8 Απριλίου 2017

Καταγγελία της Ελεύθερης Πατρίδας για την πώληση της ΔΕΗ

Η κυβέρνηση πλέον ξεπερνά τα όρια της υποδούλωσης στα ξένα συμφέροντα και εισέρχεται στον χώρο των προδοτικών πράξεων κατά της χώρας που -υποτίθεται ότι- κυβερνά.

Με πρόσχημα ότι το απαιτούν οι ''κακοί'' ξένοι δανειστές, αλλά στην πραγματικότητα μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζει ανερυθρίαστα να πωλεί την δημόσια περιουσία, θαρρείς και είναι τσιφλίκι της. 

Έτσι μετά την ''πώληση'' λιμανιών, αεροδρομίων, τραπεζών κλπ, τώρα εκχωρείται η ΔΕΗ, με αποτέλεσμα την απώλεια της ενεργειακής μας ανεξαρτησίας. Ένας εθνικός οργανισμός, με 62 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και 363 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, που μέχρι πριν από 7 χρόνια είχε 1 δις κέρδη ετησίως, η συνολική περιουσία του οποίου (ύδατα, υποδομές, λιγνιτικά αποθέματα) αποτιμάται σε περίπου 600 δις θα εκχωρηθεί αντί πινακίου φακής. 

Πρόκειται για ένα ξεπούλημα ή μάλλον καλύτερα κλοπή της περιουσίας των ελλήνων πολιτών, των οποίων η φτωχοποίηση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό! Τεράστιες εκτάσεις γης, ποτάμια, εγκαταστάσεις, φράγματα, χαρίζονται στους εκβιαστές ξένους δανειστές, με την προδοτική προσφορά τους από τους ντόπιους κυβερνώντες! 

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, να μην ψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο. Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στους δανειστές, ότι οι πράξεις τους είναι καταδικαστέες και πως ακόμη κι αν προχωρήσουν σε τέτοιου είδους συναλλαγή, αυτή δεν θα ισχύει για την Ελεύθερη Πατρίδα, θα μηνυθούν όσοι την υπογράψουν, θα καταγγελθεί αμέσως νομικώς τόσο στο εσωτερικό όσο και διεθνώς και δεν θα υπάρξει περίπτωση να ισχύσει στην πράξη! 

Το Γραφείο Τύπου της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ 
Ακαδημίας 57 – Αθήνα 106 79 – Τηλ:2103645335-
www.eleftheripatrida.gr 

Παραθέτουμε απόσπασμα της ομιλίας του αγαπητού φίλου και τακτικού αρθρογράφου μας κ. Ηλία Ευαγγελόπουλου που είναι μέλος της Ελεύθερης Πατρίδας την οποία μπορείτε να δείτε ολόκληρη ΕΔΩ. 

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και η Δ.Ε.Η. που είναι και το θέμα των ημερών για την περιοχή μας. Οι βιομηχανικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χρειάζονται φθηνή ενέργεια. Και χώρες όπως η δική μας είναι τα θύματα. Βέβαια απώτερος σκοπός είναι η ενέργεια μέσα από την πλήρη απελευθέρωσή της να φτάσει στα χέρια λίγων ιδιωτών που θα την ελέγχουν.

Η  Δ.Ε.Η. ξεκίνησε το 1950 ως κρατική κοινωφελής εταιρεία και το 2001 με βάση το Νόμο 2773/1999 μετετράπη σε ανώνυμη εταιρεία. Η μεταβολή αυτή επήλθε λόγω αλλαγών στην ευρωπαϊκή ενεργειακή νομοθεσία που σκοπό είχε την άμεση απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Το 2001 η ΔΕΗ Α.Ε. εισέρχεται στο χρηματιστήριο και σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34,12% από το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 17%, δημόσια ασφαλιστικά ταμεία 3,8% και τα υπόλοιπο 45,07% ανήκει σε επενδυτές.

Το 17% του ΤΑΙΠΕΔ είναι προς πώληση και το ελληνικό δημόσιο ουσιαστικά κατέχει σήμερα το 1/3 της εταιρίας. Να γνωρίζεται ότι εάν ένα πουλόβερ αρχίσει να ξηλώνεται στο τέλος θα ξηλωθεί όλο.

Το 2001 με βάση το Ν. 4001 η Δ.Ε.Η. και σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες ιδρύει την κατά 100% θυγατρική της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. η οποία κατέχει και λειτουργεί το σύστημα μεταφοράς το οποίο στο τέλος του 2013 αποτελείτο από 11.232 χλμ. Γραμμών.

Η ιδιοκτησία του δικτύου διανομής ανατίθεται σε άλλη, κατά 100% θυγατρική της Δ.Ε.Η., την ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. στην οποία ανήκει 236.290χλμ. δικτύου.

Στις 11.07.2016 η 14η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης εγκρίνει την πώληση του ΑΔΜΗΕ.

