18 Ιουνίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ”

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου 
egerssi@otenet.gr 
www.egerssi.gr 

Επί χρόνια (στην Μνημονιακή περίοδο) γίνεται μια συνεχής προσπάθεια ενώσεως όλων των πατριωτικών δυνάμεων της Πατρίδος μας, με σκοπό την κοινή κάθοδο σε εκλογές, με απώτερη στόχευση την δυνατή εκπροσώπηση αυτού του πατριωτικού συνασπισμού με την ψήφο του ελληνικού λαού στο ελληνικό κοινοβούλιο!

Δυστυχώς όμως, παρά τις ατέλειωτες προσπάθειες τούτο δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτό! Για πολλούς και διαφόρους λόγους! 

Μοναχική κάθοδος… Γιατί;

Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 το κόμμα “Ελεύθερη Πατρίδα” σημείωσε εκλογικό ποσοστό 0,73% (39.694 ψήφοι)! Ένα ποσοστό που κάποιοι θα έλεγαν πως δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο (για κόμμα που προφανώς στερείται οικονομικών πόρων)! Αλλά αυτό είναι το ζητούμενο; Να καταγράψουμε το όποιο εκλογικό ποσοστό ή να μπορέσουμε να αλλάξουμε την πολιτική Μνημονιακή ατζέντα που έχουν επιβάλει όλα τα σημερινά κοινοβουλευτικά κόμματα; Που επιβάλουν τα θέλω της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης) στην ελληνική κοινωνία;

Γιατί χωρίς την συνεύρεση όλων των πατριωτικών κομμάτων προς κατάκτηση υψηλού εκλογικού ποσοστού, δεν είναι δυνατόν να χτυπηθεί το πολιτικό Σύστημα που επιβάλλει τις αντεθνικές πολιτικές του “διεθνή παράγοντα” στην Πατρίδα! Χωρίς την συνεύρεση όλων των πατριωτικών κομμάτων δεν αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί προς όφελος της Πατρίδος! Των πατριωτικών κομμάτων όμως! 

Έτσι, τα παρακάτω που θα διαβάσετε, δεν τα δημοσιοποίησα πριν από τις ευρωεκλογές, αναμένοντας τα εκλογικά αποτελέσματα της “Ελεύθερης Πατρίδας”!

Παρ΄ ότι θεωρούσα πως θα είναι αυτά πενιχρά, εν τούτοις δεν ήθελα να θεωρηθεί πως τους φράζω τον δρόμο προς την “Εξουσία”! 

Σήμερα όμως είμαι υποχρεωμένος να τοποθετηθώ, μετά και από πολλές πιέσεις φίλων, από τη στιγμή που δεν αλλάζει η μοναχική πολιτική πλεύση της “Ελεύθερης Πατρίδας” και στις προσεχείς εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019! 

Διάθεση υπήρξε, αλλά δεν ευδοκίμησε τελικά η σύμπραξη… 

Τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2018, ως Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής του κόμματος “Ελλήνων Πολιτεία” (ήμουν ακόμη, στη συνέχεια παραιτήθηκα) ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της “Ελεύθερης Πατρίδος” και κάναμε δυο συναντήσεις για να εξετάσουμε την περίπτωση μιας πολιτικής συνεργασίας των πολιτικών μας φορέων με τους κ.κ Νίκο Ταμουρίδη και Γιάννη Δρακωνάκη!

Στις 22 Μαΐου 2018 στα γραφεία της “Ελεύθερης Πατρίδας” κάναμε την τρίτη συνάντηση με την παρουσία και εκπροσώπων (Οδυσσέας Τηλιγάδας – Στέργιος Σμυρλής) του κόμματος ΕΛΑΣ (Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωσις) και του Στρατηγού Γεωργίου Αϋφαντή, επικεφαλής του κόμματος “Εθνεγερσία”!

Στην γενομένη συζήτηση, από πλευράς της “Ελεύθερης Πατρίδος” παρίσταντο οι κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Νίκος Ταμουρίδης και Γιάννης Δρακωνάκης! 

