29 Οκτωβρίου 2017

Ο Τέσλα το 1924 για την δύναμη της γυναίκας που «σβήνει» ο φεμινισμός (και λίγες σκέψεις για την εκμετάλλευση της γυναίκας)

Ο διάσημος επιστήμονας Νίκολα Τέσλα, παρότι δεν παντρεύτηκε, τιμούσε και σεβόταν την γυναίκα.

«Πάντα σκεφτόμουν για την γυναίκα», έλεγε!
«Κατέχει αυτές τις ευαίσθητες ιδιότητες του νου και της ψυχής που την έκαναν σε αυτά τα σημεία πολύ ανώτερη από τον άνδρα. Την είχα τοποθετήσει σε ένα υψηλό βάθρο, μιλώντας μεταφορικά, και την είχα τοποθετήσει σε ορισμένες σημαντικές ιδιότητες πολύ υψηλότερα από τον άνδρα.

Αυτά ωστόσο ανήκουν στο παρελθόν … Τώρα η απαλή, ευγενική γυναίκα της ευλαβικής μου λατρείας έχει εξαφανιστεί! Στην θέση της εμφανίζεται η γυναίκα που σκέφτεται ότι η κύρια επιτυχία της στην ζωή περιορίζεται στο να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο σαν τον άνδρα – σε ντύσιμο, φωνή και ενέργειες, σε αθλήματα και επιτεύγματα κάθε είδους», ανέφερε ο Τέσλα, σε συνέντευξή του, το 1924, στην εφημερίδα Galveston Daily News, ασκώντας ουσιαστικά κριτική στον φεμινισμό.

Μεταξύ άλλων δήλωνε: 

«Ίσως ο άνδρας στην ανθρώπινη κοινωνία να είναι άχρηστος. Ειλικρινά ομολογώ πως δεν γνωρίζω. Σε περίπτωση που οι γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται έτσι – και υπάρχουν τρομερές αποδείξεις ότι το κάνουν – τότε εισερχόμαστε στην πιο σκληρή περίοδο της παγκόσμιας ιστορίας.

Ο (ανθρώπινος) πολιτισμός θα βυθιστεί σε μια κατάσταση, όμοια με εκείνη που συναντάμε στις μέλισσες, τα μυρμήγκια και άλλα έντομα.  Μια κατάσταση, κατά την οποία, το αρσενικό σκοτώνεται αδυσώπητα. Σε αυτή την μητριαρχική αυτοκρατορία που θα καθιερωθεί, το θηλυκό βασιλεύει και καθώς η γυναίκα κυριαρχεί, τα αρσενικά είναι στο έλεός της. Το αρσενικό θεωρείται σημαντικό μόνο ως παράγοντας στην αναπαραγωγή.

Η τάση γυναικών να απομακρύνουν τον άνδρα, αντικαθιστώντας το παλιό πνεύμα συνεργασίας μαζί του σε όλες τις υποθέσεις της ζωής, είναι για μένα εξαιρετικά απογοητευτική.

Η δύναμη της αληθινής γυναίκας είναι τόσο μεγάλη που πιστεύω ότι αν μια όμορφη στο πνεύμα, στον τρόπο και την σκέψη, στην πραγματικότητα, όμορφη από κάθε άποψη, ένα είδος θεάς – ήταν να εμφανιστεί ξαφνικά στην γη, θα μπορούσε να διοικεί ολόκληρο τον κόσμο. Η ηγεσία της, πιστεύω, θα αναγνωριζόταν παγκοσμίως». 

πηγή

ΣΧΟΛΙΟ

Ισως γι αυτό μέχρι το τέλος της ζωής του έμεινε στην αφάνεια και παρεξηγημένος από την άρχουσα Νέα Τάξη της εποχής που ήδη προωθούσε την γυναίκα προς την εργασία και την εκμετάλλευση, παραμυθιάζοντάς την για χειραφέτηση και ανεξαρτησία με τον ψευτοπροοδευτισμό της... 
Τελικώς η κατάληξη φυσικά ήταν ένα αίσχος...
Οι γυναίκες έγιναν εργάτριες στις φάμπρικες των πλουσίων με πενιχρούς μισθούς για να τσακίσουν τους μισθούς των αντρών εργατών και ταυτοχρόνως να επέλθει η ουσιαστική διάλυση της οικογένειας η οποία συνεχίζεται μέχρι της ημέρες μας..... 

Οταν οι μανάδες βγήκαν στην εργασία άρχισε ουσιαστικά η παρακμή των οικογενειών...
Οι ρόλοι των δύο φύλων περιπλέχθηκαν και τα διαζύγια αυξήθηκαν... 

Η ισότητα των δύο φύλων δεν έχει ουδεμίαν σχέση με την αλλαγή ρόλων...
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και οι ξεχωριστές αρετές της προσωπικότητας του άντρα και της γυναίκας αρκούν για να δημιουργηθεί με αγάπη κι ευλογία του Θεού ένα όμορφο κι ευλογημένο σπιτικό όπου το κάθε μέλος του θα γνωρίζει τον ξεχωριστό ρόλο του και θα βοηθάει όσο είναι δυνατόν τον αγαπημένο του σύζυγο...

Για όσους έχουν αντιρρήσεις για το τι διαφθορά και ντροπή στο γυναίκειο φύλο επέφερε ο αρρωστημένος φεμινισμός αρκεί να δούνε τα αισχρά του συνθήματα υπερ των δολοφονικών εκτρώσεων και το κατάντημα της σεξουαλικής απελευθέρωσης που προώθησαν οι φεμινίστριες και που η κατάληξή του διακρίνεται αργά τα βράδια στις τηλεοράσεις μας με εκατοντάδες κοριτσάκια στα τηλέφωνα 090 και στις πορνοταινίες και τα πορνοπεριοδικά που κατέκλυσαν τον τόπο....

Η γυναικεία χειραφέτηση κρέμεται στα μανταλάκια των περιπτέρων...

ΥΓ. Ολα τα παραπάνω καμία σχέση δεν έχουν με τις άξιες γυναίκες της βιοπάλης που προσπαθούν να συντηρήσουν μονογονεϊκές οικογένειες ή να βοηθήσουν τους φτωχούς βιοπαλαιστές συζύγους τους....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.