2 Απριλίου 2017

ΠΕΡΙ ΕΘΝΟΥΣ (Το μήνυμα της ημέρας)

Γράφει ο Ανδρέας Μ. Φουρναράκος
Νομικός

Γεννήθηκα στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη και είμαι Μανιάτης. Ποτέ δεν διανοήθηκα να θεωρήσω τον εαυτό μου κάτι άλλο εκτός από Έλληνα. Η καλή μου φίλη Γεωργία γεννήθηκε στο Βούπερταλ της τότε Δ. Γερμανίας και είναι παιδί μεταναστών, όμως ποτέ δεν διανοήθηκε να θεωρήσει τον εαυτό της τίποτε άλλο εκτός από Ελληνίδα. Η ανηψιά μου η Μισέλ, κόρη του μεγάλου μου αδελφού γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από μητέρα Αμερικανίδα, όμως ποτέ δεν διανοήθηκε να μην είναι Ελληνίδα. Η κόρη του δεύτερου αδερφού μου είναι παιδί υιοθετημένο από την Αιθιοπία, όμως χώρα της είναι η Ελλάδα, γλώσσα της η ελληνική, άνθρωποί της εμείς.

Το να προσπαθήσει κανείς να αναλύσει την έννοια του Έθνους μ' έναν απόλυτο και δογματικό τρόπο, είναι πράγμα πολύ δύσκολο και θα σκοντάφτει συνεχώς σε εμπόδια. Θα προσπαθήσω να πω εγώ, με δικά μου λόγια, πώς αντιλαμβάνομαι την έννοια αυτή. Το Έθνος είναι σαν μια αλυσίδα, ατέλειωτη, με εκατομμύρια κρίκους δεμένους μεταξύ τους και εκτείνεται στο παρελθόν, στο παρόν και προχωράει ακάθεκτα προς το μέλλον. Οι κρίκοι είναι οι Έλληνες όλης της γης, αυτοί που έζησαν, ζουν και θα ζήσουν. Δεν έχει σημασία αν έζησαν μέσα στα στενά όρια της ελληνικής επικράτειας, δεν έχει σημασία αν γνώρισαν από κοντά ή θα γνωρίσουν αυτόν τον τόπο, δεν έχει σημασία αν μιλούν καλά τα ελληνικά, δεν έχει σημασία αν είναι Πόντιοι, Κρήτες, Θράκες ή Έλληνες τρίτης ή τέταρτης γενιάς των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας ή του Βελγίου και της Γερμανίας.

Σημασία έχει, ότι όλοι αυτοί αισθάνονται Έλληνες, θεωρούν τους εαυτούς τους Έλληνες, θέλουν να είναι Έλληνες, δεν μπορούν να σκεφτούν ότι μπορεί να πάψουν να είναι Έλληνες. Αυτό είναι απολύτως φυσικό και ισχύει για κάθε άνθρωπο αυτής της γης, που σαν τον ποταμό αναζητά τις πηγές του. Το ίδιο κάνουν και οι Ιρλανδοί της Αμερικής, το ίδιο και οι Σκωτσέζοι, το ίδιο και οι Ιταλοί. Κάθε άνθρωπος που σέβεται την Ιστορία του λαού του, κρατάει βαθιά μέσα του τις ρίζες του.

Σε κάθε Εθνική Επέτειο γιορτάζουμε αυτή τη συνέχεια, την ιστορική διαδρομή της φυλής μας μέσα στον χρόνο, μέσα στην ιστορική εξέλιξη, τα καλά μας και τα κακά μας, τις στιγμές δόξας και τις ήττες μας, τη ζωή μας με μια συγκεκριμένη ταυτότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαστε είτε καλύτεροι είτε χειρότεροι από οποιονδήποτε άλλον λαό αυτού του κόσμου. Το τι κουβαλάει ο καθένας ατομικά μέσα του, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Όταν όμως αυτό το κάτι του ενός ενώνεται με το κάτι του διπλανού και του παραδίπλα και ένας λαός (με την έννοια όχι τη στενή των κατοίκων του κράτους, αλλά με την ευρύτερη που περιλαμβάνει τους Έλληνες όλης της Γης) ενώνεται μια συγκεκριμένη ημέρα όπως η χθεσινή, ντύνει τα παιδάκια του τσολιαδάκια από την πλατεία Συντάγματος μέχρι τους δρόμους της Νέας Υόρκης και κουνάει σημαιάκια με την γαλανόλευκη, τότε αυτό το κάτι γιγαντώνεται και μετουσιώνεται σε ένα πράγμα, αυτό που λέγεται Εθνική Συνείδηση. Η τελευταία είναι Εθνικισμός; Μήπως υποκρύπτει έναν υποβόσκοντα Ναζισμό; Μήπως πυροδοτεί τον Ρατσισμό; θα μπορούσε να ρωτήσει κάποιος είτε από αφέλεια είτε με δόλο.
Όχι Ανόητε, δεν είναι τίποτα απ’ όλα αυτά τα εμμονικά που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε κουφιοκέφαλος στο άδειο κεφάλι του!


Απλά, η Εθνική Συνείδηση είναι η Συνέχεια που επιθυμεί να έχει κάθε Λαός, ο οποίος σέβεται τον εαυτό του και θέλει να δει τα παιδιά του να μεγαλώνουν τα παιδιά τους, όπως και τα εγγόνια των εγγονών τους τα δικά τους παιδιά και εγγόνια!

Είναι τόσο απλό Ηλίθιε και αν έχεις τόσο ανάγκη να ψάξεις για κόκκινους ή μαύρους φασίστες, μη ψάξεις μακριά, απλά κοίτα την μούρη σου στον καθρέφτη! 

Σημείωση: Η φωτογραφία είναι από το προσωπικό αρχείο του συμβούλου ασφαλείας Αλέξανδρου Νίκλαν, ο οποίος την παραχώρησε ευγενικά για να συνοδέψει το κείμενο του κυρίου Φουρναράκου. 

Geopolitics



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.