15 Δεκεμβρίου 2019

ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»!

Σχόλιο Πᾶνος: Ἀναρωτιέμαι, τὶ ἐννοεῑ ὁ ἀρθρογράφος μὲ τὸ «ἔσκυψε καὶ ὁ Μίκης τὸ κεφάλι»;
Ποιὸν σκληρὸ ἀγώνα ἔδωσε ὁ «διεθνιστὴς πατριώτης»;
Δυστυχῶς παρεξηγηθήκαμε ὅταν λέγαμε τὶ δουλειὰ εἶχε νὰ μιλήση στὸ συλλαλητήριο τῶν Ἀθηνῶν καὶ τὸ ὁποῖον καπέλωσε καὶ δυστυχῶς λίγοι τὸ κατάλαβαν...
Διεθνιστὴς καὶ πατριώτης γίνεται;
Ὁ νοῶν νοεῖτῳ!
Ὅσον ἀφορὰ στὴν τελευταία παράγραφό του, περὶ δημοψηφίσματος, τὰ ἀδιαπραγμάτευτα ὅπως εἶναι ἡ Μακεδονία καὶ τὸ Αἰγαῖο, δὲν ἐπιδέχονται δημοψήφισμα ἀλλὰ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ!!!

______________________ 

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ! 

Ο Μίκης Θεοδωράκης, που έδωσε σκληρό αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών γιατί «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», δημοσίευσε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» με το οποίο υποστηρίζει ότι αν και το Αιγαίο είναι ένα και ελληνικό θα πρέπει να συνεκμεταλλευτούμε τους πόρους του (δηλαδή τους υδρογονάνθρακες) με τους Τούρκους και να συμπεριφερθούμε σαν να μην υπάρχουν τα νησιά του Αιγαίου, αφού αυτά είναι που κάνουν τους Τούρκους να αισθάνονται «ασφυξία» και προχωρούν σε προκλήσεις. 

Έτσι, προκειμένου «να διαφυλαχθεί η ειρήνη» στην περιοχή, θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πίσω η... Ελλάδα και όχι η Τουρκία!
Δηλαδή αντί να καλέσει την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συμφωνίες προτρέπει τους Έλληνες και την ελληνική πολιτική ηγεσία να κάνει τα στραβά μάτια και να... εξευμενίσει την Τουρκία προχωρώντας σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. 


Με δεδομένο ότι η Διεθνής Σύμβαση για τις ΑΟΖ αναγνωρίζει όλα τα ελληνικά δικαιώματα στο Αιγαίο και με δεδομένο ότι τα νησιά του Αιγαίου τα έχει κερδίσει η χώρα μας από την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συνθήκη Ειρήνης που υπογράφτηκε με την λήξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο Παρίσι, στην ουσία ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί την χώρα μας να αποκηρύξει μονομερώς τα δικαιώματά μας που εκπορεύονται από την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συμφωνία των Παρισίων και να παραχωρήσει μονομερώς τα δικαιώματα που έχουμε κερδίσει από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. 

Δηλαδή ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί να γίνει κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.
Κανείς δεν τόλμησε να εκχωρήσει τόσο απρόκλητα και εν καιρώ ειρήνης τα εθνικά δίκαια!

Να βοηθήσουμε την Τουρκία να μην... ασφυκτιά.

«Η δική μου άποψη είναι ότι η Τουρκία περιβάλλεται από τη θάλασσα και αισθάνεται ασφυξία όταν για τον άλφα ή βήτα λόγο υπάρχουν ουσιαστικά εμπόδια όπως είναι τα νησιά μας, που ακυρώνουν τη συμμετοχή της στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, πράγμα που θα επιθυμούσε ως χώρα περιβαλλόμενη από θάλασσα» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στο άρθρο του ο Μίκης Θεοδωράκης και σημειώνει ότι και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ήταν υπέρμαχος της ελληνοτουρκικής φιλίας, του έλεγε ότι οι Τούρκοι αισθάνονται όπως θα αισθανόμασταν κι εμείς εάν η Σαλαμίνα και η Αίγινα ήταν τουρκικά νησιά. 

