Τελευταίες αναρτήσεις

19 Απριλίου 2017

Καταρρέουν τα Σκόπια: Οι Σλάβοι είναι έτοιμοι να πάρουν τα όπλα κατά των Αλβανών

Οπλα όπως εκείνα τα μαχαίρια, οι χειροβομβίδες και τα τουφέκια που φιγουράρουν απειλητικά ως σχέδια στα λάβαρά τους. Αλλά και όπλα όπως εκείνα που είχαν όντως ηχήσει μεταξύ Σλαβομακεδόνων και Αλβανών πίσω στο 2001 στα εδάφη της ΠΓΔΜ. Ως πρωτεύουσα αναγνωρίζουν βέβαια τα Σκόπια.
 
Στις σημαίες που ανεμίζουν, ωστόσο, με την καλούμενη «Ενωμένη Μακεδονία», τα σύνορα της καρδιάς τους εκτείνονται έως τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Καβάλα και τη Θάσο. «Αγκαλιάζουν» ακόμη και κομμάτια της ανατολικής Αλβανίας αλλά και της δυτικής Βουλγαρίας. 
 
Ακροδεξιές οργανώσεις, όπως αναφέρει το Έθνος, προσκείμενες άμεσα ή έμμεσα στο σλαβομακεδονικό (παρα)κράτος του εθνικιστή Νίκολα Γκρούεφσκι, εκμεταλλεύονται το πολιτικό τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί η ΠΓΔΜ και βγαίνουν στο προσκήνιο διεκδικώντας ρόλο... αυτόκλητου «εθνικού σωτήρα».
 
Για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους συνδαυλίζουν την εθνοτική ένταση. Διαμηνύουν ότι η χώρα κινδυνεύει να διαλυθεί από εσωτερικές αυτονομιστικές αλβανικές τάσεις και έξωθεν οράματα περί Μεγάλης Αλβανίας. Υποστηρίζουν ότι οι Αλβανοί θέλουν να τους επιβάλουν ως γλώσσα τα αλβανικά, να αλλάξουν τα εθνικά σύμβολα της χώρας κ.ά. Οι ίδιοι οι Αλβανοί των Σκοπίων μπορεί βέβαια να το αρνούνται, αλλά αυτό πλέον μικρή σημασία έχει.
 
Ο βασικός στόχος του σλαβομακεδονικού εθνικισμού (σε πρώτη φάση και απόλυτη σύμπλευση με το στρατόπεδο Γκρούεφσκι) είναι να αποτρέψει το ενδεχόμενο σχηματισμού μιας κυβέρνησης συνασπισμού στην ΠΓΔΜ με τη συμμετοχή των Σοσιαλιστών (SDSM) και τριών αλβανικών κομμάτων.
 
Οι Αλβανοί των Σκοπίων ήταν, βλέπετε, «καλοί» για το σλαβομακεδονικό κατεστημένο μόνον ως κυβερνητικοί εταίροι της παράταξης VMRO-DPMNE του Γκρούεφσκι την περίοδο 2008-2016. Τώρα, μετά τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου, που αποφάσισαν να αλλάξουν στρατόπεδο και να συμπράξουν με τους Σοσιαλιστές του Ζόραν Ζάεβ... έγιναν εθνική απειλή.
 
Κοινή διακήρυξη
 
Περισσότερες από 20 ακροδεξιές οργανώσεις των Σκοπίων συγκεντρώθηκαν στις αρχές Απριλίου στην πόλη Βελεσά/Βέλες υπογράφοντας κοινή διακήρυξη-καταστατικό για «τη συνεργασία όλων των μακεδονικών πατριωτικών ενώσεων υπό την ομπρέλα ενός μακεδονικού εθνικού μετώπου που θα προστατεύει τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα της χώρας».
 
«Ενημερώνουμε το κοινό ότι είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα τη Δημοκρατία της Μακεδονίας ως χώρα καταγωγής των Μακεδόνων» διακήρυξε εις εκ των πρωταγωνιστών της εκδήλωσης, καλώντας μάλιστα τους πολίτες να δράσουν σήμερα όπως έκαναν το 1903 (κατά την Εξέγερση του Ιλιντεν ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία) και το 1944 (ως συνεργάτες τότε των ναζί ενάντια στους Συμμάχους).
 
«Είμαστε ενωμένοι υπέρ της διατήρησης του ονόματος Δημοκρατία της Μακεδονίας» σημειώνουν στην κοινή τους διακήρυξη οι οργανώσεις του καλούμενου «Μακεδονικού εθνικού μετώπου». Προχωρούν, μάλιστα, ακόμη παραπέρα αποκηρύσσοντας κάθε «απόκλιση» από την εν λόγω διακήρυξη ως «εθνική προδοσία για τη Μακεδονία».
 
