. Ελπίζω ότι θα είναι ουσιαστικές και αποτελεσματικές αυτές οι επαφές. Και μετά τον 61ο γύρο των διερευνητικών επαφών, αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν, αλλά αυτού του είδους οι προκλήσεις δεν θα ωφελήσουν καθόλου την Ελλάδα. Δεν χρειάζονται καθόλου!». 
 
Τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να δώσει απαντήσεις στην Τουρκία και τον ομόλογό του, αλλά ίσως να είναι πολύ αργά… 
 
Η Ελλάδα και οι τουρκικές επιδιώξεις 
 
Τι κάνει η Ελλάδα μπροστά σε όλα αυτά; Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, θα προσέλθει στον διάλογο με μονοθεματική ατζέντα, για θέματα καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και Θαλάσσιας Δικαιοδοσίας. 
 
Βέβαια, από το ΥΠΕΞ ως το Μαξίμου εδώ και καιρό «χάνονται» κάποιες λέξεις και προστίθενται κάποιες άλλες στην πορεία που πέφτουν σαν «μάννα εξ ουρανού» στα τεφτέρια του Ερντογάν, αλλά ας ελπίσουμε ότι πρόκειται για στρατηγική και όχι για απόφαση παράδοσης στις ορέξεις της Τουρκίας. 
 
Η Άγκυρα έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να ανοίξουν όλα τα θέματα, από ΑΟΖ ως αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας και από τα νησιά που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα από την Ιταλία εκτός της Συνθήκης της Λωζάνης, έως τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο. Η λεγόμενη… βεντάλια δηλαδή. 
 
Επιδιώκει επίσης να κατοχυρώσει την δυνατότητα για έρευνες και διάσωση στο Αιγαίο, ενώ στην Διάσκεψη της Ανατολικής Μεσογείου που επιδιώκει να γίνει (ο Τσαβούσογλου είπε ότι θέλει να συμμετάσχουν όλες οι χώρες της Μεσογείου -και οι Τουρκοκύπριοι- και οι χώρες που έχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή με στόχο τον δίκαιο διαμοιρασμό των φυσικών πόρων), ποντάρει στην νομιμοποίηση της κατεχόμενης Κύπρου, έστω και δια της πλαγίας οδού. 
 
Η άλλη επιδίωξη της Τουρκίας είναι να γλιτώσει τις κυρώσεις από την ΕΕ (όχι βέβαια πως στις Βρυξέλλες είναι και ιδιαίτερα θερμοί να τις επιβάλλουν) γι’ αυτό και οι… διερευνητικές του Τσαβούσογλου εδώ και δύο μέρες με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Λέγε-λέγε για την υπέροχη Τουρκία και τη διάθεσή της να συνεργαστεί με την ΕΕ σε αντίθεση με την κακή Ελλάδα που όλο ζητάει, όλο και κάτι μένει. 
 
Η παγίδα έχει στηθεί λοιπόν, με την Ελλάδα να είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο και σε περίπτωση που υπερασπίσουμε τις θέσεις μας και αρνηθούμε όλα τα υπόλοιπα θέματα που θέλει η Τουρκία να συζητηθούν, θα στοχοποιηθούμε ως αυτοί που αρνήθηκαν τον διάλογο με την… πρόθυμη και διαλλακτική Τουρκία. 
Τόσο απλά. 
 
Ο Ερντογάν ονειρεύεται να γίνει η Κωνσταντινούπολη έδρα του ΟΗΕ 
 
Την ίδια στιγμή, ως χώρα πρότυπο επιμένει να παρουσιάζει την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που στο εσωτερικό της δικαιώματα και ελευθερίες καταπατούνται συστηματικά. 
 
Ενώ λοιπόν ο Τούρκος Πρόεδρος λέει πως θέλει να γίνει η χώρα του έδρα των Ηνωμένων Εθνών, το Ευρωκοινοβούλιο κατακεραυνώνει την Άγκυρα για άλλη μια φορά, με φόντο την παράνομη φυλάκιση του πολιτικού ηγέτη των Κούρδων, Σελαχατίν Ντεμιρτάς. 
 
«Πλησιάζουμε ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον στόχο μας να κάνουμε την Κωνσταντινούπολη κέντρο για διεθνείς οργανισμούς, ιδίως για τα Ηνωμένα Έθνη», είπε ο Ερντογάν χαρακτηριστικά, σε μήνυμά του στην τελετή έναρξης του Κέντρου της Κωνσταντινούπολης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
 Share

1 σχόλιο:

ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..,ΑΠΡΕΠΗΣ είπε...

ΠΕΡΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ......

ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ...; ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ, ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΙΘΕΡΕΣ, ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ; ΣΕ ΜΑΤΟΒΡΕΚΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ...;;;
ΕΜΕΙΣ ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ... ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ...

ΤΕΛΌΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΑΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΩΣΤΗΡΕΣ.... ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΟΥ ΠΑΝΕ ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΔΥΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ... ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΕΥΕ ΚΑΙ ΚΩΛΟ ΦΙΛΕΥΕ .... Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ Η ΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΙΣΤΙΑ...
ΚΑΙ ΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ .... ΚΑΙ ΚΙΧ!

ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ ...

Ο κόσμος *σκηνή, ο βίος πάροδος. Ήλθες, είδες, απήλθες και ...ουδέν γέγονε....

*Θέατρο σκιών.

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΠΑΤΕ, ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ... ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ....
ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ... Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΤΡΟΠΗ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ...

Και όπως είπε και λάλησε ο συμπαθής Καραγκιόζης ... ΘΑ ΠΑΤΕ, ΘΑ ΦΑΤΕ, ΘΑ ΠΙΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΗΣΤΙΚΟΙ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ....

BARBAR TURKLER KAYBOLMAYA - CEHENNEME .....

Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύση εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό. Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.