24 Ιανουαρίου 2021

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr 
 
Πολλές φορές τα δυο τελευταία χρόνια έχω αναδείξει σε άρθρα μου, πέραν του ενός, πως είναι προαποφασισμένη εδώ και τρεις δεκαετίες η συνεκμετάλλευση του τεράστιου ορυκτού μας πλούτου, που κυρίως κρύβει στα “σπλάχνα” του το Αιγαίο μας με την Τουρκία, την “σύμμαχο” Αμερική στο ΝΑΤΟ και την “εταίρο” μας στην ΕΕ Γερμανία!  
 
Έναν τεράστιο ορυκτό πλούτο που όποιος κατά το παρελθόν ισχυριζόταν την ύπαρξή του, θεωρούταν ότι είναι φαντασιόπληκτος και διακινητής ψευδών ειδήσεων! Όμως όλα αυτά μέχρι την εποχή, που ο ολετήρας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με εντολή των ΗΠΑ και της Γερμανίας οδήγησε την Ελλάδα στις δαγκάνες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υποθηκεύοντας τον πλούτο της χώρας μας στους δανειστές μας, μέσω μιας πλασματικής χρεοκοπίας!  
 
Τότε ξαφνικά (;;;) όλοι ανακάλυψαν αυτόν τον τεράστιο ορυκτό πλούτο και γι΄ αυτό έδωσαν εντολή στην Τουρκία (ΗΠΑ – Γερμανία) να αμφισβητεί όλες τις διεθνείς Συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα Ελλάδος και Τουρκίας! Να αμφισβητεί κυρίως την ελληνικότητα του Καστελόριζου και του νησιωτικού του συμπλέγματος που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την οριστική λύση της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος! Γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο, ότι ο ολετήρας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο την έκανε από το ακριτικό Καστελλόριζο! Διότι στον αφέντη ο δούλος πρέπει δημόσια να ανακοινώνει το σχέδιό του υποδηλώνοντας την απόλυτη υποταγή του! Γιατί αυτό είναι πολιτική! Να ανακοινώνεται δηλαδή, καμουφλαρισμένο ένα δόλιο σχέδιο για να το καταλαβαίνουν οι ολίγοι, παίρνοντας έτσι το “πράσινο φως” συνέχισης του σατανικού τους σχεδίου! Που στην προκειμένη περίπτωση είναι η αρπαγή του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος και ο διαμελισμός της Πατρίδος μας!  
 
Πρώτοι και μόνο εμείς μιλούσαμε για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου μας… 
 
Πριν συνεχίσω όμως, ας θυμηθούμε την παρακάτω τελευταία αναφορά μου σε άρθρο μου με τίτλο “Ξεκίνησε η διαδικασία υλοποίησης οικουμενικής κυβέρνησης”, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 και σε πολλές ειδησεογραφικές διαδικτυακές πλατφόρμες:  
 
«Ωστόσο προσωπικά κατά το παρελθόν, έκανα αποκωδικοποίηση των παραπάνω “προφητειών” που έχουν ως αποτέλεσμα γνώση τραγικών εξελίξεων και που γνώριζαν η Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη και ο Κώστας Καραμανλής! Όταν αναφέρθηκα σε άρθρο μου στις 24 Φεβρουαρίου 2020 με τίτλο: “Σενάρια τρόμου: Συνεκμετάλλευση, συγκυριαρχία, συνδιοίκηση του Αιγαίου” και πριν ακόμη ο ισλαμοφασίστας ηγέτης της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν ξεκινήσει τη διεκδίκηση του μισού Αιγαίου μας! Στο σημείο αυτό εκτιμώ, ότι αξίζει τον κόπο να σας παραθέσω σχέδιο για το Αιγαίο, που μου εκμυστηρεύτηκε πηγή μου που διατηρεί επαφή με υψηλής πληροφόρησης Αμερικανό διπλωμάτη, που είναι επικεφαλής “δεξαμενής σκέψης” (Think Tank) του State Department! Αυτό το σχέδιο – σενάριο τρόμου έχει τα εξής στάδια:  
 
Α) Συνεκμετάλλευση!  
Β) Συγκυριαρχία!  
Γ) Συνδιοίκηση! 
 
Η οποία θα γίνει μετά από την παραχώρηση πολιτιστικών και άλλων δικαιωμάτων στους μονίμως, πλέον, εγκατασταθέντες παράνομους μετανάστες στα νησιά μας. Και για την ασφάλεια των οποίων θα πρωτοστατήσει η Τουρκία.  
 
Δ) Μετά την συνδιοίκηση, θα απαιτηθεί από την Τουρκία η αποχώρηση του ελληνικού στρατού, από τα επίμαχα και εποικισθέντα νησιά μας. Με το επιχείρημα από πλευράς Τουρκίας, πως αφού συνδιοικούμε, γιατί να υπάρχει ελληνικός στρατός σε αυτά; 
 
Ε) Αρπαγή νήσων μας από την Τουρκία μετά τη διχοτόμηση του Αιγαίου μας στον 25ο Μεσημβρινό! 
 
