29 Ιανουαρίου 2021

«Το 21 ήμουν ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ και σήμερα είμαι ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ για τα παιδιά μου»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
(ένα παράδοξο που βιώσαμε πριν λίγες ώρες)
 
Πριν 200 χρόνια σκάβαμε και βρήκαμε την Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑ της ΤΗΝΟΥ. Σήμερα μας βρήκε η ίδια η Μεγαλόχαρη και μας έδειξε τα δάκρυα της στην Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ. 
 
Δεν ήταν απλώς μια τυχαία συγκυρία τότε, λίγο μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821 που οι οπλαρχηγοί του αγώνα φορτωνόταν στα ιστιοφόρα της εποχής και πήγαιναν στην Μεγαλόχαρη της Τήνου για να προσκυνήσουν το ανέλπιστο αυτό ΣΕΒΑΣΜΑ των αιώνων που ξέθαψε η νησιωτική γη κατόπιν θαυμαστής οδηγίας στο πρόσωπο της Όσιας Πελαγίας της Τήνου. 
 
Και όχι μόνο πήγαιναν, αλλά κοιμόταν στρωματσάδα έξω από τον περικαλλή ναό ΤΗΣ που σηκώθηκε από τον οβολό των ραγιάδων που αποφάσισαν να γίνουν Λεύτεροι. 
 
Και οι οπλαρχηγοί δεν πήγαιναν μόνο για μια ή δύο μέρες, όπως πάμε εμείς, αλλά κάνανε τάμα να μείνουν μήνα και (βλ. Μακρυγιάννη) παρακολουθώντας τις Θείες Λειτουργίες και τους εσπερινούς. Και όταν έβλεπαν την ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ λάμβαναν θάρρος και έπαιρναν το μήνυμα, ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ Ευαγγελίστηκε την ΛΕΥΤΕΡΙΑ ολάκερης της Ρωμιοσύνης (συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας της στην Βασιλίδα των Πόλεων). 
 
Και όταν τους έλεγαν το ιστορικό της ανεύρεσης σκιρτούσε η αντρειωμένη καρδιά τους με τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. 
 
Σήμερα 200 χρόνια μετά δεν είναι λίγα, όταν μάλιστα αυτά τα χρόνια είναι γεμάτα με αίματα, πόνους, χαρές, καταστροφές, αλλά και μεγάλωμα της ΜΑΝΑΣ Ελλάδος που όταν μεγάλωνε ήθελαν οι ορκισμένοι εχθροί της να την κοντύνουν άμεσα. Για αυτό κάθε νέα Λευτεριά Ελληνικού κομματιού συνοδευόταν με μια εθνική τραγωδία. 
 
Απελευθερώθηκε η Μακεδονία και δεν το άντεξαν οι διεθνείς βρικόλακες και μεθόδευσαν τα αίματα της Μικρασιατικής καταστροφής, γιατί εκείνες τις μέρες είμασταν λίγο έξω από το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ (κοντά στην Κωνσταντινούπολη) δηλ. αυτό που ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΚΕ η ΠΑΝΑΓΙΑ της ΤΗΝΟΥ. 
 
Ήρθε το ηρωικό 40 και τα διεθνή φαντάσματα μας χάρισαν τα αίματα του Εμφύλιου σπαραγμού. 
 
Και κάπως έτσι με πολιτικές ανακατωσούρες φτάνουμε στην χούντα, στα πολυτεχνεία και μας χαρίζουν την Τραγωδία του Κυπριακού. 
 
Μετά μας «χαρίζουν» την είσοδο μας στην φημισμένη ΕΟΚ δηλ. την σημερινή ΕΕ, η οποία «μας χάριζε πακέτα» για να μας «χαρίσει» τα γνωστά μνημόνια και την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού. 
Δεν μας έφταναν αυτά. 
Νάσου και ο αγαρηνός!! 
- «θέλω και εγώ» μας λέει και τόσα χρόνια παραβιάσεων μας έφυγαν από αυτήν την ζωή τόσοι ηρωικοί πιλότοι μας στην προσπάθεια τους να φυλάξουν τις Θερμοπύλες των ουρανών. 
 
Την ίδια ώρα οι εφιάλτες των κρατικών ταμείων μυρίστηκαν ψητό με τις στρατιωτικές προμήθειες και η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει άσχημα με άρωμα παρασκηνίων. 
 
Ζήσαμε με την μεταπολίτευση όλες τις οικονομικές αρρώστιες μέχρι που μας ήρθε και μια πραγματική αρρώστια που ευ φημίζεται πανδημία και κορονοιός. 
 