«Θεωρώ λοιπόν, ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε αυτή την ασφυξία της Τουρκίας και συζητώντας μαζί της να καταλήξουμε σε μια ρεαλιστική λύση, σε μια συμφωνία των δύο πλευρών που να ξεπερνά τους τύπους και να λαμβάνει υπ' όψιν το γεγονός ότι η Τουρκία ασφυκτιά και απειλεί, με αποτέλεσμα να μένει ανεκμετάλλευτος ο υποθαλάσσιος πλούτος» καταλήγει ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Χωρίς ΑΟΖ και η Κρήτη; 

Και η έκφραση να ξεπεράσουμε του τύπους στην ουσία είναι να «ξεπεράσουμε» τα δικαιώματα που έχουν στην ΑΟΖ τα ελληνικά νησιά!
Δικαιώματα που παραχωρεί το διεθνές δίκαιο και οι διεθνείς συμφωνίες στην ελληνική επικράτεια!
Κι εδώ το βαρέλι των παραχωρήσεων – ξεπουλήματος των εθνικών δικαίων δεν έχει πάτο.


Γιατί αν «ξεπεράσουμε τους τύπους» και σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη αποδεχθούμε ότι δεν έχουν δικαιώματα επί της ΑΟΖ η Λέσβος η Ρόδος και τα άλλα νησιά, δεν θα έχει δικαιώματα στην ΑΟΖ ούτε η Κρήτη.

Αν δεν έχει ΑΟΖ η Κρήτη τότε όλη η ΑΟΖ που έχει με βάση τις διεθνείς συνθήκες το νησί θα πρέπει να μοιραστεί από τις όμορες ηπειρωτικές χώρες με αποτέλεσμα η ΑΟΖ της Τουρκίας να ενώνεται με την ΑΟΖ της Λιβύης.
Δηλαδή θα καταλήξουμε να παραχωρήσουμε στην Τουρκία μεγαλύτερη ΑΟΖ κι από αυτή που ανιστόρητα και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου διεκδικεί αυτή την στιγμή!


Και δεν τελειώνει εδώ. 

Αν μονομερώς αποδεχθούμε ότι τα νησιά του Αιγαίου δεν έχουν στην ουσία ΑΟΖ, τότε γιατί θα έχουν ΑΟΖ τα νησιά του Ιονίου;
Η ιταλική ΑΟΖ θα βρεθεί πολύ πιο κοντά την ηπειρωτική ακτογραμμή της Ελλάδας και επίσης η ΑΟΖ της Αλβανίας θα φτάνει μέχρι τα νερά δυτικά της Κέρκυρας που δεν θα έχει ΑΟΖ.


Τα ποσοστά της μοιρασιάς 

Για λόγους οικονομίας της συζήτησης όμως ας μείνουμε στο Αιγαίο της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία όπως το φαντάζεται ο Μίκης Θεοδωράκης αφού το άρθρο του απαντά και στο θέμα των ποσοστών (!) της συνεκμετάλλευσης. 

Συγκεκριμένα γράφει: «Όσο για τα ποσοστά του ενός και του άλλου, αυτά θα είναι το αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων που θα γίνουν με γνώμονα το διεθνές δίκαιο αλλά και την κοινή λογική που θα εμπνέεται τόσο από το αίσθημα δικαιοσύνης όσο και από τον ωμό ρεαλισμό. 

»Αυτό το θεωρώ πολύ προτιμότερο για τα ελληνικά συμφέροντα από τη δημιουργία μετώπου εναντίον της Τουρκίας με κίνδυνο μια πολεμική σύρραξη που θα την πληρώσουν οι λαοί και από τις δυο όχθες του Αιγαίου». 

Δηλαδή τι λέει ο Μίκης Θεοδωράκης; Ότι η μοιρασιά θα γίνει με βάση το διεθνές δίκαιο!
Αλλά ποιο είναι αυτό το διεθνές δίκαιο; 


Το μοναδικό διεθνές δίκαιο που αφορά τις ΑΟΖ και άρα την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων είναι το δίκαιο της Θάλασσας που αναγνωρίζει πλήρη ΑΟΖ σε όλο το Αιγαίο για την Ελλάδα.
Αφού εμείς θα έχουμε παραχωρήσει το δικαίωμα των νησιών μας στην Τουρκία με ποιο δίκαιο θα μοιράσουμε;
Άρα πάμε αναγκαστικά στο επόμενο κριτήριο που βάζει ο Μίκης Θεοδωράκης: «στην κοινή λογική που θα εμπνέεται τόσο από το αίσθημα δικαιοσύνης όσο και από τον ωμό ρεαλισμό».


