10 Δεκεμβρίου 2019

ΟΙ Ε.Δ ΜΠΟΡΟΥΝ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Γράφει ο Αμφικτύων

Φίλοι της ιστοσελίδας μου συχνά με ρωτούν γιατί πλανάται αμφιβολία όσον αφορά τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα με την Τουρκία και όχι μόνον. 

Τους τονίζω ότι έχω πλήρη εμπιστοσύνη στις Ε.Δ της χώρας παρά το ολιγάριθμο και πιθανόν μερικές καθυστερήσεις στον εκσυγχρονισμό. Η Ελλάς ανέκαθεν ήτο ολιγάριθμο έθνος έναντι των βαρβάρων επιδρομέων. Τούτο ισχύει και στο ιστορικό και στο πρόσφατο παρελθόν. Παρά ταύτα σε όλους σχεδόν τους πολέμους οι Ελληνικές Ε.Δ βγήκαν νικηφόρες (Απελευθερωτικοί πόλεμοι 1912-13. Α’Π.Π, 1940-41, Εθνική Αντίσταση, συντριβή κομμουνιστοσυμμοριτών, 3η Ταξιαρχία στο Ελ-Αλαμέιν και Ρίμινι, Σύνταγμα Κορέας 1950-53, Αντίσταση κατά Αττίλα 1974, ακήρυχτη μάχη του Αιγαίου κ.α) Όσοι πόλεμοι χάθηκαν οφείλεται στην ανικανότητα και διχασμό των πολιτικών μας δυνάμεων.

Ο Έλλην στρατιώτης με όσα μέσα διαθέτει κάνει θαύματα διότι έχει απαράμιλλη ανδρεία, φιλοπατρία, ευρηματικότητα, πρωτοβουλία, ενσυνείδητη πειθαρχία, πίστη στα θεία και το αίσθημα της ιστορικότητος και της συνέχειας της φυλής μας. Στο στράτευμα ο νέος διαπαιδαγωγείται με το: «ταν ή επι τας», το «εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης», το «άμες δε γεσσόμεθα πολλώ κάρρονες» «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω», «αν τους κωτάει ας κοπιάσουν» και στις εφόδους φωνάζουν ΑΕΕΡΑΑΑΑ. 

Τις αξίες αυτές τις μεταδίδουμε και στους αλλοδαπούς που εκπαιδεύονται στις παραγωγικές σχολές των Ε.Δ. 

Ωστόσο οι Ε.Δ της χώρας κερδίσουν τις μάχες και ο πολιτικός μας κόσμος χάνει τους πολέμους. 

Εκεί υστερεί ο Ελληνισμός στην λεγόμενη «Πολιτική Βούληση». Σε όλους τους χαμένους πολέμους η πολιτική ηγεσία δεν είχε την πολιτική βούληση να κάνει το δέον γενέσθαι για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων και παραδίδεται αμαχητί στον αντίπαλο. Γιατί; Φοβικά σύνδρομα και εξάρτηση από ξένα κέντρα. 

Σήμερα η Τουρκία με την κατάπτυστη συμφωνία με την Λιβύη ουσιαστικά έχει εισέλθει στο ζωτικό μας χώρο που σύμφωνα με την στρατηγική αν δεν τον απωθήσουμε τότε η ήττα μας είναι εξασφαλισμένη. Και τούτο γιατί έβαλε πόδι στο Αιγαίο έθεσε κάτω από την ΑΟΖ της τα Δωδεκάνησα και το φοβερότερο όλων έθεσε υπό την άμεση απειλή της το πανίσχυρο φρούριο της Μεσογείου την Κρήτη, το αβύθιστο αεροπλανοφόρο όχι μόνο της Ελλάδος, αλλά του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Δυστυχώς εντός της Κυβερνήσεως και των κομμάτων υπάρχουν άτομα που ενεργούν ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και υπέρ των συμφερόντων ξένων δυνάμεων, του Σόρος και της Τουρκίας.

Τι πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση; 

1/ Αν τολμήσει η Τουρκία να φέρει γεωτρύπανο στα επίμαχα νερά που θεωρεί δική του ΑΟΖ και της Λιβύης τότε η αντίδραση της Ελλάδος πρέπει να είναι αυτόματη και κεραυνοβόλα δηλαδή ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ. 

2/ Ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει τις ενδοκυβερνητικές τριγλωσσίες οι οποίες προξενούν εθνική ζημία και στέλνουν λανθασμένα μηνύματα στην γείτονα. 

3/ Άμεση κατάθεση στον ΟΗΕ των ζωνών της Ελληνικής ΑΟΖ σε όλο το μήκος των ακτών της χώρας.

4/ Άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ΝΜ(από 6 ΝΜ που είναι τώρα) και του εθνικού εναέριου χώρου στα 12ΝΜ (από 10ΝΜ που ισχύει από το 1931) 

5/ Να ενεργήσει διπλωματικά ώστε να δημιουργηθεί Ευρωπαϊκή ναυτική αρμάδα με βάση στην Κρήτη και Κύπρο για την φύλαξη της Ανατολικής Μεσογείου και των ενεργειακών πόρων της. 

6/ Να εξοπλιστούν οι Ε.Δ της Ελλάδος από την Ε.Ε με βάσει νόμο περί Εκμισθώσεως και Δανεισμού έναντι υδρογονανθράκων (όπως ίσχυσε για την Βρετανία το 1939 εκ μέρους των ΗΠΑ) διότι η Ελλάς προμαχεί υπέρ της Ελευθερίας της Ε.Ε, των συνόρων της και των Αξιών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, απέναντι στον Ισλαμοφασισμό και τον νέο-Οθωμανικό σκοταδισμό. 

7/ Να αναλάβει η FRONTEX ομού με το Λ.Σ την σφράγιση των συνόρων και την απώθηση και επιστροφή των λαθρομετανανστών και όχι ως μέχρι τούδε στην μεταφορά των στα Ελληνικά νησιά. 

8/ Να πιέσει την Ε.Ε για την λήψη αποτελεσματικών μέτρων κατά της Τουρκίας για την παραβίαση των Ευρωπαϊκών κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου και χρησιμοποίηση των λαθρομεταναστών σαν εκβιαστικό όπλο 

9/ Τέλος αλλά το πιο σοβαρό να ανυψώσει το ηθικό του Ελληνικού λαού, όχι εξ αιτίας φοβίας αλλά ένεκα της διαβρώσεως που συντελείται συστηματικά από ορισμένα κανάλια τα οποίας αναπαράγουν την τουρκική προπαγάνδα. 

Αμφικτύων 
10/12/2019 

*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων λογοτεχνών  
http://amphiktyon.blogspot.com/Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες του Google Friend Connect (θα βρείτε δεξιά το ανάλογο gadget) να γίνετε φίλος του ιστολογίου μας και να λαμβάνετε με την εγγραφή σας στο αμέσως παρακάτω gadget πατώντας την λέξη "Εγγραφή" ενημερώσεις του ιστολογίου μας.

4. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

5. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

6. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

7. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

8. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Αλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.