«Το κεφάλι μέσα» ή κοινώς lockdown για να σωθούμε μας λένε και να φτωχοποιηθούμε καλλίτερα, την ίδια στιγμή που οι δολοφόνοι των παλληκαριών μας στα Ίμια τέτοιες μέρες του 1996 μας απειλούν, ότι αν δεν συμφωνήσουμε να αρπάξουν υποθαλάσσια ενεργειακά φιλέτα και αν δεν αποστρατικοποιήσουμε νησιά λένε, ότι θα μας ορμήσουν και μας δείχνουν επανάληψη Μικράς Ασίας και Κυπριακού. 
 
Σήμερα στον εσπερινό των ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ που συμπίπτει με την ανεύρεση της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ της ΤΗΝΟΥ (καθόλου τυχαίο γιατί στα πνευματικά θεμέλια των λόγων και των πράξεων τους στηρίχτηκε και στηρίζεται το ΘΑΥΜΑ της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ που γεννάει Επαναστάσεις και ΛΕΥΤΕΡΙΑ). 
 
Λοιπόν σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα που ετοιμαζόταν να εισέλθει στη κόκκινη περιοχή της πανδημίας, το ελικόπτερο της αστυνομίας βούιζε πάνω από τα κεφάλια μας μαζί με τις σειρήνες των νοσοκομειακών που είχαν μπλοκαριστεί εξ αιτίας των συγκεντρώσεων που γινόταν στο κέντρο της Πόλης που ασφυκτιά από κατάθλιψη και οργή εξ αιτίας αυτών που βιώνουμε. 
 
Άλλο τρόπο δεν είχαμε να παρακάμψουμε την κυκλοφορία και μέσω Κατεχάκης και Περιφερειακού βρεθήκαμε στην Νέα Ελβετία στον Βύρωνα για να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό των Τριών Ιεραρχών στον εκεί Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. 
 
Με το που εισερχόμαστε μέσα και στα δεξιά μας στο περίτεχνο προσκυνητάρι βλέπουμε την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ να δακρύζει και από τους δύο Τιμίους Οφθαλμούς ΤΗΣ. 
 
Ανάμεικτα τα αισθήματα μας και βαθιά η συντριβή μας, πώς και γιατί να κλαίει αδιάλειπτα η ΠΑΝΑΓΙΑ επί τέσσερες και μήνες και να μην κλαίμε εμείς για αυτά που κάνουμε συνέχεια και την στενοχωρούμε; 
 
Κάπου δεν αντέξαμε από την κούραση της ημέρας και από το κυκλοφοριακό κομφούζιο και έκλεισαν απλώς τα μάτια μας δίχως να κοιμηθούμε , αλλά ευφραινόμασταν από την όμορφη Παράκληση της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑΣ… 
Όταν από πίσω μας ακούσαμε μια γυναικεία φωνή κρυσταλλένια: 
«Το 21 ήμουν ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ και σήμερα είμαι ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ για τα παιδιά μου» 
 
- Αδελφοί μου με που το ακούσαμε αυτό σαν μας κτύπησε ηλεκτρικό ρεύμα πολλών βολτ, κοινώς συγκλονιστήκαμε.
 
- Όχι μόνο δεν άνοιξαν τα μάτια μας, αλλά γυρίσαμε προς τα πίσω, να δούμε ποιος μας μίλησε. 
- Δεν υπήρχε κανένας κοντά μας, ώστε να μας μιλήσει αλλά υπήρχε μια έντονη ευωδία. 
Επιστρέψαμε συγκλονισμένοι και προσπαθούσαμε να κατανοήσουμε τι ακούσαμε από το πουθενά. 
Ακούσαμε «το 21 ήμουν ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ και σήμερα είμαι ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΡΙΑ για τα παιδιά μου» 
Αυτό σημαίνει πολλά, αλλά μάλλον μπορεί να σημαίνει, ότι ο κύκλος των 200 ετών που κλείνει από την έναρξη της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ μας, θα συνεχιστεί με πολλά γεγονότα στα οποία θα βρεθεί μπροστά στην πρώτη γραμμή η ΠΑΝΑΓΙΑ μας πάλι, που δικαίως είναι η ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ του Έθνους μας. 
 
Να μας συμπαθάτε, αλλά γράψαμε τα παραπάνω και δεν προσέξαμε, ούτε συντακτικό, ούτε ορθογραφικά, μόνο προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε σε απλές γραμμές αυτό το παράδοξο που βιώσαμε. 
 
 
ΣΤΩΜΕΝ καλώς 
 
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.