Εκεί τέθηκε ευθέως, ζήτημα δυο σημείων του “Συμφώνου Συνεργασίας Πατριωτικών Δυνάμεων” που μας είχε επιδοθεί! 
Το πρώτο αφορούσε το Ε΄ Μέρος – Προεκλογική Συνεργασία, άρθρο 1 και το οποίο έλεγε: 
«Κάθε πολιτικό κόμμα θα συνεχίσει την αυτόνομη πορεία του, με την υπάρχουσα οργάνωση (κεντρική και περιφερειακή) και τα θεσμικά του κείμενα (διακήρυξη, καταστατικό, πολιτικές θέσεις, πρόγραμμα)»!

Το δεύτερο αφορούσε το ΣΤ΄ Μέρος – Εκλογική Συνεργασία, άρθρο 4 και το οποίο έλεγε:

«Ο κάθε υποψήφιος καταβάλλει στο κοινό ταμείο του συνασπισμού το ποσό των 500 ευρώ, με το οποίο θα καλυφθεί το παράβολο, η πανελλαδική ενωτική συνδιάσκεψη, τα ψηφοδέλτια, καθώς και έξοδα διαφημιστικών φυλλαδίων»! 

Στο σημείο αυτό πήρε τον λόγο το Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της “Ελεύθερης Πατρίδος” κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και είπε:
«Κατεβαίνουμε στις εκλογές ως συνασπισμός πατριωτικών κομμάτων και με την είσοδο στη βουλή το κάθε συνεργαζόμενο κόμμα θα έχει την αυτοτέλειά του»! 

Επίσης: «O κάθε υποψήφιος του κάθε συνεργαζόμενου κόμματος θα συμμετέχει αφού καταβάλλει 500 ευρώ»!

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η θέση, ως προς το πρώτο σκέλος, είναι ωμή υφαρπαγή της ψήφου του λαού, που θα ψηφίσει έναν ενιαίο πατριωτικό συνασπισμό και με την είσοδο στη βουλή θα του προκύψουν πολλά κόμματα, με αποτέλεσμα να χαθεί η πολιτική δυναμική του ενιαίου συνασπισμού πατριωτικών κομμάτων!

Ως προς το δεύτερο σκέλος, η αντιπροσώπευση των συμμετεχόντων κομμάτων θα έγκειται, στο πόσοι υποψήφιοι του κάθε κόμματος θα έχουν την οικονομική επιφάνεια διάθεσης του 500άρικου. Άρα θα υπάρξει δυσαναλογία υποψηφίων όλων των συμμετεχόντων κομμάτων! Αφού κάποια κόμματα, που θα έχουν οικονομική επιφάνεια από τα συνεργαζόμενα, θα έχουν στα ψηφοδέλτια περισσότερους υποψηφίους! Όπερ σημαίνει, ότι άλλοι θα τρέξουν, άλλοι θα εκλεγούν με απροσδιόριστο όφελος για την Πατρίδα!

Κρίθηκε ατελέσφορη η συνεργασία με την “Ελεύθερη Πατρίδα”…

Μετά από αυτήν την συνάντηση και συγκεκριμένα στις 15 Ιουνίου 2018, τα κόμματα ΕΛΑΣ και “Ελλήνων Πολιτεία” από κοινού εξέδωσαν το παρακάτω Δελτίο Τύπου: 
«Αξιότιμοι του Διοικητικού Συμβουλίου του κόμματος “Ελεύθερη Πατρίδα”:

Εν πρώτοις σας ευχαριστούμε πολύ για την ευγενή σας πρόσκληση της 22ας Μαΐου 2018 και ώρα 12:30 στα γραφεία σας, όπου παραβρεθήκαμε οι… προκειμένου από κοινού να εξετάσουμε τη δυνατότητα μιας ευπρόσωπης μεταξύ μας συνεργασίας καθώς και την συνεργασία με άλλους πολιτικούς φορείς του πατριωτικού χώρου. Μετά από ενδελεχή μελέτη του “Συμφώνου Συνεργασίας Πατριωτικών Δυνάμεων”, που ήδη είχατε συνυπογράψει με δυο άλλα κόμματα (σ.σ. το ένα ήταν η “Εθνεγερσία” του κ. Αϋφαντή), της συζητήσεως που είχαμε, των εκ μέρους μας ειλικρινών τοποθετήσεων και το γεγονός ότι έχετε συμπεριλάβει στις προσεχείς προσεγγίσεις σας κόμματα τα οποία εμείς εκ προοιμίου έχουμε αποκλείσει, λόγω του Μνημονιακού των προσανατολισμού, ειδικώς δε με την εκ μέρους σας, άγνωστο σε εμάς γιατί, απόκρυψη, καθ΄ ον χρόνο συζητούσαμε μια πιθανή και μεταξύ μας πολιτική συνεργασία, της συναντήσεως που είχατε ήδη προσυμφωνήσει για την αμέσως επόμενη ημέρα (23η Μαΐου 2018) στο ξενοδοχείο Όσκαρ, χωρίς ούτε καν να μας ενημερώσετε έστω από λόγους δεοντολογίας, με άλλους πολιτικού φορείς και κόμματα από τα οποία ήδη μας είχατε διαβεβαιώσει ότι έχετε αποστασιοποιηθεί… Αποφασίσαμε να διακόψουμε κάθε περαιτέρω προσπάθεια για τη σύναψη οιασδήποτε μορφής συνεργασίας, αφού την θεωρούμε, εκ των προτέρων, επισφαλή για εμάς και ατελέσφορη για το συμφέρον της Πατρίδος μας»!

