Τελευταίες αναρτήσεις

2 Απριλίου 2017

ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟ… ΣΠΟΡΙΔΙΟ

Γράφει το σποράκι 

     …Και μετά απ' την ατερμάτιστη εξέγερσή σας; Ξυπνήσατε απ' το όνειρο της Απελευθέρωσης; ΄Η μήπως κοιμάστε ακόμα αγαπητοί μου Έλληνες, που δεν βγάζετε μιλιά, ακόμα και με σερβιρισμένα πουλιά; Μα καλά, τι έχετε πάθει; Υποφέρετε από άμετρη πατριωτική απραξία; Πέρασε άδοξο το μήνυμά μου άμεσης δράσης; Όπως η αναπάντεχη κίνηση της ΕΛΛΑΔΑΣ; 
     Τα' χω χαμένα μαζί σας…και μήπως τα βρήκατε εσείς; Πίστευα πως τουλάχιστον οι χιλιάδες άνεργοι που φυτοζωούν στην κατεχόμενη πατρίδα σας, θα ήταν στην παρέλαση κι αστραπιαία θα αντιδρούσαν. Μα φαίνεται πως μόνο εγώ βλέπω όνειρα επαναστατικής νυκτός και να' ταν και νύχτα. ΄Η μάλλον νύχτα είναι για σας, που δεν λέει να ξημερώσει ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ! 
     ... Πέρασαν τόσες μέρες κι απάντηση δεν πήρα… ούτε καν ένα μικρό σχόλιο… μα τόση αδιαφορία! Τι άλλο να κάνω για να με.. ακούσετε; Σας μιλάω ευγενικά, σας πλησιάζω για να σας ανοίξω τα μάτια στα κλειστά σχέδια των εχθρών σας, μπαίνω στις σκέψεις τους για να τα "κλέψω"… σας τα σερβίρω στο πιάτο κι εσείς νοιάζεστε μόνο για το κόψιμο των ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ! 
     Μα τόσο χορτάτοι είστε; Τότε γιατί παραπονιέστε, πως πεινάτε; Πεινάνε μόνο όσοι δεν δουλεύουν; Μα βλέπω πως αυτοί που δουλεύουν είναι οι λίγοι. Η πλειοψηφία σας είναι οι άνεργοι.  Πού είναι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί δεν κατεβαίνουν στις πλατείες να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία τους; Μυστήριο παραμένει για μένα, το εργατικό ΣΠΟΡΑΚΙ ΣΑΣ. 
     Φεύγω… πάω να φυτρώσω και σ' άλλες γειτονιές, να δω πως περνούν την ανεργία τους, μήπως και πάρω απάντηση στην αγωνιώδη απορία μου… γιατί οι άνεργοι κάθονται στα αυγά τους (στην σπορά τους μου ταιριάζει)… τι περιμένουν; Γιατί δεν κινητοποιούνται; Γιατί δεν κάνουν προσπάθεια να γνωριστούν μεταξύ τους, να κάνουν πολλές ομάδες ΔΡΑΣΗΣ; 
     Δεν αντιδρούν όταν απολύονται. Δεν αντιδρούν στημένοι σε ουρές έξω απ' τα γραφεία Ανεργίας ή και στα συσσίτια της εκκλησίας. Δεν αντιδρούν όταν όντας άποροι τους φορολογούν με ΦΠΑ, με τεκμήρια διαβίωσης, με χαράτσια και ΕΝΦΙΑ (κι από φορολογική ενημέρωση… σκίζω!), όταν ο πρωθυπουργός τούς πετάει στα μούτρα το υποτιθέμενο τέλος της ΚΡΙΣΗΣ… 
     Γιατί λοιπόν δεν κινητοποιούνται οι άνεργοι αφού - κατά πως το λέτε - «θα αρκούσε να μαζευτούν σε μια πλατεία και να φυσήξουν, για να παρασύρουν τα πάντα»; Η ερώτηση κατά κανόνα προέρχεται απ' τους εργαζόμενους. Μα κι αν ακόμα διατυπώνεται καλοπροαίρετα, είναι φανερό πως κρύβει κάποια δολιότητα, μια μομφή κατηγορίας για περίεργη ΑΔΡΑΝΕΙΑ. 
     Γιατί δεν λένε καθαρά αυτό που σκέφτονται; «Εδώ που έχετε καταντήσει κι αφού δεν έχετε τίποτα να χάσετε, θα περιμέναμε μια πιο δραστική στάση από σας». Κρυφή η σκέψη τους αντάμα με το κρυφό υπονοούμενό τους, σα να περιμένουν όλοι οι βολεμένοι απ' τους άνεργους, να καθαρίσουν για όσους πολίτες θεωρούν, πως είναι δικαιολογημένη η παθητική ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ. 
     Το ερώτημα λοιπόν το απευθύνουν συνήθως μη άνεργοι σε ανέργους… και το συλλαμβάνει ο πανταχού παρόν φίλος σας. Κι απάντηση γιοκ βέβαια, αφού οι χιλιάδες άνεργοι είναι… απόντες. Μα πού είναι οι άνεργοι; Μήπως τρέχουν να παραδώσουν βιογραφικά; Μήπως τρέχουν να βοηθήσουν στα συσσίτια της εκκλησίας ή των φιλανθρωπικών ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ; 