Η πηγή πληροφόρησής μας θεωρεί, ότι αυτά θα συντελεστούν με πτώση της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη και τον σχηματισμό Οικουμενικής κυβέρνησης (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ), με εκλογές ή και χωρίς εκλογές!  
 
Η εν λόγω Οικουμενική θα υπογράψει την συνεκμετάλλευση στην ελληνική ΑΟΖ (Αιγαίο, Κρήτη) και όχι ακριβώς με το Μνημόνιο Τουρκίας – κυβέρνησης Τρίπολης, αλλά με κάποιες παραλλαγές, χωρίς αρχικά να θίγεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νήσων του Αιγαίου μας, μέχρι να υλοποιηθούν κι τα άλλα στάδια εν ευθέτω χρόνο!  
 
Η υπογραφή της συνεκμετάλλευσης θα πραγματοποιηθεί, είτε με την απ΄ ευθείας προσφυγή στη Χάγη, είτε με ένα θερμό επεισόδιο εντός της ελληνικής ΑΟΖ! Τότε η Τουρκία θα επανέλθει ολοκληρωτικά στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ, με ή χωρίς τον Ρ. Τ. Ερντογάν!»! 
 
Μελετούν ακόμα και ολική απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών - Αύριο  ενημερώνει ο Κ.Μητσοτάκης τον Α.Τσίπρα | Pronews
“Λαγός” των τραγικών εξελίξεων η Kontra News του ΣΥΡΙΖΑ… 
 
Τώρα όμως, που το σχέδιο των ΗΠΑ και της Γερμανίας για την συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο Πέλαγος μπαίνει στο τελικό του στάδιο, αποφάσισαν να χοντρύνουν το παιχνίδι για να το “χωνέψει” αδιαμαρτύρητα ο ελληνικός λαός!  
 
Έτσι η Κυριακάτικη εφημερίδα Κόντρα News στις 17 Ιανουαρίου 2021, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της και η οποία υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, ανακάλυψε ξαφνικά τα παρακάτω:
 
- Πρόθεση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το δημοψήφισμα ώστε να μετριάσει τις πολιτικές ευθύνες και να ξεπεράσει εν μέρει τις πολιτικές εντάσεις. Αλλά υπάρχει ο κίνδυνος της απόρριψης από τον ελληνικό λαό του δημοψηφίσματος. Αλλά οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί δεν έχουν ισχυρές αντιρρήσεις για ένα δημοψήφισμα!  
 
- Ωστόσο θα πρέπει όλα να έχουν τελειώσει το 2022, αφού ο χρόνος πιέζει. Δεν υπάρχουν περιθώρια για ατέλειωτες διαβουλεύσεις με την Τουρκία. Ο χρόνος δεν είναι άπειρος. Θα πρέπει να καθοριστούν οι ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος!
 
- Η ΕΕ και ο ΟΗΕ πιέζουν για διμερή απόφαση με εγγυητές τους ίδιους (ΕΕ και ΟΗΕ) και δεν θέλουν προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Που επίσης δεν θέλει η Τουρκία, αφού δεν αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας! 
 
- Συμπέρασμα: Θα προκύψει μια διμερή Συμφωνία με εγγυητές τους Ευρωπαίους και άλλους. Πολύ πιθανόν να υπάρξει Συμφωνία που θα παραπεμφθεί σε μια Διεθνή Διαιτησία με συγκεκριμένο χρονικό όριο απόφασης. Και αν ακόμη υπάρξει Συνυποσχετικό για παραπομπή στην Διεθνή Διαιτησία, θα είναι τα κρίσιμα θέματα περισσότερα από το θέμα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα!  
 
Συνταρακτικές αποκαλύψεις στην κυριακάτικη Kontra News | kontranews.gr
Έτσι οδηγούν σε διαμελισμό την Ελλάδα… 
 
Στο σημείο αυτό, ας κάνουμε τις δικές μας χρήσιμες επισημάνσεις!  
 
Είναι ψευδεπίγραφο, πως το Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θέλουν να θέσουν σε δημοψήφισμα την συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου! Με το όποιο παραπλανητικό ερώτημα, όπως περί της αποφυγής πολέμου με την Τουρκία! Όχι από πατριωτισμό, αλλά επειδή γνωρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι αφέντες μας ΗΠΑ και Γερμανία, ότι το αποτέλεσμα ενός δημοψηφίσματος θα είναι συντριπτικά κατά της συνεκμετάλλευσης του ορυκτού μας πλούτου! Το οποίο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι απόλυτα δεσμευτικό και θα καθυστερήσει σημαντικά ή και θα ανατρέψει τα σατανικά σχέδια των ΗΠΑ και Γερμανίας, όπως άλλωστε συνέβη και με το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο! Αλλά τότε εκεί υπήρχε ο πατριώτης Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, που έπεισε με το διάγγελμά του τον Κυπριακό ελληνισμό να το καταψηφίσει!
 