Στον απόηχο των εκλογών του Δεκεμβρίου και με την πολιτική κρίση να βαίνει επιδεινούμενη, νέες εθνικιστικές οργανώσεις ξεφυτρώνουν σε διάφορα μέρη της χώρας δηλώνοντας έτοιμες να υπερασπιστούν το σλαβομακεδονικό στοιχείο, με την αιτιολογία ότι αυτό απειλείται. Σε πρόσφατο δημοσίευμά του το βαλκανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Balkan Insight» εστιάζει ειδικότερα σε τρεις νεοπαγείς «πατριωτικές ΜΚΟ» με έντονα αντικομμουνιστική ρητορική.
 
Στα «Λιοντάρια» («Lavovi») από την πόλη Μπίτολα/Μοναστήρι («Λιοντάρια» ονομάζονταν, διόλου τυχαία, και οι παραστρατιωτικού χαρακτήρα αστυνομικές δυνάμεις που πολέμησαν ενάντια στους Αλβανούς αντάρτες του UCK το 2001). Στην ένωση «Nepokor» από τη Στρούγκα. Και στην οργάνωση «Metodija Patce» από την Οχρίδα (που παίρνει το όνομά της από τον Βουλγαρομακεδόνα Metody Patchev της σλαβόφωνης αυτονομιστικής Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης των αρχών του 20ού αιώνα).
 
Ο λόγος για μια σειρά από οργανώσεις βγαλμένες μέσα από τον ψευδομακεδονικό μεγαλοϊδεατισμό του καθεστώτος Γκρούεφσκι. Για μια σειρά από θεωρητικά υπερκομματικές ομάδες, πολλά μέλη των οποίων έχουν ωστόσο περάσει από τις τάξεις του VMRO-DPMNE και έρχονται σήμερα να λειτουργήσουν ως μακρύ χέρι του παλαιού καθεστώτος στην προσπάθειά του να επιβιώσει.
 
Ενδεικτική και η ρητορική τους, με τα «Λιοντάρια» της πόλης Μπίτολα να υπογραμμίζουν ως στόχο τη «διατήρηση των μακεδονικών γονιδίων από την αρχαιότητα έως τις σύγχρονες ημέρες», και τη «Metodija Patce» της Οχρίδας να κηρύττει την «πλήρη μακεδονική ιστορική συνέχεια», διεκδικώντας ως «δικούς της» όχι μόνο τον Μέγα Αλέξανδρο αλλά και τον τσάρο Σαμουήλ Β' της Βουλγαρίας. Εκείνο το στοιχείο που κυριαρχεί ωστόσο πλέον, ως πολιορκητικός κριός αλλά και λόγος ύπαρξης, στη ρητορική των εθνικιστών της ΠΓΔΜ είναι η όξυνση της πολεμικής ρητορικής ενάντια στον αλβανικό παράγοντα. Αρχής γενομένης από το 2014, η ΠΓΔΜ βουλιάζει ολοένα βαθύτερα σε μια κρίση που ξεκίνησε ως πολιτική, για να λάβει στην πορεία βαθιά υπαρξιακές διαστάσεις. Στη μια πλευρά το κατηγορούμενο για σωρεία σκανδάλων διαφθοράς VMRO-DPMNE του δεξιού πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι που κυβερνά από το 2006 (με τη στήριξη Ρώσων και Σέρβων).
 
Σε ρόλο ρυθμιστή
 
Στην άλλη οι Σοσιαλδημοκράτες (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ που διεκδικούν την εξουσία με τις ευλογίες της Δύσης. Και στη μέση, σε ρόλο ρυθμιστή, ο αλβανικός παράγοντας ως κοινό μπλοκ τριών παρατάξεων που παίρνουν πλέον θέση στο πλευρό του Ζάεβ. Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Δεκεμβρίου, η χώρα δείχνει να βρίσκεται στα πρόθυρα ενός πολιτικού εμφυλίου με ολοένα εντονότερα εθνοτικά χαρακτηριστικά, χαρακτηριστικά ιδιαιτέρως επικίνδυνα για τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Με 51 έδρες (σε σύνολο 120) το VMRO-DPMNE του Γκρούεφσκι ήρθε μεν οριακά πρώτο στις εκλογές, αλλά δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση καθώς δεν βρίσκει εταίρο ώστε να εξασφαλίσει την πλειοψηφία.
 
Οι Σοσιαλιστές από την άλλη μπορεί να ήρθαν οριακά δεύτεροι (με 49 έδρες), αλλά έχουν τη στήριξη τριών αλβανικών κομμάτων, όπερ σημαίνει ότι θα μπορούσαν, εάν τους δινόταν η σχετική εντολή, να προχωρήσουν στον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.
 
Τα εμπόδια
 
Το σλαβομακεδονικό κατεστημένο ωστόσο θέτει εμπόδια, επικαλούμενο την απειλή του αλβανικού εθνικισμού. Απορρίπτει ως εθνικά διαλυτική την καλούμενη «αλβανική πλατφόρμα» (όπως ονομάζονται τα επτά κοινά αιτήματα που θέτουν οι αλβανικές παρατάξεις ως προϋπόθεση για να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση συνασπισμού).
 
