18 Ιανουαρίου 2021

Η Νέα Τάξη τσακίζει τις ψυχές των παιδιών μας και τα κάνει προβληματικά και ψυχολογικά άρρωστα....

Θέλουν μοναχικότητα, θέλουν σιωπή, θέλουν απόσταση, απομόνωση, λύπη, αντικοινωνικότητα, απαγορεύσεις, άβουλα ρομπότ…
 
Γράφει η Δήμητρα Παναγοπούλου 
 
Επιτέλους άνοιξαν τα σχολεία! Εντάξει.. όχι όλα! Μόνο τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Οι μαθητές, πλήρως εξοπλισμένοι με μάσκες, παγουρίνο, κουβέρτες, πηγαίνουν στο σχολείο, ενώ θα μπορούσαν με αυτή την εξάρτυση να πάρουν και ένα καριοφίλι και να πάνε στο βουνό. 
 
Η κουβέρτα εσχάτως έχει γίνει must have αξεσουάρ, γιατί τα παιδιά θα κάνουν μάθημα με τα παράθυρα ανοιχτά. Γενάρη μήνα! Που αν στο Νευροκόπι αφήσεις τον Γενάρη ανοικτό παράθυρο θα μπει μέσα καμμιά αρκούδα. 
 
Όπως μας είπαν όμως, ο φρέσκος αέρας σκοτώνει τον ιό. ΟΚ παιδιά, αλλά να ανάψουμε ένα φως να οργανωθούμε, που έλεγε και το παλιό, γνωστό ανέκδοτο. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, ότι θα πρέπει να συνεννοηθούμε για να μην λέει ο καθένας ό,τι προλαβαίν. 
 
Δεν θα διαφωνήσω, λοιπόν, με τους ειδικούς και τους κυβερνώντες, θα αναρωτηθώ όμως γιατί είναι υποχρεωτικό να φοράμε μάσκες όταν κυκλοφορούμε στον δρόμο. Πώς εξηγείται αυτό; Ότι δηλαδή ο αέρας που εισβάλει από το παράθυρο έχει δολοφονικές τάσεις και εξοντώνει τον κορωναϊό, ενώ ο αέρας, έξω, στο φυσικό του περιβάλλον τεμπελιάζει και αφήνει τον ιό να αλωνίζει; Μέχρι πριν μερικούς μήνες, μας έλεγαν ότι το Καλοκαίρι ο ιός δεν επιζεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ τον Χειμώνα με το κρύο και την υγρασία οι ιοί κάνουν πάρτυ. 
 
Οι συνθήκες και οι κανόνες λειτουργίας των σχολείων, πάντως, μόνο μελαγχολία μπορούν να μας προκαλέσουν. Μία νηπιαγωγός, μάλιστα, θέλοντας να μοιραστεί την εμπειρία της από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: 
 
«Σήμερα έπρεπε να αφήσω έναν 5χρονο μαθητή να κλαίει χωρίς να μπορώ να τον παρηγορήσω γιατί δεν επιτρέπεται να ακουμπήσω το χέρι στον ώμο του… Σήμερα δεν επέτρεψα σε έναν μαθητή να πάει στο μπάνιο για 10 λεπτά, επειδή έπρεπε το τμήμα καθαρισμού να απολυμάνει το χώρο του WC… Σήμερα έπρεπε να απαγορεύσω σε παιδιά 5 ετών να αγκαλιάζονται, να παίζουν μπάλα και κρυφτό, να κάθονται δίπλα το ένα στο άλλο, να ανταλλάσσουν παιχνίδια… Σήμερα πέρασα περισσότερο χρόνο απαγορεύοντας, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία, πλένοντας τα χέρια μου, από το να κάνω μαθητεία… Σήμερα είδα φόβους, απογοητεύσεις και θλίψη στα πρόσωπα των παιδιών… Σήμερα έφυγα από το σχολείο έχοντας κάνει ό,τι ήταν απαραίτητο… 
 
Αυτοί που θέλουν το καλό της χώρας και το δικό μας καλό δεν θέλουν γέλια, δεν θέλουν αγκαλιές, δεν θέλουν χαρά, δεν θέλουν παρέα, δεν θέλουν φωνές, παιχνίδια, ομαδικότητα…Θέλουν μοναχικότητα, θέλουν σιωπή, θέλουν απόσταση, απομόνωση, λύπη, αντικοινωνικότητα, απαγορεύσεις, άβουλα ρομπότ…». 
 
Δύο μέρες μετά την επαναλειτουργία των σχολείων, ο Υπουργός Υγείας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, δάκρυσε μιλώντας για τους υγειονομικούς υπαλλήλους. Ένα θα σας πω: Για να κλαίει ο Υπουργός Υγείας… άκλαφτοι θα πάμε! 
 
Πάντως, παιδιά, κάντε υπομονή. Τριάντα και σήμερα έμειναν για του Αγίου Βαλεντίνου. Θα φορέσουμε τις κόκκινες πυτζάμες, θα παραγγείλουμε σουβλάκια και θα κάνουμε μία ρομαντική βιντεοκλήση από τον καναπέ! 
 
Δήμητρα Παναγοπούλου 
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Καταραμένοι και αφορισμένοι Κεραμέως και Μητσοτάκη.... υπηρέτες της άθεης κι απάνθρωπης Νέας Τάξης...



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.