Άμα όμως η Τουρκία είχε «κοινή λογική με αίσθημα δικαιοσύνης και ωμό ρεαλισμό» δεν θα «ασφυκτιούσε» όπως αναγνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης.
Θα αναγνώριζε ότι οι διεθνείς συνθήκες δίνουν πλήρη δικαιώματα στα ελληνικά νησιά και θα σεβόταν το διεθνές δίκαιο!
Άρα γιατί αύριο η Τουρκία θα έχει «αύριο» αυτό που δεν έχει «σήμερα» και δεν είχε «χθες»;


Αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσει ο Μίκης Θεοδωράκης όπως και θα πρέπει να μας εξηγήσει και γιατί «αύριο» η Τουρκία θα σεβαστεί τις διεθνείς συνθήκες που θα υπογράψει για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όταν δεν σέβεται και αμφισβητεί ανοικτά τις συμφωνίες και και το διεθνές δίκαιο που έχει υπογράψει «χθές»! 

Εν τέλει θα πρέπει να απαντήσει ο Μίκης Θεοδωράκης και σε ένα άλλο ερώτημα.
Αν «αύριο» συνεχίζει να αισθάνεται «ασφυκτικά» η Τουρκία τι θα πρέπει να κάνουμε; Να συνεχίσουμε να παραχωρούμε μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα; 


Μακεδονική σαλάτα 

Πριν από έξι μήνες ακριβώς στις αρχές Φεβρουαρίου από το βήμα του συλλαλητηρίου κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Μίκης Θεοδωράκης σημείωνε ότι «Τα Σκόπια, με όχημα το όνομα Μακεδονία και παραμορφώνοντας τα ιστορικά γεγονότα σε βαθμό γελοιότητας, επιδιώκουν στην πραγματικότητα την επέκταση των συνόρων τους εις βάρος των δικών μας για τη δημιουργία της λεγόμενης Μακεδονίας του Αιγαίου». 

Τώρα όμως ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί να προχωρήσουμε στην εκμετάλλευση του Αιγαίου μαζί με την Τουρκία κατά παράβασή όλων των διεθνών συμφωνιών και κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και μάλιστα οικειοθελώς και μονομερώς! 

Τότε ζητούσε δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών. Τώρα για το θέμα της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου όχι!

https://www.tribune.gr ΠΗΓΗ 
Πηγή: https://thesecretrealtruth.blogspot.com/ 
ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ

ΣΧΟΛΙΟ

Εγω την ξέρω την απάντηση γιατί ο Θεοδωράκης κάνει μαγκιές στους Σκοπιανούς και τεμενάδες στους Τούρκους....
Ο πρώτος λογος ειναι διοτι ειναι βραβευμένος απο τους Τούρκους για την (ανύπαρκτη) ελληνοτουρκική φιλία... που ανακάλυψαν μερικοί γελοίοι πρίν δεκαετίες με εκείνα τα τρισάθλια βραβεία Ιπεκσί...

Ο δεύτερος λόγος είναι διότι είναι γέρος.... και συνήθως οι γέροι (εκτός εξαιρέσεων) είναι δειλοί...
Δεν φοβαται τους Σκοπιανους που ειναι ανύπαρκτοι στρατιωτικώς και δεν μας απειλουν... αλλά τρέμει την πανισχυρη Τουρκία με τον τρίτο ισχυρότερο στρατό του ΝΑΤΟ....

Εκτός αν υπάρχει και τρίτος λόγος που είναι η γεροντική άνοια.... και όταν συνέρχεται κατα περιόδους πότε το παίζει πατριώτης και πότε διεθνιστής...

Οπως και να εχει το επικίνδυνο είναι ότι πληθαίνουν τα άρθρα με παρόμοιες θέσεις στον ελεγχόμενο ελληνικό τύπο και νομίζω ότι οδηγούμαστε πλέον να αντιληφθούμε τι σκοπό είχε η εκλογή Μητσοτάκη...
Ο Τσίπρας "έλυσε" το Σκοπιανό... κι ο Μητσοτάκης θα "λύσει" τα ελληνοτουρκικά κατά πως θέλουν οι επικυρίαρχες ξένες δυνάμεις...



Share

1 σχόλιο:

Άκων είπε...

Η ασφυξία των Τούρκων,

δεν θα υπήρχε, αν δεν κατείχαν- παράνομα -
τα μικρασιατικά παράλια.

Με την σφαγή και εκδίωξη
των Ελλήνων από τις
αλησμόνητες πατρίδες,
κέρδισαν τα εύφορα και
πολιτισμένα παράλια αλλά έβαλαν την χοντροκεφάλα τους στην φάκα.

Καλα να πάθουν λοιπόν.
Άλλωστε όλα αυτά μιά μέρα
θα αποδοθούν πίσω στους δικαιούχους Ρωμηούς.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.