Κατηγορεί τους Αλβανούς γείτονες (Τίρανα και Πρίστινα) για απόπειρα εμπλοκής στα εσωτερικά της χώρας. Θυμάται την απειλή της Μεγάλης Αλβανίας και ζητά η χώρα να ξαναπάει άμεσα σε εκλογές.
 
Το γεγονός ότι τα αλβανικά κόμματα βρέθηκαν μετεκλογικά, στις 7 Ιανουαρίου, στα Τίρανα να χαράσσουν στρατηγική μαζί με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, διεκδικώντας την «πλήρη ισότητα» μεταξύ Αλβανών και Σλαβομακεδόνων εντός της ΠΓΔΜ, έδωσε όντως στο στρατόπεδο Γκρούεφσκι ακριβώς εκείνη την αφορμή που χρειαζόταν για να μπλοκάρει κάθε πολιτική εξέλιξη.
 
Πίσω στο παρόν, ο ίδιος ο Ζάεβ αλλά και κάποια από τα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων επιλέγουν να κρατούν χαμηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης, υπογραμμίζοντας ότι σέβονται το Σύνταγμα της χώρας. Κι αυτό ακριβώς για να μην πέσουν στην παγίδα του παλαιού καθεστώτος. Το VMRO-DPMNE, ωστόσο, θεωρεί προφανώς ότι έχει βρει τη μανιέρα που θα το κρατήσει στην εξουσία, και επιμένει. Για τον ίδιο τον Γκρούεφσκι, άλλωστε, πλέον είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου». Ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είναι σαφές ότι σε περίπτωση που μείνει εκτός εξουσίας θα κινδυνεύσει να βρεθεί στη φυλακή κατηγορούμενος για σειρά υποθέσεων διαφθοράς.
 
Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης
 
Η ειδική εισαγγελία της χώρας (SJO), ένα όργανο που δημιουργήθηκε το 2015 έπειτα από παρέμβαση της ΕΕ, τον έχει ήδη καλέσει τρεις φορές να δώσει κατάθεση στη σκιά κατηγοριών για εκλογική νοθεία. Δεκάδες στελέχη του VMRO-DPMNE βρίσκονται, παράλληλα, ήδη στο στόχαστρο της SJO κατηγορούμενα για σωρεία υποθέσεων διαφθοράς.
 
Απέναντι σε όλα αυτά, το καθεστώς Γκρούεφσκι απαντά όπως ξέρει καλύτερα: επιστρατεύοντας ως ασπίδα τον πρόεδρο Ιβάνοφ και επενδύοντας σε μια εθνοτική ρήξη, η οποία ωστόσο ανοίγει τον δρόμο για τη δράση διαφόρων ακραίων. Ηταν ο ίδιος, άλλωστε, ο Γκρούεφσκι που είχε στις 26 Φεβρουαρίου δώσει το «ελευθέρας», υποστηρίζοντας ότι «η χώρα δέχεται επίθεση και μόνον ο λαός μπορεί να την προστατεύσει».
 
Πηγή: Έθνος
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
Ας αλληλοφαγωθούν οι Σκοπιανοί κομμιτατζήδες με τους Αλβανούς να τελειώνουμε...
Να τονίσω ότι ότι το ΕΘΝΟΣ είναι μια φυλλάδα που στήριξε μνημόνια, προδοσίες και οτιδήποτε άλλο ανθελληνικό τα τελευταία ειδικά 7 χρόνια.... (πχ στο δημοψήφισμα ήταν με το ΝΑΙ) κι έτσι ας μην μας φαίνεται παράξενη η χρήση όρων όπως "σλαβομακεδόνας" και "βουλγαρομακεδόνας"...
Φυσικά είναι όροι ψεύτικοι....
 
Μακεδόνες είναι ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κάτοικοι της Μακεδονίας... και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ...
Οι άλλοι είναι απλώς Σλάβοι και Βούλγαροι.
Και αγωνιστήκαμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε την Μακεδονία ελεύθερη κι ελληνική και καμία κωλοφυλάδα σαν το Εθνος δεν έχει το δικαίωμα και ειδικά όταν μιλάει σε Ελληνες αναγνώστες, να γράφει τέτοιες ανυπόστατες ιστορικά λέξεις....
 
Στην δημοκρατία ο Τύπος είναι ελεύθερος να έχει άποψη....
Αλλά και οι πολίτες να μην αγοράζουν αυτά τα ανθελληνικά έντυπα και να μην επισκέπτονται τις σιχαμερές ιστοσελίδες τους....
 
Κάποτε σε αυτόν τον τόπο πρέπει να ξυπνήσουμε....Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook, στο Twitter ή στο Google+ μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Στην μπάρα που περνάει κυλιόμενη πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων μπορείτε να δείτε σε τίτλους τις 25 τελευταίες αναρτήσεις μας. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι (λινκ) και πατώντας τους θα ανοίξει σε ένα ξεχωριστό παράθυρο η συγκεκριμένη ανάρτηση.

9. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.