Αντιλαμβάνεστε πως αποφύγαμε στο Δελτίο Τύπου να αναφέρουμε τις περίεργες εξηγήσεις - τοποθετήσεις του Μέλους της Διοικούσας Επιτροπής της “Ελεύθερης Πατρίδας” κ. Κωνσταντινίδη, στα όσα αναφέρονταν στα δυο επίμαχα για μας, άρθρα του “Συμφώνου Συνεργασίας Πατριωτικών Δυνάμεων”! 

http://www.apopsi-tora.gr/wp-content/uploads/2018/05/%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%9D%CE%99%CE%94%CE%97%CE%A3.jpg
Είναι ο ίδιος Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης;

Ακολούθως αναζητώντας το πολιτικό υπόβαθρο του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, ανακάλυψα στο διαδίκτυο (zougla.gr) το παρακάτω άρθρο, με τίτλο: “Παραίτησαν” τον διοικητή της ΥΠΑ Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη:

Την 31η Ιουλίου 2009 ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης ζήτησε την “παραίτηση” του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, που είχε τοποθετηθεί από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη.

Για την θέση του διοικητή της ΥΠΑ επελέγη ο Λεονάρδος - Οδυσσέας Βλάμης, μέχρι σήμερα στέλεχος των Ολυμπιακών Αερογραμμών, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών “Ολυμπιακή Ανώνυμη Ανεφοδιαστική Εταιρεία Αεροπορικού Καυσίμου” (2001 έως σήμερα) του Ομίλου της Ολυμπιακής. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης είναι 58 ετών. Είναι ηλεκτρονικός μηχανικός, δηλώνει Πολιτικός Μηχανικός, είναι στέλεχος για πολλά χρόνια της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Από το 2005-2008 ήταν Προϊστάμενος στο Κέντρο Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και μέχρι πρόσφατα ήταν Πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας…

Το παρασκήνιο της “παραίτησης”…

Όπως πολύ καλά γνώριζαν οι παροικούντες, ο κ. Κωνσταντινίδης βρέθηκε στη θέση του διοικητή της ΥΠΑ χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα. Ο κ. Κωνσταντινίδης διέθετε μόνο απολυτήριο Λυκείου και όχι πτυχίο Πανεπιστημίου.

Ελλείψει τυπικών προσόντων, δεν ήταν δυνατόν να λάβει μέρος σε διαγωνισμό, όπως ορίζει ο νόμος για την πλήρωση της θέσης του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτό σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορούσε να προσβάλει τον διορισμό του στα δικαστήρια, με μία απλή αίτηση.

Ο κ. Κωνσταντινίδης τοποθετήθηκε στη θέση του επικεφαλής της ΥΠΑ μετά από απαίτηση του προηγούμενου υπουργού Μεταφορών και Συγκοινωνιών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, του οποίου είναι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης.

Το γεγονός αυτό είχε εξ αρχής προκαλέσει μία γενικευμένη δυσαρέσκεια στο περιβάλλον του σημερινού υπουργού Συγκοινωνιών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, και είχε καταστήσει την θέση του κ. Κωνσταντινίδη εξαιρετικά επισφαλή. Όλοι γνώριζαν ότι ο νέος υπουργός ζητούσε μόνο μία αφορμή για να τον απομακρύνει…

Το αεροπλάνο με τα διακριτικά “Μακεδονία”…

Και όπως φαίνεται η αφορμή εδόθη, και μάλιστα με το παραπάνω, στις 28 Ιουνίου 2009 με την χορήγηση άδειας από την ΥΠΑ στο αεροπλάνο που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλοσόσκι, στην Κέρκυρα για την σύνοδο των ΥΠΕΞ των χωρών του ΟΟΣΑ. Ως γνωστόν, το αεροπλάνο έφερε τα διακριτικά κλήσης Ζ 3 MKD, δηλαδή “Μακεδονία”.