Σήμερα η Δ.Ε.Η. παρόλα τα προβλήματα που της δημιούργησαν με το χαράτσι, τη μείωση της χρήσης του λιγνίτη, τον Μηχανισμό Ανάκτησης Μεταβλητού Κόστους, την αδυναμία είσπραξης των οφειλών  λόγω της κρίσης κ.λπ. κατέχει πάνω από το 85% του μεριδίου της αγοράς Η/Ε στη χώρα μας με περίπου 7,5 εκατομμύρια πελάτες.. Για να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα για τη Δ.Ε.Η. και προκειμένου να εγκριθεί το τρίτο μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με το ψηφισθέν πρόγραμμα από την 1η Ιανουαρίου 2020 η Δ.Ε.Η. Α.Ε. θα έχει το 49% του μεριδίου αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας πράγμα που θα την υποχρεώσει να χάσει τους μισούς και πλέον πελάτες της ενώ στους πελάτες της, θα ανήκουν και όσοι αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Σήμερα οι καταναλωτές χρωστάνε στη Δ.Ε.Η. Α.Ε. 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ τα 500 από αυτά είναι αδύνατο να εισπραχθούν.

Η εξέλιξη των οικονομικών της ΔΕΗ την οδηγεί σε περικοπές δαπανών με αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας του ενεργητικού της.

Εξετάζοντας τους δείκτες Ταμιακής Ρευστότητας και ταμιακής κυκλοφοριακής ταχύτητας διαπιστώνεται η αδυναμία στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση από άποψη κεφαλαίου κίνησης. Οι αριθμοδείκτες  Δανειακής Επιβάρυνσης, καταδεικνύουν την εξάρτηση της επιχείρησης από ξένα κεφάλαια καθιστώντας την εταιρία ευάλωτη στις δανειακές της υποχρεώσεις, αναγκαζόμενη να προσφεύγει λόγω της κρίσης σε υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Η αριθμοδείκτες αποδοτικότητας καταδεικνύουν την αδυναμία της επιχείρησης να διατηρήσει και να αυξήσει την περιουσία της.

Μια επιχείρηση που το 2009 κατέγραψε κέρδη άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, το 2011, το 2013 και 2015 κατέγραψε ζημίες ενώ το 2012 και το 2014 παρουσίασε ελάχιστα κέρδη.

Ο συσχετισμός των κερδών της επιχείρησης με τους χρεωστικούς τόκους καταδεικνύει την αδυναμία κάλυψης του αυξανόμενου κόστους δανεισμού από την κερδοφορία, πράγμα που θα οδηγήσει σε σταδιακή αδυναμία της επιχείρησης να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Ο συνδυασμός της επιταχυνόμενης συρρίκνωσης του μεριδίου αγοράς και της επιδείνωσης των πωλήσεων θα αναγκάσει την Δ.Ε.Η. σταδιακά να πουλήσει την περιουσία της, λιγνίτη, μονάδες, υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Στο τέλος θα πωληθούν όλα. Γι’ αυτό να μην έχετε καμιά αμφιβολία. Και βέβαια όλα αυτά, κυριολεκτικά θα πωληθούν για ένα κομμάτι ψωμί. 

Προσωπικά όμως εάν όλα αυτά μου ανήκανε δεν θα πωλούσα τίποτα, ακόμα και εάν μου δίνανε χίλιες φορές περισσότερα από όσα αξίζανε. Δεν θα χάριζα από όσα μου αναλογούν ως Έλληνα πολίτη, ούτε ένα κυβικό εκατοστό πετρελαίου η φυσικού αερίου, ούτε ένα τετραγωνικό χιλιοστό ελληνικής γης σε κανένα Αμερικάνο, Γερμανό, Ισραηλινό, Τούρκο, πλούσιο Έλληνα ή οποιονδήποτε άλλο. Το εκατό της εκατό αυτών ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν χαρίζονται ούτε πωλούνται σε κανένα. Δυστυχώς έχουμε καταντήσει δειλοί αφού πολλοί Έλληνες λένε: “Ας τα πάρουν όλα και ας μας αφήσουν ήσυχους”.

Ότι έχει ήδη πωληθεί ή πρόκειται να πωληθεί από δω και πέρα θα εθνικοποιηθεί. Και αυτό ισχύει και για την Δ.Ε.Η.. Ήταν μια ισχυρή επιχείρηση και την κατάντησαν ερείπιο για να την τεμαχίσουν και να την ξεπουλήσουν. Θα γίνει πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν και η κορυφαία επιχείρηση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Εδώ θα τονίσω ότι οι τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών είναι οι στυλοβάτες ενός ανεξάρτητου και ισχυρού κράτους. Η απώλεια τους είναι χτύπημα στην καρδιά της πατρίδος και ισοδυναμεί με πράξη εσχάτης προδοσίας. Αυτό που ως «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ» διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό είναι ότι οι υπεύθυνοι όπου και αν καταφύγουν, ακόμα και στο δάσος του Αμαζονίου να κρυφτούν, θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε πίσω για να κριθούν από την ελληνική δικαιοσύνη.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.