     Άφαντοι οι άνεργοι κι "άφαντο" το σποράκι σας τους ψάχνει στις πλατείες και στις καφετερίες (μες τη μόδα) που ασφυκτιούν απ' τους λιαζόμενους αγανακτισμένους άνεργους και μη, τους συνδικαλιζόμενους και σκανδαλισμένους νεόφτωχους και μη νεοέλληνες, τους ασχέτιστους νεαρούς και μη αμαχοέλληνες, τους εκκολαπτόμενους απατεώνες στων ονείρων τους ΑΙΩΝΕΣ! 
     Απαράδεκτο θέαμα για την δική μου γενιά που φυτρώνει και ξεφυτρώνει παντού και τρυπώνει και ξετρυπώνει τα δικά σας εμφυτεύματα. Και μη μου πείτε πως εσάς σας ψεκάζουν για να σας αποβλακώσουν, ώστε να σας αδρανοποιήσουν απ' τα πατριωτικά σας καθήκοντα. Γιατί αυτό το χόρτο δεν το τρώμε εμείς τα αυτοφυή, που τρώμε μόνο γνήσια φυτική ΔΙΑΤΡΟΦΗ. 
     Εσείς φαίνεται πως τρώτε ό,τι σκόπιμα σας σερβίρουν με τις παραπλανητικές ειδήσεις, με τις εκδοτικές παραχωρήσεις, με τις πληρωμένες γυαλιστερές διαφημίσεις, με τις υποχρεωτικές κομματικές αφισοκολλήσεις, με τις νομοθετικές παρεκκλίσεις, με τις προπαγανδιστικές διαδικτυακές και τηλεοπτικές αναρτήσεις, με τις φορομπηχτικές τροποποιήσεις, με τις διεθνείς νεοταξικές αξιολογήσεις, με τις άσπαρτες γεωργικές αναξιοποιήσεις, με τις πολυφυλετικές αποικήσεις και τις άνομες ΛΑΘΡΟΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
     Όταν μιλάτε για ανέργους, έχετε στο μυαλό μας κάτι ηρωικούς τύπους, όπως τις καθαρίστριες που διαμαρτύρονταν στα πεζοδρόμια, ή όπως τους "διάσημους" δημοσιογράφους των καναλιών που έκλεισαν; Αυτοί είχαν τον τρόπο τους να δημοσιοποιήσουν την ανεργία τους και να χρησιμοποιήσουν τα "ΜΕΣΑ" για να τραβήξουν την προσοχή της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 
     Δύσκολα πάει το μυαλό σας στους χιλιάδες απολυμένους ιδιωτικούς υπαλλήλους, που ένοιωσαν τις θέσεις εργασίας να φυλλορροούν φτάνοντας και η δική τους σειρά. Αυτοί οι άδικα απολυμένοι βρέθηκαν ξανά στο σπίτι μόνοι κι αβοήθητοι, χωρίς καμιά προστασία, υποστήριξη και πρόνοια, χωρίς μια καλή κουβέντα έστω και χωρίς καμιά ελπίδα ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗΣ.
     Όλους όσους έμειναν μήνες απλήρωτοι μέχρι να ξεμπλέξουν απ' την ομηρία, που απροειδοποίητα τους μείωσαν ακόμα και τις αποζημιώσεις, που τελικά δεν πήραν. Για όσους κρύφτηκαν στο σπίτι - αν τους απέμεινε σπίτι - για να γλυτώσουν απ' την εισπρακτική εταιρεία, τον εφοριακό ή τον δοσατζή, αλλά κι από τους φίλους επίσης – ακόμα κι από τον ίδιο τους τον ΕΑΥΤΟ. 
     Δύσκολα πάει ακόμα το μυαλό στους άνεργους πιτσιρικάδες, που ποτέ δεν βρήκαν έστω και μια προσωρινή απασχόληση χωρίς… προϋπηρεσία. Αλλά και σε εκείνα τα προβληματισμένα νεαρά ελληνόπουλα που τελειώνουν το σχολείο στα ίδια θρανία με "προσφυγόπουλα" και δεν βλέπουν επαγγελματικό φως του μέλλοντός τους λόγω της λαθρομεταναστευτικής ΑΠΟΙΚΗΣΗΣ. 
     Μη ρωτάτε λοιπόν γιατί δεν κινητοποιούνται οι άνεργοι. Καλύτερα αναρωτηθείτε ποιο είναι το επόμενο βήμα, πως θα καταφέρετε να μείνετε όλοι όρθιοι κι ενεργοί. Πώς θα σχεδιάσετε τον τρόπο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης, μακριά από επιδόματα, συσσίτια κι άλλες "φιλανθρωπίες"… με ένα αξιοπρεπές εισόδημα για όλους και Ιατρική ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. 
     Από σας αγαπητοί μου φίλοι εξαρτάται το μέλλον σας και των παιδιών σας, που δεν έφταιξαν για την σημερινή παρακμή του Πολιτισμού σας και της Εθνικής συμφοράς. Από σας θα παραδειγματιστούν, για να συνέλθουν απ' τον λήθαργο της προπαγάνδας και τον κατήφορο της ηθικής απαξίας στην Ελληνική και Ορθόδοξη πίστη σας. Λυπάμαι που σας βλέπω μέσα στην κατάθλιψη και στα πρόθυρα της αυτοκαταστροφής σας. Η λέξη κλειδί της σωτηρίας σας είναι ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.  

το σποράκι 

(της Μαίρης Καρά)Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.