Τελευταίες αναρτήσεις

8 Απριλίου 2017

Οι πραγματικοί ωφελούμενοι της παγκοσμιοποίησης!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
 

Ο γκουρού του μάρκετινγκ Θίοντορ Λέβιτ, καθηγητής στο Χάρβαρντ το 1983 μίλησε και προέβλεψε την οικονομική παγκοσμιοποίηση.  

Όμως κάποιοι με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους εδώ και καιρό προσπαθούν να την επιβάλουν και σε άλλα επίπεδα όπως πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά! 

Η εξέλιξη της τεχνολογίας ειδικά στις επικοινωνίες και στις μεταφορές βοηθούν αυτές τις επιδιώξεις γιατί σε σχέση με το παρελθόν τα κρατικά σύνορα των χωρών δεν μπορούν πλέον να συγκρατήσουν την διακίνηση ιδεών, ανθρώπων και προϊόντων.  

Όμως αλήθεια έχουμε σκεφτεί τα θετικά και τα αρνητικά μιας τέτοιας επιβολής και ποιους πραγματικά ωφελεί;

Προσωπικά πιστεύω ότι η πραγματικά ωφελούμενοι δεν είναι οι λαοί και ούτε καν τα ίδια τα κράτη αλλά κάποιοι μεγαλοκαρχαρίες τους οποίους μπορούμε να τους μετρήσουμε στα δάκτυλα των χεριών μας. 

Θα σας αναφέρω ένα παράδειγμα που έχει να κάνει με τις διάφορες πολυεθνικές οι οποίες στα πλαίσια της μείωσης του κόστους μεταφέρουν τα εργοστάσια παραγωγής σε χώρες του τρίτου κόσμου όπου οι άνθρωποι ως προς το εργασιακό ωράριο και τις εξευτελιστικές αμοιβές δουλεύουν με συνθήκες 19ου αιώνα.

Αυτοί λοιπόν οι κύριοι εν συνεχεία πωλούν πανάκριβα τα προϊόντα τους στις ανεπτυγμένες χώρες ενώ φορολογούνται με μικρούς συντελεστές στις τρίτες χώρες παραγωγής αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο τεράστια κέρδη. 

Ας δούμε όμως τι συμβαίνει στην ίδια την χώρα από την οποία μεταναστεύει μια επιχείρηση. 

1ον Αυξάνεται η ανεργία με τα γνωστά επακόλουθα δηλ. φτωχοποίηση του πληθυσμού και κοινωνική αναταραχή, απώλεια φορολογικών και ασφαλιστικών εσόδων, αύξηση των κρατικών δαπανών για επιδότηση των ανέργων κ.α. 

2ον Μειώνεται συνεχώς ο παραγωγικός ιστός της χώρας οπότε μειώνεται το ΑΕΠ και γενικά έχουμε αρνητικούς δείκτες στο ισοζύγιο πληρωμών σε σχέση με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές με αποτέλεσμα την διόγκωση του εξωτερικού χρέους! 

3ον Αυξάνεται η μετανάστευση των νέων αλλά και η υπογεννητικότητα οπότε μακροπρόθεσμα μπορούν να υπάρξουν και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις!

Με τα παραπάνω και μόνο μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι η κατάργηση της έννοιας του Έθνους κράτους και η αποδοχή της παγκοσμιοποίησης λειτουργεί μόνο προς όφελος αυτών που θέλουν να την επιβάλλουν δηλ. των πολυεθνικών και των τραπεζιτών. 

Επίσης θέλω να επισημάνω ότι την δεδομένη στιγμή για την υλοποίηση της χρησιμοποιείται η «άναρχη» φαινομενικά αλλά μεθοδευμένη τυπικά μετανάστευση με απώτερο σκοπό να υπάρξει εθνολογική και πολιτισμική αλλοίωση των λαών η οποία θα μηδενίσει την συνοχή των και κατ’ επέκταση την οργανωμένη αντίσταση σε όλους αυτούς τους άθλιους σχεδιασμούς! 

Φυσικά για όλα αυτά εδώ και χρόνια υπάρχει φειδωλή «χρηματοδότηση» εκ μέρους των ενδιαφερομένων σε κρατικούς λειτουργούς, σε οργανώσεις αλλά και δημιουργία πάμπολλων Μ.Κ.Ο με το μανδύα του δήθεν ανθρωπισμού και της φιλανθρωπίας! 

Παγκοσμιοποίηση!… η απόλυτη έννοια της δουλείας και της φτωχοποίησης των λαών εκ των οποίων κάποιοι στις ανεπτυγμένες χώρες άρχισαν να βλέπουν τη φάκα πίσω από το τυράκι και σιγά σιγά αναδεικνύουν ηγεσίες που αντιτίθενται σε αυτήν. Ηγεσίες και κινήματα τα οποία τα σύγχρονα παγκόσμια λαμόγια και οι αβανταδόροι τους στα ΜΜΕ (προ του κινδύνου να χάσουν την κουτάλα και την βολή τους) με ευκολία βαφτίζουν Εθνικιστές, Λαϊκιστές ακόμα και γραφικούς! 

Φίλες/οι η χώρα και λαός μας (λόγω διαχρονικών ανάξιων και ξεπουλημένων ηγεσιών) επιλέχτηκε να γίνει το πειραματόζωο αυτής της ζοφερής προοπτικής οπότε έχουμε χρέος να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας αλλά και στην ένδοξη ιστορία της πατρίδας μας! 

πηγήShare

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.