Επίσης στο σημείο όπου η “προοδευτική” εφημερίδα γράφει, πως “θα πρέπει να καθοριστούν οι ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος”, προφανώς σκοπό έχει να ξεκαρφώσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην κοινή ελληνική γνώμη, αφού ο Πρωθυπουργός συμφωνεί με την διατυπωμένη άποψη από το 2017, του διπλωμάτη Παύλου Αποστολίδη, τον οποίο ο Πρωθυπουργός τον έχει ορίσει επικεφαλής της διπλωματικής ελληνικής ομάδας που θα ξεκινήσει στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου 2021 τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, και η οποία διατυπωμένη άποψη είναι η παρακάτω: 
 
«Οι διερευνητικές δεν αφορούν την διαπραγμάτευση της υφαλοκρηπίδας (μόνο) όπως νομίζουνε πολλοί. Αφορούν τα προκαταρκτικά θέματα. Και το κύριο προκαταρκτικό θέμα είναι το εύρος των χωρικών υδάτων»!  
 
Γι΄ αυτό εξοργίστηκε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας προχθές στη Βουλή κατά την συζήτηση για την επέκταση των 12 ναυτικών μιλίων στο Ιόνιο Πέλαγος, λέγοντας: 
«Ουδείς Έλληνας Πρωθυπουργός θα διαπραγματεύεται τα χωρικά ύδατα»! 
 
Ο Κ.Μητσοτάκης «αδειάζει» τον Ν.Δένδια για 12 ν.μ. στην Κρήτη: Η «επόμενη  φάση» έγινε «διατηρούμε το δικαίωμα» | Pronews
Βέβαια η εφημερίδα Kontra News με την αναφορά της στις “ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες οικονομικού ενδιαφέροντος”, δείχνει και την συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο θέμα, που οδηγεί στην αναγκαιότητα μιας Οικουμενικής, Συμμαχικής, Εθνικής, ή όπως αλλιώς την ονομάσουν κυβέρνησης, αφού κανένα κόμμα δεν μπορεί να διαχειριστεί τις ολέθριες συνέπειες, για το κόμμα, μιας τέτοιας τραγικής για την Ελλάδα εξέλιξης!  
 
Μας λέγει επίσης η Kontra News, ότι θα παρακαμφθεί η Χάγη και θα προχωρήσει η Ελλάς (σ.σ. προφανώς με Οικουμενική κυβέρνηση) σε διμερή απόφαση (σ.σ. Ελλάδος – Τουρκίας) και ως εγγυητές της τήρησης αυτής της προδοτικής Συμφωνίας θα είναι η ΕΕ, δηλαδή η Γερμανία και ο ΟΗΕ, δηλαδή οι ΗΠΑ! Η φιλότουρκη δηλαδή Γερμανία η οποία τρεις φορές σε Συνόδους Κορυφής της ΕΕ μπλόκαρε την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας και θα μπλοκάρει, είναι σίγουρο, και αυτήν του Μαρτίου! Ο φιλότουρκος ΟΗΕ, τα οποία ψηφίσματα κατά της βάρβαρης εισβολής στην Κύπρο επί δεκαετίες ποδοπατά ο ισλαμοφασίστας Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν και που ουδέποτε αντέδρασε (ο ΟΗΕ)! Αυτοί θα είναι οι εγγυητές της προδοσίας της Συμφωνίας του Αιγαίου!
 
Και τέλος η Kontra News διατυπώνει και το συμπέρασμα, πως “τα κρίσιμα θέματα δεν θα είναι μόνο το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας, αλλά περισσότερα! Που αυτή είναι η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα! Του Πρωθυπουργού της “Συμφωνίας των Πρεσπών”! Που τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ ζητούσαν δημοψήφισμα! Που τότε ήταν εύκολο να υλοποιηθεί η “Συμφωνία των Πρεσπών” από ένα κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους καλοθελητές ψευτοδεξιούληδες! Που όμως η “Συμφωνία για τις Πρέσπες του Αιγαίου” δεν μπορεί να περάσει από ένα κόμμα! Χρειάζεται δυο ή και περισσότερα! 
 
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο ελληνικός λαός δεν έχει δικαίωμα να εφησυχάζει! Είναι υποχρεωμένος από την ιστορία του να αντιδράσει! Είναι υποχρέωσή του, να μην παραδώσει στην επόμενη γενιά Ελλήνων μικρότερη Ελλάδα από αυτήν που παρέλαβε!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.