Όπως είχε αποκαλύψει η zougla.gr, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις κατηγορίες που δέχθηκε η κυβέρνηση για τη de facto αποδοχή του ονόματος “Μακεδονία”, σε ρόλο εξιλαστήριου θύματος απομακρύνθηκε από την ΥΠΑ η Πολυτίμη Κανέλλου, επικεφαλής της Διευθύνσεως Αερομεταφορών. Η κ. Κανέλλου με δύο έγγραφα, το ένα από το Υπουργείο Εξωτερικών με ημερομηνία 15 Ιουνίου του 2009 και το άλλο από το Υπουργείο Μεταφορών της 16ης του ιδίου μηνός, είχε κληθεί να εκδώσει ειδική άδεια υπερπτήσης στο κυβερνητικό αεροσκάφος της ΠΓΔΜ.

Όλοι γνώριζαν ότι η έγκριση για την άφιξη του αεροσκάφους ήταν περισσότερο “υπόθεση” του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ντόρας Μπακογιάννη, παρά του Υπουργείου Μεταφορών, και ότι ο διοικητής της ΥΠΑ δεν είχε καμία κάλυψη από τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη…

Κλίμα γενικευμένης δυσαρέσκειας…

Μετά την υπόθεση του αεροπλάνου με τα διακριτικά “Μακεδονία”, το κλίμα είχε γίνει ιδιαιτέρως βαρύ για τον διοικητή της ΥΠΑ.

Άλλωστε αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα στην πολύπαθη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Ο κ. Κωνσταντινίδης είχε εμπλακεί σε μία “λυσσαλέα”, όπως την χαρακτηρίζουν, κόντρα με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι αντιδρούσαν με “λευκή απεργία”. Αποτέλεσμα της αδυναμίας του κ. Κωνσταντινίδη να ελέγξει αυτή την κόντρα ήταν οι συνεχείς καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Εκτός όμως από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ο διοικητής είχε και ένα άλλο “θανάσιμο” ενδοϋπηρεσιακό αντίπαλο: τον υποδιοικητή της ΥΠΑ, Βασίλη Ηλιού. Όπως λέγεται, δεν αντάλλασσαν ούτε καλημέρα όταν συναντιόνταν στους διαδρόμους της υπηρεσίας.

Τελευταία ο κ. Κωνσταντινίδης έχει αποτελέσει στόχο δριμύτατης κριτικής από εργαζόμενους και συνδικαλιστές, ως προς τον τρόπο διοίκησης και τον τρόπο συμπεριφοράς του στην Υπηρεσία.

Και εκτός υπηρεσίας, όμως, υπήρχαν σοβαρά προβλήματα με συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως αυτό ενός Έλληνα επιχειρηματία, στελέχους της αμερικανικής Boeing, ο οποίος τελευταία είχε ιδρύσει μία μικρή αεροπορική εταιρεία. Ενώ αρχικά η ΥΠΑ είχε εκδώσει άδεια πτητικού έργου, σε δύο ημέρες την ανακάλεσε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τη μήνιν του επιχειρηματία, ο οποίος, όπως λέγεται, “κίνησε γη και ουρανό” εναντίον του διοικητή της»!

Μετά ταύτα…

Εάν πρόκειται για το ίδιο πολιτικό πρόσωπο, θα πρέπει να δοθούν κάποιες εξηγήσεις, από τη στιγμή που ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, εκπροσωπώντας την “Ελεύθερη Πατρίδα”, μετείχε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σε κανάλια την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών…
Μετά ταύτα επανέρχομαι…



Share

1 σχόλιο:

Θεοφάνης Τσαπικούνης είπε...


Είναι δυνατόν;;; Και τρίτη συνάντηση;;; Οι Τηλιγάδας, Σμυρλής και Αϋφαντής τους λαικιστες της Ελεύθερης Πατρίδος βρήκαν να μιλήσουν;;; αλλους καλύτερους δεν βρήκαν;;;

με εκτίμηση

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.