26 Οκτωβρίου 2017

73 χρόνια μετά το Κορωπί αποκτά τη δική του θέση στην Εθνική Ιστορία μας – Αυτή είναι η αλήθεια για το Ολοκαύτωμα της 9/10/1944! (από την άγνωστη ιστορία μας)


Μια ατέλειωτη γιορτή δικαίωσης, εκεί ψηλά στον ουρανό, θα πρέπει να έχουν στήσει από τις 8 το βράδυ της Κυριακής οι ψυχές των 47 εκτελεσμένων, 73 ολόκληρα χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα του Κορωπίου τη μαύρη εκείνη δευτέρα της 9ης Οκτωβρίου 1944!

Ήταν η στιγμή που πέντε κορυφαίες προσωπικότητες της πόλης παρουσίασαν, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του δημαρχείου Κορωπίου, αδιάσειστα στοιχεία για το ποιοί ευθύνονται και ποιοί διέπραξαν τη σφαγή της ημέρας εκείνης.

Εβδομήντα τρία ολόκληρα χρόνια μετά τη σφαγή και το κάψιμο 400 και πλέον σπιτιών και καταστημάτων κάθε είδους του Κορωπίου, οι ανακοινώσεις συνοδεύτηκαν από δάκρυα στα μάτια των απογόνων των θυμάτων καθώς έγινε σαφές ποιοί ήταν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της τραγωδίας.

Με βάση λοιπόν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας « 9 Οκτωβρίου 1944. Κορωπί μια μαρτυρική πόλη», τη σφαγή διέπραξαν άνδρες γερμανικής στρατιωτικής μονάδας η οποία έφτασε για αυτό τον λόγο και μόνο στο Κορωπί, από τη Φιλοθέη ή το Μαρούσι όπου στρατοπέδευε.

Η ομάδα ερευνητών που αποτελούνταν από τους Γιώργο Κόλλια, μηχανολόγο – ηλεκτρολόγο μηχανικό του ΕΜΠ, Νικόλαο Λάζαρη, αντιστράτηγο ε.α., Γιώργο Ντούνη, αντιστράτηγο ε.α., Δημήτρη (Τάκη) Πρόφη, οικονομικό σύμβουλο και Θανάση Πουλάκη, ταξίαρχο ε.α., μετά από ενδελεχή έρευνα ενός έτους παρουσίασε έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν τους δολοφόνους των 47 Κορωπιωτών και τους καταστροφείς της πόλης.

Τα σημαντικότερα από αυτά είναι έγγραφο δικογραφίας της εισαγγελίας Μονάχου της τότε Δυτ. Γερμανίας που φέρει ημερομηνία 8/12/68 και στο οποίο αναφέρεται επί λέξει: «Στις 9/10/1944 στο χωρίον Κορωπί, 42 Έλληνες άνδρες και γυναίκες εκτελέσθηκαν. Παράλληλα 300 σπίτια πυρπολήθηκαν. Η αιτία αυτής της πράξης οφείλεται σε επίθεση ανταρτών εναντίον ενός γερμανικού οχήματος 3 χλμ. Μακριά από την πόλη».

Η δικογραφία καταλογίζει ποινικές ευθύνες κατά ενός αξιωματικού του στρατιωτικού αποσπάσματος ονόματι Μπέκερ και τεσσάρων ακόμη.

Προς επίρρωση του εγγράφου αυτού – κατηγορητηρίου παρουσιάστηκε και απόσπασμα έκθεσης, το έτος 1959, του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Α. Τούση «περί παραδόσεως φακέλων Γερμανών εγκληματιών πολέμου», στο οποίο κατηγορούνται τρεις Γερμανοί αξιωματικοί και δύο υπαξιωματικοί «διά την εν Κορωπίω εκτέλεσιν 42 Ελλήνων πολιτών την 9ην Οκτωβρίου 1944 και την πυρπόλησιν 300 οικημάτων εν Κορωπίω»!

Μάλιστα οι ίδιοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του γερμανικού στρατού κατηγορούνται και για τον απαγχονισμό «54 Ελλήνων πολιτών άνευ δίκης εις Πικέρμι Αττικής».

Τα ονόματα των επικεφαλής των δολοφόνων είναι: Πέκερ Χούμπερ (αξιωματικός), Μαξ Λέμπε (υπολοχαγός), Φριτς Σένεντμαν (υπαξιωματικός), Έρικ Ζάουερ (υπαξιωματικός) και Βίλι Τροπς (υπαξιωματικός).

Τα δύο αυτά έγγραφα μαζί με άλλα της Ελληνικής Δικαιοσύνης αλλά και των συμμαχικών δυνάμεων τα οποία επίσης παρουσιάστηκαν, για πρώτη φορά, στη διάρκεια της ημερίδας από τους πέντε ερευνητές αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφιβολίας ποιοί ήταν οι εγκληματίες που αφαίρεσαν τις ζωές των Κορωπιωτών και ευθύνονται για την καταστροφή μεγάλου μέρους της μαρτυρικής πόλης.

Έτσι καταρρίπτεται ο μύθος που εξυπηρετούσε πολιτικές σκοπιμότητες πολλών δεκαετιών στο όνομα δήθεν λαϊκών συμφερόντων και ήθελε δράστες του Ολοκαυτώματος «γερμανοντυμένους Έλληνες».

Η 73η επέτειος του Ολοκαυτώματος του Κορωπίου, η 8η Οκτωβρίου 2017, θα μείνει αναμφισβήτητα στην ιστορία όχι μόνο της πόλης αλλά των Μεσογείων όλων ως η ημερομηνία που η αλήθεια έλαμψε και οι ψυχές των 47 εκτελεσμένων επιτέλους δικαιώθηκαν.

Το Κορωπί έμαθε το βράδυ της Κυριακής να αντιμετωπίζει την ιστορία του κατάματα και να ατενίζει ενωμένο το μέλλον που σαφώς στηρίζεται στο ηρωικό παρελθόν του.

Η ευγνωμοσύνη των Κορωπιωτών όλων των γενεών και προς τα μέλη της ομάδας των ερευνητών οι οποίοι χωρίς φόβο και πάθος ερεύνησαν και αποκάλυψαν την αλήθεια θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη και τα ονόματα των κ.κ. Γ. Κόλλια, Ν. Λάζαρη, Γ. Ντούνη, Δ. Πρόδη και Αθ. Πουλάκη να περάσουν στο πάνθεον των Κορωπιωτών που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία!

Δείτε παρακάτω τα έγγραφα της εισαγγελίας του Μονάχου και του αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Α. Τούση τα οποία παρουσιάζει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το notioanatolika.gr καθώς και φωτογραφίες από τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των Κορωπιωτών για να μάθουν την αλήθεια για την κορυφαία στιγμή της ιστορίας τους: 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.